X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra trzymam kciuki i czekam oczywiście na dobre wieści :-)Zobaczysz wszystko rozejdzie się po kościach i okaże się,że było więcej strachu niż było trzeba.Współczuję tego szpitala, ale lepiej być pod kontrolą.:-)

Negra lubi tę wiadomość

relg3e5e9ky1omot.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że masz zdrowe podejście Negra- bez paniki, na spokojnie, zapobiegawczo :)
    Będzie wszystko w porządku :) Masz jakąś książkę? Naładowany telefon? Niech Ci jakoś mąż czas zorganizuje i zleci szybko ;)

Negra lubi tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • storczyk Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra trzymaj sie, jestes pod opieka, bedzie dobrze zdrowka i szybkiego powrotu :-)

Negra lubi tę wiadomość

uwo9skjov1t98887.png
    klz9zbmhnb3g5bbo.png

bfaregz2tz4ll0xg.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    Dobrze, że masz zdrowe podejście Negra- bez paniki, na spokojnie, zapobiegawczo :)
    Będzie wszystko w porządku :) Masz jakąś książkę? Naładowany telefon? Niech Ci jakoś mąż czas zorganizuje i zleci szybko ;)
    Mam ładowarkę do tel, słuchawki i kryminał Lee Child- audiobooka (14h). W końcu go posłucham :)
    Pielęgniarka, która zakładała wenflon też ok- mówiła,,żeby się nie martwić, poczytać książkę i nie myśleć o niczym zlym, bo wszystko będzie dobrze. Także staram sie zastosować.

Jeszcze raz dzięki za wsparcie!

Marietta, Aniu_leczka lubią tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • monaa Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto wrote:
    Wczoraj miałam 17t6d. Suwaczek pokazuje te skończone, a nie ten, w którym jestem :) Disiaj skończyłam 17 tydzień czyli zaczęłam 18ty (jestem w 18 tygodniu, skończonych 17) :)
    Hmmm.. A na kiedy masz termin porodu? Bo ja dzisiaj 17t6d i TP mam na 30.04.2016. Gubię się w tych tygodniach cholera. Myślałam że jutro zaczynam już 19 tydzień a zaczynam 18?

p19u0tc70smx8ddn.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliana wrote:
    Izizi, ostatecznie wybrałam serial Luther, nie wiem czy dziewczyny go znacie - taki kryminalny, psychologiczny, generalnie ciężki - ale bardzo fajny. O londyńskim detektywie z mroczną przeszłością, który głównie ściga seryjnych morderców.

W ciągu 2 dni obejrzalam już 6 odcinków i wam powiem, że... zaczęłam się zastanawiać, czy te drastyczne sceny w jakiś sposób nie wywołują negatywnych skutków dla dziecka.

Tylko nie śmiejcie się!:)

Bo ja od zawsze uwielbiałam thrillery, kryminały, książki deketywistyczne, a ostatnio czytałam że kobieta w ciąży musi dbać o pozytywne emocje, że przy negatywnych dziecko też się gorzej czuje... No ale chyba oglądanie serialu nic nie zrobi, co????

Jak myślicie??

Ps. temat jak z Rozmowy w Toku!:)
    Eliana :)
    Przecież zawsze uwielbiałaś horrory, thrillery ...itp. :)
    Rób nadal to co sprawia Ci frajdę :)
    Potem na seriale może zabraknąć czasu :)

Eliana lubi tę wiadomość

• Palinas89 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra zawsze możesz na nas liczyć :D a ta dziewczyna, która leżała ze mną w sali, miała podejrzenie cukrzycy- wysżło, że jednak nie i coś z genetyka, miała konsultację i też wszystko ok wyszło, a tak się martwiła :)

Także głowa do góry, jak się dobrze czujesz to jest wszystko w porządku :) w Poniedziałek endo dobierze Ci porządniejszą dawkę euthyroxu i spoko :*

<3 Aniołek <3 7.10.2015 6/8 tc
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra buziaki kochana i powodzenia aby okazało się ze wszystko ok :) a powiedz mierzyli na usg szyjke bo samo badanie jednak dokładnie szyjki nie zmierzy a niepotrzebny stres ,trzymam kciuki ;) a i druga sprawa czasem lekarz to ma w głowie gada ze się skraca a na dobra sprawę nie wie jaka szyjka była wcześniej chyba ze w karcie masz zapisane gdzieś.? W sensie tej przychodnianej ;) no ale najważniejsze że nie olał sprawy u Nas tak z szyjką nie skaczą rzadko kiedy na patologii kładą.. ale wychodzą z założenia pewnie ze super oddział neonatologii..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 18:24

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • maimama Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wszystko będzie ok,trzymamy kciuki za Ciebie i sciskamy mocno ☺

• Różyczka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wiadomo, że weekend w szpitalu to nic przyjemnego, ale przynajmniej jesteś pod dobrą opieką, w domu z bolącym brzuchem pewnie byś się stresowała a wiadomo, że to nie pomaga.
    Także głowa do góry!
    Oby szybko zleciało :)

• Eliana Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra trzymaj się! Jesteśmy z Tobą i wiemy, że masz dobrą opiekę :)
    Majóweczki to silne dziewczyny! Dasz radę!:)

Jesteś na naszym FB? Wstaw nam selfie ze szpitalnego łóżka! Będzie na pamiątkę! ;P

kkasya, Palinas89 lubią tę wiadomość

f2w3vfxm5403940g.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaa wrote:
    Hmmm.. A na kiedy masz termin porodu? Bo ja dzisiaj 17t6d i TP mam na 30.04.2016. Gubię się w tych tygodniach cholera. Myślałam że jutro zaczynam już 19 tydzień a zaczynam 18?
    Monaa jesteś w 18tc a jutro zaczynasz 19tc :) ja mam termin dzień po Tobie :)

• Różyczka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie pojęcie co mogą oznaczać podwyższone leukocyty i neutrofile we krwi? Mocz mam w porządku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra biedaczku :* 3maj i aby szybko zleciało :)

• paris Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia1534 wrote:
    Paris powiedz mi czy te leginsy są na wierzchu normalne gładie - "takie dresowe" czy bardziej "włochate" :D? A i czy się nie obierają w różne pyłki? Bo właśnie szukam jakiś i wolałabym kupić coś polecanego.
    Hej:), generalnie to one są gładkie, ale ja sobie wzięłam kolory jeasowy i grafitowy i one wyglądają trochę dresowo, myśle ze czarne czy jednolite będą wyglądać na gładkie. Polecam, juz od kilku dni śmigam i mega wygodnie i cieplutko:)

f2w343r81obn8r6j.png
  • paris Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nic się do nich nie czepia:)

f2w343r81obn8r6j.png
  • monaa Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wrote:
    Monaa jesteś w 18tc a jutro zaczynasz 19tc :) ja mam termin dzień po Tobie :)
    Czyli jutro 5 miesiąc się zaczyna? :-)

p19u0tc70smx8ddn.png
  • paris Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero doczytałam, negra trzymaj się i nawet lepiej, że tak wyszło, będziesz przynajmniej spokojniejsza.

f2w343r81obn8r6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra trzymaj się dzielnie! :*

Mnie też coś szyjka kłuje i chyba nabyłam infekcje, nic nie boli, nie piecze ale mam upławy niefajne :-/ pewnie było to pytanie milion razy ale co polecacie? Tantum rosa coś pomoże?

Byliśmy z mężem na kolacji we włoskiej restauracji, ohhhh oby zawsze tak fajnie nam było;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 18:44

migussia, Palinas89, FeliceGatto, Eliana, luna91 lubią tę wiadomość

• izizizi Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra kochana trzymaj sie, zobaczysz ze wszytko bedzie dobrze, najwazniejsze ze jestes pod opieka lekarska, zrobia ci wszytkie badania i wrocisz spokojna do domu. Informuj nas ma bierzaco.

7u22ikgnnaj6hr7y.png
    nasza dziewczynusia :-)
‹‹ 824 825 826 827 828 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ