X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik wrote:
    Czesc dziewczyny.
    Ciężko was nadrobic ale dalam radę. :-)
    Malo sie udzielam bo znowu fiksuje na punkcie ciazy i sie martwie. A jak na necie nie siedzę to mi latwiej. Pamietam o was i kibicuję kazdej z osobna.
    Milego dnia i udanych wizyt. <3
    wzajemnie :) i też życzę miłego dnia :)

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej
    witam nową Felice
    ja tez miałam dziś sen .. hmmm
    miałam taki okres =ze co chwila podpaski zmieniałam .jeszcze z jakas dziewczyna ,gdzies w jakims szpitalu ,internacie nie wiem bylo duzo kibli nie pozasłaniane jeden obok drugiego i my tak koło siebie te podpaski obie zmieniałyśmy feeee krwi masakrycznie duuuzo ...
    podejrzewam ,że w nocy bolał mnie brzuch okresowo stąd ten sen ...
    echhh zwariować można ;)

miłego dzionka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 09:24

Palinas89 lubi tę wiadomość

• Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    UFFF jestem jeszcze na liście

Hej.U mnie Daria chora a ja zdołowana brzuch zmalał, tak mi się wydaje i jak się pochwaliłam, że czuję ruchy dwa dni pod rząd to teraz nic, znów schizy smutno mi:-(

Spokojnego udanego dnia

relg3e5e9ky1omot.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem niewyspana i zła jadę na wyniki teraz także tego niewidzialna juz nie jestem raczej wyglądam jak kobieta w ciąży i nikt mi jakiegoś ale nie zrobi... :P
    evc6ec.jpg

Carolq, Baronowa_83, Kłosia, Dariaaa88, luna91, Sylika, Cigaretta, Monikkk, migussia, Palinas89, katarzyna_d, bereda11, Madziuśka, szarywrobel lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia i super wieści z wizyt :* My jutro się widzimy z dzidziem :)

monilia84, Marietta lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ale brzusio :) mały rośnie :P no żeczywiście teraz trudno juz nie zauważyć :P ale ludzie lubią strugać głupich :) wiec wiesz

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• malvva Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ;)
    partner wyszedl zostalam sama z masa pracy w domu.. pranie, odkurzanie ogarnac kuchnie no i oczywiscie zrobic obiad bo sie pan obrazi jak po powrocie nie bedzie. Do tego dwa psy z ktorymi nie moge zapomniec wychodzic na dwor i ja sama z tlustymi wlosami w pizamie do ogarniecia.

Miałyscie tak ze boli was glowa pry pochylaniu ? mnie boli prawa skroń.

Ale te brzuszki rosna :)

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz po czekam na autobus do drugiej przychodni teraz tsh ft4 mam zrobić już na NFZ te w diagnostyce odpłatnie robiłam hehehe mam na ręku dziare zawsze się wstydzę ciut bublowata bo wiecie jak to po znajomości tuszem kreslarskim i niebieskie to jest już ahahhaa 16 lat miałam... no i babka oj tak w tych czasach to najszczersze prawda bo pisze patrz komu ufasz i wgl tak pobrała ze nic nie poczułam nawet ze igłę wbiła dawno tak mi krwi nie pobierał nikt nawet na chwilę w głowie się nie zakręciło ekstra babka :)

Sylika, Palinas89 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malvva identyko u mnie też prawa strona to zatoki ... :/

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naprawde zatoki? ale czemu , myslalam ze przy tym to zatkany nos i wiecej jakis objawow a tu wstalam rano i mnie atakuje

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • izizizi Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki, podpisuje liste obecnosci wiec mnie prosze nie usowac :-) niedysponowana bylam caly weekend, jak nie impreza to goscie,ale nadrobilam wszystkie naskrobane przez was strony :-)
    Cale moje dzisiejsze sniadanie wyladowalo lotem pawia w kibelku , podejrzewam witamine z omega 3, okropnie mi po niej niedobrze i odbija sie tranem fujj (koszmar z dziecinstwa)
    Dziewczyny ale macie stresty z tymi facetami, straszne z nich glaby jak nie wiedza ze kobiet w ciazy nie wolno tak denerwowac.
    Ja tez otatnio mam cos nerwa na wszystko, nie tylko na malza ( choc biedny sie stara) ale i cala jego rodzine, moja rodzine,psa, kota sasiadow niektorych znajomych.. ahahh te hormony :-)
    Udanych dzisiejszych wizyt kobietki. Moja dopiero za 10 dni (po 6 tygodniach od ostatniej!!) juz sie nie moge doczekac az zobacze moje malenstwo moze mi te nerwy przejda i bede milsza dla otoczenia :-)
    ps. wczoraj poczulam cos jakby 4 pukniecia w brzuchu pod pepkiem, jaby ktos mnie od srodka palcem dotykal,nie wiem czy to moje dziecie sie rozpycha czy kiszki, bo to nie byly typowe motylki czy babelki wiec nie jestem pewna :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 10:52

FeliceGatto lubi tę wiadomość

7u22ikgnnaj6hr7y.png
    nasza dziewczynusia :-)
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej u mnie w końcu drugi trymestr i mam jaiegos doła.... Glupia jestem bo wiem ze sa tacy co maja gorzej np moja psióla pisałam wam ze miała wypadeko odwiedziłam ja no i nie wyglada ciekawie jezcze jak jej udo wyskrecali to ma jedna noge krótza o cm;( no lae patrze na siebie i:
    -tyle siwych włosów że hej trzeba wybrać się po farbę jak nic albo poczekam bliżej świąt
    -wzrok po Alku się pogorszył a nigdy nie miałam z nim problemu boje sie że bedzie powtórka
    -zylak robi się wiekszy i wyraźniejszy
    -widze jakie cyce maja rozstepy stare bo stare (narazie) ale wygladaja nie ciekawie czytaj jak u babci 70 letniej
    -waga --- tez nie chce bardo przytyc narazie jestem 1 na minusie no ale to rozkreca sie dopiero później

i mi sie buczeć chce ....nie wiem pogodA ,hormony czy zbliżające się świeta ALBO chora głowa

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Jestem niewyspana i zła jadę na wyniki teraz także tego niewidzialna juz nie jestem raczej wyglądam jak kobieta w ciąży i nikt mi jakiegoś ale nie zrobi... :P
    evc6ec.jpg
    Jaki fajny szpiczasty:) ;)

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam! :)

Dziewczyny współczuję Wam tych akcji z facetami. U mnie też jest tak, że mój mnie denerwuje - niby nic nie robi, ale jakoś tak mnie wkurza :/

malvva - mnie głowa boli od 3 dni codziennie po przebudzeniu. Czuję się jakbym wstała skacowana :(Nos też mam zatkany codziennie, ale czytałam, że to śluzówka się obkurcza czy cuś i tak si ę zatyka - rano wstaję z mega suchym gardłem więc oddycham pewnie przez buzię i stąd może ten ból głowy :/

Pati - jak brzuszek! :D zazdroszczę :)

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Monikkk Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie po weekendzie. Męzu pojechał do pracy wiec ja znowu cały tydzień sama. No i wiem ze jest przed 21, ale pogodzilismy się:)))
    Laski ale macie brzuchy ładne a przy tym jestescie szczuplutkie. Zawsze zazdrosciłam dziewczynom w ciazy które miały piekny brzuszek i tyle. A ja nie dosc ze z nadwyzką zaczynałam to teraz po ponad 3 miesiacach brania dupka i lutki to juz sie niemal tocze. Któraś pisała ze nie chce dojsc do 70 przy porodzie....hmmm ja to sobie mysle zeby do 100 nie dojsc. Po pierwszej 10 tygodniowej ciay zostało mi 4kg, po Lence-niecałe 6 miesiecy zostało 11kg wiec, aż sie boje ile znów nadwyzki bede miała po tej, bo jak narazie o dziwo tylko +1. Mama mnie uprzedzała, że mam sie cieszyc jak wygladam przed ciazą bo wszystkie kobiety w najbliższej rodzinie zostały z nadprogramowymi kilogramami po ciązy. U mojej mamy zostało prawie 20 i mimo ćwiczeń i diety i generalnie odchudzania przez lata pod okiem róznych lekarzy nie udało jej sie tego zrzucic, co miało spaść to spadło a reszta ani drgnie.
    A w ogóle to dziś mam prawie wolne:) tzn jade na 18 poprowadzic jedno spotkanie, takze moge uznac ze dzien wolny:) Lubie to:)
    Powodzenia wszystkim na dzisiejszych wizytach.

Edit: bóle głowy mam od około 3 tygodni niemalże bez przerwy. Jak juz łupie bardzo to biore paracetamol

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 10:55

FeliceGatto lubi tę wiadomość

Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016 <3
    ~~~~~~
    Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
    Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
    Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zatoki u mnie katar non stop całoroczny i bóle zatokowe najczęściej przy schylaniu i wręcz takim uciskiem albo rozpieraniem się objawiają.. :/

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 18:45

kkasya, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udanych wizyt :):)

katarzyna_d lubi tę wiadomość

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migussia wrote:
    Witajcie dziewczyny, powodzenia na wizytach, samych dobrych wiadomości :)
    Cigaretta, zazdroszcze śniegu! Uwielbiam zimę (ale tylko do lutego!) ehh.. :) Pati śliczny brzusio i faktycznie nie da sie ukryć Twojego stanu :)
    Dziewczyny miałyście cos takiego jak kłucie jakby w miejscu jajników, bo nie wiem czy dalej tam są.. Męczy mnie od wczoraj takie jakby skurcze nie mam pojecia co to może być i czy to normalne no i do tego ból krzyża ale on dokucza mi cały czas.. :(

Ja kilka dni temu miałam kłucie po bokach i po środku, ale nie były to regularne bóle/skurcze tylko raz na jakiś czas się pojawiały przez 3 dni. Krzyż mnie nie bolał. A bierzesz może no-spe albo magnez?

migussia lubi tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,

ja biorę magnez (raz dziennie).

Właśnie wróciła od lekarza medycyny pracy, straszna służbistka 100 pytań do, zaświadczeń, paranoja, człowiek chce wrócić do pracy to mu problemy robią, ale najważniejsze, ze wypisała! Od jutra do pracy, zobaczymy ile wytrzymam. A Wy pracujecie?

miłego dnia i udanych wizyt

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
‹‹ 765 766 767 768 769 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ