X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • izizizi Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    ogladałam 3 sezony :)
    Homeland ogladalas??? tez super. Ja wczoraj zaczelam True detectives troche nudnawy ale moze sie rozkreci ponoc badzo dobry. No i The Following polecam ale tylko2 pierwsze serie potem juz sie robi baardzo nudno.

Magenta lubi tę wiadomość

7u22ikgnnaj6hr7y.png
    nasza dziewczynusia :-)
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do południa taki duży się nie wydaje ale wieczorek naprawdę pokaźnie wygląda . :)

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubię Supernatural, kiedyś Pamiętniki Wampirów. Z takich babskich to Gotowe na wszystko lub Pokojówki z Beverley Hills ;-) a sitcom to Teoria Wielkiego Podrywu :-D

• Clio_99 Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2015, 10:31

7v8r0tc78naksz5n.png
    ckaiqqmz3kqmdl1l.png
  • Monikkk Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika wrote:

moim zdaniem nie dajmy się zwariować dziecko też musi mieć kontakt z bakteriami nawet z podłogi , wychowałam dwójkę dzieci bez sterylnych warunków i są zdrowe bez alergii bez niczego :)
    moim zdanie szkoda na to kasy ..

Dokładnie tak samo myślę. Oczywiście nie chodzi o to żeby dziecko było wiecznie brudne czy jakieś zaniedbane w tej kwestii ale nie ukrywajmy, te dzieci są najzdrowsze. Jak powiedziałam moim koleżankom ze jak dojde do siebie i ochrzcimy dziecko to będę je zabierać ze sobą do pracy i normalnie funkcjonować to się zaczął niemal lincz publiczny. Przecież tyle ludzi tu przychodzi itp itd. No i ja się pytam co z tego? Przecież tak samo można przywlec coś do domu. Nie mam zimno, wezmę jakiś wózek starszy i uważam że to nie jest jakieś narażenie dziecka na niebezpieczenstwo, a dziecko musi się hartowac i funkcjonować z bakteriami dookoła. później taki sterylny malec idzie do przedszkola i więcej siedzi chory w domu niż w tym p-lu. Znam takie przewrazliwione mamy i one sobie niestety często same dokładają kłopotów i zmartwień.

Właśnie moja koleżanka urodziła 2 tygodnie temu i uwaga ona wyjdzie z dzieckiem na zewnątrz jak się ociepli...tak koło kwietnia. Normalnie nawet nie mogłam tego nawet mądrze skomentować.

Clio_99, kkasya, Sylika lubią tę wiadomość

Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016 <3
    ~~~~~~
    Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
    Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
    Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
  • malvva Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izizizi wrote:
    Homeland ogladalas??? tez super. Ja wczoraj zaczelam True detectives troche nudnawy ale moze sie rozkreci ponoc badzo dobry. No i The Following polecam ale tylko2 pierwsze serie potem juz sie robi baardzo nudno.

ja to the vampire diares, the original , the walking dead, true blood najbardziej lubie

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • malvva Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahahah w kwietniu no to pozdrowienia dla tej mamusi dziecko cieplo ubrac i chociaz na 15-20 minutek swieze powietrze powdychac

Sylika lubi tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Monikkk Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    hahahah w kwietniu no to pozdrowienia dla tej mamusi dziecko cieplo ubrac i chociaz na 15-20 minutek swieze powietrze powdychac

Nie chciałam tego komentować żeby nie było ze się wtrącam, bo przecież ja nie mam dzieci więc co mogę na ten temat wiedzieć:/
    Różnych lokatorów ma Pan Bóg na ziemi:)

Aniu_leczka, Eliana, Sylika lubią tę wiadomość

Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016 <3
    ~~~~~~
    Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
    Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
    Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
  • malvva Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    potem dziecko bedzie sie bało byc na dworze bo w domu wiezione odglosy na dworze beda straszne a byle jaki wirus zaraz sie przyplata.... niestety rodzicow sie nie wybiera

Sylika lubi tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Magenta Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izizizi wrote:
    American horror story, jak lubisz sie bac :-) pierwsza i druga seria najlepsza :-)
    Ja polecam:
    Homeland,Flash Forward(ZAJEBISTY SERIAL KTÓREGO TYLKO 1 SEZON NAKRECILI :( ) Gra o tron, House of Cards, Wikingowie,Downton Abbey :) no idealny pod każdym względem Orange is a new black :)

izizizi, Eliana lubią tę wiadomość

5bd5222f11.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) Siedzę i Was nadrabiam, został mi jeszcze cały wczorajszy dzień i i dzisiejszy, jeden dzień nie wchodziłam na forum a taaakie zaległości :P

FeliceGatto lubi tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Klaudia jak się czujesz ? Mały kopie czy jeszcze nic ? U mnie cisza a wizyta dopiero 22 grudnia - osiwieje chyba do tego czasu! !!

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paris powiedz mi czy te leginsy są na wierzchu normalne gładie - "takie dresowe" czy bardziej "włochate" :D? A i czy się nie obierają w różne pyłki? Bo właśnie szukam jakiś i wolałabym kupić coś polecanego.

Co do wagi u mnie jakieś 2.5 kg na plusie, ale moja ostatnia ogromna ochota na słodkie pewnie szybko tą wagę podniesie :P

Luna ja też nie mam nic dla maluszka jeszcze. Z mężem ustaliliśmy, że zakupy zaczynamy od stycznia. W ogóle jedni dziadkowie zaoferowali, że dadza pieniążki na wózek a drudzy na łóżeczko, materacyk i wszystkie te akcesoria do spania, więc największe wydatki nas ominą :)Ale listę zakupów już mam i nawet ją sobie drukłam :D

Palinas gratuluję pięknego przyrostu bety!
    I gratuluję wszystkich pozytywnych wieści z wizyt ;)
    Magenta ale super jak będzie parka!

Koziołek witaj.

kkasya czyli może u mnie jednak będzie córeczka, bo od początku ciąży za każdym razem śni mi się chłopak :)

Nadrobiłam!!! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 15:14

Eliana, kkasya, luna91, Magenta lubią tę wiadomość

3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Hej Klaudia jak się czujesz ? Mały kopie czy jeszcze nic ? U mnie cisza a wizyta dopiero 22 grudnia - osiwieje chyba do tego czasu! !!

Kopie, nie jakoś super mocno żeby wyczuć ręką ale jakieś znaki daje :) Dzisiaj czułam już kilka razy. Ty też niedługo poczujesz :* ja mam 21.12 i też już się nie mogę doczekać tej wizyty zwłaszcza, że idziemy na nią razem z mężem i że to już będzie badanie połówkowe. Co do samopoczucia to jest super, wczoraj jedynie trochę ból głowy mi dokuczał. A jak Ty się czujesz?

3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • Palinas89 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam od gina, miał niezłą zaskoczkę moją ciążą :P

Widziałam na razie piękny okrągły, pęcherzyk o grubych scianach( to chyba kosmówka?)
    Nie ma żadnego krwiaka na szczęście, bo tego się najbardziej obawiaałam.
    Nie wiem ile ma pęcherzyk, bo tak się zestreesowałam, że tylko patrzyłam na ten pęcherzyk :D

gin powiedział, że z USG ciąża ma 4 tygodnie i za tydzien moze będzie widać serduszko już ( chyba mu się coś pomyliło z tygodniami :D ale co tam)

dał na podtrzymanie 3x duphaston i tyle, luteiny nie dał
    Jak się zapytałam, czy jak odstawie luteine to nic się nie stanie to on, że nie, że tu trzeba porządnego zapezpieczenia i teraz daje duphaston..

Oczywiście nie przyznałam się, że zwiększyłam dawkę euthyroxu do 75, ale wspomniałam ze biorę euthyrox i czy zwiększamy dawke? a on ze jeszcze raz mam zrobić TSH i na razie nie zwiększamy dawki no i kuźwa nie wiem.. brać jednak tą 50?

zlecił jeszcze : morfologie, mocz, WR, glukoza w surowicy, antygen HBS, Toxo IgM, TSH, B HSC i ABTT (co to kurna jest? bo nie wiem :D )

izizizi, migussia, kkasya, FeliceGatto, luna91, i.am.chappie, Dariaaa88 lubią tę wiadomość

<3 Aniołek <3 7.10.2015 6/8 tc
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monikkk wrote:
    Dokładnie tak samo myślę. Oczywiście nie chodzi o to żeby dziecko było wiecznie brudne czy jakieś zaniedbane w tej kwestii ale nie ukrywajmy, te dzieci są najzdrowsze. Jak powiedziałam moim koleżankom ze jak dojde do siebie i ochrzcimy dziecko to będę je zabierać ze sobą do pracy i normalnie funkcjonować to się zaczął niemal lincz publiczny. Przecież tyle ludzi tu przychodzi itp itd. No i ja się pytam co z tego? Przecież tak samo można przywlec coś do domu. Nie mam zimno, wezmę jakiś wózek starszy i uważam że to nie jest jakieś narażenie dziecka na niebezpieczenstwo, a dziecko musi się hartowac i funkcjonować z bakteriami dookoła. później taki sterylny malec idzie do przedszkola i więcej siedzi chory w domu niż w tym p-lu. Znam takie przewrazliwione mamy i one sobie niestety często same dokładają kłopotów i zmartwień.

Właśnie moja koleżanka urodziła 2 tygodnie temu i uwaga ona wyjdzie z dzieckiem na zewnątrz jak się ociepli...tak koło kwietnia. Normalnie nawet nie mogłam tego nawet mądrze skomentować.

Mam to samo zdanie :-) Moja Daria jak się urodziła w grudniu to po 10 dniach byłam z Nią na godzinnym spacerze i jakoś nic się nie przypałętało, tak samo zakupy czy coś.Nie bardzo też mogłam ją zostawiać w domu bo zaraz się darła wniebogłosy.Pamiętam jak miała 13 mcy to tak się wybabrała na dworze, że ciężko było ją domyć,nie powiem ona się brudziła, ale przestałam się denerwować i przesadzać pomimo tego, że jest uczulona na kurz i dorsza.Jak ma być chora to czy w domu czy gdzieś wśród ludzi coś złapie, nie ma reguły:-)

relg3e5e9ky1omot.png
  • Eliana Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izizizi wrote:
    American horror story, jak lubisz sie bac :-) pierwsza i druga seria najlepsza :-)

Izizi, ostatecznie wybrałam serial Luther, nie wiem czy dziewczyny go znacie - taki kryminalny, psychologiczny, generalnie ciężki - ale bardzo fajny. O londyńskim detektywie z mroczną przeszłością, który głównie ściga seryjnych morderców.

W ciągu 2 dni obejrzalam już 6 odcinków i wam powiem, że... zaczęłam się zastanawiać, czy te drastyczne sceny w jakiś sposób nie wywołują negatywnych skutków dla dziecka.

Tylko nie śmiejcie się!:)

Bo ja od zawsze uwielbiałam thrillery, kryminały, książki deketywistyczne, a ostatnio czytałam że kobieta w ciąży musi dbać o pozytywne emocje, że przy negatywnych dziecko też się gorzej czuje... No ale chyba oglądanie serialu nic nie zrobi, co????

Jak myślicie??

Ps. temat jak z Rozmowy w Toku!:)

izizizi, Magenta, Sylika lubią tę wiadomość

f2w3vfxm5403940g.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi bardziej chodziło o wygode dla mnie. Myslalam ze tym mopem szybciej i lepiej ogarne podlogi ale wlasnie chcialm poznac opinie kogoś kto owego mopa uzywa. Wiec chyba jednak zakup odwolam bo widze ze za dobrych opini nie macie.
    Co do dzieciaczkow i hartowania to rowniez jestem tego zdania zeby w paranoje nie popadac.

Sylika, Monikkk lubią tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• Eliana Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izizizi wrote:

O... Może ten Homeland zobaczę! True detective 1 sezon widziałam SUPER JEST, niesamowity klimat, taki ciężki, podobnie w The Following :) Tam też tylko 1 sezon widziałam:)

Widzę, ze lubimy takie same klimaty :)

izizizi lubi tę wiadomość

f2w3vfxm5403940g.png
  • izizizi Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w sumie masz racje, nie powinno sie chyba ogladac drastycznych scen w ciazy, moze to jednak jakos na podswiadomosc dzialac i na dziecko tez. Wiec moze cos na wesolo ja np bardzo lubie New Girl :-)
    Homeland jest super, jeden z najpepszych seriali jakie ogldalam :-)baaaardzo wciagajacy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 15:42

7u22ikgnnaj6hr7y.png
    nasza dziewczynusia :-)
‹‹ 822 823 824 825 826 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ