Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Negra wrote:Eliana- nie mam niestety FB. Poza tym srednio się prezentuję w nocnej koszuli z Myszką Minnie
Słyszałam, że wczoraj na śniadanie był czerstwy chleb, dużo musztardy i.... SALCESON!!!! Czegoś takiego nie wezmę fo ust. Jak dostanę coś takiego, to Wam sfotografuję -
Dzis patrzyłam w swój poprzedni kalendarz i pierwszego kopa poczułam dopiero w 18tyg..a brzuch miałam ogromny juz wtedy he teraz jeszcze nic nie czuje no może jakies smyrniecie ale nic poważniejszego a brzuch mam ogromny..serio..doszlam do wagi wyjściowej i skąd taki bebzolek?
Ja dopiero w czwartek wizytuje i juz nie mogę się doczekać dużego usg ..mam nadzieje ze może poznam pleć bo lekarz na razie nic nie powiedzial eh
Ale najlepszy jest Kacper bo się zapytałam kogo mam.w brzuchu to od razu ze BRATA ze da mu auta,ciuchcię i traktorbrat jest maly a on jest duży
xpatiiix3, FeliceGatto, Eliana, bereda11 lubią tę wiadomość
-
Mój Marcel z kolei dzisiaj jakoś wyjątkowo jeszcze nie śpi mówi ze czeka na mnie i sie tuli więc też zaraz do łóżka idę a on z pół godziny temu do mnie mamo gadal daj mi tehon syn bedzie fiecić jatajką idę do kepu po meko do patek a co do malutkiej mówil od razu siostra
z Nelka też mówił ze ona bo mówił Iga do brzucha najpierw
no a co do dzielenia zobaczysz wyjdzie w praniu hehehe mój raz się dzieli wola Nelke do zabawy a raz jej wyrywa z ręki i krzyczy ze to jego i jeszcze w łeb uwali ją także różnie kolorowo jest
Teraz mamy etap próbowania się sprawdza mnie ciągle i tak jak nie uciekał tak od ponad tygodnia tragedia jest ze spacerami.. strach wyjść z dwójką na raz bo musze nieść go potem i wózek pchać z Nel.. także istne szaleństwo juz ja się boję spacerów z całą trójka jak ja rano będę musiała wozić Marcela do przedszkola i Nel za rękę i Livka w wózku to to będzie :o
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 22:19
Livia
Nela
Marcel
-
Co do wychodzenia na dwór z maluszkiem to co prawda urodziłam w sierpniu i bylo ciepło ale jesienią i zima tez codziennie byly 2spacery i wietrzenie mieszkania.jedyne co jakies straszne ulewy czy wiatry to nie wychodzilo sie ale.tak to normalnie heja z wózkiem
W okresie zimowym jak Kacus byl malutki nie lazilismy do marketów bo tam to.dopoero wylegarnia bakterii a niestety zwykla infekcja dla nas a dla maluszka może się poważnie zakonczyc..
-
migussia wrote:Negra gratulacje, ja uciekam na spoczynek
Dziewczyny, prowadzące ciąże u dwóch lekarzy dajcie znać jak to wygląda, może głupie pytanie bo nikt nie odpowiada ale to moja pierwsza ciąża i nie mam pojęcia w pewnych sprawachz góry dzięki i dobrej nocy wszystkim
W sensie jak wygląda prowadzenie ciąży u dwóch lekarzy?
Najczęściej jest tak, że do jednego chodzi się na NFZ po to, żeby dawał skierowania na badania i żeby te badania robić bezpłatnie. Po prostu się chodzi normalnie, jak gdyby nigdy nic. Drugi jest najczęściej prywatny. Bo np ma lepsze usg i opinie, bo pracuje w szpitalu itp.
Ja tak chodziłam z Margolą. Jeden z pakietu medycznego w pracy, bo potrzebowałam mieć za darmo badania i zwolnienie, drugi prywatnie, bo pracował w szpitalu, w którym miałam CC. Do tego trzeci tylko od super USG
Teraz śmigam prywatnie do tego od szpitala i prywatnie do tego od USG (ale tylko na USG).migussia lubi tę wiadomość
http://szogunowmatka.blogspot.com/ -
xpatiiix3 wrote:Eee to mój juz nie lubi ze mną spać na chwile się położy albo mi każe się w swoim łóżku położyć i zaraz mamo idź juz ciasno mi
Młoda za to ze mną często śpi bo sama przychodzi do mnie do łóżka
-
nick nieaktualny
-
pasia27 wrote:No u mnie jeszcze chwila takiego spania póki nie kupimy mu lozka swojego dorosłego ..oby sie jakks do niego przekonal przed porodem hehe
Marcel ja wiem z tydzień jak w nocy przebudzał się to przychodził potem jakoś tak sam chciał w swoim łóżku teraz jego łóżko to jego królestwo wieczorem jest mamo nakjij syna idę psić (spać)hehehe ostatnio juz nawet buziaka nie chce tylko jest mamo bleee i wyciera się
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 22:42
pasia27 lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Cześć dziewczyny, teraz mogłam dorwać się dopiero do komputera.
Byłam dzisiaj na wizycie iiiii okazało się, że dziewczynka
Serduszko ładnie bije, waga 173 g, niestety nie wiem ile mierzy, bo nie jest napisane na usg, a myślałam, że będzie, ale dopytam się za dwa tygodnie na połówkowym.
Moja akrobatka leżała na pleckach a nogi podniesione do góry aż po głowęco za pozycja
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 22:42
FeliceGatto, xpatiiix3, kkasya, monaa, pasia27, Marietta, Różyczka, Negra, Clio_99, Dariaaa88, klaudia1534, luna91, Koziołek :), Aniu_leczka, izizizi, maimama, migussia, bereda11, i.am.chappie, Madziuśka, monilia84 lubią tę wiadomość
NADZIEJA...
Nazywamy ją "matką głupich". Ale w najgorszych sytuacjach to ona nas utrzymuje.
Mówimy "jest złudna". Ale jednak zawsze nam towarzyszy.
Mówimy "siostra wiatru". Ale zawsze odchodzi ostatnia... -
Cigaretta wrote:Dziewczyny kolejne pytanie
zażywacie magnez czy nie ?
zażywam i lekarz powiedział, że jak brzuch będzie bolał, żeby zwiększyć dawkę.
NADZIEJA...
Nazywamy ją "matką głupich". Ale w najgorszych sytuacjach to ona nas utrzymuje.
Mówimy "jest złudna". Ale jednak zawsze nam towarzyszy.
Mówimy "siostra wiatru". Ale zawsze odchodzi ostatnia... -
xpatiiix3 wrote:Marcel ja wiem z tydzień jak w nocy przebudzał się to przychodził potem jakoś tak sam chciał w swoim łóżku teraz jego łóżko to jego królestwo wieczorem jest mamo nakjij syna idę psić (spać)
hehehe ostatnio juz nawet buziaka nie chce tylko jest mamo bleee i wyciera się
xpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
Jitka wrote:Cześć dziewczyny, teraz mogłam dorwać się dopiero do komputera.
Byłam dzisiaj na wizycie iiiii okazało się, że dziewczynka
Serduszko ładnie bije, waga 173 g, niestety nie wiem ile mierzy, bo nie jest napisane na usg, a myślałam, że będzie, ale dopytam się za dwa tygodnie na połówkowym.
Moja akrobatka leżała na pleckach a nogi podniesione do góry aż po głowęco za pozycja
GratulujęNa tym etapie już nie mierzą
bo mało które dziecko się daje moja teraz miała kolano pod brodą
a mam jedno foto usg Marcela jak na pół złożony jest ;P hehehe
Jitka lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel