X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna_d wrote:
    To Marietta to po jeździe idziemy na gorącą czekoladę <3 trzeba uczcić kolejny tydzien :) idziemy łeb w łęb :P

Łebek w łebek ;) Ciekawe, która pierwsza urodzi :P

malvva kciuki zawsze przydatne ;) Mam nadzieję nie usnąć na tych jazdach dzisiaj ;)

Wracam do żywych, herbatka, kanapka, a na gazie kapuśniak <3
    u mnie śniegu nie ma, a zimnoooo jak w psiarni :)
    Też miałam dziwny sen, śniła mi się kłótnia z teściową :P Że na jakimś bankiecie byłyśmy i ona mi zarzuciła, że jej nie szanuję, jestem arogancka itd ;) Na szczęście ze snu wybudził mnie mąż wracając z nocki. Twierdzi, że spałam z takim "dziubkiem", że aż mnie musiał w usta pocałować, bo tak śmiesznie wyglądałam :P Może przez sen ten dziubek do teściowej robiłam :P

Palinas89 lubi tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bylam wlasnie z psami i u mnie tak samo zimno strasznie szron jest ale snieg jeszcze u nas nie padal.

O 13.30 ide odebrac ze szkoly swoja siostrzenice jest w 1 klasie posiedzi ze mna do 16.

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Clio_99 Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam z badań. Ale mi było słabo w laboratorium a wcześniej nie miałam problemu z byciem na czczo.
    Wczoraj mnie mocno bolal brzuch i głowa, aż się zmartwilam. Dziś na szczęście przeszło

7v8r0tc78naksz5n.png
    ckaiqqmz3kqmdl1l.png
  • Eliana Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia i KW trzymajcie się dziś dziewczyny!

Wizytującym życzę samych dobrych wieści!

A ja pytanie z innej beczki:

dziewczyny czy któraś z was ma mopa parowego albo taką parownicę do czyszczenia mieszkania? Zastanawiam się nad takim zestawem z firmy Karcher, bo bez chemii można czyścić płytki w kuchni, łazience, parkiety, a nawet jak się dokupi nasadkę to można wygodnie czyścić okna (czego osobiście nie znoszę!)

I z jednej strony mi się podoba, a z drugiej się zastanawiam - czy to naprawdę taki środek na całe zło, czy tylko pic na wodę?

Macie jakieś doświadczenia z takimi mopami?

PS. podobno właśnie jak są małe dzieci w domu to jest bardzo dobre, bo myjesz bez chemii i dużo bakterii wybija

f2w3vfxm5403940g.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clio_99 ja sie strasznie boje pobierania krwi ostatnio jak poczulam uklucie to zabralam reke a baba niezle sie na mnie wydarla ze jak mnie pokluje to procedury bedzie musiala pisac potem jak juz sie wbila ja zamknelam oczy a ona do mnie ze prosze oddychac nawet nie zauwazylam ze przestalam ;p

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliana wrote:
    Madzia i KW trzymajcie się dziś dziewczyny!

Wizytującym życzę samych dobrych wieści!

A ja pytanie z innej beczki:

dziewczyny czy któraś z was ma mopa parowego albo taką parownicę do czyszczenia mieszkania? Zastanawiam się nad takim zestawem z firmy Karcher, bo bez chemii można czyścić płytki w kuchni, łazience, parkiety, a nawet jak się dokupi nasadkę to można wygodnie czyścić okna (czego osobiście nie znoszę!)

I z jednej strony mi się podoba, a z drugiej się zastanawiam - czy to naprawdę taki środek na całe zło, czy tylko pic na wodę?

Macie jakieś doświadczenia z takimi mopami?

PS. podobno właśnie jak są małe dzieci w domu to jest bardzo dobre, bo myjesz bez chemii i dużo bakterii wybija

Ja mam mopa parowego, czyszczę nim płytki, fajna sprawa, bo para ma wyższą temperaturę nawet niż wrzątek, puszczają wszystkie brudy z płytek :) Męczące jest co prawda to, że szmata od takiego mopa jest brudna co 15 sekund i muszę ściągać, płukać, wyciskać ręcznie, zakładać i wlączać spowrotem mopa, ale skuteczne :)

edit- rozpuszcza, ale rozmazuje, nie wchlania dobrze, więc albo trza jechać na dwa mopy i od razu ścierać rozpuszczone brudy, albo płukać co moment

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 11:45

Eliana, JusWik lubią tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się dzisiaj :) u nas słoneczko ślicznie świeci:)

mnie od wczoraj tez pobolewa w podbrzuszu raz z lewej raz z prawej takie ciągnięcie chyba więzadła od macicy już kiedyś pytałam o to gina i tak mi powiedział no w sumie dzidzi musi mieć gdzie rosnąc ale już lepiej:)

ja już całe mieszkanie wysprzątałam, dzisiaj obiad u teściowej więc luz nie muszę gotować:P

mam pytanie Kochane czy możemy jeść kaszankę? taką prawdziwą wiejską?:)

jutro będę miała okazję i się zastanawiam czy mogę:D

3jgxxzkra9730jiu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się dziś śniło, że miałam chłopczyka, karmiłam go butelką a potem spróbowałam cyckiem, ale chwilę possał i pokazał palcem na butelkę, że jednak lepiej z butelki :P hehe taki mądry noworodek!

luna91, Marietta, migussia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi sie ostatnio codziennie sńią zmarli
    babcia ,prababcia i dziadek ...
    co to może oznaczać ...

moze dlatego ze moj dziadziuś sie nazywał Franek i ja ostatnio czesto o tym imieniu myślę ... o babuni to codziennie mysle ..zmarła 2 lata temu /byłam z nią bardzo zżyta ,moze to stąd te sny echhh .
    a prababcia to nie wiem ....

• luna91 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Cześć Koziołek! :)

Ja dziś mam lepszy dzień z mamą sobie spędzę :) Pokłóciłam się z moim (jak co czwartek) - nie odzywam się do niego! Poszedł znowu na to jebane karaoke i był do 3 i nie odbierał telefonu - gdzie ten typ ma rozum? Chyba w dupie.

Jutro wizyta :)

malvva - ja się tak bałam jak byłam w pierwszej ciaży. Teraz już luzik :) Raz pojechałam na szpital i tam nie byłam przyzwyczajona i takie chamskie baby były i się zablokowałam :( Wbiła się i nie chciała mi krew polecieć ze stresu a ona mówi pod nosem: no ni chuja nie pobiorę. Kurwaa nie leci! I zaczęła mi jeździć w żyle tą igłą :( mało nie padłam. No i pobrała pół fiolki na całą masę badań, ale starczyło.

Ja codziennie mam z rana tak zawalony nos, że nie mogę oddychać a jak smarknę to skrzepy krwi lecą.

Koziołek :), Palinas89 lubią tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • malvva Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cos mnie głowa zaczyna bolec :/

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Mi się dziś śniło, że miałam chłopczyka, karmiłam go butelką a potem spróbowałam cyckiem, ale chwilę possał i pokazał palcem na butelkę, że jednak lepiej z butelki :P hehe taki mądry noworodek!

Ja mam często sny o karmieniu piersią :)

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha, posłałam mu przez telefon co myślę o jego zachowaniu wczorajszym i się obraził :D Co za koleś :D Wiecie co nawet mnie to bawi bardziej niż złości :D

Carolq, Palinas89 lubią tę wiadomość

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • malvva Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi tez ostatio sie snilo ze mowie do swojego zeby podal mi mala z lozeczka to ja nakarmie i polozyl mi ja przy piersi :D (ale płci nie znam sni mi sie ze to dziewczynka)

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    początek 17 tygodnia nie przywitał mnie dobrze ból węzłów i zawroty głowy a gardło jakaś katastrofa i nic mi nie pomaga ani płukanie szałwią ,solą ,sodą :( i nic rozgniatałam cytrynę z czosnkiem i miodem i też nic a syrop prenalen wywenie kasy w błoto .. i poszłam dziś do lekarza kazała mi dziś jeszcze popsiukać tantum verde a jak nie to wykupić antybiotyk który mi wypisała Amotaks Dis bo gardło jest bardzo czerwone i zaropiałe od góry do dołu a krwisto-zielone gile nie przejdą same , więc leczenie antybiotykiem ...

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • kkasya Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 17:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika bardzo współczuje :( zdrowiej Nam szybciutko aby sie obyło bez antybiotyku
    Luna z nosem mam to samo :/
    Ja dzis wzielam sie za dom :) pełna energi padam po połówce prasowania jakie mam :/ chyba będę musiała meza zagonić bo w takim tempie to nie wiem kiedy skończę sprzątać

Sylika lubi tę wiadomość

• malvva Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli jak snila mi sie dziewczynka to bedzie chlopiec ;p a ja liczylam na dziewuszke ale synek bedzie tak samo kochany to dopiero moja pierwsza ciaza wiec mozna probowac potem hah

Sylika współczuje trzymaj sie i zdrowiej tam

Sylika lubi tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak interpretować mój sen jak mi się śniło że poszłam na usg i lekarz jeździ tą głowicą i pokazuje siusiora elegancko widocznego z każdej strony i drugi maluch widoczna cipucha jak nic i taka byłam szczęśliwa aż się przez sen rozpłakałam i obudziłam się dziś i autentycznie myślałam że byłam na usg i pewna byłam że noszę w brzuchu parkę .... ale to tylko sen :( i co ja mam myśleć ..

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • kkasya Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 17:11

Sylika, Marietta lubią tę wiadomość

‹‹ 820 821 822 823 824 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ