Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Jitka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.babyboom.pl/blog/szczegoly/fotelik-samochodowy-niebezpieczny-dla-spiacego-dziecka.html

Dziewczyny znalazłam takie informacje - po tym jak przeczytałam reportaż o 11 - tygodniowym chłopczyku, który zmarł właśnie poprzez uduszenie w foteliku do samochodu - nie miał zapiętych pasów, a został pozostawiony do spania.

Aż się wystraszyłam...

xnw4skjow1ozejvq.png

NADZIEJA...
    Nazywamy ją "matką głupich". Ale w najgorszych sytuacjach to ona nas utrzymuje.
    Mówimy "jest złudna". Ale jednak zawsze nam towarzyszy.
    Mówimy "siostra wiatru". Ale zawsze odchodzi ostatnia...
  • Negra Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć laski!
    Wczoraj wieczorem padł mi telefon, a byłam już tak zmęczona, że nie miałam siły szukać ładowarki i też padłam. Dużo mnie ominęło :D dopiero dziś nadrobiłam i uśmiałam się po pachy z Waszych tekstów i dobrych rad o kręceniu kółeczek :D
    Podejrzalam też lipcówki (te dziwne) i powiem Wam- szok i niedowierzanie. Założycielka wątku pisze w swoich wypowiedziach "moje dziewczyny" jakby wszystkimi nimi rządziła i dyrygowala. A do tego ten reżim z pierwszej strony- niektórzy mają zapędy na dyktatora :)

Dobrze, że my mamy normalną Panią Premier ;)

Palinas89, xpatiiix3, Marietta, Aniu_leczka, kkasya lubią tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Palinas89 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria tydzien temu w czwartek miałam TSH 2,660 ( w 1,5 miesiaca zbiłam z 6,67)
    ft3 i ft4 w górnych granicach normy( ft4 19)
    przeciwciała aTG z 32 zmalały do 20 :)) a aTPO wzrosły o 1

Zwiększę od jutra tą dawkę do 75 poki co, na pewno nie zaszkodzi, a jak pójdę do gina w piątek to zobaczymy co powie, pewnie każe jeszcze zwiększyć.

Ogólnie u mnie jest jeszcze podejrzenie hashimoto więc tarczyca moze zacząć szaleć.

jem orzechy brazylijskie i kwasy omega 3, żeby wspomóc dodatkowo tą tarczycę :)

<3 Aniołek <3 7.10.2015 6/8 tc
  • Negra Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palinas89- z całego serca życzę Ci szczęścia i spokojnej ciąży. Mam nadzieję, że wszystko, co złe już za Tobą i teraz czekają Cię tylko piękne chwile!

bereda11, Aniu_leczka, Palinas89 lubią tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 07:48

Palinas89 lubi tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale piszecie :) Nadrabiam i myślę tak: o, trzeba napisać, że super newsy z wizyt i jeszcze pamiętać o tym Glutku ze zdjęcia. O! I zapytać, czy Pati juz coś wie z tym mieszkaniem. O! I pogratulować Madziaaaaa nowego domu. O! I Lunie, że ten też z Avatara, ale na telefonie nic prawie nie widać ;) i coś tam jeszcze i coś tam jeszcze. A potem docieram do końca i zapominam, komu co miałam napisać :P

nick nieaktualny, Palinas89, xpatiiix3, luna91, kkasya lubią tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć :)

o czym dzisiaj pogadamy??? ;)
    od 21ej ogłaszam wieczór zbereźnych tematów ;)
    bo dopiero wtedy mogę siąść na dłużej ;)

zarzucajcie temat ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 17:39

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jitka wrote:
    http://www.babyboom.pl/blog/szczegoly/fotelik-samochodowy-niebezpieczny-dla-spiacego-dziecka.html

Dziewczyny znalazłam takie informacje - po tym jak przeczytałam reportaż o 11 - tygodniowym chłopczyku, który zmarł właśnie poprzez uduszenie w foteliku do samochodu - nie miał zapiętych pasów, a został pozostawiony do spania.

Aż się wystraszyłam...
    Jeszcze nieraz zrobisz coś cos po czasie wyda ci się kretynsko niebezpieczne:/. Niestety niezależnie jak sie jest ostrożnym dziecko i tak jest w stanie zrobić cos na co nie wpadlas.

Ja mam prenatalne 23 grudnia;)

Chociaż musze się przyznać ze od 2 dni dopadł mnie irracjonalny strach. Ide w poniedziałek prywatnie do lekarza. Zobaczy moje wyniki ciśnienia i sprawdzi czy dobre leki dostalam.

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felice - 17tc czujesz już swoją agentkę ;)

• Palinas89 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie dziękuję, żeby nie zapeszyć :D ale..<<3kakałko dla wszystkich<3!!> :P

jedno mnie zastanawia, cycki mnie w ogóle nie bolą,ani nic, bez zmian.
    To chyba też normalne? mogą nie boleć ani nic? :)

Czasami mnie lewy jajnior zakuje, daje o sobie znać.

Marietta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa - też idę w pn na nfz bo potrzebuje skier na badania - no i skorzystam z usg ... a co tam - moze w koncu sie dowiem co mi pod sercem rośnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palinas89 wrote:
    nie dziękuję, żeby nie zapeszyć :D ale..<<3kakałko dla wszystkich<3!!> :P

jedno mnie zastanawia, cycki mnie w ogóle nie bolą,ani nic, bez zmian.
    To chyba też normalne? mogą nie boleć ani nic? :)

Czasami mnie lewy jajnior zakuje, daje o sobie znać.

mnie cyce zaczęły rwać w 6tc - zapamiętałam to dokładnie - no i mdłości sie zaczęły od tego tygodnia

• Magenta Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika wrote:
    Magenta mam ten sam problem chcialabym obejrzec te wozki i jak Ci sie prowadzil pisz interesuje mnie wszystko .
    Oglądałam do tej pory wózki ABC design zoom,bebetto i baby jogger city select
    Najbardziej zwrotny był bebetto,najprościej sie go składało.
    Bebetto występuje w wersji z gondola i spacerówka ale można wpinać w stelaż rownież wybrane modele fotelików. Bebetto ma pompowane koła które tłumią wstrząsy i amortyzatory. Po złożeniu stelaż zajmuje o dziwo bardzo mało miejsca :O wózek wyglada na solidny i jest w miarę lekki-a to dla mnie jest tez dość ważne bo mieszkam na 2pietrze :)
    Cena ok 2 tys za nowy.
    Minusem jest ustawienie gondoli/fotelików takie, ze nie widać dwójki dzieci na raz :(

ABC design zoom jest równie zwrotny ale nie sklada sie tak sprawnie jak B. Plusem jest to dwójka dzieci jest bardziej widoczna niż w przypadku B. Sam wózek nie jest kiepski ale nie cos mi w nim nie odpowiada :/ być może dużo wyższa cena :P koła w wózku sa chyba piankowe wiec nieco lżejsze ale nie tłumią wstrząsów. Takie same zdaje sie modele fotelików można wpinać do stelaża co w przypadku B.

Baby jogger jest bardzo lekki i zwrotny ale najdroższy spośród tych które oglądałam. Trochę dziwne nietrafione jest ustawienie gondol/foteli....jedno z dzieci byłoby niemal zaraz nad ziemia :/ nie ma opcji aby widzieć dwójkę.... Być może chodziło o to aby cała konstrukcja wózka była ktorsza ??? Wózek wyglada równie solidnie co bebetto ale cena jest naprawdę zaporowa :(

Sylika lubi tę wiadomość

5bd5222f11.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palinas - a brzuch??? boli cie okresowo ???????

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wózek - ja miałam baby design atlantic przy syniu - bylam mega zadowolona ,ale pozyczylam na wieczne oddanie fuck ! no nie sadzilam ze bedzie mi jeszcze potrzebny

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika popytam ;)

Kochane jak tylko się odezwie albo przyjdzie to dam znać na razie cicho sza... a ja mam palpitacje serca juz tu od niecierpliwienia się :P

Palinas89, mejbi, Sylika lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Magenta Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jitka wrote:
    Uwaga co do bebetto dzisiaj była u nas kuzynka męża, ma już 5-miesięczną córeczkę i mówiła, że jak oglądała wózki, to właśnie chciała popatrzeć na bebetto i ledwo wyjechała nim na środek sklepu - koło odpadło. Pan ze sklepu mówił, że sporo reklamacji mają na te wózki, więc warto się zastanowić.
    O proszę :) dzięki za cenna uwagę :) chciałabym jeszcze zobaczyć wózek baby active twinni....
    A o którym wózku myśli kuzynka męża??

5bd5222f11.png
  • Palinas89 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce tydzien temu w sobotę coś tam sie czułam, jakbym miała okres dostać ale tak delikatnie mnie czasem mierziło w brzuchu, no i te jajniory dawały znać.

Wczoraj trochę czułam macicę, ale to ze stresu jak zobaczyłam 2 kreski :D
    w pierwszej chwili ogarnął mnie strach a nie radość :P

w razie czego biorę jedna lutkę na noc zapobiegawczo, dla psychicznego spokoju :) a no i acard też biorę prowizorycznie, bo nie miałam żadnych badań przecież.. a może mam kuźwa zespól antyfosfolipidowy czy jakieś inne immunologiczne cholerstwo tfu tfuu, więc nie zaszkodzi, a może pomoże :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/wozek-2-w-1-baby-design-model-atlantic-i5790179725.html

oo taaki / kurcze juz nowych na allegro ni ma ;(

• Clio_99 Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2015, 08:43

FeliceGatto lubi tę wiadomość

7v8r0tc78naksz5n.png
    ckaiqqmz3kqmdl1l.png
‹‹ 751 752 753 754 755 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ