X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje córci Negra :) wspaniale !

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    Eliana- nie mam niestety FB. Poza tym srednio się prezentuję w nocnej koszuli z Myszką Minnie :)

Słyszałam, że wczoraj na śniadanie był czerstwy chleb, dużo musztardy i.... SALCESON!!!! Czegoś takiego nie wezmę fo ust. Jak dostanę coś takiego, to Wam sfotografuję :)
    Szpitalne rarytasy...hehe

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis patrzyłam w swój poprzedni kalendarz i pierwszego kopa poczułam dopiero w 18tyg..a brzuch miałam ogromny juz wtedy he teraz jeszcze nic nie czuje no może jakies smyrniecie ale nic poważniejszego a brzuch mam ogromny..serio..doszlam do wagi wyjściowej i skąd taki bebzolek?
    Ja dopiero w czwartek wizytuje i juz nie mogę się doczekać dużego usg ..mam nadzieje ze może poznam pleć bo lekarz na razie nic nie powiedzial eh

Ale najlepszy jest Kacper bo się zapytałam kogo mam.w brzuchu to od razu ze BRATA ze da mu auta,ciuchcię i traktor <3 brat jest maly a on jest duży <3

xpatiiix3, FeliceGatto, Eliana, bereda11 lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 18:51

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Marcel z kolei dzisiaj jakoś wyjątkowo jeszcze nie śpi mówi ze czeka na mnie i sie tuli więc też zaraz do łóżka idę a on z pół godziny temu do mnie mamo gadal daj mi tehon syn bedzie fiecić jatajką idę do kepu po meko do patek a co do malutkiej mówil od razu siostra :P z Nelka też mówił ze ona bo mówił Iga do brzucha najpierw :P no a co do dzielenia zobaczysz wyjdzie w praniu hehehe mój raz się dzieli wola Nelke do zabawy a raz jej wyrywa z ręki i krzyczy ze to jego i jeszcze w łeb uwali ją także różnie kolorowo jest :P Teraz mamy etap próbowania się sprawdza mnie ciągle i tak jak nie uciekał tak od ponad tygodnia tragedia jest ze spacerami.. strach wyjść z dwójką na raz bo musze nieść go potem i wózek pchać z Nel.. także istne szaleństwo juz ja się boję spacerów z całą trójka jak ja rano będę musiała wozić Marcela do przedszkola i Nel za rękę i Livka w wózku to to będzie :o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 22:19

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wychodzenia na dwór z maluszkiem to co prawda urodziłam w sierpniu i bylo ciepło ale jesienią i zima tez codziennie byly 2spacery i wietrzenie mieszkania.jedyne co jakies straszne ulewy czy wiatry to nie wychodzilo sie ale.tak to normalnie heja z wózkiem :-)
    W okresie zimowym jak Kacus byl malutki nie lazilismy do marketów bo tam to.dopoero wylegarnia bakterii a niestety zwykla infekcja dla nas a dla maluszka może się poważnie zakonczyc..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migussia wrote:
    Negra gratulacje, ja uciekam na spoczynek :)

Dziewczyny, prowadzące ciąże u dwóch lekarzy dajcie znać jak to wygląda, może głupie pytanie bo nikt nie odpowiada ale to moja pierwsza ciąża i nie mam pojęcia w pewnych sprawach :) z góry dzięki i dobrej nocy wszystkim

W sensie jak wygląda prowadzenie ciąży u dwóch lekarzy?

Najczęściej jest tak, że do jednego chodzi się na NFZ po to, żeby dawał skierowania na badania i żeby te badania robić bezpłatnie. Po prostu się chodzi normalnie, jak gdyby nigdy nic. Drugi jest najczęściej prywatny. Bo np ma lepsze usg i opinie, bo pracuje w szpitalu itp. :)
    Ja tak chodziłam z Margolą. Jeden z pakietu medycznego w pracy, bo potrzebowałam mieć za darmo badania i zwolnienie, drugi prywatnie, bo pracował w szpitalu, w którym miałam CC. Do tego trzeci tylko od super USG ;)

Teraz śmigam prywatnie do tego od szpitala i prywatnie do tego od USG (ale tylko na USG).

migussia lubi tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tez jeszcze nie śpi..cos tam liczy i mnie smyra bo my śpimy sobie razem hihihi

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee to mój juz nie lubi ze mną spać na chwile się położy albo mi każe się w swoim łóżku położyć i zaraz mamo idź juz ciasno mi :P Młoda za to ze mną często śpi bo sama przychodzi do mnie do łóżka ;)

pasia27 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Eee to mój juz nie lubi ze mną spać na chwile się położy albo mi każe się w swoim łóżku położyć i zaraz mamo idź juz ciasno mi :P Młoda za to ze mną często śpi bo sama przychodzi do mnie do łóżka ;)
    No u mnie jeszcze chwila takiego spania póki nie kupimy mu lozka swojego dorosłego ..oby sie jakks do niego przekonal przed porodem hehe

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeeeej, a u mnie Pierworodny mówił przy Margoli od razu, że siostra, a teraz, że brat. No helloł.... zeżrę paznokcie do samych kłykci z nerwów do poniedziałku :P

pasia27, xpatiiix3, bereda11 lubią tę wiadomość

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto wrote:
    Eeeeej, a u mnie Pierworodny mówił przy Margoli od razu, że siostra, a teraz, że brat. No helloł.... zeżrę paznokcie do samych kłykci z nerwów do poniedziałku :P
    E tam ..pewnie tak se gada ;-)

FeliceGatto lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kolejne pytanie :P zażywacie magnez czy nie ?

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    No u mnie jeszcze chwila takiego spania póki nie kupimy mu lozka swojego dorosłego ..oby sie jakks do niego przekonal przed porodem hehe

Marcel ja wiem z tydzień jak w nocy przebudzał się to przychodził potem jakoś tak sam chciał w swoim łóżku teraz jego łóżko to jego królestwo wieczorem jest mamo nakjij syna idę psić (spać) :) hehehe ostatnio juz nawet buziaka nie chce tylko jest mamo bleee i wyciera się :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 22:42

pasia27 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Jitka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, teraz mogłam dorwać się dopiero do komputera.
    Byłam dzisiaj na wizycie iiiii okazało się, że dziewczynka :)
    Serduszko ładnie bije, waga 173 g, niestety nie wiem ile mierzy, bo nie jest napisane na usg, a myślałam, że będzie, ale dopytam się za dwa tygodnie na połówkowym.
    Moja akrobatka leżała na pleckach a nogi podniesione do góry aż po głowę :) co za pozycja :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 22:42

FeliceGatto, xpatiiix3, kkasya, monaa, pasia27, Marietta, Różyczka, Negra, Clio_99, Dariaaa88, klaudia1534, luna91, Koziołek :), Aniu_leczka, izizizi, maimama, migussia, bereda11, i.am.chappie, Madziuśka, monilia84 lubią tę wiadomość

xnw4skjow1ozejvq.png

NADZIEJA...
    Nazywamy ją "matką głupich". Ale w najgorszych sytuacjach to ona nas utrzymuje.
    Mówimy "jest złudna". Ale jednak zawsze nam towarzyszy.
    Mówimy "siostra wiatru". Ale zawsze odchodzi ostatnia...
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Nie :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Jitka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:

zażywam i lekarz powiedział, że jak brzuch będzie bolał, żeby zwiększyć dawkę.

xnw4skjow1ozejvq.png

NADZIEJA...
    Nazywamy ją "matką głupich". Ale w najgorszych sytuacjach to ona nas utrzymuje.
    Mówimy "jest złudna". Ale jednak zawsze nam towarzyszy.
    Mówimy "siostra wiatru". Ale zawsze odchodzi ostatnia...
  • FeliceGatto Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jitka,cudownie!!!!!! Kolejna Babuszka na liście :) :) :)

Cigaretta, ja biorę Magne B6 2x2 tabletki :)

• pasia27 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Marcel ja wiem z tydzień jak w nocy przebudzał się to przychodził potem jakoś tak sam chciał w swoim łóżku teraz jego łóżko to jego królestwo wieczorem jest mamo nakjij syna idę psić (spać) :) hehehe ostatnio juz nawet buziaka nie chce tylko jest mamo bleee i wyciera się :P
    No proszę to super.mam nsdzieje ze u nas tez pójdzie tak gładko..pewnie to ja bardziej przezyje niż maly bo uwielbiam sie tulić do tego małego ciepłego cialka :-)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jitka wrote:
    Cześć dziewczyny, teraz mogłam dorwać się dopiero do komputera.
    Byłam dzisiaj na wizycie iiiii okazało się, że dziewczynka :)
    Serduszko ładnie bije, waga 173 g, niestety nie wiem ile mierzy, bo nie jest napisane na usg, a myślałam, że będzie, ale dopytam się za dwa tygodnie na połówkowym.
    Moja akrobatka leżała na pleckach a nogi podniesione do góry aż po głowę :) co za pozycja :)

Gratuluję ;) Na tym etapie już nie mierzą ;) bo mało które dziecko się daje moja teraz miała kolano pod brodą :P a mam jedno foto usg Marcela jak na pół złożony jest ;P hehehe

Jitka lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 827 828 829 830 831 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ