X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra trzymam kciuki i czekam oczywiście na dobre wieści :-)Zobaczysz wszystko rozejdzie się po kościach i okaże się,że było więcej strachu niż było trzeba.Współczuję tego szpitala, ale lepiej być pod kontrolą.:-)

Negra lubi tę wiadomość

relg3e5e9ky1omot.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że masz zdrowe podejście Negra- bez paniki, na spokojnie, zapobiegawczo :)
    Będzie wszystko w porządku :) Masz jakąś książkę? Naładowany telefon? Niech Ci jakoś mąż czas zorganizuje i zleci szybko ;)

Negra lubi tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • storczyk Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra trzymaj sie, jestes pod opieka, bedzie dobrze zdrowka i szybkiego powrotu :-)

Negra lubi tę wiadomość

uwo9skjov1t98887.png
    klz9zbmhnb3g5bbo.png

bfaregz2tz4ll0xg.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    Dobrze, że masz zdrowe podejście Negra- bez paniki, na spokojnie, zapobiegawczo :)
    Będzie wszystko w porządku :) Masz jakąś książkę? Naładowany telefon? Niech Ci jakoś mąż czas zorganizuje i zleci szybko ;)
    Mam ładowarkę do tel, słuchawki i kryminał Lee Child- audiobooka (14h). W końcu go posłucham :)
    Pielęgniarka, która zakładała wenflon też ok- mówiła,,żeby się nie martwić, poczytać książkę i nie myśleć o niczym zlym, bo wszystko będzie dobrze. Także staram sie zastosować.

Jeszcze raz dzięki za wsparcie!

Marietta, Aniu_leczka lubią tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • monaa Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto wrote:
    Wczoraj miałam 17t6d. Suwaczek pokazuje te skończone, a nie ten, w którym jestem :) Disiaj skończyłam 17 tydzień czyli zaczęłam 18ty (jestem w 18 tygodniu, skończonych 17) :)
    Hmmm.. A na kiedy masz termin porodu? Bo ja dzisiaj 17t6d i TP mam na 30.04.2016. Gubię się w tych tygodniach cholera. Myślałam że jutro zaczynam już 19 tydzień a zaczynam 18?

p19u0tc70smx8ddn.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliana wrote:
    Izizi, ostatecznie wybrałam serial Luther, nie wiem czy dziewczyny go znacie - taki kryminalny, psychologiczny, generalnie ciężki - ale bardzo fajny. O londyńskim detektywie z mroczną przeszłością, który głównie ściga seryjnych morderców.

W ciągu 2 dni obejrzalam już 6 odcinków i wam powiem, że... zaczęłam się zastanawiać, czy te drastyczne sceny w jakiś sposób nie wywołują negatywnych skutków dla dziecka.

Tylko nie śmiejcie się!:)

Bo ja od zawsze uwielbiałam thrillery, kryminały, książki deketywistyczne, a ostatnio czytałam że kobieta w ciąży musi dbać o pozytywne emocje, że przy negatywnych dziecko też się gorzej czuje... No ale chyba oglądanie serialu nic nie zrobi, co????

Jak myślicie??

Ps. temat jak z Rozmowy w Toku!:)
    Eliana :)
    Przecież zawsze uwielbiałaś horrory, thrillery ...itp. :)
    Rób nadal to co sprawia Ci frajdę :)
    Potem na seriale może zabraknąć czasu :)

Eliana lubi tę wiadomość

• Palinas89 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra zawsze możesz na nas liczyć :D a ta dziewczyna, która leżała ze mną w sali, miała podejrzenie cukrzycy- wysżło, że jednak nie i coś z genetyka, miała konsultację i też wszystko ok wyszło, a tak się martwiła :)

Także głowa do góry, jak się dobrze czujesz to jest wszystko w porządku :) w Poniedziałek endo dobierze Ci porządniejszą dawkę euthyroxu i spoko :*

<3 Aniołek <3 7.10.2015 6/8 tc
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra buziaki kochana i powodzenia aby okazało się ze wszystko ok :) a powiedz mierzyli na usg szyjke bo samo badanie jednak dokładnie szyjki nie zmierzy a niepotrzebny stres ,trzymam kciuki ;) a i druga sprawa czasem lekarz to ma w głowie gada ze się skraca a na dobra sprawę nie wie jaka szyjka była wcześniej chyba ze w karcie masz zapisane gdzieś.? W sensie tej przychodnianej ;) no ale najważniejsze że nie olał sprawy u Nas tak z szyjką nie skaczą rzadko kiedy na patologii kładą.. ale wychodzą z założenia pewnie ze super oddział neonatologii..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 18:24

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • maimama Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wszystko będzie ok,trzymamy kciuki za Ciebie i sciskamy mocno ☺

• Różyczka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wiadomo, że weekend w szpitalu to nic przyjemnego, ale przynajmniej jesteś pod dobrą opieką, w domu z bolącym brzuchem pewnie byś się stresowała a wiadomo, że to nie pomaga.
    Także głowa do góry!
    Oby szybko zleciało :)

• Eliana Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra trzymaj się! Jesteśmy z Tobą i wiemy, że masz dobrą opiekę :)
    Majóweczki to silne dziewczyny! Dasz radę!:)

Jesteś na naszym FB? Wstaw nam selfie ze szpitalnego łóżka! Będzie na pamiątkę! ;P

kkasya, Palinas89 lubią tę wiadomość

f2w3vfxm5403940g.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaa wrote:
    Hmmm.. A na kiedy masz termin porodu? Bo ja dzisiaj 17t6d i TP mam na 30.04.2016. Gubię się w tych tygodniach cholera. Myślałam że jutro zaczynam już 19 tydzień a zaczynam 18?
    Monaa jesteś w 18tc a jutro zaczynasz 19tc :) ja mam termin dzień po Tobie :)

• Różyczka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie pojęcie co mogą oznaczać podwyższone leukocyty i neutrofile we krwi? Mocz mam w porządku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra biedaczku :* 3maj i aby szybko zleciało :)

• paris Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia1534 wrote:
    Paris powiedz mi czy te leginsy są na wierzchu normalne gładie - "takie dresowe" czy bardziej "włochate" :D? A i czy się nie obierają w różne pyłki? Bo właśnie szukam jakiś i wolałabym kupić coś polecanego.
    Hej:), generalnie to one są gładkie, ale ja sobie wzięłam kolory jeasowy i grafitowy i one wyglądają trochę dresowo, myśle ze czarne czy jednolite będą wyglądać na gładkie. Polecam, juz od kilku dni śmigam i mega wygodnie i cieplutko:)

f2w343r81obn8r6j.png
  • paris Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nic się do nich nie czepia:)

f2w343r81obn8r6j.png
  • monaa Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wrote:
    Monaa jesteś w 18tc a jutro zaczynasz 19tc :) ja mam termin dzień po Tobie :)
    Czyli jutro 5 miesiąc się zaczyna? :-)

p19u0tc70smx8ddn.png
  • paris Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero doczytałam, negra trzymaj się i nawet lepiej, że tak wyszło, będziesz przynajmniej spokojniejsza.

f2w343r81obn8r6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra trzymaj się dzielnie! :*

Mnie też coś szyjka kłuje i chyba nabyłam infekcje, nic nie boli, nie piecze ale mam upławy niefajne :-/ pewnie było to pytanie milion razy ale co polecacie? Tantum rosa coś pomoże?

Byliśmy z mężem na kolacji we włoskiej restauracji, ohhhh oby zawsze tak fajnie nam było;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 18:44

migussia, Palinas89, FeliceGatto, Eliana, luna91 lubią tę wiadomość

• izizizi Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra kochana trzymaj sie, zobaczysz ze wszytko bedzie dobrze, najwazniejsze ze jestes pod opieka lekarska, zrobia ci wszytkie badania i wrocisz spokojna do domu. Informuj nas ma bierzaco.

7u22ikgnnaj6hr7y.png
    nasza dziewczynusia :-)
‹‹ 824 825 826 827 828 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ