X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Jitka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.babyboom.pl/blog/szczegoly/fotelik-samochodowy-niebezpieczny-dla-spiacego-dziecka.html

Dziewczyny znalazłam takie informacje - po tym jak przeczytałam reportaż o 11 - tygodniowym chłopczyku, który zmarł właśnie poprzez uduszenie w foteliku do samochodu - nie miał zapiętych pasów, a został pozostawiony do spania.

Aż się wystraszyłam...

xnw4skjow1ozejvq.png

NADZIEJA...
    Nazywamy ją "matką głupich". Ale w najgorszych sytuacjach to ona nas utrzymuje.
    Mówimy "jest złudna". Ale jednak zawsze nam towarzyszy.
    Mówimy "siostra wiatru". Ale zawsze odchodzi ostatnia...
  • Negra Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć laski!
    Wczoraj wieczorem padł mi telefon, a byłam już tak zmęczona, że nie miałam siły szukać ładowarki i też padłam. Dużo mnie ominęło :D dopiero dziś nadrobiłam i uśmiałam się po pachy z Waszych tekstów i dobrych rad o kręceniu kółeczek :D
    Podejrzalam też lipcówki (te dziwne) i powiem Wam- szok i niedowierzanie. Założycielka wątku pisze w swoich wypowiedziach "moje dziewczyny" jakby wszystkimi nimi rządziła i dyrygowala. A do tego ten reżim z pierwszej strony- niektórzy mają zapędy na dyktatora :)

Dobrze, że my mamy normalną Panią Premier ;)

Palinas89, xpatiiix3, Marietta, Aniu_leczka, kkasya lubią tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Palinas89 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria tydzien temu w czwartek miałam TSH 2,660 ( w 1,5 miesiaca zbiłam z 6,67)
    ft3 i ft4 w górnych granicach normy( ft4 19)
    przeciwciała aTG z 32 zmalały do 20 :)) a aTPO wzrosły o 1

Zwiększę od jutra tą dawkę do 75 poki co, na pewno nie zaszkodzi, a jak pójdę do gina w piątek to zobaczymy co powie, pewnie każe jeszcze zwiększyć.

Ogólnie u mnie jest jeszcze podejrzenie hashimoto więc tarczyca moze zacząć szaleć.

jem orzechy brazylijskie i kwasy omega 3, żeby wspomóc dodatkowo tą tarczycę :)

<3 Aniołek <3 7.10.2015 6/8 tc
  • Negra Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palinas89- z całego serca życzę Ci szczęścia i spokojnej ciąży. Mam nadzieję, że wszystko, co złe już za Tobą i teraz czekają Cię tylko piękne chwile!

bereda11, Aniu_leczka, Palinas89 lubią tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 07:48

Palinas89 lubi tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale piszecie :) Nadrabiam i myślę tak: o, trzeba napisać, że super newsy z wizyt i jeszcze pamiętać o tym Glutku ze zdjęcia. O! I zapytać, czy Pati juz coś wie z tym mieszkaniem. O! I pogratulować Madziaaaaa nowego domu. O! I Lunie, że ten też z Avatara, ale na telefonie nic prawie nie widać ;) i coś tam jeszcze i coś tam jeszcze. A potem docieram do końca i zapominam, komu co miałam napisać :P

Alicce, Palinas89, xpatiiix3, luna91, kkasya lubią tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć :)

o czym dzisiaj pogadamy??? ;)
    od 21ej ogłaszam wieczór zbereźnych tematów ;)
    bo dopiero wtedy mogę siąść na dłużej ;)

zarzucajcie temat ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 17:39

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jitka wrote:
    http://www.babyboom.pl/blog/szczegoly/fotelik-samochodowy-niebezpieczny-dla-spiacego-dziecka.html

Dziewczyny znalazłam takie informacje - po tym jak przeczytałam reportaż o 11 - tygodniowym chłopczyku, który zmarł właśnie poprzez uduszenie w foteliku do samochodu - nie miał zapiętych pasów, a został pozostawiony do spania.

Aż się wystraszyłam...
    Jeszcze nieraz zrobisz coś cos po czasie wyda ci się kretynsko niebezpieczne:/. Niestety niezależnie jak sie jest ostrożnym dziecko i tak jest w stanie zrobić cos na co nie wpadlas.

Ja mam prenatalne 23 grudnia;)

Chociaż musze się przyznać ze od 2 dni dopadł mnie irracjonalny strach. Ide w poniedziałek prywatnie do lekarza. Zobaczy moje wyniki ciśnienia i sprawdzi czy dobre leki dostalam.

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felice - 17tc czujesz już swoją agentkę ;)

• Palinas89 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie dziękuję, żeby nie zapeszyć :D ale..<<3kakałko dla wszystkich<3!!> :P

jedno mnie zastanawia, cycki mnie w ogóle nie bolą,ani nic, bez zmian.
    To chyba też normalne? mogą nie boleć ani nic? :)

Czasami mnie lewy jajnior zakuje, daje o sobie znać.

Marietta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa - też idę w pn na nfz bo potrzebuje skier na badania - no i skorzystam z usg ... a co tam - moze w koncu sie dowiem co mi pod sercem rośnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palinas89 wrote:
    nie dziękuję, żeby nie zapeszyć :D ale..<<3kakałko dla wszystkich<3!!> :P

jedno mnie zastanawia, cycki mnie w ogóle nie bolą,ani nic, bez zmian.
    To chyba też normalne? mogą nie boleć ani nic? :)

Czasami mnie lewy jajnior zakuje, daje o sobie znać.

mnie cyce zaczęły rwać w 6tc - zapamiętałam to dokładnie - no i mdłości sie zaczęły od tego tygodnia

• Magenta Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika wrote:
    Magenta mam ten sam problem chcialabym obejrzec te wozki i jak Ci sie prowadzil pisz interesuje mnie wszystko .
    Oglądałam do tej pory wózki ABC design zoom,bebetto i baby jogger city select
    Najbardziej zwrotny był bebetto,najprościej sie go składało.
    Bebetto występuje w wersji z gondola i spacerówka ale można wpinać w stelaż rownież wybrane modele fotelików. Bebetto ma pompowane koła które tłumią wstrząsy i amortyzatory. Po złożeniu stelaż zajmuje o dziwo bardzo mało miejsca :O wózek wyglada na solidny i jest w miarę lekki-a to dla mnie jest tez dość ważne bo mieszkam na 2pietrze :)
    Cena ok 2 tys za nowy.
    Minusem jest ustawienie gondoli/fotelików takie, ze nie widać dwójki dzieci na raz :(

ABC design zoom jest równie zwrotny ale nie sklada sie tak sprawnie jak B. Plusem jest to dwójka dzieci jest bardziej widoczna niż w przypadku B. Sam wózek nie jest kiepski ale nie cos mi w nim nie odpowiada :/ być może dużo wyższa cena :P koła w wózku sa chyba piankowe wiec nieco lżejsze ale nie tłumią wstrząsów. Takie same zdaje sie modele fotelików można wpinać do stelaża co w przypadku B.

Baby jogger jest bardzo lekki i zwrotny ale najdroższy spośród tych które oglądałam. Trochę dziwne nietrafione jest ustawienie gondol/foteli....jedno z dzieci byłoby niemal zaraz nad ziemia :/ nie ma opcji aby widzieć dwójkę.... Być może chodziło o to aby cała konstrukcja wózka była ktorsza ??? Wózek wyglada równie solidnie co bebetto ale cena jest naprawdę zaporowa :(

Sylika lubi tę wiadomość

5bd5222f11.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palinas - a brzuch??? boli cie okresowo ???????

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wózek - ja miałam baby design atlantic przy syniu - bylam mega zadowolona ,ale pozyczylam na wieczne oddanie fuck ! no nie sadzilam ze bedzie mi jeszcze potrzebny

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika popytam ;)

Kochane jak tylko się odezwie albo przyjdzie to dam znać na razie cicho sza... a ja mam palpitacje serca juz tu od niecierpliwienia się :P

Palinas89, mejbi, Sylika lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Magenta Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jitka wrote:
    Uwaga co do bebetto dzisiaj była u nas kuzynka męża, ma już 5-miesięczną córeczkę i mówiła, że jak oglądała wózki, to właśnie chciała popatrzeć na bebetto i ledwo wyjechała nim na środek sklepu - koło odpadło. Pan ze sklepu mówił, że sporo reklamacji mają na te wózki, więc warto się zastanowić.
    O proszę :) dzięki za cenna uwagę :) chciałabym jeszcze zobaczyć wózek baby active twinni....
    A o którym wózku myśli kuzynka męża??

5bd5222f11.png
  • Palinas89 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce tydzien temu w sobotę coś tam sie czułam, jakbym miała okres dostać ale tak delikatnie mnie czasem mierziło w brzuchu, no i te jajniory dawały znać.

Wczoraj trochę czułam macicę, ale to ze stresu jak zobaczyłam 2 kreski :D
    w pierwszej chwili ogarnął mnie strach a nie radość :P

w razie czego biorę jedna lutkę na noc zapobiegawczo, dla psychicznego spokoju :) a no i acard też biorę prowizorycznie, bo nie miałam żadnych badań przecież.. a może mam kuźwa zespól antyfosfolipidowy czy jakieś inne immunologiczne cholerstwo tfu tfuu, więc nie zaszkodzi, a może pomoże :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/wozek-2-w-1-baby-design-model-atlantic-i5790179725.html

oo taaki / kurcze juz nowych na allegro ni ma ;(

• Clio_99 Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2015, 08:43

FeliceGatto lubi tę wiadomość

7v8r0tc78naksz5n.png
    ckaiqqmz3kqmdl1l.png
‹‹ 751 752 753 754 755 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ