X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Negra Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mejbi- spróbuj, wg mnie warto. Tylko poszukaj w dobrej cenie- bo można kupić za 15zl, a można i za 40...

Tu masz opis i komentarze:
    http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=15954

mejbi lubi tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Ja też jestem za drewnianym, klasycznym łóżeczkiem ;-) jakoś te turystyczne mi się wydają liche i takie sztuczne, też latem może być w nim ciepło bo nie będzie przepuszczać powietrza - tak sobie myślę :P
    Bywają dostępne bardzo porządne łóżeczka turystyczne, czy choćby 3 w jednym czyli leżaczek, kołyska i krzesełko do karmienia, lub krzesełka do karmienia do 15 roku życia ( no póżniej to to siedzenia nie karmienia ), ale to dla ludzi z kasą lub bogatymi dziadkami :) polecam! Moi znajomi tu kupują i sa bardzo zadowoleni.
    http://scandinavianbaby.pl/?gclid=CjwKEAiAp_WyBRD37bGB_ZO9qAYSJAA72Ikg0uH5rOQj_vDygeO57Tp8tMq7wLmeC6neUNwt68XjChoCNNrw_wcB

• monilia84 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baśka86 wrote:
    Ja do diabetologa naleze juz od 11 tyg ciazy oczywiscie diete mam. Jezeli chodzi Ci o krzywa cukrowa to mialam na czczo 88 po godz 156 a po 2 godz 153. Cukry na czczo caly czas mam za wysokie ale juz nie powyzej 100 utrzymuja mi sie medzy 92-98. Prawie od miesiaca juz jestem na insulinie na noc i do sniadania.
    Co do diety to ustala diabetolog bo to wylicza Ci BMI i ile wymiennikow mozesz na dzien jesc no ja akurat jestem z tych z duza waga wiec ja mam na dzien 17 wymiennikow. Przewaznie posilki sa co 2-2,5 godz i jest 7 posilkow. To jest moja 2 ciaza z cukrzyca az tak zle nie jest idzie sie przyzwyczaic ale co najfajniejsz ze duzo sie nie przytyje ja w poprzedniej ciazy na koniec wazylam 4 kg mniej niz przed ciaza a po urodzeniu jak kazali mi wejsc na wage to od wagi poczatkowej od poczatku ciazy to mialam od razu na minussie 10 kg

Basiu ja też jestem z tych okrąglutkich hehehe. Wyniki krzywej miałam gorsze niż ty bo po 2 h miałam 163 :( Ale powiedz mi czemu od razu dostałaś insulinę??? przy takich wynikach ??? To się tak daje, sorki za głupie pytania ale nie znam się na tym kompletnie ale jak widzę to lekarz mi pomoże i dobierze dietkę.

pasia27 lubi tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • Palinas89 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :D
    Ja mam dzisiaj wolne, dlatego będę tu dzisiaj rzadko zaglądać :)

Mój Rafał zwolnił się ze swojej przesranej roboty jako kierowca i oboje bardzo się cieszymy :D a od stycznia będzie miał etat ratownika na basenie w szkole podstawowej. Mniej kasy, ale za to spokój i przespane noce :)

Wrócił wlasnie od fryzjera, wchodzi i coś takiego:

"kicia mam dla ciebie prezent na mikołajki!!!"

ja podjarana i pytam się jaki?

a on "POJEMNIK NA MOCZ!" i mi rzuca hahaha, co za głupol :P (jutro idę na badania i potrzebuję pojemniczek, wiadomo :p )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 14:02

mejbi, Carolq, katarzyna_d, bimba, FeliceGatto lubią tę wiadomość

<3 Aniołek <3 7.10.2015 6/8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuśka wrote:
    to się mieśći - więc jest ok!

mam 16,6 mm i 16 tydzień hmmm
    więc sie nie mieści

• Madziuśka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spokojnie, nadrobi zobaczysz, to tak naprawdę jeszcze jest szybko żeby mierzyć - dlatego najbardziej wiarygodnym jest badanie połówkowe a do tego jeszczze dużo czasu

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alice - myślę że nie masz powodów do zmartwień widział cie lekarz dziecko zbadał mówi ze wszystko ok to po co się nakręcić. Ja ostatnie usg miałam w 12 tyg teraz idę w 21 i na tym koniec zobaczę dopiero dziecko po porodzie wiec juz powinnam po ścianach chyba chodzić ze strachu...
    Dzieci są różne mniejsze większe parę dni w ta czy w tamtą to raczej norma z tego co widzę jak dziewczyny piszą ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 14:46

i.am.chappie, myszka2070 lubią tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem wiem macie racje
    tylko wiecie co hmmm

jest cos takiego co mi nie pozwala o tym nie myslec nie wiem co
    to jest nie normalne
    przeciez nawet jak sie urodzi chore itd to i tak bede je kochac najmocniej na swiecie tak jak moje dwoje w domu :) to jest jakies psychiczne te moje zachowanie :( nie wazne jak bedzie :) to nie tak ...
    tylko zawsze dzieci rodziłam duuże ponad 4kg i one zawsze wyprzedzały ,a teraz odwrotnie ... martwi mnie to ... i staje sie juz nie do wytrzymania :(
    a przeciez to nie tak miało być ta ciąża miała być piękna ,dojrzalsza ,spokojna ..a jestem kłębkiem nerwów :( przepraszam i dziękuję ,że jesteście <3

• myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bede miala teraz w nastepny piatek tak samo polowkowe i to by bylo na tyle przy perfekcyjnie rozwijajacej sie ciazy.. jednak z uwagi na wczesniejsze poronienia bede miala jeszcze 3 dodatkowe-inaczej tez bym pewnie po scianach skakala ze stresu.. chociaz po 20tc juz czuc ruchy dziecka wiec morze tak zle by nie bylo.. :) Dziewczynki nie zamartwiajcie sie skoro lekarz mowi ze jest ok to raczej tak jest... Ja rozumie boimy sie ale stres tez niezbyt wplywa na nasze malenstwa :( Tak wiec glowa do gory i wszystkie mysli przesterowac na pozytyw :) :) :)

myszka2070 w4sqdqk3itpk4hqj.png
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siema,
    Ja tylko pragnę podzielić się z wami moim przemysleniem, otóż ostatnio moja pamięć jest jak u babci z alzheimerem, nie pamiętam dosłownie nic, myśle, myslę i nic, koszmar jakbym wiecznie była zjarana :( Oby minęło bo niedługo zapomnę jak się mój syn nazywa :P

FeliceGatto, i.am.chappie, Aniu_leczka, Palinas89, szarywrobel lubią tę wiadomość

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, :)

Leze pod kołderką i się opierniczam :)

Alice spokojnie <3 ja też Filipa urodziłam dużego miał 4100 i 60 cm :P i się wcale nie obrażę jak ten bombelek będzie mniejszy!!!

Kopie jak narwany :) nawet słodkiego nie muszę jeść :P

luna91, i.am.chappie, Agnieszka0812, Aniu_leczka, Palinas89, pasia27 lubią tę wiadomość

• malvva Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam juz poskladane lozeczko i materac w domku :) ladnie ostreczowane czeka w dzidziusia pokoiku.

bimba, mejbi, klaudia1534, Carolq, Clio_99, i.am.chappie, Agnieszka0812, pasia27 lubią tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam łóżeczko drewniane, zastanawiam się nad turystycznym. Często wyjeżdżamy i łatwiej jest z takim łózeczkiem :)

Z drewnianego łóżeczka mój wyczynowiec też wypadł !!! na parkiet, na szczęście nic się nie stało

Tak naprawdę to z każdego łóżeczka może dziecko wypaść!!! :P :P

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

• Clio_99 Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuje turystyczne do dziadków bo często tam będzie. Ale to dopiero później jak wroce do pracy. Może znajdę jakieś uzywane. Muszę zapytać też siostry bo chyba takie miała. Jako dodatkowe to spoko ale ją główne to tak jakoś dziwnie.

Alicee nie martw się tak. Masz dwójkę zdrowych dzieci to czemu to ma być chore? Każdy rośnie we własnym tempie. W ogóle jestem zdania, że nie wolno myśleć źle. Po co myśleć o chorobach itd. To przyciąga takie rzeczy. Będzie wszystko dobrze i już :)

7v8r0tc78naksz5n.png
    ckaiqqmz3kqmdl1l.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze jakoś mnie brzuch pobolewa od 2dni. Tak lekko jakby @ ostatnio to az 2 nospy wzięłam. Do wizyty jeszcze 9 dni. Mam nadzieje ze to nic zlego a bol spowodowany jest rosnącą macica.

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• Eliana Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Wiele z was już czuło ruchy, a ja się irytowalam, bo u mnie nic a nic, aż do teraz!!! Jestem po obiedzie i czuje pękanie baniek mydlanych i przelewanie się w brzuchu :) ale faaaaajne :)

xpatiiix3, i.am.chappie, Carolq, luna91, Palinas89, Różyczka, pasia27, monaa lubią tę wiadomość

f2w3vfxm5403940g.png
  • Gosiax89x Koleżanka

Wysłany: 1 grudnia 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokazał si synuś na dzisiejszym usg taki 100% wszystko w porządku więc moge wreszcie spać spokojnie :) także Pati dopisz mi synka

bereda11, xpatiiix3, i.am.chappie, JusWik, Clio_99, FeliceGatto, Kłosia, luna91, Madziuśka, Idgie, Palinas89, Różyczka, Różyczka, kamisia88, Jitka lubią tę wiadomość

7v8rflw1wbzcabv9.png

relgsg18yhx6fzl8.png
    relgsg18bkz54ngg.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka tu cisza... jak nie na naszym forum

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliana gratuluję ruchów ;)

Gosia gratuluję synka juz dopisałam ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik wrote:
    Jaka tu cisza... jak nie na naszym forum
    ha ha ha to prawda ..ja szukam przepisu cos na romantyczna kolacje , mój ma jeszcze wolne to zrobie dzisiaj cos pysznego ale nie wiem co jeszcze...szukam i szukam macie jakies pomysly ?

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
‹‹ 859 860 861 862 863 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ