X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Eliana Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pozwólcie, że od tematu łoniaków i lekarzy przeskoczę do... łóżeczek dla naszych maluszków:)

Rozmawiałam dzisiaj z koleżanką i mówiła, że jak mogłaby mi dać 1 złotą tradę, to powiedziałaby, że nie mam kupować drewnianego łóżeczka dla dziecka, bo oni mieli, mały mimo ochraniaczy po bokach im się jakoś klinował w tym łóżeczku i od 3 miesiaca musieli kupić inne łóżeczko, zdecydowali się na turystyczne, gdzie zamiast szczebelków jest wszędzie siatka i są zadowoleni...

A ja sobie upatrzyłam takie piękne drewniane, takie co rośnie z dzieckiem i może z niego korzystać do 5 roku życia. Buuuuuuuuu!

Ale u pozostałych koleżanek, z tego co pamiętam widziałam tylko drewniane, ze szczebelkami - jakieś porady, doświadczenia, co myślicie?

f2w3vfxm5403940g.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszka2070 wrote:
    Czesc :) Milego dnia :) Ktos cos poradzi na mega wielki bol glowy???

Hej pare dni temu mialam taki bol ze myslalam ze umre i wzielam apap ponoc nie czesto ale mozna brac

myszka2070 lubi tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Negra Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mejbi wrote:
    Mi w okolicach bikini też robią się krostki, w lecie to masakra jak do stroju trzeba się rozebrać. Ja używałam swego czasu maść Fucidin. Ona jest między innymi na zapalenie mieszków włosowych i jak ogoliłam sobie bikini to się tym posmarowałam ze dwa razy cieniutką warstwę i wyobraźcie sobie ani jednej krostki. Ale ona jest tylko na receptę i dostałam ją na co innego a po prostu sama wpadłam żeby tam się posmarować. Ale to tylko bikini, nigdzie dalej nie smaruję bo się obawiam czy można :D No i wiadomo teraz ta maść odpada w ciąży a poza tym nie sądzę żeby jej długotrwałe stosowanie było ok. No ale awaryjne do stroju kąpielowego ratowała mi tyłek ;)
    Mejbi i inne dziewczyny- spróbujcie na te krostki taki krem Cicaplast z La Roche- na pewno można do stosować w ciąży, bo jest tez zalecany dla noworodków, na różne problemy skórne. Kupiłam go dla synka do buzi, ale sama też używałam po goleniu bikini- goliłam się wieczorem, smarowalam na noc i rano wstawałam bez najmniejszej krosteczki. Na początek spróbujcie małe opakowanie- można trafić w promocji nawet za kilkanaście zł.

mejbi lubi tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 18:52

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliana wrote:
    Dziewczyny, pozwólcie, że od tematu łoniaków i lekarzy przeskoczę do... łóżeczek dla naszych maluszków:)

Rozmawiałam dzisiaj z koleżanką i mówiła, że jak mogłaby mi dać 1 złotą tradę, to powiedziałaby, że nie mam kupować drewnianego łóżeczka dla dziecka, bo oni mieli, mały mimo ochraniaczy po bokach im się jakoś klinował w tym łóżeczku i od 3 miesiaca musieli kupić inne łóżeczko, zdecydowali się na turystyczne, gdzie zamiast szczebelków jest wszędzie siatka i są zadowoleni...

A ja sobie upatrzyłam takie piękne drewniane, takie co rośnie z dzieckiem i może z niego korzystać do 5 roku życia. Buuuuuuuuu!

Ale u pozostałych koleżanek, z tego co pamiętam widziałam tylko drewniane, ze szczebelkami - jakieś porady, doświadczenia, co myślicie?

mysle ze kazde dziecko jest inne my sie wychowalysmy w drewnianych i nic nam nie jest ja kupuje biale drewniane dzis juz bede miec ;)

Eliana lubi tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliana, ja też mam drewniane. I Pierworodny też takie miał. Mało tego, nawet ochraniaczy nie mamy :P A myślę, że jest dużo zdrowsze niż turystyczne.

Alicce, tak, jak dziewczyny mówią, gdyby było coś nie tak, lekarz na pewno by Ci powiedział. Jak jesteś w mega stresie idź do tego na Pradze, co Ci pisałam. Zapiszesz się praktycznie z dnia na dzień, nie będziesz dodatkowo czekać i się stresować. A jak chcesz koniecznie do Roszkowskiego, to umów się do niego na połówkowe i po problemie. Chociaż czytałam o nim i nie kumam jego fenomenu :P

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszka2070 wrote:
    Czesc :) Milego dnia :) Ktos cos poradzi na mega wielki bol glowy???
    Apap i plastry chłodzące z apapu ponoć działają cuda ;)

• malvva Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj sie witam w 16 tygodniu i 0 dni i z tej okazji pochwale sie brzuszkiem :)

https://bellybestfriend.pl/galeria-brzuszkow-wyniki.html

migussia, Eliana, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • bimba Przyjaciółka

Wysłany: 1 grudnia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliana mój syn spał w drewnianym, w różnych pozycjach i dopiero jak miał ok. 2 lata raz wcisnąl nogę między szczebelki i nigdy więcej już tego nie zrobił, bardziej ze strachu bo te szczebelki ja dałam spokojnie radę rozszerzyć tak żeby szkite wyciągnął. Nadmienię że spał w nim od urodzenia do 3 roku życia (był już za ciężki) a teraz ... śpi ze mną bo jak twierdzi sam się boi :o a co do turystycznego też mieliśmy na wyjazdy to za każdym razem je musialam do czegoś przywiązać bo bałam się że młody z nim fiknie :/

Eliana lubi tę wiadomość

16udgywl4g9leeec.png
  • Eliana Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hihihi :) Dzięki dziewczyny, ja chcę drewniane ze szczebelkami!

Właśnie puszczam mojemu brzuszkowi piosenki Fasolek, mo mała Klara już podobno słyszy mój głos i "spokojny szum domu", to jej zrobię małą dyskotekę!:)

Ale fajne wspomnienia jak się słucha tych Fasolek :)

Znacznie lepsze niż muzyka klasyczna, bo mnie nie usypia :)

FeliceGatto, Idgie lubią tę wiadomość

f2w3vfxm5403940g.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

malvva lubi tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tadek tez mial drewniane. Jak mial rok to juz wyjęliśmy szczebelki bo on juz śmigał stabilnie.
    A jak mial 2 to kupiliśmy duże łóżko z bokami.
    W zyciu sie nie zaplatal w łóżeczko. Raz grzmotnął Glowa. Do turystycznych ciężko kupic porządne materace z tego co pamięta bo aie wymiar nie zgadza

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Negra Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliana- też mamy białe, drewniane z Voxa rozmiar 140x70- takie, które jak syn miał 2 lata przeksztalcilismy w tapczanik, zdejmując szczebelki i obniżając szczyty. Syn spał w nim do 3,5 lat. Było mega wygodne i funkcjonalne właśnie dzięki opcji zamiany na tapczan. Syn nigdy nie włożył nogi w szczebelki...

Mamy też turystyczne, ale tak jak pisała bimba- takie są niestabilne, dla mnie to taki 'półśrodek'- korzystaliśmy z niego tylko na wyjazdach.

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem za drewnianym, klasycznym łóżeczkiem ;-) jakoś te turystyczne mi się wydają liche i takie sztuczne, też latem może być w nim ciepło bo nie będzie przepuszczać powietrza - tak sobie myślę :P

• malvva Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migussia wrote:
    malvva niezły ten Twój brzuszek, już nie da się ukryć że w ciązy jesteś :) U mnie też ostatnio się trochę zaokrąglił ale nie wiem czy to od tego że przez weekend więcej pojadłam czy maluszek rośnie :D

Z dnia na dzien tak wystrzela :)

migussia lubi tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • migussia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migussia ja oprocz brzuszka i rozstepow na piersiach tez nie czuje sie jak w ciazy czekam na ruchy. Ja tez kupuje lezaczek zeby zabierac babla np jak bede cos w kuchni robic

migussia lubi tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Apap i plastry chłodzące z apapu ponoć działają cuda ;)
    Mnie ostatnio bolała głowa , zęby i uszy i ten ból nawet na barki promieniował i cały kark. Zażyłam apap i następnego dnia upewniłam się u lekarki czy apap jest w porządku i powiedziała że jak najbardziej. W małych dawkach nie zaszkodzi.
    Ja też będę miała łóżeczko stare, drewniane po mężu przyjaciółki i jej dzieciach :)Marzy mi się również turystyczne bo planujemy wyjeżdżać z Dzieckiem na weekendy odwiedzać przyjaciół w UK i innych krajach i zapewne się kiedyś przyda :)

• mejbi Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    Mejbi i inne dziewczyny- spróbujcie na te krostki taki krem Cicaplast z La Roche- na pewno można do stosować w ciąży, bo jest tez zalecany dla noworodków, na różne problemy skórne. Kupiłam go dla synka do buzi, ale sama też używałam po goleniu bikini- goliłam się wieczorem, smarowalam na noc i rano wstawałam bez najmniejszej krosteczki. Na początek spróbujcie małe opakowanie- można trafić w promocji nawet za kilkanaście zł.

Negra, dzięki :) na pewno spróbuję, jestem gotowa spróbować wszystkiego byle nie mieć tych krostek.
    Dobrze że Cię puścili z tego szpitala, nie ma to jak w domu :)

Co do łóżeczka my też kupujemy drewniane. Turystyczne wydają mi się niestabilne, bałabym się że starsze dziecko jak się mocniej oprze na stojaco to się przechyli z tym łóżeczkiem ale to może tylko moja wyobraźnia bo one wydają się być lekkie.

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 09:58

cd9bskjojgq3qzff.png
‹‹ 858 859 860 861 862 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ