X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkasya wrote:
    Hej dziewczyny :)
    Baronowa - zaglądaj do nas czasem i daj znać co u Ciebie

Co do imion, my mamy wybrane Szymek, chyba nawet przed tym jak się dowiedzieliśmy o ciąży to już było wybrane :) Ja się teraz zastanawiam nad drugim imieniem :)
    Jakby była dziewczynka to miała być Julia - może następnym razem się uda :)

Dziewczyny, ja wczoraj i dzisiaj czuję takie pukanie w brzuchu pod pępkiem, wczoraj się nie nakręcałam, ale dzisiaj ewidentnie puka tak samo więc to chyba mój mały daje o sobie znać <3 A tak kilka dni temu świrowałam na fb... :P No nic, czekam na porządnego kopa :)

Co do kurtek - ja pisałam o kurtkach - ale w końcu nie kupuję - zrobiłam rozeznanie wśród znajomych - mój małż do mnie mówi "a nie mamy kogoś kto ostatnio mocno schudł?" EUREKA! Moja znajoma osttnio zwaliła chyba z około 20kg, więc piszę do niej i się okazało, że ma kurtkę, której już nosić nie będzie. Już ją mam u siebie - jest co prawda za duża na teraz, ale jak jeszcze brzuch urośnie to będzie w sam raz :) A wygląda jak nowa! O tak :) (Czerwony to nie jest TOTALNIE mój kolor, ale darowanemu koniowi... :P)

7102515_Vail_jacket_Red_Jacket_A(1).png

ja mam bardzo podobną granatową, super wygodna i ciepła :)

3jgxxzkra9730jiu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia1534 wrote:

Co do imiona dla chłopczyka jesteśmy zgodni, że będzie Kacperek, chociaż mnie jeszcze bardzo podoba się Franek.

u mnie podobnie /mam problem z nadaniem męskiego imienia ale coś trzeba wybrać;)
    więc ogólnie myślami jestem przy Franiu - mąż kręci nosem
    więć pewnie zostanie Kacper albo Łukasz hmmm Tymek teżostatecznie wchodzi w grę ... echhh sama już nie wiem ...

• Marietta Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się! :)

Ja mam przerwę w nauce jazdy, rozwaliłam samochód przedwczoraj :/ a szkoła miała tylko jeden :P

Co do imion- tak naprawdę Nikita to męskie imię, co trzeci chłopiec w Kazachstanie zwie się Nikita ;)

Baronowa- zajrzyj czasem! :) Trzymaj się :)

My dla chłopca mamy Wojtuś, dla dziewczynki pomysłu brak póki co.
    Gratuluje tym, które w 5 miesiącu już oficjalnie ;) ja dzisiaj 17t0d, więc tydzień za wami ;)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anjaa wrote:
    Hej Mamuśki:*

próbowałam się umówić na wcześniejszą wizytę do endo i nie da rady obdzwoniłam kilku lekarzy i wszyscy mogą mnie przyjąć w terminie około 15 grudnia czyli tak jak już mam umówioną wizytę;/ wrrr nie daje mi spokoju to FT4 moje to 13,13 (norma 12-22) :(( i cóż tu zrobić ehh

3 mam kciuki za wszystkie wizyty:*

nie stresuj się bo dziecku szkodzisz :P do 15 już nie daleko przed wizytą powtórz badanie:)

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Clio_99 Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2015, 08:37

Alicce lubi tę wiadomość

7v8r0tc78naksz5n.png
    ckaiqqmz3kqmdl1l.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie choć na Dawidka nie jęczał bo też mu się podoba. Zobaczymy jak pójdę 10.12 czy poznam płeć to wtedy będziemy myśleć bardziej skrupulatnie nad imieniem.

Marietta dobrze że wam nic się nie stało.

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• malvva Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja leze was i czytam i mysle czy sie juz z lozka wygrzebac :p

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva ja też przed chwilą wstałam :D

malvva, JusWik lubią tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jestem w szpitalu ... Bol zrobil sie nie znosny jak bym miala ciagly skurcz ktory lekko tylko odpuszcza i znow lapie macica tak sie stawia ze mam na brzuchu stożek bardziej wypięty w prawą stronę kolo pępka i nie moglam juz leżec bo bylo to bolesne ... :( i ciągle biegam siku i stwierdziłam że jednak jade do szpitala i o północy trafiłam na oddział zbadal mnie lekarz i mam zapalenie w pochwie serowate grudy grzybica prawdopodobnie pobrali wymaz szyjka ok nic z nią sie nie narazie nie dzieje ale lekarz mowi ze moze skurcze na tyle nie sa dokuczliwe dla szyjki by ją otworzyć po badaniu usg też szyjka jest w porządku nie otwiera sie i nie skraca z maluszkami wszystki ok żyją ruszają się serduszka biją tylki lekarz odkrył jedną wade ... Chyba mam jedno łożysko i maluszki korzystają z jednego albo łożyska są dwa tylko połączone splotami naczyń krwionośnych i jeden maluszek słabiej rośnie i jest mniejsze no i mniejszy jest napewno chłopczyk :) a większa dziewczynka :) :) płec potwierdzona ale nie na 100 % chociaz slyszalam opinie ze ten lekarz sie nie myli.

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • migussia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 18:54

Sylika lubi tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • Magenta Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika, trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia :* jak dobrze ze w porę zareagowalas :)
    Super ze będzie parka :) no i Twoja wymarzona córeczka <3
    Trzymam kciuki za Wasz trójpak :)

Sylika lubi tę wiadomość

5bd5222f11.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika jeszcze raz gratuluję parki, mówiłam ,że chociaż jedna dziewuszka musi być :) hehe trzymaj się tam i dawaj znać Nam tu jak się sprawy toczą :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • OlkaBdg Przyjaciółka

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika, trzymam kciuki,abyś szybko wrocila do domku :)

Marietta, u nas 1 dzień różnicy. Czujesz juz ruchy malucha??

Sylika lubi tę wiadomość

f2w3rjjglqgxjlog.png
    Pozdrawiam,
    Ola
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika ja również mocno trzyma kciuki, żeby wszystko było dobrze i żebyś szybko wróciła do domu :)

Sylika lubi tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika wracaj do zdrowia :) trzymam kciuki:)

Sylika lubi tę wiadomość

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika- najważniejsze, że jesteście w dobrych rękach :) Gratuluję parki :)

Stłuczki nie miałam, ale rozj**łam (podobno) skrzynię biegów na środku skrzyżowania... Ale stres... Przypuszczam, że coś było nie w porządku z samochodem, facet ma ubezpieczenie od szkód, które wyrządzą kursanci, więc nie wiem , czy to nie była podpucha... Ale nerwy były. Teraz spokoju trochę, auto w warsztacie.

OlkaBdg- jesteśmy na tym samym etapie, ale ja nie czuję ruchów :) Mimo, że jestem dość szczupła, łożysko na tylnej ścianie, a maluch na usg niesamowicie rozruszany. Chyba nie mój czas na kopy jeszcze ;)

Sylika lubi tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika dobrze że pojechałaś. Wiadomo, że pobyt w szpitalu to nic przyjemnego ale lepsze to niż stres i zamartwianie się w domu. Jesteś pod fachową opieką i maluszki też :) Ale fajnie by było gdyby płeć faktycznie była już na 100% i miałabyś parkę! :)
    A długo zamierzają Cię trzymać w szpitalu? Trzymam kciuki żeby wszystko było ok i żebyś szybko mogła wrócić spokojna do domu.

Marietta, no właśnie jak to rozwaliłaś samochód?? / edit : doczytałam przed chwilą ;)

Piszecie o imionach a my nie mamy wybranego ani dla chłopca ani dla dziewczynki. Jakoś nic mi się specjalnie nie podoba ale może jak płeć poznamy to się jakoś bardziej do tego przyłożymy :)

miłego piątku! ;)

Lecę na zakupy i biorę się za obiadek

A i powiem Wam że nie rozumiem swojego własnego organizmu :P wczoraj tak mnie naleciało na pastę jajeczną na kanapki więc ją zrobiłam i wstawiłam do lodówki. Jak przyszło do kolacji to ją wyciągnęłam i od razu mnie odrzuciło od zapachu tych jajek, schowałam z powrotem i nawet nie ruszyłam a dzisiaj rano wsunęłam 3 kromki na śniadania z tą pastą :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 12:14

Sylika, Sylika lubią tę wiadomość

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!

Sylika - trzymam za Was kciuki. A parki zazdroszczę! :)

Cigaretta - mnie też wczoraj w nocy ciągnęło po bokach, nie skurcze, ale takie ciągniecie, wkręciłam sobie, że to skurcze i nie spałam do 4 rano a jak zasnęłam śniły mi się jakies poronienia :( Dodatkowo miałam już te ruchy lekko wyczuwalne, wczoraj na wieczór trochę i się denerwuję, wiem, że niepotrzebnie, ale jakoś źle mi. A łeb mi PĘKA.

kkasya - no i widzisz, Szymek zaczyna w końcu mamę podkopywać :)

Wiecie co, co do imion to powiem Wam szczezrze, że mi też niektóre imiona sie źle kojarzą lub nie podobają, ale po to jest taki wybór, żeby każdy mógł sobie wybrać. Jak ktos kręcił nosem na Olka to mówiłam, zeby sobie zrobił dziecko i nazwał po swojemu :P

JusWik, Sylika, Sylika, Sylika lubią tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • izizizi Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki w koncu was nadrobilam, skrobiecie tu jak szalone :-)
    Co do tych szumisiow o ktorych wczoraj byla mowa, dla mnie to kompletna strata pieniedzy, moja szwagierka sciagnela sobie aplikacje na telefon i tableta z melodiami do usypiania dziecka i tam tez ma takie szumy jak z suszarki za free!!:-)
    A co do tesciowych moja to istny aniol, widze ze mam cholerne szczescie bo wasze to jakies babajagi, moja jest naprawde kochana, nie wtraca sie, nie robi glupich uwag i co najwazniejsze nie nastawia mi wrogo meza, czasem mnie wkurza tym swoim wciskaniem nam na sile jedzenia w torbe jak ich odwiedzamy ale chyba wszytskie mamy tak maja :-)
    Ja dalej nie moge sie nacieszyc tym ze bedzie u nas dziewuszka :-)a maz powoli wychodzi z szoku, wczoraj nawet kupil rozowego bezalkoholowego szampana i opijalismy nasza mala pipuszke :-)

luna91, FeliceGatto, migussia, Sylika, Sylika, Agusia ;), bereda11 lubią tę wiadomość

7u22ikgnnaj6hr7y.png
    nasza dziewczynusia :-)
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izizizi wrote:
    Dziewczynki w koncu was nadrobilam, skrobiecie tu jak szalone :-)
    Co do tych szumisiow o ktorych wczoraj byla mowa, dla mnie to kompletna strata pieniedzy, moja szwagierka sciagnela sobie aplikacje na telefon i tableta z melodiami do usypiania dziecka i tam tez ma takie szumy jak z suszarki za free!!:-)
    A co do tesciowych moja to istny aniol, widze ze mam cholerne szczescie bo wasze to jakies babajagi, moja jest naprawde kochana, nie wtraca sie, nie robi glupich uwag i co najwazniejsze nie nastawia mi wrogo meza, czasem mnie wkurza tym swoim wciskaniem nam na sile jedzenia w torbe jak ich odwiedzamy ale chyba wszytskie mamy tak maja :-)
    Ja dalej nie moge sie nacieszyc tym ze bedzie u nas dziewuszka :-)a maz powoli wychodzi z szoku, wczoraj nawet kupil rozowego bezalkoholowego szampana i opijalismy nasza mala pipuszke :-)

:) piękne to uczucie jak już się zna płeć co nie? Dla mnie chyba jeszcze lepsze niż jak usłyszałam serce :) Pięknie - gratuluję córy :)

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
‹‹ 881 882 883 884 885 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ