X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • monaa Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migussia wrote:
    Cigaretta ja też mam dziwne upławy, dopiero dziś się pokazały.. Miałam infekcję po luteinie, czyżby nawrót?? A do tego także dziwne ukłucia a wizyta dopiero w środę..
    Mam do was pytanie, patrze ze sporo z was prowadzi ciążę prywatnie i na NFZ, jak to wtedy jest macie dwie karty ciąży? Czy lekarz prywatny wie o tym, że chodzicie też do drugiego?? Ja chodzę na fundusz, część badań jest refundowana i spoko zawsze to mniejszy wydatek, niestety mój doktorek straszne robi problemy ze zwolnieniem, mimo iż najlepiej się nie czuję, i czułabym się pewniej gdyby ktoś mnie jeszcze przebadał, np ta infekcja mnie nie pokoi a inna sprawa że na fundusz nie kazał robić WR, chyba że wy też nie robiłyście, bo moi znajomi są zdziwieni że nie robiłam.. Jestem w kropce
    Ja chodzę na nfz i prywatnie. Mam 2 karty ciąży i lekarze nie wiedzą o tym oczywiście ;-) mi na fundusz zlecił WR

migussia lubi tę wiadomość

p19u0tc70smx8ddn.png
  • pasia27 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje córki :-)

To teraz ja rezerwuje BRATA dla tego mojego ananaska by nie byl zawiedzony he

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 22:51

Jitka lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia27 dlatego ja jeszcze korzystam z tego ze Nelcik śpi ze mną po wyprowadzce w końcu będziemy i Nelke oduczać spania razem i widzę że z Nią będzie ciężej :P hehehe ale co z tego jak zaraz następna lokatora w łóżku się znajdzie bo znając mnie to mi się odkładać nie będzie chciało :) Lubie się tulił do moich maluchów ;P

pasia27 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Jitka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Gratuluję ;) Na tym etapie już nie mierzą ;) bo mało które dziecko się daje moja teraz miała kolano pod brodą :P a mam jedno foto usg Marcela jak na pół złożony jest ;P hehehe

no właśnie moja tak na pół złożona a ostatnim razem po turecku miała nóżki skrzyżowane :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

xnw4skjow1ozejvq.png

NADZIEJA...
    Nazywamy ją "matką głupich". Ale w najgorszych sytuacjach to ona nas utrzymuje.
    Mówimy "jest złudna". Ale jednak zawsze nam towarzyszy.
    Mówimy "siostra wiatru". Ale zawsze odchodzi ostatnia...
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tak jak u Mony nie wie ani jeden ani drugi o sobie ;P bo ten na nfz tez prywatnie przyjmuje ale jakoś średnio za Nim przepadam a z tym mogę szczerze rozmawiać jakiś taki baaaardzo sympatyczny jest :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jitka- gratuluję córeczki ;)

Negra- w końcu dobre informacje! :) Super, możesz złapać oddech i spokojnie spać. Daj znać co z tą szyjką jutro, ja już zaczęłam się niepokoić o swoją :P

Magnez zażywam codziennie, ale tyle ile mi się weźmie... raz jeden raz dwa :P jak boli brzuch, kłuje szyjka to zażywam doraźnie drugi z nospą :)

Negra, Jitka lubią tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Dziewczyny kolejne pytanie :P zażywacie magnez czy nie ?
    Jak miałam bóle krzyża i pobolewanie delikatne podbrzusza zażywałam magnez 3x dziennie wg zaleceń lekarza.
    Teraz biorę 1-2 tabletki na dzień i nic mi nue dolega.

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Pasia27 dlatego ja jeszcze korzystam z tego ze Nelcik śpi ze mną po wyprowadzce w końcu będziemy i Nelke oduczać spania razem i widzę że z Nią będzie ciężej :P hehehe ale co z tego jak zaraz następna lokatora w łóżku się znajdzie bo znając mnie to mi się odkładać nie będzie chciało :) Lubie się tulił do moich maluchów ;P
    No tak :-) u mnie podobnie bo dzidziol tez będzie ze mną sypial...jestem za leniwa by wstawać na karmienie co 1,5godz w nocy a tego się spodziewam :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie co do magnezu ja biere :P inaczej śmiesznie ale nie za łydki a za rękę bierze skurcz uwierz sto razy gorsza ręką bo nogę łatwiej rozmasowac :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    No tak :-) u mnie podobnie bo dzidziol tez będzie ze mną sypial...jestem za leniwa by wstawać na karmienie co 1,5godz w nocy a tego się spodziewam :-)

Ja liczę na drugą Nelke co od urodzenia po 6 godzin spala :)

pasia27 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Ja liczę na drugą Nelke co od urodzenia po 6 godzin spala :)
    Szczęściara :-) hehe

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Szczęściara :-) hehe

Tylko do pierwszego skoku :P potem mi się przestawiła ze przez jakiś czas spala cały dzień a w nocy wcale :) ale już mniejsza o większość niech będzie taki śpioch jak siostra na początku ;) będzie dobrze ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam spac.
    Jeszcze trzeba zwłoki zwlec do mycia zębów które nadal nie jest za przyjemne....udanego weekendu :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja prywatna wie o nfzetowym i sie smiala. Stwierdziła ze nowej karty nie zakłada bo po co i nie dopisuje nic na tej zeby nfzetowa sie nie wkurzyla. W ogóle sie nie zdziwiła. Kazala przyjść za miesiąc sie pokazac a do nfzetowej dalej chodzić

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odp. W takim razie też zacznę brać, a pytam dlatego, bo właśnie dzisiaj to kłucie w pipce mi nie daje spokoju, więc może mi magnezu trzeba ;)

Uciekam spać, gratulacje dobrych wieści! Buziaki :*

• Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 22:25

cd9bskjojgq3qzff.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaaa88 wrote:
    Dziewczyny czy zamawiałyście spodnie ciążowe przez neta? Jak tak to jaki rozmiar, chodzi mi bardziej o różnice w rozmiarach z przed ciąży i teraz. Ja normalnie nosze S/M bądź 27 max 28 zależy od modelu. Przeglądam spodnie z H&M ale kurcze po zmierzeniu się to nie wiem czy w XL wejdę :/ chyba będę musiała się wybrać do trójmiasta bo u mnie w H&M nigdy nic nie ma :/

Daria, ja mam rozmiar sprzed ciąży (38 M) i są dobre,mimo,że mam już ponad 5 kg na plusie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 23:16

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra - trzymaj się! Twoja córa skutecznie poprawiła Ci humor dając o sobie znać z brzuszka ;)

Dziewczyny ja melduję, że trawnik ostrzyżony i gotowy na jutrzejszą wizytację huehuehue :D trzymajcie kciuki :P Idę spać chociaż nie wiem jak zasnę z emocji! Dobranoc! :)

Carolq, pasia27, migussia, Negra, bereda11, i.am.chappie lubią tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jitka gratuluje coreczki!
    Ją przeczuwa u sobie chłopa. Mam nadzieję że na następnej wizycie się ujawni :)
    Trzymam kciuki za wizytującego
    Spokojnej soboty:)

Jitka lubi tę wiadomość

• Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 22:25

cd9bskjojgq3qzff.png
‹‹ 828 829 830 831 832 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ