Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
kkasya wrote:Hej dziewczyny
Baronowa - zaglądaj do nas czasem i daj znać co u Ciebie
Co do imion, my mamy wybrane Szymek, chyba nawet przed tym jak się dowiedzieliśmy o ciąży to już było wybraneJa się teraz zastanawiam nad drugim imieniem
Jakby była dziewczynka to miała być Julia - może następnym razem się uda
Dziewczyny, ja wczoraj i dzisiaj czuję takie pukanie w brzuchu pod pępkiem, wczoraj się nie nakręcałam, ale dzisiaj ewidentnie puka tak samo więc to chyba mój mały daje o sobie znaćA tak kilka dni temu świrowałam na fb...
No nic, czekam na porządnego kopa
Co do kurtek - ja pisałam o kurtkach - ale w końcu nie kupuję - zrobiłam rozeznanie wśród znajomych - mój małż do mnie mówi "a nie mamy kogoś kto ostatnio mocno schudł?" EUREKA! Moja znajoma osttnio zwaliła chyba z około 20kg, więc piszę do niej i się okazało, że ma kurtkę, której już nosić nie będzie. Już ją mam u siebie - jest co prawda za duża na teraz, ale jak jeszcze brzuch urośnie to będzie w sam razA wygląda jak nowa! O tak
(Czerwony to nie jest TOTALNIE mój kolor, ale darowanemu koniowi...
)
ja mam bardzo podobną granatową, super wygodna i ciepła -
nick nieaktualnyklaudia1534 wrote:
Co do imiona dla chłopczyka jesteśmy zgodni, że będzie Kacperek, chociaż mnie jeszcze bardzo podoba się Franek.
u mnie podobnie /mam problem z nadaniem męskiego imienia ale coś trzeba wybrać
więc ogólnie myślami jestem przy Franiu - mąż kręci nosem
więć pewnie zostanie Kacper albo Łukasz hmmm Tymek teżostatecznie wchodzi w grę ... echhh sama już nie wiem ... -
Witam się!
Ja mam przerwę w nauce jazdy, rozwaliłam samochód przedwczoraja szkoła miała tylko jeden
Co do imion- tak naprawdę Nikita to męskie imię, co trzeci chłopiec w Kazachstanie zwie się Nikita
Baronowa- zajrzyj czasem!Trzymaj się
My dla chłopca mamy Wojtuś, dla dziewczynki pomysłu brak póki co.
Gratuluje tym, które w 5 miesiącu już oficjalnieja dzisiaj 17t0d, więc tydzień za wami
xpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
Anjaa wrote:Hej Mamuśki:*
próbowałam się umówić na wcześniejszą wizytę do endo i nie da rady obdzwoniłam kilku lekarzy i wszyscy mogą mnie przyjąć w terminie około 15 grudnia czyli tak jak już mam umówioną wizytę;/ wrrr nie daje mi spokoju to FT4 moje to 13,13 (norma 12-22)( i cóż tu zrobić ehh
3 mam kciuki za wszystkie wizyty:*
nie stresuj się bo dziecku szkodziszdo 15 już nie daleko przed wizytą powtórz badanie:)
-
No i jestem w szpitalu ... Bol zrobil sie nie znosny jak bym miala ciagly skurcz ktory lekko tylko odpuszcza i znow lapie macica tak sie stawia ze mam na brzuchu stożek bardziej wypięty w prawą stronę kolo pępka i nie moglam juz leżec bo bylo to bolesne ...
i ciągle biegam siku i stwierdziłam że jednak jade do szpitala i o północy trafiłam na oddział zbadal mnie lekarz i mam zapalenie w pochwie serowate grudy grzybica prawdopodobnie pobrali wymaz szyjka ok nic z nią sie nie narazie nie dzieje ale lekarz mowi ze moze skurcze na tyle nie sa dokuczliwe dla szyjki by ją otworzyć po badaniu usg też szyjka jest w porządku nie otwiera sie i nie skraca z maluszkami wszystki ok żyją ruszają się serduszka biją tylki lekarz odkrył jedną wade ... Chyba mam jedno łożysko i maluszki korzystają z jednego albo łożyska są dwa tylko połączone splotami naczyń krwionośnych i jeden maluszek słabiej rośnie i jest mniejsze no i mniejszy jest napewno chłopczyk
a większa dziewczynka
płec potwierdzona ale nie na 100 % chociaz slyszalam opinie ze ten lekarz sie nie myli.
-
Sylika- najważniejsze, że jesteście w dobrych rękach
Gratuluję parki
Stłuczki nie miałam, ale rozj**łam (podobno) skrzynię biegów na środku skrzyżowania... Ale stres... Przypuszczam, że coś było nie w porządku z samochodem, facet ma ubezpieczenie od szkód, które wyrządzą kursanci, więc nie wiem , czy to nie była podpucha... Ale nerwy były. Teraz spokoju trochę, auto w warsztacie.
OlkaBdg- jesteśmy na tym samym etapie, ale ja nie czuję ruchówMimo, że jestem dość szczupła, łożysko na tylnej ścianie, a maluch na usg niesamowicie rozruszany. Chyba nie mój czas na kopy jeszcze
Sylika lubi tę wiadomość
-
Sylika dobrze że pojechałaś. Wiadomo, że pobyt w szpitalu to nic przyjemnego ale lepsze to niż stres i zamartwianie się w domu. Jesteś pod fachową opieką i maluszki też
Ale fajnie by było gdyby płeć faktycznie była już na 100% i miałabyś parkę!
A długo zamierzają Cię trzymać w szpitalu? Trzymam kciuki żeby wszystko było ok i żebyś szybko mogła wrócić spokojna do domu.
Marietta, no właśnie jak to rozwaliłaś samochód?? / edit : doczytałam przed chwilą
Piszecie o imionach a my nie mamy wybranego ani dla chłopca ani dla dziewczynki. Jakoś nic mi się specjalnie nie podoba ale może jak płeć poznamy to się jakoś bardziej do tego przyłożymy
miłego piątku!
Lecę na zakupy i biorę się za obiadek
A i powiem Wam że nie rozumiem swojego własnego organizmuwczoraj tak mnie naleciało na pastę jajeczną na kanapki więc ją zrobiłam i wstawiłam do lodówki. Jak przyszło do kolacji to ją wyciągnęłam i od razu mnie odrzuciło od zapachu tych jajek, schowałam z powrotem i nawet nie ruszyłam a dzisiaj rano wsunęłam 3 kromki na śniadania z tą pastą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 12:14
Sylika, Sylika lubią tę wiadomość
-
Cześć!
Sylika - trzymam za Was kciuki. A parki zazdroszczę!
Cigaretta - mnie też wczoraj w nocy ciągnęło po bokach, nie skurcze, ale takie ciągniecie, wkręciłam sobie, że to skurcze i nie spałam do 4 rano a jak zasnęłam śniły mi się jakies poronieniaDodatkowo miałam już te ruchy lekko wyczuwalne, wczoraj na wieczór trochę i się denerwuję, wiem, że niepotrzebnie, ale jakoś źle mi. A łeb mi PĘKA.
kkasya - no i widzisz, Szymek zaczyna w końcu mamę podkopywać
Wiecie co, co do imion to powiem Wam szczezrze, że mi też niektóre imiona sie źle kojarzą lub nie podobają, ale po to jest taki wybór, żeby każdy mógł sobie wybrać. Jak ktos kręcił nosem na Olka to mówiłam, zeby sobie zrobił dziecko i nazwał po swojemuJusWik, Sylika, Sylika, Sylika lubią tę wiadomość
3 maleństwo w drodze... ☺️
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
Dziewczynki w koncu was nadrobilam, skrobiecie tu jak szalone
Co do tych szumisiow o ktorych wczoraj byla mowa, dla mnie to kompletna strata pieniedzy, moja szwagierka sciagnela sobie aplikacje na telefon i tableta z melodiami do usypiania dziecka i tam tez ma takie szumy jak z suszarki za free!!
A co do tesciowych moja to istny aniol, widze ze mam cholerne szczescie bo wasze to jakies babajagi, moja jest naprawde kochana, nie wtraca sie, nie robi glupich uwag i co najwazniejsze nie nastawia mi wrogo meza, czasem mnie wkurza tym swoim wciskaniem nam na sile jedzenia w torbe jak ich odwiedzamy ale chyba wszytskie mamy tak maja
Ja dalej nie moge sie nacieszyc tym ze bedzie u nas dziewuszka :-)a maz powoli wychodzi z szoku, wczoraj nawet kupil rozowego bezalkoholowego szampana i opijalismy nasza mala pipuszkeluna91, FeliceGatto, migussia, Sylika, Sylika, Agusia ;), bereda11 lubią tę wiadomość
nasza dziewczynusia -
izizizi wrote:Dziewczynki w koncu was nadrobilam, skrobiecie tu jak szalone
Co do tych szumisiow o ktorych wczoraj byla mowa, dla mnie to kompletna strata pieniedzy, moja szwagierka sciagnela sobie aplikacje na telefon i tableta z melodiami do usypiania dziecka i tam tez ma takie szumy jak z suszarki za free!!
A co do tesciowych moja to istny aniol, widze ze mam cholerne szczescie bo wasze to jakies babajagi, moja jest naprawde kochana, nie wtraca sie, nie robi glupich uwag i co najwazniejsze nie nastawia mi wrogo meza, czasem mnie wkurza tym swoim wciskaniem nam na sile jedzenia w torbe jak ich odwiedzamy ale chyba wszytskie mamy tak maja
Ja dalej nie moge sie nacieszyc tym ze bedzie u nas dziewuszka :-)a maz powoli wychodzi z szoku, wczoraj nawet kupil rozowego bezalkoholowego szampana i opijalismy nasza mala pipuszke
piękne to uczucie jak już się zna płeć co nie? Dla mnie chyba jeszcze lepsze niż jak usłyszałam serce
Pięknie - gratuluję córy
3 maleństwo w drodze... ☺️
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek