Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Cigaretta wrote:Negra trzymaj się dzielnie! :*
Mnie też coś szyjka kłuje i chyba nabyłam infekcje, nic nie boli, nie piecze ale mam upławy niefajnepewnie było to pytanie milion razy ale co polecacie? Tantum rosa coś pomoże?
Byliśmy z mężem na kolacji we włoskiej restauracji, ohhhh oby zawsze tak fajnie nam było;)
Ja stosowałam provag doustnie super sprawa,pozwoli zwiększyć poziom tych dobrych bakterii i powinno się poprawićCigaretta lubi tę wiadomość
-
malvva wrote:Mimo bolu glowy wybralam sie z moim na zakupy i kupilam sb krewetki i wlasnie zajadam takiego mialam na nie smaka ze hoho
malvva lubi tę wiadomość
-
bereda11 wrote:tez lubie krewetki a moj nie moze patrzec na mnie jak ja to jem
Ja jak robie krewetki na ciepło, np smażone z czosnkiem i chili, to Golijajek oscentacyjnie otwiera balkon, wychodzi z pokoju (mamy salon z kuchnią) i wraca, jak już zjembereda11, malvva, Palinas89 lubią tę wiadomość
http://szogunowmatka.blogspot.com/ -
Przyszła jeszcze 3 dziewczyna na salę- jest w tym samym tyg i ma ten sam problem- macica się spina. Tylko, że u nij z szyjką jeszcze gorzej, niż u mnie
biedna
Pati- w karcie mam jakieś szyfry/kody określające szyjkę- nie powiem Ci co znaczą, bo nie wiem. Lekarz opisuje szyjkę przy każdej wizycie. Dziś mam wpisane "1"- ale nie sądzę, że to długość, bo to niemożliwe. Lekarka badająca od razu zrozumiala zapiski z karty. Ja nie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 20:10
-
Jeju aby tylko było ok no trzymaj się i dawaj znać jak coś będziesz wiedziała na najlepiej dobre wieści szkoda ze nie zmierzyli Ci na usg wtedy już bez stresu takiego o ile ma chociaż ze 3cm to jeszcze jakoś jest, poczytałam i pisze ze to chodzi o wielkość a może rozwarcie Ci się robi czy coś i chodzi ze rozWarcie na cm albo na palec..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 20:18
Livia
Nela
Marcel
-
Eliana- nie mam niestety FB. Poza tym srednio się prezentuję w nocnej koszuli z Myszką Minnie
Słyszałam, że wczoraj na śniadanie był czerstwy chleb, dużo musztardy i.... SALCESON!!!! Czegoś takiego nie wezmę fo ust. Jak dostanę coś takiego, to Wam sfotografuję
Palinas89, Eliana, pasia27 lubią tę wiadomość
-
O mam o to to to..
W opiece przedporodowej podczas wizyt kontrolnych aż do 36. tygodnia ciąży kontroluje się szyjkę macicy i jej ujście w celu wczesnego wykrycia przedwczesnego dojrzewania szyjki lub niewydolności szyjki macicy. Wg skali Salinga ocenia się następujące parametry:
1) długość szyjki:
3 cm (część pochwowa zachowana) - 0 punktów,
2 cm (część pochwowa częściowo skrócona) - 1 punkt ,
1 cm (część pochwowa znacznie skrócona) - 2 punkty,
0 cm (część pochwowa zanikła) - 3 punkty,
2) rozwarcie szyjki macicy:
ujście zamknięte - 0 punktów,
drożne dla opuszka palca - 1 punkt,
drożne dla palca - 2 punkty,
drożne więcej niż 2 cm - 3 punkty,
3) konsystencję części pochwowej:
twarda - 0 punktów,
średnio twarda - 1 punkt,
miękka - 3 punkty.
Jeśli suma punktów wynosi więcej niż 3, to występuje zwiększone zagrożenie porodem przedwczesnym.Palinas89, Negra lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
O patrz- ale jesteś sprytna dziewczyna! Ja nawet nie wiedziałabym, czego szukać. Ciekawe, czy oceniają mnie we wszystkich kategoriach, czy tylko w pierwszej. Spróbuję jutro wybadać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 20:35
xpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
No własne jak napisalas o punktach od razu sobie przypomniałam o tym bo dużo w tym temacie z Nel się interesowałam dlatego też teraz ze spokojem podchodzę do mojej szyjki jak na razie bo u mnie 3 cm jest także jest dobrze na ten moment
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 20:32
Negra lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Negra ja jak leżałam na patologii ciąży w Matce Polce w Łodzi to był hit, jak dali na śniadanie liść sałaty- cały w czarnym piachu i w mszycach!! do tego 3 maleńkie kromki chleba i niby twarożek, który wyglądął jakby niemowlakowi się ulało
a i telewizja była płatna !!Marietta lubi tę wiadomość
Aniołek
7.10.2015 6/8 tc
-
nick nieaktualny
-
zabuszka wrote:Hej jest tutaj jeszcze jedna mamusia ktora sama siedzi w domu bo malz andrzejkuje?
Mój w tym roku ma wolne:) Chyba pierwszy raz, bo ogólnie takie imprezy spędzamy osobno-gra w kapeli weselnej i wszystkie taneczne imprezy mają obstawione no i obiecał że na sylwestra w tym roku też będzie, no ale zobaczymy:/Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016
~~~~~~
Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
-
Wróciłam zwłaśnie z usg
P.Doktor potwierdziła dziewczynkę
z wymiarów o tydzień większą
duża niunia mi rośnie- dzis juz 195 gram- oby tak dalej. Mam we krwi tyle endorfin, że nie wiem, czy zasnę
Palinas89, bimba, Carolq, i.am.chappie, FeliceGatto, maimama, Eliana, Aniu_leczka, pasia27, migussia, Monikkk, xpatiiix3, Różyczka, kkasya, monaa, Marietta, luna91, izizizi, bereda11, Madziuśka lubią tę wiadomość