X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    O! Czekamy na fotki z zakupów! :D A po zakupach zahacz o kawiarnię i zjedz ciasteczko pyszne :P
    tylko ze samej sie niechce isc do kawiarni , wiesz tak dziwnie , ale pochodze po fajnych sklepach...
    co do infekcjii kurcze ja chyba tez mam nic juz nie boli i nie piecze , nie swedzi , ale ja juz mam jakies zielone prawie grudki , kurcze a tu tak dziwnie z tymi ginekologami , ale jak mi nie przejdzie to musze isc koniecznie bo takie zwykłe mascie bez recepty juz niewiele chyba pomagaja ja brałam multi gym i jakas masc na p ale mam w lazience i nie pamietam nazwy

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawe co tam u Syliki ? mam nadzieje ze wszystko dobrze ...

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubię sama łazić do kawiarni :)

Dziewczyny mój mąż pojechał na rozmowę do hotelu - zwykła pomoc przy hotelu, dorywcza najprostsza robota a mu powiedzieli, że być może będzie dla niego praca w roli trenera, bo ruszają z turnusami odchudzającymi :D Mega zadowolony! Od lutego robota, ale już przed świętami na próbne dni ma się umówić! :)

migussia lubi tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Ja lubię sama łazić do kawiarni :)

Dziewczyny mój mąż pojechał na rozmowę do hotelu - zwykła pomoc przy hotelu, dorywcza najprostsza robota a mu powiedzieli, że być może będzie dla niego praca w roli trenera, bo ruszają z turnusami odchudzającymi :D Mega zadowolony! Od lutego robota, ale już przed świętami na próbne dni ma się umówić! :)
    super no i git , to pewnie dowartosciowany jest ?W PL tez lubilam sama chodzic do kawiarnii tu mniej...

luna91 lubi tę wiadomość

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    super no i git , to pewnie dowartosciowany jest ?W PL tez lubilam sama chodzic do kawiarnii tu mniej...

No jasne, cieszy się jak dziecko :D A ja razem z nim :P

bereda11, Marietta lubią tę wiadomość

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    No jasne, cieszy się jak dziecko :D A ja razem z nim :P
    no to moze dzisiaj uczcicie jakos to ? ;-)

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Clio_99 Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee tam ja tam nie mam nigdy wyrzutów sumienia :p teraz jestem na L4 a mąż robi jeszcze fuche po pracy więc jest inaczej. Wiadomo. Daje mu odpocząć. Ale jako pracujemy obydwoje to nie ma forów. Każdy ma prawo do odpoczynku.

Także Bereda odpoczywaj ile wlezie i zrób sobie fajny babski dzień :)

luna91, bereda11 lubią tę wiadomość

7v8r0tc78naksz5n.png
    ckaiqqmz3kqmdl1l.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziś akurat idziemy do rodziców na kolację, więc będzie powód do świętowania :)

bereda11 lubi tę wiadomość

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • maimama Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Luna, masz bardzo odpowiedzialnego faceta ☺

luna91 lubi tę wiadomość

• migussia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 19:12

luna91, bereda11 lubią tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z powodu tych dolwgliwosci bolowych nawet niechce mi sie pisac ...jestem zla a nawet wkur.... Bo mowie ze dzis mnie tez to boli juz klame ze mniej momentami a wcale nie mniej dodatkowo bol dupy o d zastrzykow doszedl...oni twierdza ze juz dostaje wszystko i nic wiecej nie moga mi podac i ze juz nie powinno mnie bolec ale mnie boli !!! :( a oni dalej nie wiedza co to jest tlumacza ze nadaktywna macica i tyle ... Bozr abym tylko po powrocie do donu nie trafila znow na szpital z powodu przedwczesneg o porodu boli mnie wzgorek lonowy boli odbut bo i tam ucisk czuje :( boki mnie juz tez bola bo to wszystko sie tylko napina jak moze :(

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • migussia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 19:13

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia kurde strasznie mi przykro, zę przez to przechodzisz i ze nikt tam nic nie robi ;/
    Posiedzisz tam 4 dni i Cię wypuszczą bo kasę mają z Ciebie :( żenada

A twój lekarz prowadzący ?? jest w tym szpitalu ? wie o tobie, o twoim stanie ?
    Trzymaj się <3 <3

• luna91 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika - nawet nie wiem co Ci napisać :( ja się martwię jak mnie lekko coś pociagnie a nie wyobrażam sobie jak się musisz zamartwiać. Słuchaj ja myślę, że jak lekarze mówią, że nie jest źle to chyba dzieciom nic nie grozi. A właśnie z prowadzącym rozmawiałaś? Może warto z nim się skontaktować? Trzymam za Ciebie kciuki i mam nadzieję, że szybko wyjdziesz. Teraz w końcu musi się udać, jesteś pod opieką lekarzy i bardzo dobrze, że szybko zareagowałaś.

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Narinka Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika Kochana, a podają Ci fenoterol? Z tego, co opisujesz to są skurcze... Szczególnie jak napisałaś o tym bólu i ucisku odbytu, ja miałam tak samo i to były skurcze. Walcz o Fenoterol. Pompę magnezową też niech ci podłączą. Bądź dzielna i trzymaj się.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika to na bank skurcze :(
    Narinka dobrze pisze błagaj o Fenoterol ...

trzymam kciuki za Was :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech Ci zbadają spojenie łonowe !!!
    Jak już miałaś z tym problem .

Za co my płacimy ?? musimy błagać o leki ? kur*

• Narinka Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, ja mam tak mało czasu, żeby z Wami tu popisać, jedynie czasem podczytuję, jak znajdę chwile, a tu trafiłam dziś na przypadek Syliki, który wygląda niemalże identycznie jak mój rok temu.
    Musi być dobrze u Ciebie. Fenoterol pomoże na pewno. Super, że masz szyjkę w dobrej formie, bo u mnie ona uciekła do zera i do tego rozwierała się. U Ciebie ten plus, że szyja trzyma, więc Fenoterol i ogromne dawki magnezu.
    Ja teraz też biorę po 6 magnezów dziennie zapobiegawczo już, oczywiście z zalecenia lekarza i jak na razie ani razu nie napinał mi się brzuch, ani nie czułam żadnych dolegliwości skurczowych.

• Marietta Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika- kochana, mogę nie mieć racji, ale mam taką sugestię... wiele przeszłaś w życiu stąd taka myśl... byłam tydzień temu w sobotę u lekrza, bolało wszystko od szyjki, macicy, kręgosłupa, kośli łonowej, wszystko wogóle. Brzuch spięty, ja wiem, że miałam dzień wcześniej stresującą sytuację, ale nie czułam się w sobotę zdenerwowana. Lekarka mi dopiero uświadomiła, że to nerwica. Możliwe, że czymś się denerwujesz podświadomie? Masz jakąś napiętą sytuację w domu/ pracy? Może tu jest punkt zaczepienia. Ja nie wiedząc co mi jest rok temu wzięła mnie karetka, tachykardia serca, słabo, sucho w ustach i ogromne uczucie niepokoju. Najpierw standardowo wpierano mi oczywiście, że narkotyki, bo młoda jestem, dopiero ordynator potraktował mnie serio, wziął mnie po badaniach, nocnej obserwacji i zapytał "Czym się pani tak strasznie stresuje?" odpowiedziałam mu "niczym, nie mam większych stresów w życiu ostatnio". Na co on powiedział, że już wie, co mi jest, skoro ja świadomie twierdzę, że stresów nie mam. Ma jakiś każdy, chociażby z tyłu głowy. Stąd się bierze nerwica serca/ żołądka, różnie się to objawia...

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narinka, Alicce- jesteście pewne, że fenoterol jest jeszcze dostępny? Obiło mi się o uszy, że w 2013 lub 2014 wycofali go z aptek i są jeszcze tylko w zapasach szpitali, a podczas mojego pobytu kilka dni temu zapytałam o niego lekarke i ta mi potwierdziła, ze juz nie stosują, nie mają bo wycofano. Chodziło chyba o wpływ na serce matki, ale ręki nie dam sobie uciąć. Sama w 2012 go dostawałam....

Paulisia lubi tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
‹‹ 887 888 889 890 891 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ