X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Gosiax89x Koleżanka

Wysłany: 4 grudnia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Własnie skończyłam nadrabiać dzisiejsze posty jeśli chodzi o imiona ja wybrałam sobie z 7 co mi sie podoba a niech 1 sobie wybierze mój partner:P w zeszłej ciąży też tak było.

Sylika trzymam kciuki,żeby było w porządku ;)

Dziś nad ranem moja kumpela urodziła córeczkę -wcześniaka doopiero miała na marzec termin. W ujatku leżą i mam nadzieję ,że z małą wszystko w porządku narazie żadnych wieści i się denerwuję :(

Sylika lubi tę wiadomość

7v8rflw1wbzcabv9.png

relgsg18yhx6fzl8.png
    relgsg18bkz54ngg.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sulika- żal mi Ciebie, że tyle nerw Cię musiało spotkać :( Wyobrażam sobie jak musisz się przejmować. Trzymam kciuki za Ciebie i Twoje maluchy, oby ten czas w szpitalu szybko minął i już żeby poszedł w niepamięć, buziaki :)

Dziewczyny ja po wczorajszej nocy miałam dzień do bani. Teraz mój Olek mnie smyra po brzuchu i jestem spokojna i szczęśliwa :) Lecę do mamy pooglądac wybory miss :D

Trzymajcie się ja uciekam :) Miłego wieczoru.

Sylika, i.am.chappie, FeliceGatto lubią tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    Sylika- na mnie papaweryna tez działała krótkotrwało i bolała mnie po niej głowa- lepszy wpływ na mnie miała kroplowka z magnezu (nie wiem, dlaczego, bo chyba magnez jest słabszy, ale kroplowka leciała aż 4 godziny i później długo miałam spokój). Jak nie przejdzie i będą Ci proponować magnez dożylnie- spróbuj.

A jak Twoje wyniki badań- lekarka mówiła Ci coś o krwi i moczu? Może to jakaś infekcja w pęcherzu?
    Nie martw się o chłopców- siostra o nich zadba!
    Mocz mam idealny a morfologia... Daj spokoj silna anemia i dostaje zelazo.

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie i jednak z pipki wyrósł SIUSIAK ! Bedziemy mieli synka :-)

Ale u mnie jest problem z grzybica, gin zajrzał do środka i powiedział "grzybica jak cholera". I właśnie mam dylemat bo przepisał mi Flumycon, mam wziasc tylko jedna tabletke ,bo powiedział,że niby w ciazy nie možna stosować, ale nie ma wyjscia i mam tez jedna tab dać mężowi, bo się zarażamy grzybem nawzajem... i mam jeszcze 3 globulki dopochwowe Gyno Pevaryl.
    Nie wiem czy zażyć ten Flumycon czy nie ?? :-(

xpatiiix3, luna91, izizizi lubią tę wiadomość

• Negra Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Jestem po wizycie i jednak z pipki wyrósł SIUSIAK !
    AAAAAAaaaaallleee JAK TO SIUSIAK?!! Szok! :)
    W którym tygodniu lekarz zobaczył dziewczynkę? Teraz już zwatpilam... :)

Cigaretta lubi tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palinas, wielkie wielkie gratulacje :) tym razem wszystko musi się ułożyć dobrze :)

Gosiax89x jejku to w którym tygodniu ta Twoja koleżanka urodziła skoro miała termin ma marzec? Oby wszystko było ok bo to maleństwo musi być

Sylika trzymam kciuki bardzo mocno za Ciebie i maluszki! Trzymaj się dzielnie!

Cigaretta no to miałaś niezłą niespodziankę ;)
    Nie pomogę niestety co do leku bo mnie nic nie dopadło na szczęście do tej pory więc trudno mi powiedzieć. Ale skoro tak Ci gin kazał zrobić to może lepiej się tego trzymać, ja bym chyba go posłuchała

Palinas89, Cigaretta lubią tę wiadomość

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    AAAAAAaaaaallleee JAK TO SIUSIAK?!! Szok! :)
    W którym tygodniu lekarz zobaczył dziewczynkę? Teraz już zwatpilam... :)
    W 15 mowił, że nie widac ,ale on obstawia na 60 % dziewczynke ,a dziś go pytam o płeć i mówi chłopak,chłopak raczej chłopak :P ostatnio był tak jakoś tyłem odwrócony a dziś okrakiem wiec mam nadzieje,że sie już nic nie zmieni, choć już sie nastawiłam na córke jak widać na suwaczku :P

Mejbi chyba tak zrobie, jedna tab chyba nie zaszkodzi a gin chyba wie co robi;)

Palinas89, i.am.chappie, Negra lubią tę wiadomość

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Dziewczyny u mnie wszystko ok, ale chciałam sie pożegnać. Za dużo siedzę na forum. Niby was podczytuję, a potem i tak nie pamiętam co u której. Także dziekuję za ten czas. Na owu zostaję w jednym wątku.
    Życzę spokojnych ciąż. Pewnie na l4 zerknę tutaj i się zamelduję.
    Pozdrawiam ;)
    powodzenia i zagladaj czasem do nas
    Agusia ;) wrote:
    Odważnie :-) my Natan i pytają nas czemu nie jakieś normalne typu Wojtek ;-)
    ha ha ha dla mojeje rodziny to bedzie normalne bo mialam sasiada o tym imieniu(przystojniak ;-))a my musimy wybrac zeby w Anglii tez mogli wypowiedziec bo nazwiska nie maja szans bo sobie jezyk lamia to chociaz imie ,najwazniejsze ze mi i mojemu sie podoba to dla mnie najwazniejsze
    FeliceGatto wrote:
    Golijajek wrócił po 2 dniach we Wrocku, padnięty, jak mops po wyścigu. Poszedł się pierwszy myć i leżał ledwo żywy. Poszłam po nim, siedziałam w wannie 40 minut pewna, że już śpi, wychodzę, a ten mi aluzje rzuca :P Bereda, chyba trzeba usiąść na kanapie i udawać, że się zasnęło :P
    ha ha ha mojego to nie rusza On wraca o 4, 5 z pracy w nocy ja spie a ten sie dobiera do mnie wiec felicce na niego to nie dziala ale dziala na niego GRZYB ha ha ha poradzilismy sobie ja nie naruszona ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 21:07

Agusia ;) lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylika trzymaj sie kochana musisz byc dzielna dla swojej parki w brzuszku a o chlopców sie nie martw , siostra sie nimi zajmie..Tulam kochana

Sylika lubi tę wiadomość

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulinas super ze slyszalas serduszko ciesze sie razem z Toba

Palinas89 lubi tę wiadomość

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • monaa Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    josephinka84 wrote:
    Dziewczyny,

ale mnie dziś zdenerwowali w przychodni na Inflanckiej! Ktoś tam chodzi z Was? Pan dr Kanonowicz! Byłam u tego pana pierwszy raz w 9 tyg, do dziś czyli 18 tyg nie zrobił mi żadnego USG!!! Gdyby nie moje wizyty prywatne, nic nie wiedziałabym o dzidziusiu! Prowadzenie ciąży przez NFZ jest możliwe? badają tylko krew i siki? ciążę prowadzą na piękne oczy? Niesamowite! Jestem oburzona i więcej już tam nie pójdę! Tylko gdzie mi rodzić przyjdzie? Chyba w domu:( też macie takie doświadczenie?
    Ja też chodzę na nfz i miałam już 3 razy usg i teraz będzie polowkowe.

p19u0tc70smx8ddn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz doczytałam,bo caly dzien mnie tutaj nie było.. Sylika kochana trzymaj się, wszystko będzie dobrze !!! :-***

Sylika lubi tę wiadomość

• La-mia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór! Udało mi sie wreszcie nadrobić, choc momentami myślałam ze nie dam rady! Chyba musiałabym robić na boku notatki, bo juz zapomniałam co miałam Wam napisac i w jakim temacie...

Sylika- trzymaj sie! Bedzie ok zobaczysz!
    Mnie dzis boli brzuch cały dzień - rano paskudne kłucie (szyjki chyba), a teraz ciągnie po bokach. Mam nadzieje ze jutro bedzie ok, bo zaczęłam sie martwić :(

Jesli chodzi o imiona to my mamy dla chłopca - Aleksander (wybrane jeszcze przed ciążą), a jesli potwierdza sie wcześniejsze przypuszczenia i bedzie dziewczynka to jeszcze nie mamy... To co mi sie podoba, nie podoba sie malzowi i odwrotnie...

A wlasnie Patii- na pierwszej stronie mam synka wpisanego ;) Jakaś pomyłka chyba, albo z przydziału sie trafił, bo nic takiego nie pisałam ;) PrzypusZczenia na razie idą w 2 stronę ale to wciaz tylko przypuszczenia ;)

No i zaszalelismy - kupiliśmy mebelki w ikei (łóżeczko, przewijak i komodę), a dzis zamówiliśmy wózek! Juz sie nie mogę doczekać maja ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 22:30

i.am.chappie, FeliceGatto, Palinas89, luna91, Sylika lubią tę wiadomość

05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!! :)

11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamia musiał się skopiować sam od kogoś heheheh może jednak syn będzie skoro tak sobie się przydziela :P tak to jest na telefonie jeden klik i może się popsuć cos ciekawe czyj to syn teraż nie dojadę tołku.. juz naprawiam oddamy go dla Cigaretty :P

Cigaretta kochana gratulacje a jednak sisiorek ;)

Cigaretta, Marietta lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika, Ty wiesz, że my tu wszystkie trzymamy kciuki, aż nam ręce po łokcie dretwieją :*

Cigaretta, a Ty chciałaś chłopca czy dziewczynkę? I miałaś jakieś przeczucie?
    Z każdą taką nowiną zaczynam się stresować, że jednak nam ten siusiak wyrośnie :P ale z drugiej strony widziałam piękne wargi sromowe i that's it. Nic tam nie wyglądało :P

La-mia, to fajny dzień miałaś :)

Cigaretta, Sylika lubią tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cigaretta gratuluje synka :-)

Cigaretta lubi tę wiadomość

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felice mi to bylo obojetne, nastawiłam sie na dziewczynke po ostatnim usg, ale jak potem chyba nawet Ty napisałaś, że z córki był syn, to jakieś przeczucie miałam na syna od tego czasu :) jak dziś gin powiedział,że syn to aż mi się gorąco zrobiło i wielki banan na twarzy. Oby już tak zostało, nastepna wizyta 22 i mam nadzieje, że się nic nie zmieni :) mąż mi mówi,że pewnie i tak będzie z tego córa :P
    Cała wyprawke miałam po córkach od siostry, malutkie sukieneczki, różowe bodziaki, a tu proszę... ;)

FeliceGatto, xpatiiix3, luna91, Agusia ;) lubią tę wiadomość

• Clio_99 Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2015, 08:38

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

7v8r0tc78naksz5n.png
    ckaiqqmz3kqmdl1l.png
  • La-mia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, jak dla mnie moze byc syn, bo instrukcji nie mam do żadnego wiec w zasadzie wsio ryba. Byle zdrowy!
    Chociaż trochę tak na córę sie nastawiłam mimo wszystko... Mam nadzieje ze na następnej wizycie, 16, juz mi powie :)

Clio - kiedy następna wizyta?

Pati a jeszcze mam pytanko, Ty jakieś konkretne te repetytoria potrzebujesz? W sensie tytuł, autor? Ja zdawałam biologię i chemię i miałam duuuuzo na studiach wiec jakieś tam książki mysle ze pozostawały (musiałabym oblecieć piwnice u mamy), tylko ze to sprzed kilku lat bedą...
    Z drugiej strony chyba aż tak sie ta wiedza nie starzeje ;)
    Daj znac co potrzebujesz, a jak cos znajdę to Ci wyślę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2015, 07:29

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!! :)

11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie patrzyłam takie do matury 2016 bo znowu coś pozmieniali.. :/ ale 70-80 za szt płacić to drogo jak dla mnie ,wiesz takie z ćwiczeniami na koniec działu itd coś takiego chciałam żeby sobie po trochu siadać wieczorkiem i powtarzać, jakbyś znalazła coś to daj znać może akurat się przyda :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 885 886 887 888 889 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ