X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • monaa Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migussia wrote:
    Cigaretta ja też mam dziwne upławy, dopiero dziś się pokazały.. Miałam infekcję po luteinie, czyżby nawrót?? A do tego także dziwne ukłucia a wizyta dopiero w środę..
    Mam do was pytanie, patrze ze sporo z was prowadzi ciążę prywatnie i na NFZ, jak to wtedy jest macie dwie karty ciąży? Czy lekarz prywatny wie o tym, że chodzicie też do drugiego?? Ja chodzę na fundusz, część badań jest refundowana i spoko zawsze to mniejszy wydatek, niestety mój doktorek straszne robi problemy ze zwolnieniem, mimo iż najlepiej się nie czuję, i czułabym się pewniej gdyby ktoś mnie jeszcze przebadał, np ta infekcja mnie nie pokoi a inna sprawa że na fundusz nie kazał robić WR, chyba że wy też nie robiłyście, bo moi znajomi są zdziwieni że nie robiłam.. Jestem w kropce
    Ja chodzę na nfz i prywatnie. Mam 2 karty ciąży i lekarze nie wiedzą o tym oczywiście ;-) mi na fundusz zlecił WR

migussia lubi tę wiadomość

p19u0tc70smx8ddn.png
  • pasia27 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje córki :-)

To teraz ja rezerwuje BRATA dla tego mojego ananaska by nie byl zawiedzony he

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 22:51

Jitka lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia27 dlatego ja jeszcze korzystam z tego ze Nelcik śpi ze mną po wyprowadzce w końcu będziemy i Nelke oduczać spania razem i widzę że z Nią będzie ciężej :P hehehe ale co z tego jak zaraz następna lokatora w łóżku się znajdzie bo znając mnie to mi się odkładać nie będzie chciało :) Lubie się tulił do moich maluchów ;P

pasia27 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Jitka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Gratuluję ;) Na tym etapie już nie mierzą ;) bo mało które dziecko się daje moja teraz miała kolano pod brodą :P a mam jedno foto usg Marcela jak na pół złożony jest ;P hehehe

no właśnie moja tak na pół złożona a ostatnim razem po turecku miała nóżki skrzyżowane :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

xnw4skjow1ozejvq.png

NADZIEJA...
    Nazywamy ją "matką głupich". Ale w najgorszych sytuacjach to ona nas utrzymuje.
    Mówimy "jest złudna". Ale jednak zawsze nam towarzyszy.
    Mówimy "siostra wiatru". Ale zawsze odchodzi ostatnia...
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tak jak u Mony nie wie ani jeden ani drugi o sobie ;P bo ten na nfz tez prywatnie przyjmuje ale jakoś średnio za Nim przepadam a z tym mogę szczerze rozmawiać jakiś taki baaaardzo sympatyczny jest :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jitka- gratuluję córeczki ;)

Negra- w końcu dobre informacje! :) Super, możesz złapać oddech i spokojnie spać. Daj znać co z tą szyjką jutro, ja już zaczęłam się niepokoić o swoją :P

Magnez zażywam codziennie, ale tyle ile mi się weźmie... raz jeden raz dwa :P jak boli brzuch, kłuje szyjka to zażywam doraźnie drugi z nospą :)

Negra, Jitka lubią tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Dziewczyny kolejne pytanie :P zażywacie magnez czy nie ?
    Jak miałam bóle krzyża i pobolewanie delikatne podbrzusza zażywałam magnez 3x dziennie wg zaleceń lekarza.
    Teraz biorę 1-2 tabletki na dzień i nic mi nue dolega.

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Pasia27 dlatego ja jeszcze korzystam z tego ze Nelcik śpi ze mną po wyprowadzce w końcu będziemy i Nelke oduczać spania razem i widzę że z Nią będzie ciężej :P hehehe ale co z tego jak zaraz następna lokatora w łóżku się znajdzie bo znając mnie to mi się odkładać nie będzie chciało :) Lubie się tulił do moich maluchów ;P
    No tak :-) u mnie podobnie bo dzidziol tez będzie ze mną sypial...jestem za leniwa by wstawać na karmienie co 1,5godz w nocy a tego się spodziewam :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie co do magnezu ja biere :P inaczej śmiesznie ale nie za łydki a za rękę bierze skurcz uwierz sto razy gorsza ręką bo nogę łatwiej rozmasowac :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    No tak :-) u mnie podobnie bo dzidziol tez będzie ze mną sypial...jestem za leniwa by wstawać na karmienie co 1,5godz w nocy a tego się spodziewam :-)

Ja liczę na drugą Nelke co od urodzenia po 6 godzin spala :)

pasia27 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Ja liczę na drugą Nelke co od urodzenia po 6 godzin spala :)
    Szczęściara :-) hehe

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Szczęściara :-) hehe

Tylko do pierwszego skoku :P potem mi się przestawiła ze przez jakiś czas spala cały dzień a w nocy wcale :) ale już mniejsza o większość niech będzie taki śpioch jak siostra na początku ;) będzie dobrze ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam spac.
    Jeszcze trzeba zwłoki zwlec do mycia zębów które nadal nie jest za przyjemne....udanego weekendu :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja prywatna wie o nfzetowym i sie smiala. Stwierdziła ze nowej karty nie zakłada bo po co i nie dopisuje nic na tej zeby nfzetowa sie nie wkurzyla. W ogóle sie nie zdziwiła. Kazala przyjść za miesiąc sie pokazac a do nfzetowej dalej chodzić

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odp. W takim razie też zacznę brać, a pytam dlatego, bo właśnie dzisiaj to kłucie w pipce mi nie daje spokoju, więc może mi magnezu trzeba ;)

Uciekam spać, gratulacje dobrych wieści! Buziaki :*

• Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 22:25

cd9bskjojgq3qzff.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaaa88 wrote:
    Dziewczyny czy zamawiałyście spodnie ciążowe przez neta? Jak tak to jaki rozmiar, chodzi mi bardziej o różnice w rozmiarach z przed ciąży i teraz. Ja normalnie nosze S/M bądź 27 max 28 zależy od modelu. Przeglądam spodnie z H&M ale kurcze po zmierzeniu się to nie wiem czy w XL wejdę :/ chyba będę musiała się wybrać do trójmiasta bo u mnie w H&M nigdy nic nie ma :/

Daria, ja mam rozmiar sprzed ciąży (38 M) i są dobre,mimo,że mam już ponad 5 kg na plusie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 23:16

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra - trzymaj się! Twoja córa skutecznie poprawiła Ci humor dając o sobie znać z brzuszka ;)

Dziewczyny ja melduję, że trawnik ostrzyżony i gotowy na jutrzejszą wizytację huehuehue :D trzymajcie kciuki :P Idę spać chociaż nie wiem jak zasnę z emocji! Dobranoc! :)

Carolq, pasia27, migussia, Negra, bereda11, i.am.chappie lubią tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jitka gratuluje coreczki!
    Ją przeczuwa u sobie chłopa. Mam nadzieję że na następnej wizycie się ujawni :)
    Trzymam kciuki za wizytującego
    Spokojnej soboty:)

Jitka lubi tę wiadomość

• Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 22:25

cd9bskjojgq3qzff.png
‹‹ 828 829 830 831 832 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ