Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPalinas - acard bierz - ja tez bralam w pierwszej ciazy - nie zaszkodzi napewno
zwiekrz sobie dawke luteiny / brałabym 2x dziennie
euthyrox oczywiście
witaminy narazie sobie daruj
a to pewnie tydzien temu bylo zagniezdzenie - a ze 1,5do 2 tygodni temu owulka -
Baronowa - mnie też dopadł strach - niby nic się nie dzieje, ale jakoś tak mnie panika ogarnęła.
Dziewczyny - ja bym strasznie chciała mieć to połówkowe przed świętami,ale mój ginek jest taki, że pewnie w ostatniej chwili zrobi. Będę w 19 tc przed świętami i mam nadzieję, że chociaż płeć powie... no i mam nadzieję, że SYNEK da o sobie znać w święta i skopie mamuśkęWiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 17:59
3 maleństwo w drodze... ☺️
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
Sylika i Magenta- może już zagladalyscie- jest taka stronka opisująca różne wózki:
http://opinie.wozki-dla-dzieci.com/category/wozki-dla-blizniat-i-trojaczkow-opinie/
Oprócz opinii "eksperta" i szczegółowych ocen w różnych kategoriach można znaleźć- co wg mnie ważniejsze- komentarze rodziców dotyczące plusów i minusów poszczególnych modeli wózków i cenne uwagi dotyczące użytkowania. Może się Wam przyda (jednoosobowe wózki też na tej stronie są oceniane)
Magenta, Sylika lubią tę wiadomość
-
Palinas89 wrote:nie dziękuję, żeby nie zapeszyć
ale..<<3kakałko dla wszystkich<3!!>
jedno mnie zastanawia, cycki mnie w ogóle nie bolą,ani nic, bez zmian.
To chyba też normalne? mogą nie boleć ani nic?
Czasami mnie lewy jajnior zakuje, daje o sobie znać.
Bo to chyba jest różnie. Mnie piersi bolały zawsze prawie dwa tyg przed okresem i jak zaszłam to też bolały więc nie wzięłam tego za objaw. Ogólnie w tej pierwszej naprawdę początkowej fazie to chyba mało jest takich jednoznacznych objawów. Wszystko może świadczyć zarówno na to że jest ciąża jak i na to że @ się zbliża. Paula idź na betę w poniedziałek, skoro na teście wyszedł bladzioch to i beta wyjdzie już wiarygodnie! -
Alicce wrote:Felice - 17tc czujesz już swoją agentkę
Czuje ją już dawno. Trzy dni, potem trzy dni nic i znów kopieTaka piczka niezdecydowana
To ile tych wizyt w poniedziałek?
Palinas, Ty walisz jeszcze jutro sikańca, tak?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 18:03
http://szogunowmatka.blogspot.com/ -
nick nieaktualnyPalinas a dzisiaj sikańca robiłaś??
Felice -sorry to ja przeoczyłam ruchy twojej panny ...
dziewczyny coś wam powiem
w ciazy z córką - mialam wywoływany poród ... no nie ciekawie go wspominam bo tak wszystko na siłę było ,pecherz sztucznie przebijany nic samo / wszystko wywoływane ,a ona poprostu jeszcze chciala sobie posiedziec ... no ,ale ..
wiec w drugiej ciazy z synem balam sie tej indukcji jak cholercia
i pod koniec ciazy / zaczelam czytac o sposobach wywoływania porodu ...
termin mialam na 11.01 i tego dnia mialam sie stawic na indukcje ... wiec bojąc sie tego cholernie tydzien wczesniej zaczełam ... robic przysiady ,brac czeste prysznice cieple , sexic sie ,stymulowac brodawki i nic doopa ... az w koncu na 3 kroli czyt.6.01 spotkalam swoja kumpele i gadka szmatka ... doszlysmy do oleju rycynowego ... wrocilam do domu wygooglowalam ... i wyslalam meza po ten specyfik ... o godz 21ej wypilam dwie łyżki ...
godz 22 .00 nic sie nie dzieje oprocz smierdzacych bąków ... nic to ... poszłam spać ok polnocy bo nic sie nie działo - mysle kolejne gówno ...
no ,ale ok godz 2.ej budze sie z poteznym parciem na hmm kibel ...siadam guzik nic nie idzie ,a mnie dalej kurewsko boli ... łaze po domu nie budze nikogo bo moze przejdzie ... ok 3ej mysle sobie ide zapodam sobie nospe jesli przejdzie znaczy jelita sie wkurzyly jesli nie to ja rodze ... otwieram szafke ,szukam po ciemku tych tabletek no i chluuust ... wody ... no i juz wiedziałam o co kaman
pędem swojego obudziłam ,recznik w gacie wsadziłam torbe pod pache i jedziemy ... zajechalismy po 4 bylo ... badanie wow 7cm pedem przebralam sie i na trakt porodowyno i chwila moment i o 5.00 urodziłam
poród mega fajny
szybki ... ale po co to pisze ... chce polecic ten OLEJ ja WYpije go jak dotrwam do 39tc nie ma BATA
Marietta, xpatiiix3, konwalijka, Palinas89, helutka lubią tę wiadomość
-
Magenta tego joggera jiz skreslilam raz za cene a dwa ze spacerowki sa tak ustawione ze dzieci moga kopac sie po buzi albo sypac piaskiem w oczy z butow. Ja bede kupowac i tak uzywany moj limit to okolo 2200 na wozek juz na niego odkladam bo to najdrozszy wydatek
i zostaly mi dwa albo abc desing zoom albo bebetto 42 oba mnie przekonuja na swoj sposob i chodzi mi o to by lekko bylo go wniesc na I pietro i zeby wszystko ladnie dzialalo tylko szkoda ze malo dostepne kolory na taka cene ktora moge wylozyc bo gdybym miala z 5tysi to jak ta lala by byl
ciezki wybor ale ten bebetto cena mnie zachwyca nawet jako nowy chcialabym gdzies w sklepie wyprobowac by bardziej sie przekonac:)
-
nick nieaktualnyDziewczyny ja się dziś jakoś dziwnie czuje, to znaczy aż za dobrze... i to mnie martwi
brzuch płaski, bez wzdęć i tak lekko ,tak normalnie - jakbym w ciąży nie była. Pierwszy raz tak mam.. jakby chociaż kopła czy coś, to bym była spokojniejsza, a tu nic, ciekawe ile jeszcze będę czekać
-
Alicce to samo wyprobowalam przy pierwszym porodzie balam sie ze nie urodze caly dzien chodzilam sikalam a siostra mowi ty dzis urodzisz... I usiadlam na neta w tej sprawie tymbardziej ze juz termin na drugi dzien mialam z usg bo maly duzy byl ,i myknelam do apteki po tej olej i najlepiej popic sokiem pomaranczowym efekt burzy i po godzinie nic sie nie dzialo procz bąków smierdzacych he he i sikania co chwile zero bolu nic i w koncu parlo mnie na kibel czyscilo mnie co chwila i minela nastepna h i zarwalo mnie w prawym boku i usluszalam jak by mi sie cos rozerwalo w brzuchu" rwane stare przescieradlo" i zaraz siku.. Wstalam z wyra i chlust wody jak z wiadra zaraz kapiel golenie piczki z lusterkiem i wio
i od odejscia wod 4h i maly sie urodzil:)
FeliceGatto, xpatiiix3, Palinas89, Alicce lubią tę wiadomość
-
Cigaretta wrote:Dziewczyny ja się dziś jakoś dziwnie czuje, to znaczy aż za dobrze... i to mnie martwi
brzuch płaski, bez wzdęć i tak lekko ,tak normalnie - jakbym w ciąży nie była. Pierwszy raz tak mam.. jakby chociaż kopła czy coś, to bym była spokojniejsza, a tu nic, ciekawe ile jeszcze będę czekać
Wiesz co jakiś dzisiaj dziwny ten dzień, mam to samo, też jakoś nieciążowo się czuję, z tego co pamiętam to kasia d. i baronowa też dziś narzekałyCigaretta lubi tę wiadomość
3 maleństwo w drodze... ☺️
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
Alicce wrote:Palinas a dzisiaj sikańca robiłaś??
Felice -sorry to ja przeoczyłam ruchy twojej panny ...
dziewczyny coś wam powiem
w ciazy z córką - mialam wywoływany poród ... no nie ciekawie go wspominam bo tak wszystko na siłę było ,pecherz sztucznie przebijany nic samo / wszystko wywoływane ,a ona poprostu jeszcze chciala sobie posiedziec ... no ,ale ..
wiec w drugiej ciazy z synem balam sie tej indukcji jak cholercia
i pod koniec ciazy / zaczelam czytac o sposobach wywoływania porodu ...
termin mialam na 11.01 i tego dnia mialam sie stawic na indukcje ... wiec bojąc sie tego cholernie tydzien wczesniej zaczełam ... robic przysiady ,brac czeste prysznice cieple , sexic sie ,stymulowac brodawki i nic doopa ... az w koncu na 3 kroli czyt.6.01 spotkalam swoja kumpele i gadka szmatka ... doszlysmy do oleju rycynowego ... wrocilam do domu wygooglowalam ... i wyslalam meza po ten specyfik ... o godz 21ej wypilam dwie łyżki ...
godz 22 .00 nic sie nie dzieje oprocz smierdzacych bąków ... nic to ... poszłam spać ok polnocy bo nic sie nie działo - mysle kolejne gówno ...
no ,ale ok godz 2.ej budze sie z poteznym parciem na hmm kibel ...siadam guzik nic nie idzie ,a mnie dalej kurewsko boli ... łaze po domu nie budze nikogo bo moze przejdzie ... ok 3ej mysle sobie ide zapodam sobie nospe jesli przejdzie znaczy jelita sie wkurzyly jesli nie to ja rodze ... otwieram szafke ,szukam po ciemku tych tabletek no i chluuust ... wody ... no i juz wiedziałam o co kaman
pędem swojego obudziłam ,recznik w gacie wsadziłam torbe pod pache i jedziemy ... zajechalismy po 4 bylo ... badanie wow 7cm pedem przebralam sie i na trakt porodowyno i chwila moment i o 5.00 urodziłam
poród mega fajny
szybki ... ale po co to pisze ... chce polecic ten OLEJ ja WYpije go jak dotrwam do 39tc nie ma BATA
Ale patent. Super, że napisałaśhttp://szogunowmatka.blogspot.com/ -
nick nieaktualnyja to wogle ostatnio wogle nie ciazowo schudłąm kolejny kg juz -3
mama dzis do mnie mowi
'Boze dziecko - czy napewno wszystko z dzieckiem dobrze ? ty nie masz wogle brzucha ?'
a ja na to
-nie wiem mamo nie jestem jasnowidzem ...
ale mnie pocieszyła -
Alicce wrote:ja to wogle ostatnio wogle nie ciazowo schudłąm kolejny kg juz -3
mama dzis do mnie mowi
'Boze dziecko - czy napewno wszystko z dzieckiem dobrze ? ty nie masz wogle brzucha ?'
a ja na to
-nie wiem mamo nie jestem jasnowidzem ...
ale mnie pocieszyła
Alicce, jeszcze będziesz miała tego brzucha dosyć. Lepiej mieć płasko, niż taki bęben, jak ja. 10 cm dziecka i 20 cm tłuszczu
Dziewczyny, które są dzisiaj nieciążowe - za kilka dni będziecie jeczeć, że Wam źle i ciążowo i wspominać te dni, kiedy nic nie czułyścieWiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 18:51
Cigaretta, luna91, Palinas89, helutka lubią tę wiadomość
http://szogunowmatka.blogspot.com/ -
Sylika wrote:Magenta tego joggera jiz skreslilam raz za cene a dwa ze spacerowki sa tak ustawione ze dzieci moga kopac sie po buzi albo sypac piaskiem w oczy z butow. Ja bede kupowac i tak uzywany moj limit to okolo 2200 na wozek juz na niego odkladam bo to najdrozszy wydatek
i zostaly mi dwa albo abc desing zoom albo bebetto 42 oba mnie przekonuja na swoj sposob i chodzi mi o to by lekko bylo go wniesc na I pietro i zeby wszystko ladnie dzialalo tylko szkoda ze malo dostepne kolory na taka cene ktora moge wylozyc bo gdybym miala z 5tysi to jak ta lala by byl
ciezki wybor ale ten bebetto cena mnie zachwyca nawet jako nowy chcialabym gdzies w sklepie wyprobowac by bardziej sie przekonac:)
Bebetto jest naprawdę fajny ale mało używanek widziałam w sieci
my tez najprawdopodobniej sie zdecydujemy na używany wózek bo nie możemy niestety liczyć na pomoc rodziny a lista zakupów jest długa... ale damy radę -
FeliceGatto wrote:Alicce, jeszcze będziesz miała tego brzucha dosyć. Lepiej mieć płasko, niż taki bęben, jak ja. 10 cm dziecka i 20 cm tłuszczu
Dziewczyny, które są dzisiaj nieciążowe - za kilka dni będziecie jeczeć, że Wam źle i ciążowo i wspominać te dni, kiedy nic nie czułyście