Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
mejbi wrote:To Wy tak dajecie radę często się golić w tych okolicach? Ja mam duży problem bo nawet jakbym chciała to nie mogę. Pierwsze dwa dni wszystko super pięknie a potem krostki mi się robią i nie ma szans żebym mogła np. po 2 albo 3 dniach poprawić bo by się krew lała
Próbowałam wielu rzeczy i nie wiem co zrobić żeby było ok. A np. pachy mogę golić codziennie i jest luz.
ja mam to samo dlatego golę bikini natomiast na wargach już nie daję rady bo mi tam krostki wychodzą i poprostu małymi nożyczkami ścinam jak najkrócej innego wyjścia nie ma u mnie laser odpada nie mogę ze względów zdrowotnych a po wosku mi bardzo naczynka pękają więc też odpada. a u mnie pachy też luz ale muszę wodą utlenioną zawsze po przemyć inaczej pełno krostek. właśnie raz się tak załatwiłam aż mi węzeł spuchł pod pachą tak bolało -
nick nieaktualnyjosephinka84 wrote:Ja byłam u Roszkowskiego! Polecam, naprawdę świetny specjalista! Drogi, ale myślę, ze warto! Nasz spokój jest bezcenny. Też się zastanawiam nad połówkowymi badaniami u Niego.
a mozesz mi podac namiar na niego /gdzie dzwonic gdzie sie rejestrowac ?
bo o prywatnym tel nie mówię zapewne takiego nawet on nie podaje /zbyt duzo tel by miał na głowie -
nick nieaktualnyMadziuśka wrote:a sprawdzałaś? nie mieści się w normach?
mój ma na dole normy i dziewczyny mówiły że skoro lekarz nic nie mówi że źle to sie nie stresować.
14 tydzień ciąży 14-19mm
16 tydzień ciąży 19-25mm
18 tydzień ciąży 24-30mm
20 tydzień ciąży 29-36mm
-
nick nieaktualnyCo do ddtvn ja mam to samo szłam na równo a teraz tydzień do tyłu
A co do laserów, korzystałam z 3 różnychza pierwszym razem pachy efekt super po 2 razach i 2 korektach zero włosków na rok
2 - porażka totalna skusiła mnie cena za całość zapłaciłam prawie tyle co za pachy tam
3- robiłam całość jakieś 2 miesiące przed ślubem, znów mam pełno włosów cena wyśrodkowana
Po ciąży i karmieniu idę znów na całość bo moja klientka której robiłam gabinet zainwestowała w dobry sprzęta narazie laser testuje mój mąż na klacie
bo ma mega dużo włosów
-
Alicce wrote:a mozesz mi podac namiar na niego /gdzie dzwonic gdzie sie rejestrowac ?
bo o prywatnym tel nie mówię zapewne takiego nawet on nie podaje /zbyt duzo tel by miał na głowie
Umów się telefonicznie, z tego co wiem się trochę czeka i przygotuj się na kolejkę. Ja czekałam ponad godzinę, ale warto. Tomasz Roszkowski, Warszawa, Finlandzka 9 Tel: 226161387
Tu masz opinie na jego temat:
http://www.znanylekarz.pl/tomasz-roszkowski/ginekolog/warszawa
Dla Nas był przesympatyczny:)
-
nick nieaktualny
-
Mi w okolicach bikini też robią się krostki, w lecie to masakra jak do stroju trzeba się rozebrać. Ja używałam swego czasu maść Fucidin. Ona jest między innymi na zapalenie mieszków włosowych i jak ogoliłam sobie bikini to się tym posmarowałam ze dwa razy cieniutką warstwę i wyobraźcie sobie ani jednej krostki. Ale ona jest tylko na receptę i dostałam ją na co innego a po prostu sama wpadłam żeby tam się posmarować. Ale to tylko bikini, nigdzie dalej nie smaruję bo się obawiam czy można
No i wiadomo teraz ta maść odpada w ciąży a poza tym nie sądzę żeby jej długotrwałe stosowanie było ok. No ale awaryjne do stroju kąpielowego ratowała mi tyłek
-
nick nieaktualnyjosephinka84 wrote:Umów się telefonicznie, z tego co wiem się trochę czeka i przygotuj się na kolejkę. Ja czekałam ponad godzinę, ale warto. Tomasz Roszkowski, Warszawa, Finlandzka 9 Tel: 226161387
Tu masz opinie na jego temat:
http://www.znanylekarz.pl/tomasz-roszkowski/ginekolog/warszawa
Dla Nas był przesympatyczny:)
nikt nie odbiera -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyno wlasnie chce na połówkowe - ale zeby przed świetami
ale to juz trzeba sie umawiac ...
ja juz swiruje
wczoraj nie robila mi pomiarów
tylko zmierzyla tę kosc udową i wyszło ze odpowiada 14,6 tyg i crl 9,5cm
a to juz 16 tc
mowila ze wszystko ok
ale ja sie tak martwie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 12:39
-
Alicce ja myśle że gdyby było źle na pewno by ci powiedziała, każde dzieciątko rośnie w swoim tempie. Jedno szybciej a drugie wolniej. Nie da się żeby dziecko miało wszystkie wymiary idealnie z 50centyla. Coś rośnie szybciej a coś wolniej, zobaczysz że na następnym badaniu będzie już ustabilizowane FL a coś innego poleci np w górę.
Będzie kochana dobrze
Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
-
monilia84 wrote:Basiu masz dietę cukrzycową ???/ Byłaś u diabetologa ?? Jakie miałąs wyniki>??? bo ja jestem na etapie szukania sobie diabetologa.
Z gory dzięki za odpowiedź
Co do diety to ustala diabetolog bo to wylicza Ci BMI i ile wymiennikow mozesz na dzien jesc no ja akurat jestem z tych z duza waga wiec ja mam na dzien 17 wymiennikow. Przewaznie posilki sa co 2-2,5 godz i jest 7 posilkow. To jest moja 2 ciaza z cukrzyca az tak zle nie jest idzie sie przyzwyczaic ale co najfajniejsz ze duzo sie nie przytyje ja w poprzedniej ciazy na koniec wazylam 4 kg mniej niz przed ciaza a po urodzeniu jak kazali mi wejsc na wage to od wagi poczatkowej od poczatku ciazy to mialam od razu na minussie 10 kg -
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny!
Wychodzę dziś do domuJeśli chodzi o lekarzy w szpitalu, to można dostać rozdwojenia jaźni- każdy mówi co innego... W pt przy przyjęciu szyjka skrócona, brzuch twardy. Dziś u ordynatora: szyjka twarda, dobrze trzyma, brzuch miękki (a mnie dalej boli). Wygląda na to, że po 5 dniach szyjka mi się naprawila (a zawsze myślałam, że jak się skraca, to nieodwracalnie)
Cieszę się, że wychodzę- wolę leżeć w domu, niż tu!migussia, FeliceGatto, luna91, Efendis, Carolq, mejbi, Różyczka, myszka2070, i.am.chappie, bereda11, Palinas89, Jitka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny co macie wysokie cukry jedna znajoma dala mi rade zeby pic duzo wody z wycisnieta cytryna praktycznie do kazdego posilku cukry spadaja mi niestety woda z cytyna nie wchodzi ale za to robie sobie hrebate i duzo wyciskam cytryny (oczywiscie bez cukru) cukry w dzien mam ok tylko te na czczo jeszcze za wysokie.