X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna_d wrote:
    To Marietta to po jeździe idziemy na gorącą czekoladę <3 trzeba uczcić kolejny tydzien :) idziemy łeb w łęb :P

Łebek w łebek ;) Ciekawe, która pierwsza urodzi :P

malvva kciuki zawsze przydatne ;) Mam nadzieję nie usnąć na tych jazdach dzisiaj ;)

Wracam do żywych, herbatka, kanapka, a na gazie kapuśniak <3
    u mnie śniegu nie ma, a zimnoooo jak w psiarni :)
    Też miałam dziwny sen, śniła mi się kłótnia z teściową :P Że na jakimś bankiecie byłyśmy i ona mi zarzuciła, że jej nie szanuję, jestem arogancka itd ;) Na szczęście ze snu wybudził mnie mąż wracając z nocki. Twierdzi, że spałam z takim "dziubkiem", że aż mnie musiał w usta pocałować, bo tak śmiesznie wyglądałam :P Może przez sen ten dziubek do teściowej robiłam :P

Palinas89 lubi tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bylam wlasnie z psami i u mnie tak samo zimno strasznie szron jest ale snieg jeszcze u nas nie padal.

O 13.30 ide odebrac ze szkoly swoja siostrzenice jest w 1 klasie posiedzi ze mna do 16.

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Clio_99 Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam z badań. Ale mi było słabo w laboratorium a wcześniej nie miałam problemu z byciem na czczo.
    Wczoraj mnie mocno bolal brzuch i głowa, aż się zmartwilam. Dziś na szczęście przeszło

7v8r0tc78naksz5n.png
    ckaiqqmz3kqmdl1l.png
  • Eliana Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia i KW trzymajcie się dziś dziewczyny!

Wizytującym życzę samych dobrych wieści!

A ja pytanie z innej beczki:

dziewczyny czy któraś z was ma mopa parowego albo taką parownicę do czyszczenia mieszkania? Zastanawiam się nad takim zestawem z firmy Karcher, bo bez chemii można czyścić płytki w kuchni, łazience, parkiety, a nawet jak się dokupi nasadkę to można wygodnie czyścić okna (czego osobiście nie znoszę!)

I z jednej strony mi się podoba, a z drugiej się zastanawiam - czy to naprawdę taki środek na całe zło, czy tylko pic na wodę?

Macie jakieś doświadczenia z takimi mopami?

PS. podobno właśnie jak są małe dzieci w domu to jest bardzo dobre, bo myjesz bez chemii i dużo bakterii wybija

f2w3vfxm5403940g.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clio_99 ja sie strasznie boje pobierania krwi ostatnio jak poczulam uklucie to zabralam reke a baba niezle sie na mnie wydarla ze jak mnie pokluje to procedury bedzie musiala pisac potem jak juz sie wbila ja zamknelam oczy a ona do mnie ze prosze oddychac nawet nie zauwazylam ze przestalam ;p

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliana wrote:
    Madzia i KW trzymajcie się dziś dziewczyny!

Wizytującym życzę samych dobrych wieści!

A ja pytanie z innej beczki:

dziewczyny czy któraś z was ma mopa parowego albo taką parownicę do czyszczenia mieszkania? Zastanawiam się nad takim zestawem z firmy Karcher, bo bez chemii można czyścić płytki w kuchni, łazience, parkiety, a nawet jak się dokupi nasadkę to można wygodnie czyścić okna (czego osobiście nie znoszę!)

I z jednej strony mi się podoba, a z drugiej się zastanawiam - czy to naprawdę taki środek na całe zło, czy tylko pic na wodę?

Macie jakieś doświadczenia z takimi mopami?

PS. podobno właśnie jak są małe dzieci w domu to jest bardzo dobre, bo myjesz bez chemii i dużo bakterii wybija

Ja mam mopa parowego, czyszczę nim płytki, fajna sprawa, bo para ma wyższą temperaturę nawet niż wrzątek, puszczają wszystkie brudy z płytek :) Męczące jest co prawda to, że szmata od takiego mopa jest brudna co 15 sekund i muszę ściągać, płukać, wyciskać ręcznie, zakładać i wlączać spowrotem mopa, ale skuteczne :)

edit- rozpuszcza, ale rozmazuje, nie wchlania dobrze, więc albo trza jechać na dwa mopy i od razu ścierać rozpuszczone brudy, albo płukać co moment

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 11:45

Eliana, JusWik lubią tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się dzisiaj :) u nas słoneczko ślicznie świeci:)

mnie od wczoraj tez pobolewa w podbrzuszu raz z lewej raz z prawej takie ciągnięcie chyba więzadła od macicy już kiedyś pytałam o to gina i tak mi powiedział no w sumie dzidzi musi mieć gdzie rosnąc ale już lepiej:)

ja już całe mieszkanie wysprzątałam, dzisiaj obiad u teściowej więc luz nie muszę gotować:P

mam pytanie Kochane czy możemy jeść kaszankę? taką prawdziwą wiejską?:)

jutro będę miała okazję i się zastanawiam czy mogę:D

3jgxxzkra9730jiu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się dziś śniło, że miałam chłopczyka, karmiłam go butelką a potem spróbowałam cyckiem, ale chwilę possał i pokazał palcem na butelkę, że jednak lepiej z butelki :P hehe taki mądry noworodek!

luna91, Marietta, migussia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi sie ostatnio codziennie sńią zmarli
    babcia ,prababcia i dziadek ...
    co to może oznaczać ...

moze dlatego ze moj dziadziuś sie nazywał Franek i ja ostatnio czesto o tym imieniu myślę ... o babuni to codziennie mysle ..zmarła 2 lata temu /byłam z nią bardzo zżyta ,moze to stąd te sny echhh .
    a prababcia to nie wiem ....

• luna91 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Cześć Koziołek! :)

Ja dziś mam lepszy dzień z mamą sobie spędzę :) Pokłóciłam się z moim (jak co czwartek) - nie odzywam się do niego! Poszedł znowu na to jebane karaoke i był do 3 i nie odbierał telefonu - gdzie ten typ ma rozum? Chyba w dupie.

Jutro wizyta :)

malvva - ja się tak bałam jak byłam w pierwszej ciaży. Teraz już luzik :) Raz pojechałam na szpital i tam nie byłam przyzwyczajona i takie chamskie baby były i się zablokowałam :( Wbiła się i nie chciała mi krew polecieć ze stresu a ona mówi pod nosem: no ni chuja nie pobiorę. Kurwaa nie leci! I zaczęła mi jeździć w żyle tą igłą :( mało nie padłam. No i pobrała pół fiolki na całą masę badań, ale starczyło.

Ja codziennie mam z rana tak zawalony nos, że nie mogę oddychać a jak smarknę to skrzepy krwi lecą.

nick nieaktualny, Palinas89 lubią tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • malvva Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cos mnie głowa zaczyna bolec :/

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Mi się dziś śniło, że miałam chłopczyka, karmiłam go butelką a potem spróbowałam cyckiem, ale chwilę possał i pokazał palcem na butelkę, że jednak lepiej z butelki :P hehe taki mądry noworodek!

Ja mam często sny o karmieniu piersią :)

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha, posłałam mu przez telefon co myślę o jego zachowaniu wczorajszym i się obraził :D Co za koleś :D Wiecie co nawet mnie to bawi bardziej niż złości :D

nick nieaktualny, Palinas89 lubią tę wiadomość

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • malvva Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi tez ostatio sie snilo ze mowie do swojego zeby podal mi mala z lozeczka to ja nakarmie i polozyl mi ja przy piersi :D (ale płci nie znam sni mi sie ze to dziewczynka)

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    początek 17 tygodnia nie przywitał mnie dobrze ból węzłów i zawroty głowy a gardło jakaś katastrofa i nic mi nie pomaga ani płukanie szałwią ,solą ,sodą :( i nic rozgniatałam cytrynę z czosnkiem i miodem i też nic a syrop prenalen wywenie kasy w błoto .. i poszłam dziś do lekarza kazała mi dziś jeszcze popsiukać tantum verde a jak nie to wykupić antybiotyk który mi wypisała Amotaks Dis bo gardło jest bardzo czerwone i zaropiałe od góry do dołu a krwisto-zielone gile nie przejdą same , więc leczenie antybiotykiem ...

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • kkasya Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 17:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika bardzo współczuje :( zdrowiej Nam szybciutko aby sie obyło bez antybiotyku
    Luna z nosem mam to samo :/
    Ja dzis wzielam sie za dom :) pełna energi padam po połówce prasowania jakie mam :/ chyba będę musiała meza zagonić bo w takim tempie to nie wiem kiedy skończę sprzątać

Sylika lubi tę wiadomość

• malvva Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli jak snila mi sie dziewczynka to bedzie chlopiec ;p a ja liczylam na dziewuszke ale synek bedzie tak samo kochany to dopiero moja pierwsza ciaza wiec mozna probowac potem hah

Sylika współczuje trzymaj sie i zdrowiej tam

Sylika lubi tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak interpretować mój sen jak mi się śniło że poszłam na usg i lekarz jeździ tą głowicą i pokazuje siusiora elegancko widocznego z każdej strony i drugi maluch widoczna cipucha jak nic i taka byłam szczęśliwa aż się przez sen rozpłakałam i obudziłam się dziś i autentycznie myślałam że byłam na usg i pewna byłam że noszę w brzuchu parkę .... ale to tylko sen :( i co ja mam myśleć ..

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • kkasya Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 17:11

Sylika, Marietta lubią tę wiadomość

‹‹ 820 821 822 823 824 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ