X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Dziewczyny u mnie wszystko ok, ale chciałam sie pożegnać. Za dużo siedzę na forum. Niby was podczytuję, a potem i tak nie pamiętam co u której. Także dziekuję za ten czas. Na owu zostaję w jednym wątku.
    Życzę spokojnych ciąż. Pewnie na l4 zerknę tutaj i się zamelduję.
    Pozdrawiam ;)

FOCH
    PRZYTUP

izizizi, kkasya lubią tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migussia wrote:
    Hej dziewczyny ! Witam się w gronie smarkających krwią, dziś rano obudziłam się z zawalonym nosem i myślę o nie idę się wysmarkać a tu szok.. Ech ale niby to normalne w ciąży, grunt że ciurkiem nie leci :)

Co do imion to każde imię jest piękne, to decydują rodzice a nie ktoś inny. U nas też teściowie zasugerowali żeby nazwać Normalnie". Dziwacy. Mi Alicja się podoba ale mężowi nie i mąż wybrał że jak Córka to tylko Anna. Dla ssyna zawsze mi się podobało Mikołaj ale jak zaszłam w ciążę to mi obrzydło chyba te imię, postanowiliśmy że będzie mały Jaś :)

Sylika jeżeli będą się nasilać to objawy to grzej na pogotowie. Nie ma co ryzykować. Ale trzymam kciuki aby wszystko ustąpiło.

Cigaretta powodzenia na wizycie! Pozostałym dziewczynom też! :)

Anna, Anna!!!! :D
    A poważnie, Alicja tez piękne :) i Mikołaj tez. Ładne imiona macie :)

migussia lubi tę wiadomość

• JusWik Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Cześć!

Sylika - trzymam za Was kciuki. A parki zazdroszczę! :)

Cigaretta - mnie też wczoraj w nocy ciągnęło po bokach, nie skurcze, ale takie ciągniecie, wkręciłam sobie, że to skurcze i nie spałam do 4 rano a jak zasnęłam śniły mi się jakies poronienia :( Dodatkowo miałam już te ruchy lekko wyczuwalne, wczoraj na wieczór trochę i się denerwuję, wiem, że niepotrzebnie, ale jakoś źle mi. A łeb mi PĘKA.

kkasya - no i widzisz, Szymek zaczyna w końcu mamę podkopywać :)

Wiecie co, co do imion to powiem Wam szczezrze, że mi też niektóre imiona sie źle kojarzą lub nie podobają, ale po to jest taki wybór, żeby każdy mógł sobie wybrać. Jak ktos kręcił nosem na Olka to mówiłam, zeby sobie zrobił dziecko i nazwał po swojemu :P
    Luna polubiłam oczywiście tylko to co na temat imion napisałaś. Mi się bardzo podobało imię Sandra ale poznałam jedną taką dziewczynę i jak pomyślę o tym imieniu to mnie odrzuca. Mężowi się Natalia podoba a mi nie...

Sylika kciukam za was!!! Musi być wszystko dobrze!!!

Wcina bigos, wyjęłam ze słoika bo został mi kiedyś i zawekowałam... pycha, zaraz idę zęby porządnie umyć i zmykam do dentysty.

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia1534 wrote:
    Hej :)
    Cigaretta i reszta wizytujących powodzenia! :)

Co do imiona dla chłopczyka jesteśmy zgodni, że będzie Kacperek, chociaż mnie jeszcze bardzo podoba się Franek. A dla córeczki ja mam kilka typów Alicja, Blanka i Oliwia. Mąż jest uparty na Zosię i żadne inne mu nie odpowiada, ja mogę się na nie ewentualnie zgodzić ale tylko jako drugie imię :)

Anniusia więc dzisiaj razem wchodzimy w 5 miesiąc, ale to zleciało :)
    Kacperki to super chłopaki :-) kochane lobuziaki ;-)

klaudia1534 lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matko ale mi narobiłaś smaka na bigos, narazie mogę pomarzyć bo muszę leżeć ale mama moja wraca za tydzień do Polski to ją poproszę to mi zrobi:P

JusWik lubi tę wiadomość

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz pęknę, wpierdzielam ósmą mandarynkę :D Czuję się ekstramalnie zmęczona, a nic jeszcze dzisiaj nie zrobiłam :P Chyba jedzenie madarynek mnie tak wykańcza ;)

katarzyna_d, myszka2070, Negra, pasia27, JusWik lubią tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,

ale mnie dziś zdenerwowali w przychodni na Inflanckiej! Ktoś tam chodzi z Was? Pan dr Kanonowicz! Byłam u tego pana pierwszy raz w 9 tyg, do dziś czyli 18 tyg nie zrobił mi żadnego USG!!! Gdyby nie moje wizyty prywatne, nic nie wiedziałabym o dzidziusiu! Prowadzenie ciąży przez NFZ jest możliwe? badają tylko krew i siki? ciążę prowadzą na piękne oczy? Niesamowite! Jestem oburzona i więcej już tam nie pójdę! Tylko gdzie mi rodzić przyjdzie? Chyba w domu:( też macie takie doświadczenie?

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, wg Belly zaczynam 5 miesiąc i 18 tydzień :)
    Od rana sprzątam dom :) już zadyszki dostałam

Sylwia trzymaj się !!!!! najważniejsze ze maluchy zdrowe, resztą zajmą sie lekarze !!!!

Marietta no to masz przeboje :) dobrze że wszystko ok, ja ostatnio zarysowałam auto, mąz jeszcze nie widział ;P wogóle mało teraz jeżdzę autem i mam problemy ze skupieniem.

A co do ruchów!! wszystko zależy od łożyska, są laski co nawet 25t nie czuły ruchów a z dzieckiem wszystko było ok.

Jeśli na USG malec fika to nie ma powodów do zmartwień!!! :)

Za 2 dni minie miesiąc jak miałam wizytę i jeszcze muszę czekać do 9 :/ w tym czasie już słyszałam ze jedna mama miała 2 wizyty usg a ja wcale !!!

Dobrze ze chodź czuje ruchy od 15 tyg bo bym kur** wylądowała na oddziale zamkniętym :/

Pozdrawiam

Marietta, FeliceGatto, Sylika lubią tę wiadomość

• Anniusia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    josephinka84 wrote:
    Dziewczyny,

ale mnie dziś zdenerwowali w przychodni na Inflanckiej! Ktoś tam chodzi z Was? Pan dr Kanonowicz! Byłam u tego pana pierwszy raz w 9 tyg, do dziś czyli 18 tyg nie zrobił mi żadnego USG!!! Gdyby nie moje wizyty prywatne, nic nie wiedziałabym o dzidziusiu! Prowadzenie ciąży przez NFZ jest możliwe? badają tylko krew i siki? ciążę prowadzą na piękne oczy? Niesamowite! Jestem oburzona i więcej już tam nie pójdę! Tylko gdzie mi rodzić przyjdzie? Chyba w domu:( też macie takie doświadczenie?

o matko! jestem w szoku za co my płacimy? , ja raz w życiu byłam na nfz u gina bo nie miałam okresu od 2 miesięcy, pan doktor stwierdził ciąże mimo tego,że od kilku miesięcy nie współżyłam, no cóż mówiłam mu o tym a on swoje więc wyszło,że wiatropylna jestem haha

pasia27, xpatiiix3, luna91 lubią tę wiadomość

3jgxxzkra9730jiu.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja najpierw chodzilam na nfz w szpitalu ale to byla masakra,co prawda mialam usg w 13 tyg ale doktor gadal tylk do pielegniarki ktora wszystko zapisywala a mi nic nie powiedzial !! kiedy skonczyl powiedzial ze mozna juz wyjsc a ja do niego czy zdjecia dostane a on ze zdjecia sa tylko dla nich !!

Teraz chodze na nfz ale do pai doktor ktora przyjmoala mnie prywatnie i ona potwierdzila ciaze, gdybym miala pieniazki to na kada wizyte chodzilabym prywatnie ale nie moge narzekac bo mimo ze to nfz moja kochana pani doktor robi usg na kazdej wizycie ;). Jeszcze mojemu facetowi wszystko pkazala gdzie dzidzius ma raczki, nozki takze bylismy zadowoleni.

josephinka84 lubi tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • kkasya Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 17:24

• josephinka84 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym bardziej, że na dziś musiałam wziąć wolne w pracy! Paranoja! Jakbym była odważniejsza poprosiłabym o spotkanie z jego przełożonym! Skandal! To na jakiej podstawie ten Pan stwierdza moją ciążę? ech, nic tylko się zestresowałam;/

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę na NFZ i szczerze nie narzekam jedynie co mnie wkurw teraz, że długo czekam na wizytę

Usg mam na każdej wizycie chyba 6 razy miałam

Wszystko zależy od Lekarza !!!!!

Ja mam porównanie bo chodziłam też prywatnie!!! kase brała i w dupie mnie miała do dzis nie wie Piz** że poroniłam bo sie nie interesowała mną jak Beta mi spadała ..!!!!!

Lepszą mam opiekę na NFZ niż prywatnie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

pasia27 lubi tę wiadomość

• migussia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 19:12

FeliceGatto lubi tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia wrote:
    o matko! jestem w szoku za co my płacimy? , ja raz w życiu byłam na nfz u gina bo nie miałam okresu od 2 miesięcy, pan doktor stwierdził ciąże mimo tego,że od kilku miesięcy nie współżyłam, no cóż mówiłam mu o tym a on swoje więc wyszło,że wiatropylna jestem haha

To mnie tak w 2giej gimnazjum higienistka ciążę wpierała :P A tak miałam za wczesnego młodu, że przed @ wymiotowałam i miałam mega ból wyrostka robaczkowego, podrażnienie od obkurczającej macicy. I zarzekanie się, że bez seksu nie ma dziecka nie działało ;)

Ja chodzę półprywatnie, bo na luxmed, na wykupiony pakiet, nie nfz. Usg robią mi przy każdej wizycie, tj co 3-4 tygodnie. Chociaż moja ginka nie specjalnie potrafi operować głowicą usg ;) Ale wystarcza mi póki co, że serduszko bije, a dziecko przebiera kopytkami ;) Oby mi płeć ktoś sprzawdził inny, bo moja nie umie ;)

josephinka84, katarzyna_d, helutka lubią tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    josephinka84 wrote:
    Dziewczyny,

JosephinkO, ja tylko tam rodziłam. I było bardzo w porządku. A na nfz powinny być 3 badania usg. Poza tym tylko krew, siki i tętno regularnie.

josephinka84 lubi tę wiadomość

• josephinka84 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic dzięki laseczki, zmieniam lekarza!:) A póki co "pojadę" mu w internacie i ostrzegę inne dziewczyny!:)

pasia27 lubi tę wiadomość

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.znanylekarz.pl/robert-kanonowicz/ginekolog-biegly-sadowy/warszawa

Chyba nie muszę, ten Pan jest już na czerwonej liście:) Uwaga omijamy szerokim łukiem!!!

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej dziewczynki ja nie wiem jak wy dajecie rade pisac i na fb i tutaj :) Mnie jak nie ma od pn do czwart miedzyw godz od 17 a w pt od 14do 20 to potem jest masakra nadrobic was :( :( I dlatego wogole ja nie w temacie jestem :( Wiec tak ogolnie to wam zycze powodzenia na wizytach-tym ktore wizytuja :) tym ktore znaja juz plec serdecznie gratuluje :) :) I dla wszystkich zycze zdrowia zdrowia i jeszcze zdrowia :) :) :) I milego dnia :) :)

katarzyna_d, FeliceGatto, izizizi, kkasya lubią tę wiadomość

myszka2070 w4sqdqk3itpk4hqj.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również chodzę na Nfz i nie mogę narzekać.pierwsza wizyta w 8tyg potwierdzenie ciąży 3zdjecia do domu..kolejna wizyta usg pierwsze duże usg i fotki..w 16tyg pierwsze badanie szyjki i słuchanie serduszka..kolejne polowkowe..co prawda nie znam.jeszcze plci ale tyle juz doczekam do 20tyg :-)

Wczesniejsza ciążę prowadziłam prywatnie.zapisywalam kszda wizytę,badania i wyszlo ok 3.000 a lekarza i tak nie bylo przy porodzie bo robił inne operacje a mnie wzielo nagle hehe ale byl akurat lekarz ten do którego chodzę teraz i jestem zadowolona a te 3 tysy wplacimy na konto dla dzidzi jak się urodzi :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
‹‹ 882 883 884 885 886 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ