Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
http://www.babyboom.pl/blog/szczegoly/fotelik-samochodowy-niebezpieczny-dla-spiacego-dziecka.html
Dziewczyny znalazłam takie informacje - po tym jak przeczytałam reportaż o 11 - tygodniowym chłopczyku, który zmarł właśnie poprzez uduszenie w foteliku do samochodu - nie miał zapiętych pasów, a został pozostawiony do spania.
Aż się wystraszyłam...
NADZIEJA...
Nazywamy ją "matką głupich". Ale w najgorszych sytuacjach to ona nas utrzymuje.
Mówimy "jest złudna". Ale jednak zawsze nam towarzyszy.
Mówimy "siostra wiatru". Ale zawsze odchodzi ostatnia... -
Cześć laski!
Wczoraj wieczorem padł mi telefon, a byłam już tak zmęczona, że nie miałam siły szukać ładowarki i też padłam. Dużo mnie ominęłodopiero dziś nadrobiłam i uśmiałam się po pachy z Waszych tekstów i dobrych rad o kręceniu kółeczek
Podejrzalam też lipcówki (te dziwne) i powiem Wam- szok i niedowierzanie. Założycielka wątku pisze w swoich wypowiedziach "moje dziewczyny" jakby wszystkimi nimi rządziła i dyrygowala. A do tego ten reżim z pierwszej strony- niektórzy mają zapędy na dyktatora
Dobrze, że my mamy normalną Panią PremierPalinas89, xpatiiix3, Marietta, Aniu_leczka, kkasya lubią tę wiadomość
-
Daria tydzien temu w czwartek miałam TSH 2,660 ( w 1,5 miesiaca zbiłam z 6,67)
ft3 i ft4 w górnych granicach normy( ft4 19)
przeciwciała aTG z 32 zmalały do 20) a aTPO wzrosły o 1
Zwiększę od jutra tą dawkę do 75 poki co, na pewno nie zaszkodzi, a jak pójdę do gina w piątek to zobaczymy co powie, pewnie każe jeszcze zwiększyć.
Ogólnie u mnie jest jeszcze podejrzenie hashimoto więc tarczyca moze zacząć szaleć.
jem orzechy brazylijskie i kwasy omega 3, żeby wspomóc dodatkowo tą tarczycęAniołek
7.10.2015 6/8 tc
-
Ale piszecie
Nadrabiam i myślę tak: o, trzeba napisać, że super newsy z wizyt i jeszcze pamiętać o tym Glutku ze zdjęcia. O! I zapytać, czy Pati juz coś wie z tym mieszkaniem. O! I pogratulować Madziaaaaa nowego domu. O! I Lunie, że ten też z Avatara, ale na telefonie nic prawie nie widać
i coś tam jeszcze i coś tam jeszcze. A potem docieram do końca i zapominam, komu co miałam napisać
Alicce, Palinas89, xpatiiix3, luna91, kkasya lubią tę wiadomość
http://szogunowmatka.blogspot.com/ -
nick nieaktualny
-
Jitka wrote:http://www.babyboom.pl/blog/szczegoly/fotelik-samochodowy-niebezpieczny-dla-spiacego-dziecka.html
Dziewczyny znalazłam takie informacje - po tym jak przeczytałam reportaż o 11 - tygodniowym chłopczyku, który zmarł właśnie poprzez uduszenie w foteliku do samochodu - nie miał zapiętych pasów, a został pozostawiony do spania.
Aż się wystraszyłam...
Ja mam prenatalne 23 grudnia;)
Chociaż musze się przyznać ze od 2 dni dopadł mnie irracjonalny strach. Ide w poniedziałek prywatnie do lekarza. Zobaczy moje wyniki ciśnienia i sprawdzi czy dobre leki dostalam. -
nick nieaktualny
-
nie dziękuję, żeby nie zapeszyć
ale..<<3kakałko dla wszystkich<3!!>
jedno mnie zastanawia, cycki mnie w ogóle nie bolą,ani nic, bez zmian.
To chyba też normalne? mogą nie boleć ani nic?
Czasami mnie lewy jajnior zakuje, daje o sobie znać.
Marietta lubi tę wiadomość
Aniołek
7.10.2015 6/8 tc
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPalinas89 wrote:nie dziękuję, żeby nie zapeszyć
ale..<<3kakałko dla wszystkich<3!!>
jedno mnie zastanawia, cycki mnie w ogóle nie bolą,ani nic, bez zmian.
To chyba też normalne? mogą nie boleć ani nic?
Czasami mnie lewy jajnior zakuje, daje o sobie znać.
mnie cyce zaczęły rwać w 6tc - zapamiętałam to dokładnie - no i mdłości sie zaczęły od tego tygodnia -
Sylika wrote:Magenta mam ten sam problem chcialabym obejrzec te wozki i jak Ci sie prowadzil pisz interesuje mnie wszystko .
Najbardziej zwrotny był bebetto,najprościej sie go składało.
Bebetto występuje w wersji z gondola i spacerówka ale można wpinać w stelaż rownież wybrane modele fotelików. Bebetto ma pompowane koła które tłumią wstrząsy i amortyzatory. Po złożeniu stelaż zajmuje o dziwo bardzo mało miejscawózek wyglada na solidny i jest w miarę lekki-a to dla mnie jest tez dość ważne bo mieszkam na 2pietrze
Cena ok 2 tys za nowy.
Minusem jest ustawienie gondoli/fotelików takie, ze nie widać dwójki dzieci na raz
ABC design zoom jest równie zwrotny ale nie sklada sie tak sprawnie jak B. Plusem jest to dwójka dzieci jest bardziej widoczna niż w przypadku B. Sam wózek nie jest kiepski ale nie cos mi w nim nie odpowiadabyć może dużo wyższa cena
koła w wózku sa chyba piankowe wiec nieco lżejsze ale nie tłumią wstrząsów. Takie same zdaje sie modele fotelików można wpinać do stelaża co w przypadku B.
Baby jogger jest bardzo lekki i zwrotny ale najdroższy spośród tych które oglądałam. Trochę dziwne nietrafione jest ustawienie gondol/foteli....jedno z dzieci byłoby niemal zaraz nad ziemianie ma opcji aby widzieć dwójkę.... Być może chodziło o to aby cała konstrukcja wózka była ktorsza ??? Wózek wyglada równie solidnie co bebetto ale cena jest naprawdę zaporowa
Sylika lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Jitka wrote:Uwaga co do bebetto dzisiaj była u nas kuzynka męża, ma już 5-miesięczną córeczkę i mówiła, że jak oglądała wózki, to właśnie chciała popatrzeć na bebetto i ledwo wyjechała nim na środek sklepu - koło odpadło. Pan ze sklepu mówił, że sporo reklamacji mają na te wózki, więc warto się zastanowić.
dzięki za cenna uwagę
chciałabym jeszcze zobaczyć wózek baby active twinni....
A o którym wózku myśli kuzynka męża?? -
Alicce tydzien temu w sobotę coś tam sie czułam, jakbym miała okres dostać ale tak delikatnie mnie czasem mierziło w brzuchu, no i te jajniory dawały znać.
Wczoraj trochę czułam macicę, ale to ze stresu jak zobaczyłam 2 kreski
w pierwszej chwili ogarnął mnie strach a nie radość
w razie czego biorę jedna lutkę na noc zapobiegawczo, dla psychicznego spokojua no i acard też biorę prowizorycznie, bo nie miałam żadnych badań przecież.. a może mam kuźwa zespól antyfosfolipidowy czy jakieś inne immunologiczne cholerstwo tfu tfuu, więc nie zaszkodzi, a może pomoże
Aniołek
7.10.2015 6/8 tc
-
nick nieaktualny