Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mejbi wrote:
    Ja jeżdżę bez tych adapterów ale obsesyjnie myślę o tym że może coś się przydarzyć mimo że w życiu nie miałam żadnej kolizji ale baranów na drodze jest niemało :/ i nie wszystko od nas zależy, można uważać nie wiadomo jak a tu wyjedzie jakiś idiota i problem gotowy

Ja bede pozyczac adapter od kolezanki, a poki co jezdze tylko z gornym pasem. Dolny chowam sobie za plecami.

08.09 - transfer :)
    2nn3flw14d6fmfcl.png
  • olala4 Przyjaciółka

Wysłany: 1 grudnia 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati a mi mozesz wpisać Corcie :) moja Kornelcia będzie mieć siostrzyczkę :)

xpatiiix3, FeliceGatto, Palinas89, Sylika, Jitka lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpisane :) mamy fifty fifty :)

Sylika, pasia27 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    ha ha ha to prawda ..ja szukam przepisu cos na romantyczna kolacje , mój ma jeszcze wolne to zrobie dzisiaj cos pysznego ale nie wiem co jeszcze...szukam i szukam macie jakies pomysly ?

Ja czasami robię krewetki. W biedrze są i to nawet dobre i niedrogie. Rozpuszczam masło na patelni i dodaję do niego czosnek granulowany (przyprawa kamis) i w tym maśle doprawionym podsmażam krewetki - nie za długo żeby nie przegotować. Odkładam krewetki z masłem na miske i podsmażam warzywa (warzywa mrożone na patelnię). Gotuję makaron ryżowy. Na makaron nakładam warzywka na warzywka krewetki i wszystko polewam masłem :) Zazwyczaj do tego pijemy białe winko ;)

FeliceGatto, Aniu_leczka, Palinas89, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmmm luna pycha. Ja dzis robilam placka po wegiersku hehehe wiec mało romantyczne.

luna91, pasia27 lubią tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• Madziuśka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo faktycznie cisza

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Ja czasami robię krewetki. W biedrze są i to nawet dobre i niedrogie. Rozpuszczam masło na patelni i dodaję do niego czosnek granulowany (przyprawa kamis) i w tym maśle doprawionym podsmażam krewetki - nie za długo żeby nie przegotować. Odkładam krewetki z masłem na miske i podsmażam warzywa (warzywa mrożone na patelnię). Gotuję makaron ryżowy. Na makaron nakładam warzywka na warzywka krewetki i wszystko polewam masłem :) Zazwyczaj do tego pijemy białe winko ;)
    Luna super pomusl ale juz wczesniej tu pisalam ze moj nienawidzi krewetek :-(...bylam w Lidlu kupilam gotowe sajgonki ,takie rożki z warzywami w srodku , jakies kulki miesno warzywne...zrobilam sos czosnkowy , kupilam faszerowane pomidorki , oliwki , cos z feta i papryka chyba marynowana no i Jemu Ogromne Piwo Bawaria z Ogromnym kuflem...zaraz mu powiem ze ma przygotowac swieczki i muzyke ....narazie gra ....chyba niczego sie nie spodziewa

JusWik, nick nieaktualny, FeliceGatto, luna91, Sylika lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju jakie pyszności Luna bereda 11 pomysłowe jesteście :-)Będą gorące wieczorki ;-)A ja właśnie wciągnęłam dwie kromy świeżo wyciągniętego z wypiekacza chlebka, aż mi się dzieciństwo przypomniało:-)Udanych wieczorów dziewczyny :-)Ja swojego dopiero w sobotę będę miała,jutro wizytuję i się stresuję,choć tak naprawdę nie mam wpływu co ma być to będzie

relg3e5e9ky1omot.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 07:51

Palinas89, pasia27 lubią tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj u Chińczyka byłam :) mniam mniam mniam. szok bo wciągnęłam całą porcję hahah

Palinas89, bereda11, Aniu_leczka lubią tę wiadomość

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj mam ciasto francuskie na to podpieczona papryka pieczarki szynka z cebulka i na to plaster zapiekanego sera.

Palinas89 lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pysznie się tutaj zrobiło :) Ja dzisiaj byłam u rodziców i poszalałyśmy trochę z mamą z obiadem, były placki ziemniaczane i krem brokułowo-warzywny z grzankami a na podwieczorek pierś z kurczaka w cieście francuskim z brokułami :D

Palinas89 lubi tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy u którejś z Was w 16 tyg tez nie było w ogóle brzuszka ciążowego? zaczynam się martwić :(

• mejbi Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś też były placki ziemniaczane, objadłam się strasznie chociaż prawie smaku nie czułam przez ten katar.

I tak ciagle w temacie kataru i zatkanego nosa , używała któraś z Was Sinulan Express Forte? W ulotce jest napisane że można go stosować dłużej niż 7 dni no i że dozwolony w ciaży ale szczerze mówiąc nie spotkałam się z nim wcześniej i nie wiem jak działa. Bo ten spray do nosa Prenalen to jak dla mnie gucio daje.

Dzisiaj pytałam zwykłej lekarki rodzinnej przy okazji bo byłam w przychodni o ten Nasivin w ciąży (gin zabronił ale tego akurat jej nie mówiłam tylko zapytałam czy można) i powiedziała że jak zatkany nos i spać się nie da to żeby śmiało psiknąć bo przecież nie wlewam sobie całego wiadra do nosa tylko po razie więc bez przesady :D więc już sama nie wiem ale brzmi rozsądnie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 20:08

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    czy u którejś z Was w 16 tyg tez nie było w ogóle brzuszka ciążowego? zaczynam się martwić :(

Ja póki co nie mam wcale brzuszka, nic a nic, chociaż ciążę mam trochę młodszą. A to moja druga ciąża, w pierwszej brzuszek zaczął mi wychodzić dopiero w okolicach połówki ;) Także spoko luzik :) To że nie masz brzuszka to nic niepokojącego :) ale ja wiem, że to aż trudno czasem uwierzyć że taki mały kilkucentymetrowy człowiek mieści się tam i nic nie widać, jeszcze nadejdzie moment że wszystkie będziemy chodzić jak kaczki :D

nick nieaktualny, nick nieaktualny, bereda11, malvva, Palinas89 lubią tę wiadomość

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde dziewczyny ale wywinęłam orła z 15 minut temu. Nic mi nie jest ale wystraszyłam się jak cholera.

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• kamisia88 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis zrobiłam gęsssssssstą gulaszową, z papryką, ziemniakami, grzybkami i serem, pyszka. Teraz siedze i zjadam camembert i ciepłą bułe i czuję się jak francuzka dama dworu :D hie hie hie

Sylika, Palinas89, Aniu_leczka, luna91, pasia27, bimba, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JisWik w ciąży tracimy rownowage bo srodek ciezkosci sie zmienil tak ze bardziej na siebie uwazaj .

A ja obiadem was nie zaskocze zupa pieczarkowa bo synek chciał i na deser ciasto rafaello do tego wciągnięta milka carmel i salatka a teraz znow pochlaniam ciasto i herbate, cieleeee się !!
    A krewetek nie umoem przyrządzać i nie wiem czy lubie ...ale smaka mi zrobiłyście ogromnego :)

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik, kurcze dobrze że nic się nie stało. Ja się troche boje zimy i lodu na drogach jaki potrafi być. Chyba nie ma zimy żebym gleby nie zaliczyła :P a teraz bym tego nie chciała.

A zdarzyło Wam się już żeby Wam ktoś brzuch macał? :P Bo mi tak mimo że go nie mam... :P Strasznie to irytujące. Normalnie dotyka mnie tylko Mąż i dziecko i uważam że ciąża nie jest wytłumaczeniem żeby nagle wszyscy zaczęli macać mnie po brzuchu. Nie pomyślcie że jestem dzikusem ale serio mi to przeszkadza :P Ostatnio taka dalsza ciotka mnie spotkała w hipermarkecie i zaczęła mnie po brzuchu głaskać. O Boże, chyba będę gryzła ludzi, serio :P Wiem, że może ktoś nie ma złych intencji ale ja nigdy łap nie wyciągnęłam do czyjegoś brzucha ciążowego bo sama bym się z tym czuła głupio :P

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mejbi wrote:
    JusWik, kurcze dobrze że nic się nie stało. Ja się troche boje zimy i lodu na drogach jaki potrafi być. Chyba nie ma zimy żebym gleby nie zaliczyła :P a teraz bym tego nie chciała.

A zdarzyło Wam się już żeby Wam ktoś brzuch macał? :P Bo mi tak mimo że go nie mam... :P Strasznie to irytujące. Normalnie dotyka mnie tylko Mąż i dziecko i uważam że ciąża nie jest wytłumaczeniem żeby nagle wszyscy zaczęli macać mnie po brzuchu. Nie pomyślcie że jestem dzikusem ale serio mi to przeszkadza :P Ostatnio taka dalsza ciotka mnie spotkała w hipermarkecie i zaczęła mnie po brzuchu głaskać. O Boże, chyba będę gryzła ludzi, serio :P Wiem, że może ktoś nie ma złych intencji ale ja nigdy łap nie wyciągnęłam do czyjegoś brzucha ciążowego bo sama bym się z tym czuła głupio :P

oo tak mnie to wkurza jak ktoś mnie dotyka, ciocia męża niz pietruchy podeszła do mnie i obmacała brzuch ja w życiu bym się nie odważyła tak podejść :P

mejbi lubi tę wiadomość

3jgxxzkra9730jiu.png
‹‹ 860 861 862 863 864 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ