X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mejbi wrote:
    Ja jeżdżę bez tych adapterów ale obsesyjnie myślę o tym że może coś się przydarzyć mimo że w życiu nie miałam żadnej kolizji ale baranów na drodze jest niemało :/ i nie wszystko od nas zależy, można uważać nie wiadomo jak a tu wyjedzie jakiś idiota i problem gotowy

Ja bede pozyczac adapter od kolezanki, a poki co jezdze tylko z gornym pasem. Dolny chowam sobie za plecami.

08.09 - transfer :)
    2nn3flw14d6fmfcl.png
  • olala4 Przyjaciółka

Wysłany: 1 grudnia 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati a mi mozesz wpisać Corcie :) moja Kornelcia będzie mieć siostrzyczkę :)

xpatiiix3, FeliceGatto, Palinas89, Sylika, Jitka lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpisane :) mamy fifty fifty :)

Sylika, pasia27 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    ha ha ha to prawda ..ja szukam przepisu cos na romantyczna kolacje , mój ma jeszcze wolne to zrobie dzisiaj cos pysznego ale nie wiem co jeszcze...szukam i szukam macie jakies pomysly ?

Ja czasami robię krewetki. W biedrze są i to nawet dobre i niedrogie. Rozpuszczam masło na patelni i dodaję do niego czosnek granulowany (przyprawa kamis) i w tym maśle doprawionym podsmażam krewetki - nie za długo żeby nie przegotować. Odkładam krewetki z masłem na miske i podsmażam warzywa (warzywa mrożone na patelnię). Gotuję makaron ryżowy. Na makaron nakładam warzywka na warzywka krewetki i wszystko polewam masłem :) Zazwyczaj do tego pijemy białe winko ;)

FeliceGatto, Aniu_leczka, Palinas89, szarywrobel lubią tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmmm luna pycha. Ja dzis robilam placka po wegiersku hehehe wiec mało romantyczne.

luna91, pasia27 lubią tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• Madziuśka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo faktycznie cisza

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Ja czasami robię krewetki. W biedrze są i to nawet dobre i niedrogie. Rozpuszczam masło na patelni i dodaję do niego czosnek granulowany (przyprawa kamis) i w tym maśle doprawionym podsmażam krewetki - nie za długo żeby nie przegotować. Odkładam krewetki z masłem na miske i podsmażam warzywa (warzywa mrożone na patelnię). Gotuję makaron ryżowy. Na makaron nakładam warzywka na warzywka krewetki i wszystko polewam masłem :) Zazwyczaj do tego pijemy białe winko ;)
    Luna super pomusl ale juz wczesniej tu pisalam ze moj nienawidzi krewetek :-(...bylam w Lidlu kupilam gotowe sajgonki ,takie rożki z warzywami w srodku , jakies kulki miesno warzywne...zrobilam sos czosnkowy , kupilam faszerowane pomidorki , oliwki , cos z feta i papryka chyba marynowana no i Jemu Ogromne Piwo Bawaria z Ogromnym kuflem...zaraz mu powiem ze ma przygotowac swieczki i muzyke ....narazie gra ....chyba niczego sie nie spodziewa

JusWik, i.am.chappie, FeliceGatto, luna91, Sylika lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju jakie pyszności Luna bereda 11 pomysłowe jesteście :-)Będą gorące wieczorki ;-)A ja właśnie wciągnęłam dwie kromy świeżo wyciągniętego z wypiekacza chlebka, aż mi się dzieciństwo przypomniało:-)Udanych wieczorów dziewczyny :-)Ja swojego dopiero w sobotę będę miała,jutro wizytuję i się stresuję,choć tak naprawdę nie mam wpływu co ma być to będzie

relg3e5e9ky1omot.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 07:51

Palinas89, pasia27 lubią tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj u Chińczyka byłam :) mniam mniam mniam. szok bo wciągnęłam całą porcję hahah

Palinas89, bereda11, Aniu_leczka lubią tę wiadomość

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj mam ciasto francuskie na to podpieczona papryka pieczarki szynka z cebulka i na to plaster zapiekanego sera.

Palinas89 lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pysznie się tutaj zrobiło :) Ja dzisiaj byłam u rodziców i poszalałyśmy trochę z mamą z obiadem, były placki ziemniaczane i krem brokułowo-warzywny z grzankami a na podwieczorek pierś z kurczaka w cieście francuskim z brokułami :D

Palinas89 lubi tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy u którejś z Was w 16 tyg tez nie było w ogóle brzuszka ciążowego? zaczynam się martwić :(

• mejbi Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś też były placki ziemniaczane, objadłam się strasznie chociaż prawie smaku nie czułam przez ten katar.

I tak ciagle w temacie kataru i zatkanego nosa , używała któraś z Was Sinulan Express Forte? W ulotce jest napisane że można go stosować dłużej niż 7 dni no i że dozwolony w ciaży ale szczerze mówiąc nie spotkałam się z nim wcześniej i nie wiem jak działa. Bo ten spray do nosa Prenalen to jak dla mnie gucio daje.

Dzisiaj pytałam zwykłej lekarki rodzinnej przy okazji bo byłam w przychodni o ten Nasivin w ciąży (gin zabronił ale tego akurat jej nie mówiłam tylko zapytałam czy można) i powiedziała że jak zatkany nos i spać się nie da to żeby śmiało psiknąć bo przecież nie wlewam sobie całego wiadra do nosa tylko po razie więc bez przesady :D więc już sama nie wiem ale brzmi rozsądnie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 20:08

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    czy u którejś z Was w 16 tyg tez nie było w ogóle brzuszka ciążowego? zaczynam się martwić :(

Ja póki co nie mam wcale brzuszka, nic a nic, chociaż ciążę mam trochę młodszą. A to moja druga ciąża, w pierwszej brzuszek zaczął mi wychodzić dopiero w okolicach połówki ;) Także spoko luzik :) To że nie masz brzuszka to nic niepokojącego :) ale ja wiem, że to aż trudno czasem uwierzyć że taki mały kilkucentymetrowy człowiek mieści się tam i nic nie widać, jeszcze nadejdzie moment że wszystkie będziemy chodzić jak kaczki :D

tola2014, i.am.chappie, bereda11, malvva, Palinas89 lubią tę wiadomość

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde dziewczyny ale wywinęłam orła z 15 minut temu. Nic mi nie jest ale wystraszyłam się jak cholera.

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• kamisia88 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis zrobiłam gęsssssssstą gulaszową, z papryką, ziemniakami, grzybkami i serem, pyszka. Teraz siedze i zjadam camembert i ciepłą bułe i czuję się jak francuzka dama dworu :D hie hie hie

Sylika, Palinas89, Aniu_leczka, luna91, pasia27, bimba, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JisWik w ciąży tracimy rownowage bo srodek ciezkosci sie zmienil tak ze bardziej na siebie uwazaj .

A ja obiadem was nie zaskocze zupa pieczarkowa bo synek chciał i na deser ciasto rafaello do tego wciągnięta milka carmel i salatka a teraz znow pochlaniam ciasto i herbate, cieleeee się !!
    A krewetek nie umoem przyrządzać i nie wiem czy lubie ...ale smaka mi zrobiłyście ogromnego :)

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik, kurcze dobrze że nic się nie stało. Ja się troche boje zimy i lodu na drogach jaki potrafi być. Chyba nie ma zimy żebym gleby nie zaliczyła :P a teraz bym tego nie chciała.

A zdarzyło Wam się już żeby Wam ktoś brzuch macał? :P Bo mi tak mimo że go nie mam... :P Strasznie to irytujące. Normalnie dotyka mnie tylko Mąż i dziecko i uważam że ciąża nie jest wytłumaczeniem żeby nagle wszyscy zaczęli macać mnie po brzuchu. Nie pomyślcie że jestem dzikusem ale serio mi to przeszkadza :P Ostatnio taka dalsza ciotka mnie spotkała w hipermarkecie i zaczęła mnie po brzuchu głaskać. O Boże, chyba będę gryzła ludzi, serio :P Wiem, że może ktoś nie ma złych intencji ale ja nigdy łap nie wyciągnęłam do czyjegoś brzucha ciążowego bo sama bym się z tym czuła głupio :P

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mejbi wrote:
    JusWik, kurcze dobrze że nic się nie stało. Ja się troche boje zimy i lodu na drogach jaki potrafi być. Chyba nie ma zimy żebym gleby nie zaliczyła :P a teraz bym tego nie chciała.

A zdarzyło Wam się już żeby Wam ktoś brzuch macał? :P Bo mi tak mimo że go nie mam... :P Strasznie to irytujące. Normalnie dotyka mnie tylko Mąż i dziecko i uważam że ciąża nie jest wytłumaczeniem żeby nagle wszyscy zaczęli macać mnie po brzuchu. Nie pomyślcie że jestem dzikusem ale serio mi to przeszkadza :P Ostatnio taka dalsza ciotka mnie spotkała w hipermarkecie i zaczęła mnie po brzuchu głaskać. O Boże, chyba będę gryzła ludzi, serio :P Wiem, że może ktoś nie ma złych intencji ale ja nigdy łap nie wyciągnęłam do czyjegoś brzucha ciążowego bo sama bym się z tym czuła głupio :P

oo tak mnie to wkurza jak ktoś mnie dotyka, ciocia męża niz pietruchy podeszła do mnie i obmacała brzuch ja w życiu bym się nie odważyła tak podejść :P

mejbi lubi tę wiadomość

3jgxxzkra9730jiu.png
‹‹ 860 861 862 863 864 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ