X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj nie wiwm sama bym chciala wiedziec bo moja kolezanka chciala mi wyslac miala sie dowiedziec ale narazie nic nie pisala.

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce wrote:
    nooo dziewczynki a wy gdzie dzisiaj wybyłyście
    toż to szok ... od południa jedna strona ...
    dawać no tu na sobotnie pogaduchy ...

ale to nie tak ze nie bede smecic
    serce mi wali jak wariat nie wiem co sie dzieje
    wy tez tak macie???? np po kąpieli
    boshe czuje sie jak starucha
    moze nie powinnam brac euthyroxu ??/
    bo to chyba kuźwa po nim
    moze mojemu organizmowi dobrze z tsh powyzej 3,00
    masakra u mnie zawsze coś ...
    ja tez tak mam ,nie mam problemu ani z tarczyca ani z sercem a od kiedy jestem w ciazy to bije mocniej , szybciej dosyc czesto to sie zdarza ,zastanawialam sie o stotnio co moze byc powodem i w moim przypadku nie mam pojecia

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tego co sie orientuje to lepiej podac komuś kto jedzie do PL
    slyszałam ,że taka przesyłka nie jest tania ... a jak waga spora to sie kuumuluje chyba znacznie ... moze wprowadzam w błąd ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chwilami przy tym pulsie to nawet jesc nie mogę ... no poważnie ... przeszkadza mi w normalnym trybie ...

• Różyczka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Dziewczyny orientuje sie któraś z was ile kisztuje paczka z ciuchami z UK do Pl ?? Moj brat chce mi wysłać ciuszki po synku, przyjezdza do Pl dopiero w sierpniu, to co mu sie nie zmiesci to myślałam zeby wysłał paczką ale ile to może kosztować?
    Wysyłałam paczke kurierem z 3 tyg temu do Szkocji. Paczka była dosc duza ( najwieksza z dostępnych na poczcie ) i zapłaciłam 80zl. Była dostarczona po 4 dniach roboczych. Natomiast przyjaciółka wysyłała mi paczke ze Szkocji wlasnie chyba za 15£. Teraz tych firm przewozowych jest bardzo dużo wiec ceny sa konkurencyjne. Warto porównać z ofertą poczty polskiej. Tak czy inaczej dla kogos kto mieszka w UK taka wysyłka to wydatek rzędu 2-3 paczek papierosów więc żaden problem :)

Cigaretta lubi tę wiadomość

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Dziewczyny orientuje sie któraś z was ile kisztuje paczka z ciuchami z UK do Pl ?? Moj brat chce mi wysłać ciuszki po synku, przyjezdza do Pl dopiero w sierpniu, to co mu sie nie zmiesci to myślałam zeby wysłał paczką ale ile to może kosztować?
    to zalezy ile kilo , np. 31 kg kosztuje 17.99 funtow

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to nie tak drogo :-) dzieki dzewczyny !

• Anniusia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika super,że już lepiej może to właśnie od jelit ten ból się potęgował..

ehh leżenie mnie dobija, w dodatku muszę stwierdzić,że mój mąż ma w sobie zero romantyzmu, wiedziałam o tym oczywiście przed ślubem no ale wtedy były kwiaty, baa nawet pisał poematy :D a teraz ? jutro pół roku od ślubu ja leże w łóżku a on nic nawet nie przygotował, wszystko mu mówić trzeba, no jasna cholera wkurza mnie to bo ja oczywiście na jego miejscu przygotowałabym coś romantycznego, ugotowała albo zamówiła a on nic..pewnie jakbym nie musiała leżeć to byśmy gdzieś poszli no ale od siebie coś mógł zrobić.. sorry za smęty no ale wkurzyłam się :/

Alicce ja też tak miałam i gin mi powiedział,że to właśnie związane z krwią,że serce musi dwa razy większą pracę wykonać, powiem Ci,że teraz mi się to unormowała..a tętno miałam już pod 120 :P

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    to zalezy ile kilo , np. 31 kg kosztuje 17.99 funtow
    30 kg ciuszków dla dzieci to chyba mega dużo, co nie? :) jak sobie przeliczysz ile ubranek kupisz w naszych sklepach za cenę przesyłki to wydaje mi się, że opaca się zapłacić za paczkę :) ja tez mam taka paczke ciuchów dostać od mojej przyjaciółki i juz nie moge sie doczekać! :)
    Sama nie kupiłam jeszcze ani jednej rzeczy dla dzidziusia... Czekam na połówkowe, albo chociaż jak się w końcu poruszy, jutro 20 tydzień zaczynamy, a w brzuchu taki spokój... W sumie i tak planowałam zakupy od stycznia. Pewnie tak będzie :)

• migussia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 19:13

pasia27 lubi tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miggusia to zapytaj , bede wdzieczna :-)

• Anniusia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zamówiłam sobie pizzę na pocieszenie, i co tam,że pewnie mnie żołądek będzie bolał :/

FeliceGatto, pasia27 lubią tę wiadomość

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:

Dpd 31,5 kg 16funtow można też w złotówkach płacić :-)
    Np. http://www.angliapolska.pl/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2015, 20:17

w7eM.png
    ozEK.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z góry przepraszam za spam , ake może kompletujecie wyprawki.
    Wyprzedaję córki garderobę i wystawiam za symboliczne kwoty na allegro jej ciuszki. Same markowe mothercare next M&S.

http://allegro.pl/spodnie-m-s-i-bluzka-mothercare-3-6m-62-i5832850739.html

N bazaru wstawiam jeszcze nowe ciuszki i kosmetyki

https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/bazarek,1475,143.html

b4ipuen.png
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz po obchodzie spojenie lonowe cale bez nowych rozejsc mam rozjechane 2mm ale to stare rozejscie a mam napiete więzadło obłe w miednicy mniejszej własnie czeste bezbolesne stawianie i napinanie macicy spowodowalo w koncu skurcze co sprawilo ze to wiezadlo zaczelo tak potwornie bolec pyta czy kuleczka malutka mi sie robi jak leze na boku mowie ze tak a ona no wlasnie to jest przyczyna bo wyniki mam dobre procz anemii nic sie nie dzieje kazala mi duzo lezec i odpoczywac nie glaskac i nie masowac brzucha bo to potęguje jej nadczynnosc ale tego akurat nie robie jedynie klade sobie reke na brzuchu zeby poczuc ruchy :) no i po usg stwierdzila ze leki rozkurczowe podzialaly i powinno juz byc tylko lepiej.

kkasya, Anjaa, FeliceGatto, Marietta, migussia, luna91, pasia27 lubią tę wiadomość

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • maimama Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika super że już jest lepiej,trzymam kciuki żeby szybko wszystko minęło i żebyś mogła wrócić do domku☺

Sylika lubi tę wiadomość

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia wrote:
    Sylika super,że już lepiej może to właśnie od jelit ten ból się potęgował..

ehh leżenie mnie dobija, w dodatku muszę stwierdzić,że mój mąż ma w sobie zero romantyzmu, wiedziałam o tym oczywiście przed ślubem no ale wtedy były kwiaty, baa nawet pisał poematy :D a teraz ? jutro pół roku od ślubu ja leże w łóżku a on nic nawet nie przygotował, wszystko mu mówić trzeba, no jasna cholera wkurza mnie to bo ja oczywiście na jego miejscu przygotowałabym coś romantycznego, ugotowała albo zamówiła a on nic..pewnie jakbym nie musiała leżeć to byśmy gdzieś poszli no ale od siebie coś mógł zrobić.. sorry za smęty no ale wkurzyłam się :/

ammiusia duzo na temat facetow rozmawialysmy dzisiaj na FB , i jest jeden wniosek ze Oni sa wygodni bardzo i leniwi i nie ma co sie im dawac i trzeba walczyc o swoje

FeliceGatto lubi tę wiadomość

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/73a40b3f017a.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6d65afc3f8fa.jpg
    my ! :)

Kłosia, Negra, kw, bimba, bereda11, xpatiiix3, Aniu_leczka, Sylika, Marietta, storczyk, migussia, luna91, pasia27, i.am.chappie, Eliana, Gaaabi, izizizi lubią tę wiadomość

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cigaretta ekstra brzuszek , rosnie , rosnie ,mam podobny brzuszek , super jest...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2015, 23:18

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bereda moj w tym tygodniu tak ruszył i wyrósł,;tydzień temu się martwiłam, że za płaski itd a teraz już widać ciąże :-)
    Tylko, że młodego słabo czuć jeszcze, a na usg ledwo sie rusza leniuch... po mamie:p

pasia27 lubi tę wiadomość

‹‹ 889 890 891 892 893 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ