X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • migussia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 18:52

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej,
    a my z moim synusiem sobie popukaliśmy wieczorem do siebie - no uczucie cudowne. leżałam jak zaczarowana :)

w nocy jakieś głupie sny miałam, łącznie z tym że krwawiłam, aż się bałam rano do toalety iść. ech...schizy nasze

u nas dalej wieje okropnie. już by sobie ten wiatr poszedł

luna91, Palinas89 lubią tę wiadomość

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce wrote:
    hej . martwie sie ciagle o te moje dziecko :(
    wszyscy gadają ze jest ok
    a ja jakos nie potrafie im wierzyc ...
    znacie jakiegos dobrego lekarza z Warszawy -słyszałam o Roszkowskim ... echh :(
    sory za smęty :(

CM Praga, dr. Salti. Powiedz, że się martwisz i chcesz upewnić, ze z dzieckiem wszystko ok. To dobry lekarz z bardzo dobrym sprzętem. Gabinet przy Wileńskim.

http://usg4d.pl/usg-3d-4d-ciazy/

Za dokładne usg z opisem zapłacisz 200 zł. Naprawdę polecam go, jeśli chodzi o kontrolę i sprawdzanie,czy z dzieckiem wszystko dobrze

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monikkk wrote:
    Wow, chyba jestem zacofana. Twój syn ma 14 lat? Ja w tym wieku nie miałąm bladego pojecia o wieeelu sprawach a już napewno nie wpadłabym na to żeby sie golić-oprócz pach bo w tym wieku już sie domyśliłam. Ale teraz chyba dzieciaki szybciej dojrzewają:)

To powiedz mu że Ty też tych maszynek używasz do higieny intymnej, to może mu się odechce podbierać:)

On dobrze wie, do czego ich używam :P

Za dwa tygodnie kończy 15 lat. Ale fizycznie wygląda na 18. Teraz jest inaczej, niż kiedyś :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 10:51

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migussia mnie znów od początku śni się, że będzie synek i tak też wyszło na jednym USG ale nie ma jeszcze 100% pewności :) Dzisiaj też śniło mi się, że byłam z malutkim na spacerze tylko co do płci nie pasował mi okropny, cały wściekle różowy wózek :D

Alicce nie martw się wszystko będzie dobrze. U mnie każdy wymiar (główki, brzuszka, kości udowej) odpowiada innemu tygodniowy ciąży, ale podobno jest to normalne więc się nie martwię i czekam na następną wizytę. Ale dla świętego spokoju jeśli Cię to uspokoi umów się na wizytę do innego specjalisty :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 10:52

migussia lubi tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nosz kurna!!! siedziałam i czekałam na ten słodki ciężar i kurna jak się zaczął to zadzwoniła ciotka i dup. nic nie wiem co tam było. ale zaraz na necie znajdę ;-)

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• Sylika Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tej ciąży popadam w paranoje z tymi kłakami i siuśkamu wokół kibla albo nie daj boże siąść na to bleeee... Dre jape na nich jak szalona raz zawołałam całą trójce i pytam co to ma być ? Przy tym kibly żółte plamiska brrr.. A oni to nie ja, ja nie, ja też nie no mówie kur... Ja ! I któregoś następnego dnia jeszcze leże i słysze depta któryś do kibla to ja myk do drzwi a oni sikają przy otwartych drzwiach i stoi nad kiblem młodszy lekko zaspany ptaka wywalił i leje ale najlepsze zamiast go trzymać to on się przeciąga ręce za głową i aaaaaaa!! :O a tam leci strumyk troche do kibla troche po ścianie i reszta na podłoge....wrrrr.... Jak sie nie zerwe z tego wyra ! Wrzasnełam aż sie obudził ! I pytam co ty zrobileś? A on siku.. I wychodzi ...hola hola chłopaku ściera i lecisz, musiał myć a stary od tamtej pory z rannym wzwodem na siedząco sika. :D

Monikkk, Madziuśka, klaudia1534, Carolq, kamisia88, luna91, FeliceGatto, malvva, bimba, i.am.chappie, pasia27, Idgie, Palinas89 lubią tę wiadomość

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • Monikkk Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika, padłam:) Masz przeboje z tymi chłopakami:)

Sylika lubi tę wiadomość

Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016 <3
    ~~~~~~
    Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
    Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
    Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
  • migussia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 18:52

Sylika lubi tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff to u mnie mąż na szczęście kulturalny bardzo jeśli chodzi o toaletę nigdy żadnych żółtych plam nie musze sprzątać :-)
    A synek to na razie na nocnik jedynie jeszcze czasami wykladzine mam do mycia :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 11:13

w7eM.png
    ozEK.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 09:56

Sylika lubi tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mój jak mieszkał sam to czysto było ale nie rewelacja wiadomo facet nie umyje jak kobieta dokładnie a u mnie teraz cała trójka ale podłoga w laience jasna i wszystko widać dobrze że chociaż stary od czasu do czasu siada przy sikaniu ;) a chłopcy cóż trzeba w łep wklepywać póki makówka miękka :)

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Wczoraj miałam wizytę po 4 tygodniach. Nie znam wymiarów ani wagi Dziecka ( tylko swoją i wychodzi że przybieram ok 1kg na miesiąc ) wiem tylko, że bije serduszko i rośnie prawidłowo. Że będzie dziewczynka wiem od USG genetycznycznego, ale nawet wczoraj moja lekarka na swoim mikroskopijnym monitorku mowi " o! Bedzie dziewczynka " Jak widać Mała nie należy do nieśmiałych i pokazuje bez krępacji co ma między nogami :) Jutro umawiam się na połówkowe. Czas tak szybko leci, że zaczełam myśleć o zakupach i robieniu listy bo za chwilę święta a w styczniu to już 6 miesiąc się zacznie. A trzeba pokoik urządzić, położnej poszukać, szkoły rodzenia, zakupy zrobić itp.
    Jestem od dawna na l4, ale mam swoją działalność i nie mogę jeszcze zrobić sobie wolnego. Cieszę się, że przez święta trochę wolnego będzie :) Mam nadzieję, że do lutego ogarnę sprawy i będę mogła w końcu pozwolić sobie na korzystanie ze zwolnienia :)

luna91, Anniusia, kkasya, FeliceGatto, i.am.chappie, Palinas89 lubią tę wiadomość

• Anniusia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha to dziewczyny macie przeboje z tymi chłopami, mój należy do tych co to nie chce golić jajek ale go zmuszam ale zawsze posprząta bo na punkcie włosów jest wyczulony, na studiach mieszkaliśmy ze współlokatorką co wszędzie zostawiała swoje kręcone kłaki i nie wiadomo było czy są z głowy czy z pipki :P fujj ale szczerze to czasem niektóre baby są większe syfiary niż faceci :)

Sylika lubi tę wiadomość

3jgxxzkra9730jiu.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój się goli wiecznie łysy :P i mi też każe się golić aby minitrawnik był to mi nie powie pójdzie do sklepu kupi maszynkę wręczy mi i tam jest łazienka ja dziećmi się zajmę hahaha

Sylika, FeliceGatto, Palinas89 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej , witam sie z Wami to sobie posypaliśmy :P dobrze ze pracuje w domku bo chyba bym wykitowala jak bym miała isc do pracy :)
    Alice wiem ze sie przejmujesz ale to chyba normalne , i wszystko sie wyrówna i bedzie dobrze

Hehe współczuje Wam takie widoki zawsze mnie wkurzały u mojego brata bo to brudasek :P

• Anniusia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    A mój się goli wiecznie łysy :P i mi też każe się golić aby minitrawnik był to mi nie powie pójdzie do sklepu kupi maszynkę wręczy mi i tam jest łazienka ja dziećmi się zajmę hahaha

Pati to masz reżim :D

xpatiiix3, Sylika, FeliceGatto, i.am.chappie, Palinas89 lubią tę wiadomość

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj w nocy cała noc miałam sny erotyczne chyba dlatego że wczoraj przed snem oglądaliśmy książkę kamasutrę dostaliśmy na ślub w prezencie i mąż miał wyrażną ochotę na seksy a ja poszłam spać
    :D haha

Sylika, Palinas89 lubią tę wiadomość

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 07:52

cd9bskjojgq3qzff.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahhaha on lubi mieć gładko :P

Anniusia, Sylika, FeliceGatto, Palinas89 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 855 856 857 858 859 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ