X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Palinas89 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuśka i Felice2 współczuję wam problemu z facetami.. trzymam kciuki, żeby wszystko się ułożyło!

Konwalijka jak jutro też będziesz się źle czuła z tym ciśnieniem to zadzwoń do lekarza :)

Wiliams podziwiam Cię, że jeszcze dajesz czadu na fitnesie :D
    a brzunio powoli, ale ładnie rośnie :))

Pati Twój brzusio to już fajny okrąglaczek :D

Dziewczyny mam pytanko, dźgała was szyjka na poczatku ciąży? tzn tak kuła jakby?
    Wstałam w nocy na siku i zaczeła mnie tak dźgać ta szyjka, wrócilam do łóżka i jeszcze chwile to czułam i się uspokoiło.

Nie poszłam na te badania dzisiaj, bo pół nocy nie mogliśmy jakoś spać z Rafałem i jak obudziłam się o 7:30 to już miałam takiego lenia, że nie mogłam się ogarnąć :D
    Stwierdziłam, że dzisiaj jak on ma wolne, to pójdziemy rano z psem na spacer nakarmić kaczki do naszego rezerwatu :))

<3 Aniołek <3 7.10.2015 6/8 tc
  • migussia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 18:45

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palinas89, ja miałam takie kłucia w pochwie (jakby szpileczką), nawet do teraz czasem mam, dziewczyny pisały, że może od rozciągania, od infekcji, albo jeszcze co innego...

Dźwigać nie dźwigałam i staram sie tego nie robić, ale jak tu przyjść ze sklepu tylko z chlebem?:)

Palinas89 lubi tę wiadomość

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    josephinka84 ja od 6 tygodnia ciazy na zwolnieniu i tak juz zostane bo praca fizyczna wiec nie ma mowy o powrocie.Troszke mi sie nudzi w domu ale posprzatam pranie zrobie obiad z psami wyjde i jakos leci.

josephinka84 lubi tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • migussia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ....

josephinka84 lubi tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migussia wrote:
    właśnie to kłucie tylko po bokach, wstyd sie przyznac nospy nie mam w domu poprosze męża żeby zakupił wracając do domu, za to mam magnez. Luna a czy rozmawiałas o tym z lekarzem , czy jeszcze nie byłas od tamtej pory??

Wiesz co ja miałam podobne bóle na samym początku (tylko chyba były trochę silniejsze) to powiedział, że raczej nie za dobrze i dał 2x magnez i dupka 3x, a teraz nie byłam jeszcze, ale powiem Ci szczerze, że mam jakieś takie przeczucie, że nic groźnego się nie dzieje. No zależy jeszcze jak Cię bolą? Codziennie? Regularnie? A może masz zaparcia i od tego?

migussia lubi tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migussia ja bym dziada pognala na kopach ja mam L4 od kąd bije serduszko czyli okolo 8tc i nie wracam do pracy lekarz kazal wyboerac praca albo ciąża .. Wiec oczywiscie ze ciąża o wypisal sam bez gadania :)

migussia, helutka lubią tę wiadomość

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • helutka Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem na L-4 od 8tc :)
    Poszłam do rodzinnego z wynikami beta-hcg, żeby mieć podkładkę, że to ciąża.. no i po zwolnienie na tydzień/dwa żeby odpocząć, bo nie wyrabiałam w pracy. No ale już zostałam, potem gin przedłużał.
    Szkoda się zabijać - gdybym miała spokojną pracę gdzieś blisko - spoko. Ale dojazd i specyfika pracy.. Dziękuję, postoję :P

• josephinka84 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika, to zależy jaką ma się pracę. Ja jestem naukowcem, teraz mam więcej pracy przy komputerze, lubię swoją pracę i z chęcią trochę popracuję. Jasne, że zalecana jest większa ostrożność, ale ciąża to nie choroba i nie inwalidztwo.

Sylika lubi tę wiadomość

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ....

Sylika lubi tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • helutka Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    josephinka84 wrote:
    Sylika, to zależy jaką ma się pracę. Ja jestem naukowcem, teraz mam więcej pracy przy komputerze, lubię swoją pracę i z chęcią trochę popracuję. Jasne, że zalecana jest większa ostrożność, ale ciąża to nie choroba i nie inwalidztwo.
    Pracujesz do 4h dziennie przed monitorem komputerowym, tak jak kodeks pracy określa? :D

Sylika lubi tę wiadomość

• Dagi31 Nowa

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Może trochę późno chce do was dołączyć ale dopiero teraz tak naprawdę doszło to do mnie ze jestem w ciąży. Mam na imię Dagmara i mam 31 lat jest to moja trzecia ciąża mam dwóch wspaniałych synów starszy ma 8 lat a młodszy 4. Trochę mnie przeraża ta trzecia ciąża ale może jakoś będzie. Może któraś z was też ma podobne obawy???

josephinka84, Alicce, Palinas89, migussia, luna91, katarzyna_d, FeliceGatto, Monikkk, JusWik, Sylika, maimama, Magenta, bereda11, Gaaabi, szarywrobel, pasia27 lubią tę wiadomość

• migussia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 18:46

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • Monikkk Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Daga, tutaj każda ma jakieś obawy, więc rozgość się wśród nas:)

Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016 <3
    ~~~~~~
    Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
    Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
    Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helutka wrote:
    Pracujesz do 4h dziennie przed monitorem komputerowym, tak jak kodeks pracy określa? :D

Dziś też o tym rozmawiałam z Panią dr medycyny pracy:) oczywiście staram się nie przekraczać tego czasu:)

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • helutka Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    josephinka84 wrote:
    Dziś też o tym rozmawiałam z Panią dr medycyny pracy:) oczywiście staram się nie przekraczać tego czasu:)
    Super :) U mnie nie było takiej opcji - praca typowo przy kompie i w delegacjach..

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez pracuje. Mam plan do konca lutego pracować

josephinka84, bereda11 lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mój gin rozmawiał ze mną co robię w pracy dokładnie - ja wiedziałam, że moja praca raczej średnio służy ciąży. Już z resztą o tym wcześniej pisałam. Dodatkowo moja przeszłość - jedna ciążą poroniona niestety :/ Lekarz powiedział, że siłą mnie w domu nie zatrzyma, ale specyfika mojej pracy wpływa niekorzystnie na ciążę. I poszłam na L4. Chciałabym pracować nadal i nawet zaproponowałam, że wrócę w II trym, ale dyrektorka powiedziała, że ona nawet nie potrafiłaby zwrócić mi uwagi (czytaj opierdolić :D ) więc lepiej dla mnie jak posiedzę w domku.

Dziewczyny - ja chyba czuję na serio czuję malucha. To zdarza się jakieś 2 razy dziennie - nigdy czegoś takiego nie czułam jakby wibracje nad spojeniem łonowym, trwają jakieś 2 sekundy max. To nie przypomina ruchów jelit, bardziej jakby mi komórka tam zawibrowała :D

josephinka84, helutka, xpatiiix3, katarzyna_d, Palinas89, Carolq, FeliceGatto, Monikkk, migussia lubią tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu_leczka wrote:
    UFFF jestem jeszcze na liście

Hej.U mnie Daria chora a ja zdołowana brzuch zmalał, tak mi się wydaje i jak się pochwaliłam, że czuję ruchy dwa dni pod rząd to teraz nic, znów schizy smutno mi:-(

Spokojnego udanego dnia

U mnie maleje co dzień zwłaszcza z rana, mam ten sam problem też się pochwaliłam ruchami a teraz cisza!!! brzuch bez zmian nic większy !!!
    Nie jesteś w tym sama <3

• helutka Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna - też miałam plan, żeby przynajmniej do końca stycznia pracować... Ale teraz wiem, że bardzo dobrze zrobiłam idąc na L-4.
    Nie mam 20stu lat, praca stresująca, dojazd daleki.. Korzystam z przywilejów i cieszę się spokojem :)

luna91, pasia27 lubią tę wiadomość

‹‹ 766 767 768 769 770 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ