Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Cigaretta wrote:Ja też jestem za drewnianym, klasycznym łóżeczkiem
jakoś te turystyczne mi się wydają liche i takie sztuczne, też latem może być w nim ciepło bo nie będzie przepuszczać powietrza - tak sobie myślę
polecam! Moi znajomi tu kupują i sa bardzo zadowoleni.
http://scandinavianbaby.pl/?gclid=CjwKEAiAp_WyBRD37bGB_ZO9qAYSJAA72Ikg0uH5rOQj_vDygeO57Tp8tMq7wLmeC6neUNwt68XjChoCNNrw_wcB
-
baśka86 wrote:Ja do diabetologa naleze juz od 11 tyg ciazy oczywiscie diete mam. Jezeli chodzi Ci o krzywa cukrowa to mialam na czczo 88 po godz 156 a po 2 godz 153. Cukry na czczo caly czas mam za wysokie ale juz nie powyzej 100 utrzymuja mi sie medzy 92-98. Prawie od miesiaca juz jestem na insulinie na noc i do sniadania.
Co do diety to ustala diabetolog bo to wylicza Ci BMI i ile wymiennikow mozesz na dzien jesc no ja akurat jestem z tych z duza waga wiec ja mam na dzien 17 wymiennikow. Przewaznie posilki sa co 2-2,5 godz i jest 7 posilkow. To jest moja 2 ciaza z cukrzyca az tak zle nie jest idzie sie przyzwyczaic ale co najfajniejsz ze duzo sie nie przytyje ja w poprzedniej ciazy na koniec wazylam 4 kg mniej niz przed ciaza a po urodzeniu jak kazali mi wejsc na wage to od wagi poczatkowej od poczatku ciazy to mialam od razu na minussie 10 kg
Basiu ja też jestem z tych okrąglutkich hehehe. Wyniki krzywej miałam gorsze niż ty bo po 2 h miałam 163Ale powiedz mi czemu od razu dostałaś insulinę??? przy takich wynikach ??? To się tak daje, sorki za głupie pytania ale nie znam się na tym kompletnie ale jak widzę to lekarz mi pomoże i dobierze dietkę.
pasia27 lubi tę wiadomość
Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
-
Hej dziewczynki
Ja mam dzisiaj wolne, dlatego będę tu dzisiaj rzadko zaglądać
Mój Rafał zwolnił się ze swojej przesranej roboty jako kierowca i oboje bardzo się cieszymya od stycznia będzie miał etat ratownika na basenie w szkole podstawowej. Mniej kasy, ale za to spokój i przespane noce
Wrócił wlasnie od fryzjera, wchodzi i coś takiego:
"kicia mam dla ciebie prezent na mikołajki!!!"
ja podjarana i pytam się jaki?
a on "POJEMNIK NA MOCZ!" i mi rzuca hahaha, co za głupol(jutro idę na badania i potrzebuję pojemniczek, wiadomo :p )
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 14:02
mejbi, Carolq, katarzyna_d, bimba, FeliceGatto lubią tę wiadomość
Aniołek
7.10.2015 6/8 tc
-
nick nieaktualny
-
Alice - myślę że nie masz powodów do zmartwień widział cie lekarz dziecko zbadał mówi ze wszystko ok to po co się nakręcić. Ja ostatnie usg miałam w 12 tyg teraz idę w 21 i na tym koniec zobaczę dopiero dziecko po porodzie wiec juz powinnam po ścianach chyba chodzić ze strachu...
Dzieci są różne mniejsze większe parę dni w ta czy w tamtą to raczej norma z tego co widzę jak dziewczyny pisząWiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 14:46
i.am.chappie, myszka2070 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnywiem wiem macie racje
tylko wiecie co hmmm
jest cos takiego co mi nie pozwala o tym nie myslec nie wiem co
to jest nie normalne
przeciez nawet jak sie urodzi chore itd to i tak bede je kochac najmocniej na swiecie tak jak moje dwoje w domuto jest jakies psychiczne te moje zachowanie
nie wazne jak bedzie
to nie tak ...
tylko zawsze dzieci rodziłam duuże ponad 4kg i one zawsze wyprzedzały ,a teraz odwrotnie ... martwi mnie to ... i staje sie juz nie do wytrzymania
a przeciez to nie tak miało być ta ciąża miała być piękna ,dojrzalsza ,spokojna ..a jestem kłębkiem nerwówprzepraszam i dziękuję ,że jesteście
-
Ja bede miala teraz w nastepny piatek tak samo polowkowe i to by bylo na tyle przy perfekcyjnie rozwijajacej sie ciazy.. jednak z uwagi na wczesniejsze poronienia bede miala jeszcze 3 dodatkowe-inaczej tez bym pewnie po scianach skakala ze stresu.. chociaz po 20tc juz czuc ruchy dziecka wiec morze tak zle by nie bylo..
Dziewczynki nie zamartwiajcie sie skoro lekarz mowi ze jest ok to raczej tak jest... Ja rozumie boimy sie ale stres tez niezbyt wplywa na nasze malenstwa
Tak wiec glowa do gory i wszystkie mysli przesterowac na pozytyw
myszka2070 -
Siema,
Ja tylko pragnę podzielić się z wami moim przemysleniem, otóż ostatnio moja pamięć jest jak u babci z alzheimerem, nie pamiętam dosłownie nic, myśle, myslę i nic, koszmar jakbym wiecznie była zjaranaOby minęło bo niedługo zapomnę jak się mój syn nazywa
FeliceGatto, i.am.chappie, Aniu_leczka, Palinas89, szarywrobel lubią tę wiadomość
Kazik :* -
nick nieaktualnyWitam,
Leze pod kołderką i się opierniczam
Alice spokojnieja też Filipa urodziłam dużego miał 4100 i 60 cm
i się wcale nie obrażę jak ten bombelek będzie mniejszy!!!
Kopie jak narwanynawet słodkiego nie muszę jeść
luna91, i.am.chappie, Agnieszka0812, Aniu_leczka, Palinas89, pasia27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa mam łóżeczko drewniane, zastanawiam się nad turystycznym. Często wyjeżdżamy i łatwiej jest z takim łózeczkiem
Z drewnianego łóżeczka mój wyczynowiec też wypadł !!! na parkiet, na szczęście nic się nie stało
Tak naprawdę to z każdego łóżeczka może dziecko wypaść!!!Agnieszka0812 lubi tę wiadomość
-
Ja kupuje turystyczne do dziadków bo często tam będzie. Ale to dopiero później jak wroce do pracy. Może znajdę jakieś uzywane. Muszę zapytać też siostry bo chyba takie miała. Jako dodatkowe to spoko ale ją główne to tak jakoś dziwnie.
Alicee nie martw się tak. Masz dwójkę zdrowych dzieci to czemu to ma być chore? Każdy rośnie we własnym tempie. W ogóle jestem zdania, że nie wolno myśleć źle. Po co myśleć o chorobach itd. To przyciąga takie rzeczy. Będzie wszystko dobrze i już -
Dziewczyny! Wiele z was już czuło ruchy, a ja się irytowalam, bo u mnie nic a nic, aż do teraz!!! Jestem po obiedzie i czuje pękanie baniek mydlanych i przelewanie się w brzuchu
ale faaaaajne
xpatiiix3, i.am.chappie, Carolq, luna91, Palinas89, Różyczka, pasia27, monaa lubią tę wiadomość
-
Pokazał si synuś na dzisiejszym usg taki 100% wszystko w porządku więc moge wreszcie spać spokojnie
także Pati dopisz mi synka
bereda11, xpatiiix3, i.am.chappie, JusWik, Clio_99, FeliceGatto, Kłosia, luna91, Madziuśka, Idgie, Palinas89, Różyczka, Różyczka, kamisia88, Jitka lubią tę wiadomość
-
JusWik wrote:Jaka tu cisza... jak nie na naszym forum