Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Mamuśki:**
Ja dziś miałam wizytę u gina, ale bez badania usg;/ usg dopiero za tydzień w piątek;)
Odebrałam wyniki krwi na tarczyce i nie są zadowaląjace;/
tsh- 2,87 ( norma 0,27-4,2)
ft3 - 4,00 (norma 3,13-6,76)
ft4 - 13,13 (norma 12-22)
umówiłam sie na prywatną wizytę do endokrynologa, ale dopiero zapisali mnie na 15 grudnia ehhhh;/ cały czas biorę eutyrox 50 ale widzę, że tsh wariować zaczyna;/ zastanawiam się czy samej nie zwiększyć sobie dawki do 75 bardzo martwię się o dzidzię;(
Miesiąc temu jak robiłam badania to tsh wynosilo 2,17, a ftr 15,72 przy tych samych normach ehhh;/[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
Aniołek 6 tc .... 15.02.2015 roku -
Nie wiem, nie znam się na szyjkach
Mój pewnie też zbadał, ale jak nic nie powiedział znaczy, że dobrze.
Dziewczyny - pływazdecydował się na chwilę dać znać
Powiem Wam o jeszcze jednym objawie, który u mnie się pojawił - brązowy pępekW środku mi się zabrązowił
3 maleństwo w drodze... ☺️
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
Dariaaa88 wrote:mi na USG szyjka wyszła 7cm, lekarz mówił, że super ale czytam na necie to szyjka ponoć ma długość 4-5cm. jestem chyba jakimś ewenementem...
ja czytałam,że ma w trakcie ciąży długość 3.8-4 cm i tak mi dziś tez gin powiedział bo specjalnie pytałam, najważniejsze żeby była zamknięta. -
bereda11 wrote:czytam znaczenia imoin , nigdy tego nie bralam pod uwage ale jak przeczytalam moje i mojego P to by sie wszystko zgadzalo , wiec czytam teraz imie wybrane dla synka no chyba ze bedzie córeczka
U nas też się zgadza, aż ciężko w to uwierzyć
Mnie długości nie mierzy. Bada tylko wziernikiem szyjkę bo mam na niej polipa. Cały czas jest nadzieja, że odpadnie. -
Dariaaa88 wrote:Ania właśnie też czytałam o takich wymiarach, mam zdjęcie USG z pomiarem i mierzył 2 razy bo się dziwił, że taka długa. no ale chyba lepiej jak jest dłuższa niż za krótka. bynajmniej mogę spać spokojnie.
no jasneorganizm ludzki często zaskakuję
-
luna91 wrote:Nie wiem, nie znam się na szyjkach
Mój pewnie też zbadał, ale jak nic nie powiedział znaczy, że dobrze.
Dziewczyny - pływazdecydował się na chwilę dać znać
Powiem Wam o jeszcze jednym objawie, który u mnie się pojawił - brązowy pępekW środku mi się zabrązowił
luna91, xpatiiix3 lubią tę wiadomość
-
Dziękuję za pomoc! Witaminę C piję litrami, ale o Tantum Rosa nie pomyślałam w ogóle! Nawet farmaceutka mnie nie naprowadziła
Jestem bardzo wdzięczna i życzę spokojnego odliczania do maja!
-
JusWik wrote:luna z tym pępkiem to mam to samo. Też się zabrązowił i ściemniał w środku
Zaraz nam się pewnie pojawi ta liniaChoć mi pod światło już widać
JusWik lubi tę wiadomość
3 maleństwo w drodze... ☺️
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
Anjaa wrote:Hej Mamuśki:**
Ja dziś miałam wizytę u gina, ale bez badania usg;/ usg dopiero za tydzień w piątek;)
Odebrałam wyniki krwi na tarczyce i nie są zadowaląjace;/
tsh- 2,87 ( norma 0,27-4,2)
ft3 - 4,00 (norma 3,13-6,76)
ft4 - 13,13 (norma 12-22)
umówiłam sie na prywatną wizytę do endokrynologa, ale dopiero zapisali mnie na 15 grudnia ehhhh;/ cały czas biorę eutyrox 50 ale widzę, że tsh wariować zaczyna;/ zastanawiam się czy samej nie zwiększyć sobie dawki do 75 bardzo martwię się o dzidzię;(
Miesiąc temu jak robiłam badania to tsh wynosilo 2,17, a ftr 15,72 przy tych samych normach ehhh;/
A to są złe wyniki ? Przecież mieścisz się we wszystkich normach.
Ja jak robiłam tsh za pierwszym razem miałam 0,174 przy normach 0,2-3,5.
KAzał wtedy pwotórzyć i zrobić ft3 i ft4
9 dni później miałam tak :
TSH 0,595 przy normach 0,2-3,5
FT3 4,91 przy normach 3,5-6,50
FT4 14,12 przy normach 11,5-22,70
Więc moje tsh mieści się w dolnej granicy normy ale powiedział że dopóki jest w normie to na każdą wizytę mam robić i sprawdzać czy nie spadnie ale póki co mam się nie stresować.
Poradzi coś któraś z Was? Sporo z Was ma duże pojęcie na ten temat, ja prawie tyle co nic
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 20:57
-
mejbi wrote:A to są złe wyniki ? Przecież mieścisz się we wszystkich normach.
Ja jak robiłam tsh za pierwszym razem miałam 0,174 przy normach 0,2-3,5.
KAzał wtedy pwotórzyć i zrobić ft3 i ft4
9 dni później miałam tak :
TSH 0,595 przy normach 0,2-3,5
FT3 4,91 przy normach 3,5-6,50
FT4 14,12 przy normach 11,5-22,70
Więc moje tsh mieści się w dolnej granicy normy ale powiedział że dopóki jest w normie to na każdą wizytę mam robić i sprawdzać czy nie spadnie ale póki co mam się nie stresować.
Poradzi coś któraś z Was? Sporo z Was ma duże pojęcie na ten temat, ja prawie tyle co nic
Z tego co się orientuję, to tsh powinnam mieć tak około 2 a ft4 przy górnej granicy i stąd moje pytanie;/[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
Aniołek 6 tc .... 15.02.2015 roku -
tsh najlepiej w okolicy 1.5 w ciąży ale czytałam gdzieś,że w drugim trymestrze max do 3, natomiast fakt ft4 powinno być w górnej granicy,
najważniejsze tsh w pierwszym trymestrze, natomiast teraz dziecko ma już własną tarczyce więc nie jestnajgorzej, a mówiłaś,że jesteś w ciąży? ja bym sama nie podnosiła dawki. -
mówiłam ale ten Profesor do którego się zapisałam przyjmuje tylko raz w miesiącu i mógł mnie wcisnąć dopiero na 15 grudnia bo wcześniej go tutaj nie będzie;/
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
Aniołek 6 tc .... 15.02.2015 roku