X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Efendis Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja.
    Ja na L4 jestem dokładnie od 5t0d i jest mi z tym dobrze, bo przynajmniej się nie przemęczam.
    Chwalicie się brzuszkami więc i ja wam pokaże, nie wiem w sumie z czego mi brzuch rośnie skoro na wadze -1kg. Pytałam o to gin i powiedziała, że jak tarczyca pod kontrolą to jest ok. Przepraszam za jakość zdjęcia i brudne lustro.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2018, 21:32

luna91, Palinas89, migussia, FeliceGatto, paris, xpatiiix3, josephinka84, Monikkk, katarzyna_d, i.am.chappie, kkasya, Sylika, maimama, helutka, Różyczka, Magenta, Negra, Madziuśka, pasia27, monaa, Alicce, Clio_99 lubią tę wiadomość

201605071656.png
    Leonek [*] 19.01.2015 17tc
    dqpr3e5ev2z8e2v3.png
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna_d wrote:
    U mnie maleje co dzień zwłaszcza z rana, mam ten sam problem też się pochwaliłam ruchami a teraz cisza!!! brzuch bez zmian nic większy !!!
    Nie jesteś w tym sama <3

Dziękuję,nie wiem czemu ale tak jakoś bardziej boję się o tą ciążę.Na badaniach wszystko ok, ale jest tam gdzieś głęboko taki lęk

relg3e5e9ky1omot.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helutka wrote:
    luna - też miałam plan, żeby przynajmniej do końca stycznia pracować... Ale teraz wiem, że bardzo dobrze zrobiłam idąc na L-4.
    Nie mam 20stu lat, praca stresująca, dojazd daleki.. Korzystam z przywilejów i cieszę się spokojem :)

No i bardzo dobrze :) mój mąż trenuje z taką kobitką, która mu powiedziała, że ona też się w ciąży nudziła za każdym razem, ale teraz słodko wspomina ten czas, bo była usprawiedliwiona od nic nierobienia :D I jak zaczynam świrować z nudów to o tym myślę :)

katarzyna, aniu_leczka - no z rana też mam mały i płaski :/ jedyne co to trochę sterczy przez koszulę nocną i za każdym razem jak wstanę męża pytam czy nadal mam brzuch :D A co do ruchów to ja pewnie sobie wkręcam, ale na takim wczesnym etapie to chyba normalnie, że czuje się raz na jakiś czas. Moja szwagierka poczuła dopiero w 20 tc i do 24 czuła co kilka dni, ale gin jej powiedział, że widocznie tak się malec układa. Teraz jest w 26 i napieprza ją po żebrach i pęcherzu, że ma już dość :P

Aniu_leczka, Palinas89, migussia, helutka lubią tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu_leczka wrote:
    Dziękuję,nie wiem czemu ale tak jakoś bardziej boję się o tą ciążę.Na badaniach wszystko ok, ale jest tam gdzieś głęboko taki lęk

Wiesz mi teraz też się włączyło coś takiego, taki nagle lęk. Ale zobaczcie wiele z nas zaczęło odczuwać niepokój. Może to dlatego, że wszystkie czekałyśmy aż I trym minie, czekałyśmy do usg genetycznego, do momentu ąz nam brzuszki wyskoczą i to wszystko mamy a teraz taki przestój i trzeba czekać do pierwszych ruchów, połówkowego itd i jakoś tak nam się wydaje, że się nic nie dzieje a malec tam nieźle sobie fika i rośnie podstępnie :D

Efendis - ale duży brzuszek masz :) już nie da się ukryć :) Ale, że -1kg to zazdroszczę :) Ja mam 2 razy mniejszy brzuch i +5 kg :D

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Palinas89 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efendis Twoja piłeczka chyba większa nawet od Pati :D

co do ruchów to chodzą słuchy, że tak jak Luna mówi, na początku sa one rzadko odczuwalne i nieregularnie, także wszystko w porządku :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

<3 Aniołek <3 7.10.2015 6/8 tc
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinas - co u Ciebie? Idziesz na betę? Jak się czujesz? :)

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • migussia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 18:46

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efendis, ale masz brzuszek fajny :) Weź się przyznaj, że to Ty jesteś mamą trojaczków :P Kurcze, ale serio, śliczna piłeczka :)

Daga, ja i Pati też będziemy miały trzecie dziecko ;) Dobrze będzie. Wiesz już, kto tam siedzi u Ciebie?

Dziewczyny, zdrówka i spokoju z tymi wszystkimi dolegliwościami. Ja miałam tylko mocne twardnienia brzucha przez kilka dni, ale zaczęłam brać magnez i jest lepiej.

migussia, xpatiiix3, Palinas89 lubią tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • Efendis Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży tez mi brzuch szybko wywaliło, za to potem już trochę wolniej rósł ale ja wtedy miałam na tym etapie już +4kg, a w sumie na koniec ciąży +20 i powiem wam tak - po wyjściu ze szpitala po porodzie -10kg potem dwa miesiące i już tylko 4kg do wagi wyjściowej potem już nie pamiętam jak spadało, a nie robiłam w tym kierunku nic prócz karmienia piersią i długich spacerów czasem z wózkiem przeszłam 12km, a rodzimy w maju więc pogoda na spacery będzie piękna. Nie przejmujcie się wagą proszę, bo to jest strasznie nieistotne, trzeba będzie to się poćwiczy i będzie dobrze, a najważniejsze jest dobro maluszków. Ja swoją drogą wolałabym przytyć niż schudnąć.
    Dziękuję za miłe słowa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 13:22

migussia, FeliceGatto, luna91, konwalijka lubią tę wiadomość

201605071656.png
    Leonek [*] 19.01.2015 17tc
    dqpr3e5ev2z8e2v3.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Paulinas - co u Ciebie? Idziesz na betę? Jak się czujesz? :)

No właśnie, halo. A sikaniec był dzisiaj?

• Palinas89 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam jakieś 2 strony wcześniej :D ale musiało umknąć :)

Na krew nie poszłam, bo miałam mega lenia rano po nieprzespanej nocy(i obudziłam się w końcu o 7:30) :)
    a sikańca zrobię dzisiaj w nocy pewnie, muszę kupić ze 2 testy :P

Pytałam się was, czy którąś z was dźgała szyjka na początku, bo mnie właśnie dzisiejszej nocy jak wstałam na siku. Kuła mnie tak jakieś 2 min i jak położyłam się spowrotem to się uspokoiło.
    Ogólnie dobrze się czuje i siedzę sobie w pracy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu_leczka wrote:
    Ja po wizycie chodzę wesoła góra tydzień !! później znowu się zaczyna schiza, doszukiwanie się powodów do zmartwień, teraz moim zmartwieniem jest nie rosnący brzuch i te ruchy!!

Pocieszam się tym ze w pierwszej ciąży miałam maluśki ledwie widoczny brzusio po 5 miesiącu, a ruchy to może rzeczywiście odebrałam za jelita :)
    Pozdrawiam :*

• Magenta Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elo dziewczyny :)
    dawno nie pokazywałam swojego brzucha :) u mnie 2 kg na plusie ale brzuch chyba całkiem duży....

http://naforum.zapodaj.net/f6053fb595c1.jpg.html

Efendis, luna91, xpatiiix3, Baronowa_83, Monikkk, katarzyna_d, Negra, bereda11 lubią tę wiadomość

5bd5222f11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej no i złośliwościami rzeczy martwych wracamy do domku padł mi komp w pracy :P wsumnie dobrze bo kusze skoczyć z psiakiem do weta bo mi saneczkuje :/ a była 2 miesiące temu odrobaczana :(
    Luna nie żartuj czekaj na mnie z tymi ruchami przecież my od poczatku idziemy równiuteńko :) moze ja juz tez cos poczuje w najbliższym czasie :)

• FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palinas, mnie tak kłuło i dźgało :)

• paris Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ale macie świetne te brzuchy, mój nie wydaje się już taki ogromny przy waszych;) u mnie w końcu spadł śnieg i juz jestem po zimowym spacerze, samopoczucie się poprawiło:) powodzenia na wizytach, ja jeszcze musze czekać 2 tygodnie.

Palinas89, Carolq lubią tę wiadomość

f2w343r81obn8r6j.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magenta, piłeczka śliczna :)

Magenta lubi tę wiadomość

• Jitka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uf Uf udało się, wszystko nadrobione :)
    Wczoraj nawet nie miałam kiedy, mieliśmy imieniny teścia i do wieczora rodzinka była.

Witam nowe dziewczyny.

Pati, Magneta, Efendis - śliczne brzuszki. Ja jestem z tych co mało widać, na sam wieczór trochę więcej jak się najem i jelita się wypełnią :P

Co do bólów głowy, znam to ... juz miałam raz zabieg na zatoki, drugi mnie czeka, ale boję się, bo skoro pierwszy nic nie dał =/ także inhalator i ból nie są mi obce.

Co do bólów brzucha, mam codziennie, o rożnym natężeniu, szczególnie wieczorem, czasem cały brzuch mi twardnieje, czasem w środku czuje jak bym miała kamień, boli , szczyka, ostre bóle klujące też są, dziś rano byłam na morfologii, mocz i wymaz bakteriologiczny z pochwy, także zobaczę co wyjdzie, czy też coś z pęcherzem się nie przyplątało. Na ból jem magnez i nospę.

Co do strachu i obaw - też je mam. Czekam teraz na piątek na wizytę, już nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć dzidzię, sprawdzić czy wszystko ok i może poznać płeć :)
    W piątek też kończy mi się L4 i zastanawiam się czy brać dalej, w sumie nie czuje się zbyt dobrze, także muszę się nad tym zastanowić.
    Pracę mam przy komputerze, ale nie mam możliwości pracować 4h dziennie, bo szefowa woli już, żebym siedziała na L4. Tak więc przed tym L4, które dostałam 7 godzin, a na tą 8 wypisywałam sobie urlop. Tak musiałam.

Co do wózków, też podobają mi się CAMARELO dokładnie Vision i picasso, tylko są to dość duże wózki i muszę to przemyśleć, czy mi do auta się zmieści, ale jeszcze trochę czasu jest. Jeszcze przed nami remont pokoju i urządzenie go, bo zamieniamy się sypialniami z teściami, co prawda tamten pokój jest większy tylko o 2m2 ale zawsze to coś :)

xnw4skjow1ozejvq.png

NADZIEJA...
    Nazywamy ją "matką głupich". Ale w najgorszych sytuacjach to ona nas utrzymuje.
    Mówimy "jest złudna". Ale jednak zawsze nam towarzyszy.
    Mówimy "siostra wiatru". Ale zawsze odchodzi ostatnia...
  • Palinas89 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felice czyli to normalne i mam się nie martwić? :D

Paris mieszkasz gdzieś w górach? :)) zazdroszcze, ja uwielbiam śnieg ;)

FeliceGatto, paris lubią tę wiadomość

• luna91 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinas - powiem Ci tak: ja miała różne odczucia w podbrzuszu na samym początku - wraz z pokłuwanie szyjki. Mój lekarz nie lubił kłucia w podbrzuszu u mnie i dawał większe dawki leków. Ale często nie kłuje nawet teraz i czasami nawet w odbycie to czuję :D

Umknęło to co napisałaś faktycznie - ja Cię podziwiam, po pozytywie byłam na becie za 5 min :D i na drugiej za 2 dni :)

Palinas89 lubi tę wiadomość

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
‹‹ 767 768 769 770 771 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ