X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiedzial 'ze nie jestem dla nich zadnym kosztem a dobrych pracowników tez traktuja dobrze ,a i nie ma zamiaru stosowac kobiecie ciezarnej jakichs tam sowistycznych przeszkód w rozwijaniu sie w pracy :) czekamy tu na Panią 'proszę pamiętać :)
    no anioł nie człowiek :)

konwalijka, xpatiiix3, mejbi, migussia, bereda11, szarywrobel lubią tę wiadomość

• Aniu_leczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    dziewczyny czy Wy kupujecie rożki dla dzieci i leżaczki? zrobiłam listę potrzebnych rzeczy dla maluszka. i tak się zastanawiam nad tymi rzeczami.

Ja będę leżaczek kupowała,miałam przy pierwszym i zbawienie.Wszędzie go targałam nawet do łazienki, jak ćwiczyłam to co jakiś czas pyk i dzidek spokojny.Jeżeli chodzi o rożek to jak dla mnie nie potrzebny.

Co do rządu,kasy i tp się nie wypowiadam bo po przeczytaniu postów ciśnienie mi się podniosło i nie chcę by jeszcze bardziej skoczyło.

Miłego popołudnia dziewczynki :-)

tola2014, pasia27 lubią tę wiadomość

relg3e5e9ky1omot.png
  • Sylika Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce gratulacje :)

Alicce lubi tę wiadomość

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no normalnie szok ,radość , łzy . kurcze mam ochote wysciskac ich oboje :)
    zwariowałam :P

aby z małą wszystko dobrze było ...

Sylika, FeliceGatto, Carolq, xpatiiix3, mejbi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miałam iskierke nadzieji ale taką malutką tyci tyci prawie zadną
    a tu proszę taka wiaomość ... ryczę ,tańczę i cisnienie mam chyba 200/100 ufff

Sylika, maimama, xpatiiix3, mejbi lubią tę wiadomość

• La-mia Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a zamiast leżaczka to fotelik z funkcja bujaczka da radę?

05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!! :)

11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm
  • konwalijka Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 21:51

f2w3rjjgsgt75tmw.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La-mia wrote:
    Dziewczyny, a zamiast leżaczka to fotelik z funkcja bujaczka da radę?

Jeśli samochodowy, to raczej nie. To zupełnie inny rodzaj bujania. No i fotelik nie jest tak wygodny, jak leżaczek.

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • Magenta Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u lekarza na badaniu(niestety bez usg ale usg za tydzień wiec spokojnie poczekam)i wyobraźcie sobie,ze sie rozpłakałam :(
    Nie wiem dlaczego...nie usłyszałam nic złego ani nic co byłoby dla mnie nowością. Lekarka mówiła,ze mam sie oszczędzać bo to ciąża bliźniacza itp....a ja w pewnym momencie zaczęłam płakać :P

5bd5222f11.png
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magenta ale wszystko ok ?

201604075381.png
  • Magenta Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ok,ale jestem w szoku jak hormony oddziałują na mnie... Nigdy nie byłam aż tak wrażliwa :(
    Lekarz opowiadał co mi wolno a czego nie i tak sie wkręciłam w to ze zaczęłam płakać :O

szarywrobel lubi tę wiadomość

5bd5222f11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez teraz płaczę na zawołanie ...

szarywrobel lubi tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja to samo hormony szaleją a jeszcze u Naszych trzypaków to już wgl podwójnie ;)

Najważniejsze kochana ze wszystko dobrze ;)

Alicce a ja z Tobą równie mocno się ciesze kurde dureń ze mnie popłakałam się ze są tacy ludzie ze tak ładnie Ciebie potraktował cud człowiek ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spokój tu dziś ... co to się dzieje ?

201604075381.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika no co Ty wcześniej wrzalo jak na targowisku ;)

A ja jutro do szkoły i w niedzielę a teraz czekam na babcie obiad będziemy robić zaraz :P

Sylika lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • izizizi Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce gratulacje!!Ciesze sie razem z toba :-)

7u22ikgnnaj6hr7y.png
    nasza dziewczynusia :-)
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce! To wiadomość dnia ;) Super, cieszę się! Mówiłam, są jeszcze ludzie, któzy potrafią okazać dobrą wolę :)

Magenta- nie będę Cię pocieszać, bo to są ciążowo/hormonowe łzy- mam tak samo :P Wczoraj to mnie wzruszył film z biografią Polańskiego O.o :P i też płakałam...
    a'propo Twojego nicku- kiedyś pracowałam w sklepie z biżuterią. I paniusie zawsze wymagały ode mnie nie wiem czego :P Kiedyś wpadła panienka i się pyta, czy mam coś w kolorze magenty :D na co ja mówię- niech się pani rozejrzy. (ja nie miałam bladego pojęcia co to magenta ;)) Laska się powierciła po sklepie i z oburzeniem mówi, że mam jej pomóc, bo mają wieczór panienski w kolorach megenty mają mieć dodatki. To w końcu jej mówię, że sory ale rozróżniam za mało kolorów i pytam jaki to magenta :P Na co ta panienka oburzona mówi cichutko, że właśnie sama nie wie i wyszła :P

luna91, Carolq, mejbi, Magenta, FeliceGatto, i.am.chappie, szarywrobel lubią tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, wpadłam się tylko przywitać :)

Na tematy polityczne się nie wypowiadam ale widzę gorąco było :P

Ja w końcu mam w rękach "Cieżarówkę" :) gruba jest :) zabieram się za czytanie od razu w wolnej chwili bo jestem jej mega ciekawa. Swoja drogą na allegro widać czasem niezłe zdzierstwo jak ludzie wystawiają nawet za 80zł :P

Alicce super wiadomość, cieszę się razem z Tobą :)

Miłego popołudnia :)

FeliceGatto lubi tę wiadomość

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Alicee- cieszę się, że masz ludzkie szefostwo- to w dzisiejszych czasach naprawdę dużo! Super, ze z umową się udało. Ja miesiąc temu byłam w pracy na rozmowie z dyrektorką- musiałam jej powiedzieć o ciąży, bo i tak wszyscy w pracy już plotkowali- nie chciałam, żeby dowiedziała się od innych. Też stresowalam się, jak nie wiem co.- tym bardziej, że byłam 4 z 12-osobowego zespołu, która zaciazyla :). Ale też na szczęście okazało się, że niepotrzebnie. Pogratulowala mi, powiedziała że się cieszy i będzie trzymać kciuki i żebym niczym się nie martwiła (bo jakoś sobie poradzą) i odpoczywała. Następnego dnia zadzwoniła kiero i też była niezwykle miła. Poinformowała, że mogę sobie zmienić opiekę medyczną z EnelMedu na Luxmed, jeśli tam będzie mi wygodniej, później wysłała mi na prywatnego maila informacje o przysługujących benefitach, żeby mi nic nie przepadło. Także też wszystko na plus. Są jeszcze ludzie na tym świecie! :)

mejbi, luna91, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mejbi-gdzie kupiłaś ciężarówkę? Własnej na Allegro? Cena mnie powaliła! Zwlaszcza, że księgarnie sprzedawały ją za trzydzieści kilka-pięćdziesiąt złotych (tylko ostatnio wszędzie była już niedostępna). Wydaje mi się, że druk był na jakiś czas wstrzymamy i sprzedający to wykorzystali....

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
‹‹ 733 734 735 736 737 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ