X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Palinas89 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuśka i Felice2 współczuję wam problemu z facetami.. trzymam kciuki, żeby wszystko się ułożyło!

Konwalijka jak jutro też będziesz się źle czuła z tym ciśnieniem to zadzwoń do lekarza :)

Wiliams podziwiam Cię, że jeszcze dajesz czadu na fitnesie :D
    a brzunio powoli, ale ładnie rośnie :))

Pati Twój brzusio to już fajny okrąglaczek :D

Dziewczyny mam pytanko, dźgała was szyjka na poczatku ciąży? tzn tak kuła jakby?
    Wstałam w nocy na siku i zaczeła mnie tak dźgać ta szyjka, wrócilam do łóżka i jeszcze chwile to czułam i się uspokoiło.

Nie poszłam na te badania dzisiaj, bo pół nocy nie mogliśmy jakoś spać z Rafałem i jak obudziłam się o 7:30 to już miałam takiego lenia, że nie mogłam się ogarnąć :D
    Stwierdziłam, że dzisiaj jak on ma wolne, to pójdziemy rano z psem na spacer nakarmić kaczki do naszego rezerwatu :))

<3 Aniołek <3 7.10.2015 6/8 tc
  • migussia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 18:45

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palinas89, ja miałam takie kłucia w pochwie (jakby szpileczką), nawet do teraz czasem mam, dziewczyny pisały, że może od rozciągania, od infekcji, albo jeszcze co innego...

Dźwigać nie dźwigałam i staram sie tego nie robić, ale jak tu przyjść ze sklepu tylko z chlebem?:)

Palinas89 lubi tę wiadomość

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    josephinka84 ja od 6 tygodnia ciazy na zwolnieniu i tak juz zostane bo praca fizyczna wiec nie ma mowy o powrocie.Troszke mi sie nudzi w domu ale posprzatam pranie zrobie obiad z psami wyjde i jakos leci.

josephinka84 lubi tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • migussia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ....

josephinka84 lubi tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migussia wrote:
    właśnie to kłucie tylko po bokach, wstyd sie przyznac nospy nie mam w domu poprosze męża żeby zakupił wracając do domu, za to mam magnez. Luna a czy rozmawiałas o tym z lekarzem , czy jeszcze nie byłas od tamtej pory??

Wiesz co ja miałam podobne bóle na samym początku (tylko chyba były trochę silniejsze) to powiedział, że raczej nie za dobrze i dał 2x magnez i dupka 3x, a teraz nie byłam jeszcze, ale powiem Ci szczerze, że mam jakieś takie przeczucie, że nic groźnego się nie dzieje. No zależy jeszcze jak Cię bolą? Codziennie? Regularnie? A może masz zaparcia i od tego?

migussia lubi tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migussia ja bym dziada pognala na kopach ja mam L4 od kąd bije serduszko czyli okolo 8tc i nie wracam do pracy lekarz kazal wyboerac praca albo ciąża .. Wiec oczywiscie ze ciąża o wypisal sam bez gadania :)

migussia, helutka lubią tę wiadomość

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • helutka Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem na L-4 od 8tc :)
    Poszłam do rodzinnego z wynikami beta-hcg, żeby mieć podkładkę, że to ciąża.. no i po zwolnienie na tydzień/dwa żeby odpocząć, bo nie wyrabiałam w pracy. No ale już zostałam, potem gin przedłużał.
    Szkoda się zabijać - gdybym miała spokojną pracę gdzieś blisko - spoko. Ale dojazd i specyfika pracy.. Dziękuję, postoję :P

• josephinka84 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika, to zależy jaką ma się pracę. Ja jestem naukowcem, teraz mam więcej pracy przy komputerze, lubię swoją pracę i z chęcią trochę popracuję. Jasne, że zalecana jest większa ostrożność, ale ciąża to nie choroba i nie inwalidztwo.

Sylika lubi tę wiadomość

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ....

Sylika lubi tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • helutka Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    josephinka84 wrote:
    Sylika, to zależy jaką ma się pracę. Ja jestem naukowcem, teraz mam więcej pracy przy komputerze, lubię swoją pracę i z chęcią trochę popracuję. Jasne, że zalecana jest większa ostrożność, ale ciąża to nie choroba i nie inwalidztwo.
    Pracujesz do 4h dziennie przed monitorem komputerowym, tak jak kodeks pracy określa? :D

Sylika lubi tę wiadomość

• Dagi31 Nowa

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Może trochę późno chce do was dołączyć ale dopiero teraz tak naprawdę doszło to do mnie ze jestem w ciąży. Mam na imię Dagmara i mam 31 lat jest to moja trzecia ciąża mam dwóch wspaniałych synów starszy ma 8 lat a młodszy 4. Trochę mnie przeraża ta trzecia ciąża ale może jakoś będzie. Może któraś z was też ma podobne obawy???

josephinka84, Alicce, Palinas89, migussia, luna91, katarzyna_d, FeliceGatto, Monikkk, JusWik, Sylika, maimama, Magenta, bereda11, Gaaabi, szarywrobel, pasia27 lubią tę wiadomość

• migussia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 18:46

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • Monikkk Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Daga, tutaj każda ma jakieś obawy, więc rozgość się wśród nas:)

Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016 <3
    ~~~~~~
    Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
    Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
    Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helutka wrote:
    Pracujesz do 4h dziennie przed monitorem komputerowym, tak jak kodeks pracy określa? :D

Dziś też o tym rozmawiałam z Panią dr medycyny pracy:) oczywiście staram się nie przekraczać tego czasu:)

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • helutka Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    josephinka84 wrote:
    Dziś też o tym rozmawiałam z Panią dr medycyny pracy:) oczywiście staram się nie przekraczać tego czasu:)
    Super :) U mnie nie było takiej opcji - praca typowo przy kompie i w delegacjach..

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez pracuje. Mam plan do konca lutego pracować

josephinka84, bereda11 lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mój gin rozmawiał ze mną co robię w pracy dokładnie - ja wiedziałam, że moja praca raczej średnio służy ciąży. Już z resztą o tym wcześniej pisałam. Dodatkowo moja przeszłość - jedna ciążą poroniona niestety :/ Lekarz powiedział, że siłą mnie w domu nie zatrzyma, ale specyfika mojej pracy wpływa niekorzystnie na ciążę. I poszłam na L4. Chciałabym pracować nadal i nawet zaproponowałam, że wrócę w II trym, ale dyrektorka powiedziała, że ona nawet nie potrafiłaby zwrócić mi uwagi (czytaj opierdolić :D ) więc lepiej dla mnie jak posiedzę w domku.

Dziewczyny - ja chyba czuję na serio czuję malucha. To zdarza się jakieś 2 razy dziennie - nigdy czegoś takiego nie czułam jakby wibracje nad spojeniem łonowym, trwają jakieś 2 sekundy max. To nie przypomina ruchów jelit, bardziej jakby mi komórka tam zawibrowała :D

josephinka84, helutka, xpatiiix3, katarzyna_d, Palinas89, Carolq, FeliceGatto, Monikkk, migussia lubią tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu_leczka wrote:
    UFFF jestem jeszcze na liście

Hej.U mnie Daria chora a ja zdołowana brzuch zmalał, tak mi się wydaje i jak się pochwaliłam, że czuję ruchy dwa dni pod rząd to teraz nic, znów schizy smutno mi:-(

Spokojnego udanego dnia

U mnie maleje co dzień zwłaszcza z rana, mam ten sam problem też się pochwaliłam ruchami a teraz cisza!!! brzuch bez zmian nic większy !!!
    Nie jesteś w tym sama <3

• helutka Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna - też miałam plan, żeby przynajmniej do końca stycznia pracować... Ale teraz wiem, że bardzo dobrze zrobiłam idąc na L-4.
    Nie mam 20stu lat, praca stresująca, dojazd daleki.. Korzystam z przywilejów i cieszę się spokojem :)

luna91, pasia27 lubią tę wiadomość

‹‹ 766 767 768 769 770 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ