X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaa wrote:
    Czyli jutro 5 miesiąc się zaczyna? :-)
    Już jesteś od kilku dni w 5 miesiącu :)
    Wejdź na zakładkę "moje belly" - tam jest "kalendarz ciąży" i w lewym górnym rogu belly podaje Ci w którym jesteś, dniu, tygodniu, miesiącu, trymestrze :) i ile dni zostało do rozwiązania :)
    Nie płacę abonamentu- te informacje są ogólnodostępne :)

monaa lubi tę wiadomość

• Palinas89 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta kup sobie żel multi gyn aktiv czyjakoś tak :) dziewczyny polecały wielokrotnie

Cigaretta lubi tę wiadomość

<3 Aniołek <3 7.10.2015 6/8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia1534 wrote:
    Kopie, nie jakoś super mocno żeby wyczuć ręką ale jakieś znaki daje :) Dzisiaj czułam już kilka razy. Ty też niedługo poczujesz :* ja mam 21.12 i też już się nie mogę doczekać tej wizyty zwłaszcza, że idziemy na nią razem z mężem i że to już będzie badanie połówkowe. Co do samopoczucia to jest super, wczoraj jedynie trochę ból głowy mi dokuczał. A jak Ty się czujesz?
    znowu wizytujemy dzień po sobie :-) ja dopiero 22 grudnia się umawia na połówkowe, a czuję się dobrze, tylko właśnie martwią mnie te upławy i to, że jeszcze nie czuję ruchów, wiem wiem... jeszcze muszę trochę poczekać :P

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paris wrote:
    I nic się do nich nie czepia:)

To super, w takim razie w niedzielę sobie zamówię te zimowe i te normalne cienkie :) Po domu chodzę wyłącznie w getrach a zwykłe bardzo mnie uwierają w brzuch :P

Negra trzymaj się Kochana :*

Cigaretta ja teraz jak byłam na wizycie u gin to zapisała mi maść Pimafucin, jest ona na receptę i kosztuję 3 dychy ale posmarowałam 2 razy i po infekcji zero śladu.

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytanie dzwoniła teściowa teść ma półpaśca ? Czy jest jakieś zagrożenie dla mnie ? Bo mieliśmy tam jechac na weekend :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq lepiej unikać kontaktu z choróbskami.
    Moja szwagierka była w ciąży, jej synek miał ospe i drugi synek urodził się z nie wykształconym uchem.. lepiej dmuchać na zimne ;)

Carolq, Palinas89 lubią tę wiadomość

• migussia Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 18:51

Sylika lubi tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Dziewczyny pytanie dzwoniła teściowa teść ma półpaśca ? Czy jest jakieś zagrożenie dla mnie ? Bo mieliśmy tam jechac na weekend :/

W pierwszych tygodniach ciąży byłam z moją babcią u lekarza i okazało się, że też ma półpaśca (kilka krostek na plecach). Normalnie bywałam u niej kilka razy w tygodniu.

Carolq lubi tę wiadomość

3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Carolq, Palinas89 lubią tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • klaudia1534 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na stronie poświęconej tej chorobie znalazłam takie zdanie " Ważne! Od osoby chorej na półpasiec nie można zarazić się półpaścem!

Każda osoba, która przechodziła ospę wietrzną ma w organizmie uśpiony wirus herpes virus varicella. Półpasiec jest reaktywacją tego wirusa. "

Jednak lekarzem nie jestem :) Ale w okresie choroby babci unikałyśmy jakiegokolwiek kontaktu fizycznego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 19:15

Carolq lubi tę wiadomość

3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • Sylika Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    ]półpasiec to wirus ospy wietrznej uśpiony w organizmie jak bylam z pierwszyn synem w ciazy to znajoma pani doktor u ktorej bylam z zatokami w 5 mies. Ciazy powiedziala zeby unikac kontaktu z chorym , bo ciocia byla chora i mama kazala lekarza zapytac.

Carolq lubi tę wiadomość

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik wrote:
    Mi bardziej chodziło o wygode dla mnie. Myslalam ze tym mopem szybciej i lepiej ogarne podlogi ale wlasnie chcialm poznac opinie kogoś kto owego mopa uzywa. Wiec chyba jednak zakup odwolam bo widze ze za dobrych opini nie macie.
    Co do dzieciaczkow i hartowania to rowniez jestem tego zdania zeby w paranoje nie popadac.
    ja uzywam mopa parowego u wiekszosci klientów i jestem zadowolona , tylko ja umyje podloge i wychodze wiec nie musze wycierac do sucha a i tak szybko schnie ..trzeba tylko plukac ta szmatke pod tym mopem ale to normalne zwyklego mopa tez sie czesto pluka..ja jestem zadowolona z tego mopa

JusWik, Eliana lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miggusia daj znać co Ci gin powie na to kłucie szyjki, jak nie przejdzie w najbliższym czasie, to chyba umowie się wcześniej na wizytę

migussia lubi tę wiadomość

• migussia Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wrote:
    Dziewczyny macie pojęcie co mogą oznaczać podwyższone leukocyty i neutrofile we krwi? Mocz mam w porządku.

W ciąży są ciut inne normy sprawdź na necie jakie są normy dla kobiet w ciąży w danym trym ;) bo też mam neutrofile podwyższone i gin mówi ok leukocyty chyba do 18 norma ;)

Różyczka lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dopiero was doczytalam ..
    Negra sciskam i wypoczywaj jestes pod dobra opieka
    Palinas super ze wszystko ok i teraz tylko czekac na wizyte z serduszkiem...
    juz nie pamietam co mialam wam jeszcze napisac ;-)
    a dostalam dzisiaj ze szpitala list i mam 30 grudnia usg , super i jesli dzieciatko teraz sie nie pokaze co ma miedzy nóżkami to tu w Angli juz wiecej usg nie bede miala bo sa tylko 2 ..wiec mam nadzieje ze pokaze ...
    zaraz wybieramy sie do pubu ze znajomymi Mojego P...

Palinas89, i.am.chappie lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaa wrote:
    Hmmm.. A na kiedy masz termin porodu? Bo ja dzisiaj 17t6d i TP mam na 30.04.2016. Gubię się w tych tygodniach cholera. Myślałam że jutro zaczynam już 19 tydzień a zaczynam 18?

Monaa, Ty masz skończone 17 tygodni i 6 dni. Czyli jesteś w 18 tygodniu, a za 1 dzien będziesz w 19 tygodniu. Ja dopiero zaczynam 18 tydzień (dzisiaj) a dopiero za 6 dni zacznę 19 tydzień. Termin mam na 6 maja :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 19:43

monaa lubi tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny oboje z mężem przechodziliśmy ospę , ale ja wole nieryzykowac zastanawiałam sie tylko czy meza puścić . Ale jak tam to niech jedzie na chwile i tyle :) bo przecież teściowa juz przygotowała siatkę z jedzeniem i jak to my mamy nie wsiąść jedzenia :/ ech tam nawet mi sie nie chce gadać

• JusWik Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    półpasiec to choroba zakaźna więc lepiej odpuść sobie wizytę

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• malvva Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimo bolu glowy wybralam sie z moim na zakupy i kupilam sb krewetki i wlasnie zajadam takiego mialam na nie smaka ze hoho

Carolq lubi tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
‹‹ 825 826 827 828 829 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ