X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaa wrote:
    Czyli jutro 5 miesiąc się zaczyna? :-)
    Już jesteś od kilku dni w 5 miesiącu :)
    Wejdź na zakładkę "moje belly" - tam jest "kalendarz ciąży" i w lewym górnym rogu belly podaje Ci w którym jesteś, dniu, tygodniu, miesiącu, trymestrze :) i ile dni zostało do rozwiązania :)
    Nie płacę abonamentu- te informacje są ogólnodostępne :)

monaa lubi tę wiadomość

• Palinas89 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta kup sobie żel multi gyn aktiv czyjakoś tak :) dziewczyny polecały wielokrotnie

Cigaretta lubi tę wiadomość

<3 Aniołek <3 7.10.2015 6/8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia1534 wrote:
    Kopie, nie jakoś super mocno żeby wyczuć ręką ale jakieś znaki daje :) Dzisiaj czułam już kilka razy. Ty też niedługo poczujesz :* ja mam 21.12 i też już się nie mogę doczekać tej wizyty zwłaszcza, że idziemy na nią razem z mężem i że to już będzie badanie połówkowe. Co do samopoczucia to jest super, wczoraj jedynie trochę ból głowy mi dokuczał. A jak Ty się czujesz?
    znowu wizytujemy dzień po sobie :-) ja dopiero 22 grudnia się umawia na połówkowe, a czuję się dobrze, tylko właśnie martwią mnie te upławy i to, że jeszcze nie czuję ruchów, wiem wiem... jeszcze muszę trochę poczekać :P

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paris wrote:
    I nic się do nich nie czepia:)

To super, w takim razie w niedzielę sobie zamówię te zimowe i te normalne cienkie :) Po domu chodzę wyłącznie w getrach a zwykłe bardzo mnie uwierają w brzuch :P

Negra trzymaj się Kochana :*

Cigaretta ja teraz jak byłam na wizycie u gin to zapisała mi maść Pimafucin, jest ona na receptę i kosztuję 3 dychy ale posmarowałam 2 razy i po infekcji zero śladu.

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytanie dzwoniła teściowa teść ma półpaśca ? Czy jest jakieś zagrożenie dla mnie ? Bo mieliśmy tam jechac na weekend :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq lepiej unikać kontaktu z choróbskami.
    Moja szwagierka była w ciąży, jej synek miał ospe i drugi synek urodził się z nie wykształconym uchem.. lepiej dmuchać na zimne ;)

Carolq, Palinas89 lubią tę wiadomość

• migussia Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 18:51

Sylika lubi tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Dziewczyny pytanie dzwoniła teściowa teść ma półpaśca ? Czy jest jakieś zagrożenie dla mnie ? Bo mieliśmy tam jechac na weekend :/

W pierwszych tygodniach ciąży byłam z moją babcią u lekarza i okazało się, że też ma półpaśca (kilka krostek na plecach). Normalnie bywałam u niej kilka razy w tygodniu.

Carolq lubi tę wiadomość

3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Carolq, Palinas89 lubią tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • klaudia1534 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na stronie poświęconej tej chorobie znalazłam takie zdanie " Ważne! Od osoby chorej na półpasiec nie można zarazić się półpaścem!

Każda osoba, która przechodziła ospę wietrzną ma w organizmie uśpiony wirus herpes virus varicella. Półpasiec jest reaktywacją tego wirusa. "

Jednak lekarzem nie jestem :) Ale w okresie choroby babci unikałyśmy jakiegokolwiek kontaktu fizycznego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 19:15

Carolq lubi tę wiadomość

3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • Sylika Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    ]półpasiec to wirus ospy wietrznej uśpiony w organizmie jak bylam z pierwszyn synem w ciazy to znajoma pani doktor u ktorej bylam z zatokami w 5 mies. Ciazy powiedziala zeby unikac kontaktu z chorym , bo ciocia byla chora i mama kazala lekarza zapytac.

Carolq lubi tę wiadomość

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik wrote:
    Mi bardziej chodziło o wygode dla mnie. Myslalam ze tym mopem szybciej i lepiej ogarne podlogi ale wlasnie chcialm poznac opinie kogoś kto owego mopa uzywa. Wiec chyba jednak zakup odwolam bo widze ze za dobrych opini nie macie.
    Co do dzieciaczkow i hartowania to rowniez jestem tego zdania zeby w paranoje nie popadac.
    ja uzywam mopa parowego u wiekszosci klientów i jestem zadowolona , tylko ja umyje podloge i wychodze wiec nie musze wycierac do sucha a i tak szybko schnie ..trzeba tylko plukac ta szmatke pod tym mopem ale to normalne zwyklego mopa tez sie czesto pluka..ja jestem zadowolona z tego mopa

JusWik, Eliana lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miggusia daj znać co Ci gin powie na to kłucie szyjki, jak nie przejdzie w najbliższym czasie, to chyba umowie się wcześniej na wizytę

migussia lubi tę wiadomość

• migussia Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wrote:
    Dziewczyny macie pojęcie co mogą oznaczać podwyższone leukocyty i neutrofile we krwi? Mocz mam w porządku.

W ciąży są ciut inne normy sprawdź na necie jakie są normy dla kobiet w ciąży w danym trym ;) bo też mam neutrofile podwyższone i gin mówi ok leukocyty chyba do 18 norma ;)

Różyczka lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dopiero was doczytalam ..
    Negra sciskam i wypoczywaj jestes pod dobra opieka
    Palinas super ze wszystko ok i teraz tylko czekac na wizyte z serduszkiem...
    juz nie pamietam co mialam wam jeszcze napisac ;-)
    a dostalam dzisiaj ze szpitala list i mam 30 grudnia usg , super i jesli dzieciatko teraz sie nie pokaze co ma miedzy nóżkami to tu w Angli juz wiecej usg nie bede miala bo sa tylko 2 ..wiec mam nadzieje ze pokaze ...
    zaraz wybieramy sie do pubu ze znajomymi Mojego P...

Palinas89, i.am.chappie lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaa wrote:
    Hmmm.. A na kiedy masz termin porodu? Bo ja dzisiaj 17t6d i TP mam na 30.04.2016. Gubię się w tych tygodniach cholera. Myślałam że jutro zaczynam już 19 tydzień a zaczynam 18?

Monaa, Ty masz skończone 17 tygodni i 6 dni. Czyli jesteś w 18 tygodniu, a za 1 dzien będziesz w 19 tygodniu. Ja dopiero zaczynam 18 tydzień (dzisiaj) a dopiero za 6 dni zacznę 19 tydzień. Termin mam na 6 maja :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 19:43

monaa lubi tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny oboje z mężem przechodziliśmy ospę , ale ja wole nieryzykowac zastanawiałam sie tylko czy meza puścić . Ale jak tam to niech jedzie na chwile i tyle :) bo przecież teściowa juz przygotowała siatkę z jedzeniem i jak to my mamy nie wsiąść jedzenia :/ ech tam nawet mi sie nie chce gadać

• JusWik Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    półpasiec to choroba zakaźna więc lepiej odpuść sobie wizytę

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• malvva Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimo bolu glowy wybralam sie z moim na zakupy i kupilam sb krewetki i wlasnie zajadam takiego mialam na nie smaka ze hoho

Carolq lubi tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
‹‹ 825 826 827 828 829 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ