Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
malvva wrote:ogladałam 3 sezony
Magenta lubi tę wiadomość
nasza dziewczynusia -
nick nieaktualny
-
Sylika wrote:
moim zdaniem nie dajmy się zwariować dziecko też musi mieć kontakt z bakteriami nawet z podłogi , wychowałam dwójkę dzieci bez sterylnych warunków i są zdrowe bez alergii bez niczego
moim zdanie szkoda na to kasy ..
Dokładnie tak samo myślę. Oczywiście nie chodzi o to żeby dziecko było wiecznie brudne czy jakieś zaniedbane w tej kwestii ale nie ukrywajmy, te dzieci są najzdrowsze. Jak powiedziałam moim koleżankom ze jak dojde do siebie i ochrzcimy dziecko to będę je zabierać ze sobą do pracy i normalnie funkcjonować to się zaczął niemal lincz publiczny. Przecież tyle ludzi tu przychodzi itp itd. No i ja się pytam co z tego? Przecież tak samo można przywlec coś do domu. Nie mam zimno, wezmę jakiś wózek starszy i uważam że to nie jest jakieś narażenie dziecka na niebezpieczenstwo, a dziecko musi się hartowac i funkcjonować z bakteriami dookoła. później taki sterylny malec idzie do przedszkola i więcej siedzi chory w domu niż w tym p-lu. Znam takie przewrazliwione mamy i one sobie niestety często same dokładają kłopotów i zmartwień.
Właśnie moja koleżanka urodziła 2 tygodnie temu i uwaga ona wyjdzie z dzieckiem na zewnątrz jak się ociepli...tak koło kwietnia. Normalnie nawet nie mogłam tego nawet mądrze skomentować.Clio_99, kkasya, Sylika lubią tę wiadomość
Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016
~~~~~~
Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
-
izizizi wrote:Homeland ogladalas??? tez super. Ja wczoraj zaczelam True detectives troche nudnawy ale moze sie rozkreci ponoc badzo dobry. No i The Following polecam ale tylko2 pierwsze serie potem juz sie robi baardzo nudno.
ja to the vampire diares, the original , the walking dead, true blood najbardziej lubie -
malvva wrote:hahahah w kwietniu no to pozdrowienia dla tej mamusi dziecko cieplo ubrac i chociaz na 15-20 minutek swieze powietrze powdychac
Nie chciałam tego komentować żeby nie było ze się wtrącam, bo przecież ja nie mam dzieci więc co mogę na ten temat wiedzieć
Różnych lokatorów ma Pan Bóg na ziemi:)Aniu_leczka, Eliana, Sylika lubią tę wiadomość
Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016
~~~~~~
Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
-
izizizi wrote:American horror story, jak lubisz sie bac
pierwsza i druga seria najlepsza
Homeland,Flash Forward(ZAJEBISTY SERIAL KTÓREGO TYLKO 1 SEZON NAKRECILI) Gra o tron, House of Cards, Wikingowie,Downton Abbey
no idealny pod każdym względem Orange is a new black
izizizi, Eliana lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Paris powiedz mi czy te leginsy są na wierzchu normalne gładie - "takie dresowe" czy bardziej "włochate"
? A i czy się nie obierają w różne pyłki? Bo właśnie szukam jakiś i wolałabym kupić coś polecanego.
Co do wagi u mnie jakieś 2.5 kg na plusie, ale moja ostatnia ogromna ochota na słodkie pewnie szybko tą wagę podniesie
Luna ja też nie mam nic dla maluszka jeszcze. Z mężem ustaliliśmy, że zakupy zaczynamy od stycznia. W ogóle jedni dziadkowie zaoferowali, że dadza pieniążki na wózek a drudzy na łóżeczko, materacyk i wszystkie te akcesoria do spania, więc największe wydatki nas ominą :)Ale listę zakupów już mam i nawet ją sobie drukłam
Palinas gratuluję pięknego przyrostu bety!
I gratuluję wszystkich pozytywnych wieści z wizyt
Magenta ale super jak będzie parka!
Koziołek witaj.
kkasya czyli może u mnie jednak będzie córeczka, bo od początku ciąży za każdym razem śni mi się chłopak
Nadrobiłam!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 15:14
Eliana, kkasya, luna91, Magenta lubią tę wiadomość
-
Cigaretta wrote:Hej Klaudia jak się czujesz ? Mały kopie czy jeszcze nic ? U mnie cisza a wizyta dopiero 22 grudnia - osiwieje chyba do tego czasu! !!
Kopie, nie jakoś super mocno żeby wyczuć ręką ale jakieś znaki dajeDzisiaj czułam już kilka razy. Ty też niedługo poczujesz :* ja mam 21.12 i też już się nie mogę doczekać tej wizyty zwłaszcza, że idziemy na nią razem z mężem i że to już będzie badanie połówkowe. Co do samopoczucia to jest super, wczoraj jedynie trochę ból głowy mi dokuczał. A jak Ty się czujesz?
-
Wróciłam od gina, miał niezłą zaskoczkę moją ciążą
Widziałam na razie piękny okrągły, pęcherzyk o grubych scianach( to chyba kosmówka?)
Nie ma żadnego krwiaka na szczęście, bo tego się najbardziej obawiaałam.
Nie wiem ile ma pęcherzyk, bo tak się zestreesowałam, że tylko patrzyłam na ten pęcherzyk
gin powiedział, że z USG ciąża ma 4 tygodnie i za tydzien moze będzie widać serduszko już ( chyba mu się coś pomyliło z tygodniamiale co tam)
dał na podtrzymanie 3x duphaston i tyle, luteiny nie dał
Jak się zapytałam, czy jak odstawie luteine to nic się nie stanie to on, że nie, że tu trzeba porządnego zapezpieczenia i teraz daje duphaston..
Oczywiście nie przyznałam się, że zwiększyłam dawkę euthyroxu do 75, ale wspomniałam ze biorę euthyrox i czy zwiększamy dawke? a on ze jeszcze raz mam zrobić TSH i na razie nie zwiększamy dawki no i kuźwa nie wiem.. brać jednak tą 50?
zlecił jeszcze : morfologie, mocz, WR, glukoza w surowicy, antygen HBS, Toxo IgM, TSH, B HSC i ABTT (co to kurna jest? bo nie wiem)
izizizi, migussia, kkasya, FeliceGatto, luna91, i.am.chappie, Dariaaa88 lubią tę wiadomość
Aniołek
7.10.2015 6/8 tc
-
Monikkk wrote:Dokładnie tak samo myślę. Oczywiście nie chodzi o to żeby dziecko było wiecznie brudne czy jakieś zaniedbane w tej kwestii ale nie ukrywajmy, te dzieci są najzdrowsze. Jak powiedziałam moim koleżankom ze jak dojde do siebie i ochrzcimy dziecko to będę je zabierać ze sobą do pracy i normalnie funkcjonować to się zaczął niemal lincz publiczny. Przecież tyle ludzi tu przychodzi itp itd. No i ja się pytam co z tego? Przecież tak samo można przywlec coś do domu. Nie mam zimno, wezmę jakiś wózek starszy i uważam że to nie jest jakieś narażenie dziecka na niebezpieczenstwo, a dziecko musi się hartowac i funkcjonować z bakteriami dookoła. później taki sterylny malec idzie do przedszkola i więcej siedzi chory w domu niż w tym p-lu. Znam takie przewrazliwione mamy i one sobie niestety często same dokładają kłopotów i zmartwień.
Właśnie moja koleżanka urodziła 2 tygodnie temu i uwaga ona wyjdzie z dzieckiem na zewnątrz jak się ociepli...tak koło kwietnia. Normalnie nawet nie mogłam tego nawet mądrze skomentować.
Mam to samo zdanieMoja Daria jak się urodziła w grudniu to po 10 dniach byłam z Nią na godzinnym spacerze i jakoś nic się nie przypałętało, tak samo zakupy czy coś.Nie bardzo też mogłam ją zostawiać w domu bo zaraz się darła wniebogłosy.Pamiętam jak miała 13 mcy to tak się wybabrała na dworze, że ciężko było ją domyć,nie powiem ona się brudziła, ale przestałam się denerwować i przesadzać pomimo tego, że jest uczulona na kurz i dorsza.Jak ma być chora to czy w domu czy gdzieś wśród ludzi coś złapie, nie ma reguły:-)
-
izizizi wrote:American horror story, jak lubisz sie bac
pierwsza i druga seria najlepsza
Izizi, ostatecznie wybrałam serial Luther, nie wiem czy dziewczyny go znacie - taki kryminalny, psychologiczny, generalnie ciężki - ale bardzo fajny. O londyńskim detektywie z mroczną przeszłością, który głównie ściga seryjnych morderców.
W ciągu 2 dni obejrzalam już 6 odcinków i wam powiem, że... zaczęłam się zastanawiać, czy te drastyczne sceny w jakiś sposób nie wywołują negatywnych skutków dla dziecka.
Tylko nie śmiejcie się!
Bo ja od zawsze uwielbiałam thrillery, kryminały, książki deketywistyczne, a ostatnio czytałam że kobieta w ciąży musi dbać o pozytywne emocje, że przy negatywnych dziecko też się gorzej czuje... No ale chyba oglądanie serialu nic nie zrobi, co????
Jak myślicie??
Ps. temat jak z Rozmowy w Toku!izizizi, Magenta, Sylika lubią tę wiadomość
-
Mi bardziej chodziło o wygode dla mnie. Myslalam ze tym mopem szybciej i lepiej ogarne podlogi ale wlasnie chcialm poznac opinie kogoś kto owego mopa uzywa. Wiec chyba jednak zakup odwolam bo widze ze za dobrych opini nie macie.
Co do dzieciaczkow i hartowania to rowniez jestem tego zdania zeby w paranoje nie popadac.Sylika, Monikkk lubią tę wiadomość
-
izizizi wrote:Homeland ogladalas??? tez super. Ja wczoraj zaczelam True detectives troche nudnawy ale moze sie rozkreci ponoc badzo dobry. No i The Following polecam ale tylko2 pierwsze serie potem juz sie robi baardzo nudno.
O... Może ten Homeland zobaczę! True detective 1 sezon widziałam SUPER JEST, niesamowity klimat, taki ciężki, podobnie w The FollowingTam też tylko 1 sezon widziałam:)
Widzę, ze lubimy takie same klimatyizizizi lubi tę wiadomość
-
No w sumie masz racje, nie powinno sie chyba ogladac drastycznych scen w ciazy, moze to jednak jakos na podswiadomosc dzialac i na dziecko tez. Wiec moze cos na wesolo ja np bardzo lubie New Girl
Homeland jest super, jeden z najpepszych seriali jakie ogldalam :-)baaaardzo wciagajacyWiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 15:42
nasza dziewczynusia