X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas się nie zmieniło. spałam na kanapie pod kocem i nawet nie przyszedł. dziś ma jeszcze pretensje. nigdy nie powie przepraszam , zazynamy się odzywać jaj gdyby nigdy nic. okropny dzień. jeszcze rzucenie prezentem na Mikołaja. ...

• storczyk Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam sie w ten mikolajowy dzien ;-) jednak dla mnie nie zbyt dobry... od ran nerwy na malza a w zasadzie od wczoraj wieoczorem i co chwila spiecia leca slowa nie przyjemne :-/ juz nawet na mikolaja nie mam co liczy. A zaczelo sie od tego ze w niedziele nie bedzis go caly dzien bo z braciszkiem jada gdzies samochodem dosc ze caly tydzien nie ma go w domu tylko wieczorami wraca to i jeszcze w niedziele a ja bym w niedziele chciala sobie odpoczac bo na tyg zajmuje sie corka i sprzatam po niej co jakis czas bo zabawki wszedzie wiem ze to moj obowiazek ale tez nalezy mi sie jakis maly odpoczynek no ale oczywiscie jemu to nie pasuje aby mi wymawia ze aby bym lezala i nic nie robiła . Jeszcze gardlo mnie boli ehhhh.....

Tola nie jestes sama.

Ps.sorki za jakies bledy jesli sa......

Ehhhh co za dzien....

uwo9skjov1t98887.png
    klz9zbmhnb3g5bbo.png

bfaregz2tz4ll0xg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    storczyku wiem co czujesz. niestety nie udzielę żadnych rad bo sama sobie poradzić nie mogę. ja aktualnie leżę w sypialnii a mąż przed tv. ja nic się nie odzywam. jak coś zapyta odpowiadam bez focha. spróbuję wziąć go właśnie na taki sposób. grzecznie spokojnie i póki co to go wkurza. chyba jednak dobrze , że na Mikołaja nue masz co liczyć. nie chciałabyś dostać prezentu tak jak ja z tekstem man Cię dość.

• myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczynki wspolczuje wam... A myslalam ze tylko u mnie awantury a inni to maja sielanke.... Kurcze ja narazie ostatnio mam cisze i spokoj tylko problem z sexem-musze sie prosic.. mowi ze jestem atrakcyjna ale sexu wydaje mi sie unika na poczatku ok przez 1 trymestr to ja niechcialam ciaza po 3 poronieniach i wogole a teraz??? Niby jest wszystko ok a on nic zawsze ja zaczynam..on tylko gada zartuje calymi dniami ze wieczorkiem to wieczorkiem tamto.. a wieczorkiem sobie gierke odpala i tyle go jest a nie daj boze wez sie do niego przytul i acznij dotykac... nic jeszcze pretensje ze akurat teraz musze mu przeszkadzac???

myszka2070 w4sqdqk3itpk4hqj.png
  • paris Przyjaciółka

Wysłany: 6 grudnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie w porządku, jak się spytałam malza, czy mikołaj do mnie przyjdzie, to usłyszałam, że przecież byliśmy wczoraj na zakupach i mogłam sobie coś kupić ;) wiec nic nowego.
    I zastanawia mnie jedna sprawa, trafiłam na super ogłoszenie u nas na osiedlu, mebelki dla dziecka- łóżeczko, komoda, szafa, przewijak, materac, i gratisy jakieś ciuszki, gadżety, kosztują 1000zl, meble są naprawdę kocury; )
    Ale ze mnie taka panikara i sobie myślę, że jeszcze za wczesnie na takie zakupy, bo różnie to bywa.
    Nie wiem co z tym zrobić, szkoda jak mi to przejdzie kolo nosa, kurcze dziewczyny kupilybyscie??

myszka2070, milka_89 lubią tę wiadomość

f2w343r81obn8r6j.png
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj wczoraj do mnie do szpitala przyjechal po poludniu i sie przytulal jak nigdy i po pierdoly mi polecial typu mandarynki ;) i po kawe a to pocalowal i rzucil tekstem ale bym Cie bzyknął teraz ;) hahaahaha a ja sie smieje i mowie " tak tu i teraz co adrenalinki Ci brak " ? A on wrrr... Brałbym i tu a co to hahahah smialam sie z niego ale jemu to nie przeszkadza nie boi sie ze go ktos nakryje ;) taki typ no i moj nie ma oporow wiadomo tez sie boi ze moze znow cos pojsc nie tak ale ogólnie chętny na igraszki ;) nie musze prosić a jedynie uciekać... :P

luna91, Palinas89 lubią tę wiadomość

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie, ze kupuj jak sa warte cenny to nawet sie nie zastanawiaj.. Mamy 21 wiek kochana nie ma co panikwac z dzidziusiem wszystko jest ok :) tym bardziej ze masz to blisko... jak juz kupisz daj zdjecie :) ja czekam na razie na odpowiedz w sprawie kolyski ;)

• Sylika Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paris ja bym kupila i teraaz:)

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • storczyk Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tola ja tez slysze ze wariatka ze ma mnie dosc ze sama bede ze dziecko mi wezmie i sie wyprowadz i takie tam rozne ale niech sobie pogada straszy mnie ze mnie zostawi aj juz jego teksty znam na pamiec i nie biors sobie ich pod uwage. Tez sie do niego nie odzywam wkurza mnie bo jak tylko tatus jego albo braciszek zadzwoni ze trzeba gdzies pojechac to juz leci a jak ja chce gdzies jechac to mowi co juz doopa cie pirzy albo ze w doopie wiatrunie ma aj wogole jak cos zle powiem na jego rodzine to z nerwami do mnie sie odzywa zlego slowa nie wolno powiedziec nie bede sie zabardzo rozpisywac bo ksiazke bym napisala ;-)

uwo9skjov1t98887.png
    klz9zbmhnb3g5bbo.png

bfaregz2tz4ll0xg.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny , współczuje wam Tolu , storczyku ,Myszko i innym ktore czasami boja i nie chca pisac ze u nich cos jest nie tak...U mnie tez jest roznie , ale to dlatego ze my jestesmy ze soba krotko i caly czas sie poznajemy i docieramy ..Tolu tak sie zastanawiam jaki model rodziny miał Twoj Maz ? czy to czasem nie bylo tak ze Jego Ojciec lub Matka ale stawiam ze Ojciec byl tyranem w domu i dlatego wynosi taki wzorzec z domu ...Dobrze ze mozemy tu sie wygadac wtedy jest odrobine lżej , tulam was gorąco dziewczyny oby sie ockneli i przeprosili was...

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tola to tylko sprzeczka, nie pierwsza, nie ostatnia. Pewnie zazwyczaj Twoj mąż jest wspaniałym człowiekiem i będzie kochającym i czułym ojcem. Przecież nie wybrałaś go bez powodu :) U nas bywały kłótnie o telewizor jak mieszkaliśmy w jednym pokoju. Ja chciałam spać on oglądać. Mi zawsze było za głośno, jemu zawsze za cicho. Pozbyliśmy sie tv i po problemie. Teraz mamy bardzo duży telewizor, ale mamy też 70 metrow więcej, jak chce mi się spać mowię " dobranoc " i idę do sypialni.
    A co do drastycznych scen to też nie lubię i zazwyczaj zakrywam oczy i dzięki temu mogę takie mocne filmy oglądać.

Swoją drogą my też się chyba będziemy przeprowadzać. Nie na większe, ciut mniejsze mieszkanie i mniej ustawne. Ale za to w centrum i własne. Teraz wszedzie trzeba dojeżdżać. No ale, żeby się prseprpwadzić trzeba zrobić bardzo duży i kosztowny remont i urządzić te 80m2. Szkoda mi bedzie tej przestrzeni i widoku oknem którym cieszymy się teraz. Gdyby nie odległość w ogole bym sie stad nie ruszsła...

A Mikołaja zrobiliśmy wczoraj, każdy sobie :)

• myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    storczyk wrote:
    Tola ja tez slysze ze wariatka ze ma mnie dosc ze sama bede ze dziecko mi wezmie i sie wyprowadz i takie tam rozne ale niech sobie pogada straszy mnie ze mnie zostawi aj juz jego teksty znam na pamiec i nie biors sobie ich pod uwage. Tez sie do niego nie odzywam wkurza mnie bo jak tylko tatus jego albo braciszek zadzwoni ze trzeba gdzies pojechac to juz leci a jak ja chce gdzies jechac to mowi co juz doopa cie pirzy albo ze w doopie wiatrunie ma aj wogole jak cos zle powiem na jego rodzine to z nerwami do mnie sie odzywa zlego slowa nie wolno powiedziec nie bede sie zabardzo rozpisywac bo ksiazke bym napisala ;-)
    ja tez mam to samo.. problem z jego rodzina... jak cos tylko sie odezwe to zaraz ze moje rodzenstwo to zajebiste a jego brat huj debil itp... Tak naprawde to jest huj i debil no ale ja tego glosno nigdy nie powiedzialam..

• myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde sorry za slownictwo ;) ;) ;) Zdenerwowalam sie ;)

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie 18 tyg , zero ruchow dzidziusia oj dlaczego ja nic nie czuje ?
    Paris jesli to sa rzeczy ktore i tak zamierzasz w przyszłosci kupic to ja tez bym brała ...

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my tez mamy tv w sypialni ale jak ja ide juz spac to moj albo scisza bardzo albo wyłacza i oglada na komputerze filmy ale wtedy zakłada słuchawki ..
    Moj ostatnio mowi do mnie: a ty to hemoroidy teraz masz co ?ha ha ha byłam naburmuszona ale mnie tym rozbawił i mowie chodzi Ci o Hormony ? ha ha A On a no tak ha ha ha wiec troche bierze poprawke ze tak w ciazy nastroje mi sie zmieniaja czasami ;-)

pasia27, Aniu_leczka lubią tę wiadomość

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Zaraz siadam was nadrabiać. Kurcze bereda mi się wydawało że czuję ruchy ale to chyba tylko moje urojenia były. Bo myślę że do tej pory powinny być silne dosyć a tu nic... Nie czuję nic. A przecież już 18 tydzień się zaczął. Dobrze że w czwartek idę do lekarza bo zaczynam się martwić coraz bardziej :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 12:00

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik wrote:
    Cześć dziewczyny.
    Zaraz siadam was nadrabiać. Kurcze bereda mi się wydawało że czuję ruchy ale to chyba tylko moje urojenia były. Bo myślę że do tej pory powinny być silne dosyć a tu nic... Nie czuję nic. A przecież już 18 tydzień się zaczął. Dobrze że w czwartek idę do lekarza bo zaczynam się martwić coraz bardziej :-(
    pewnie bym sie tak tym az bardzo nie martwila , ale ze słysze ze tyle dziewczyn juz czuje ruchy na podobnym etapie jak ja to troszke zaczynam sie zastanawiac co jest grane , ale nic ja musze do konca grudnia czekac ale moze juz cos poczuje ...

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    pewnie bym sie tak tym az bardzo nie martwila , ale ze słysze ze tyle dziewczyn juz czuje ruchy na podobnym etapie jak ja to troszke zaczynam sie zastanawiac co jest grane , ale nic ja musze do konca grudnia czekac ale moze juz cos poczuje ...
    bereda nie martwmy się, kurcze musi być dobrze. To Twoja pierwsza ciąża? Podobno pierwsze ruchy nawet po 20 tyg można poczuć więc musimy cierpliwie czekać.
    Kurcze Tola, Storczyk współczuję wam bardzo. Mój małż może święty nie jest ale nigdy się do mnie w taki sposób nie odezwał i skłamałabym gdybym na niego zaczęła narzekać. Zawsze jestem na 1 miejscu, zresztą on dla mnie też, szanujemy się i nie pozwolimy sobie na takie kłótnie czy odzywki. Tym bardziej teraz kiedy dziecko w drodze.

bereda11 lubi tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• storczyk Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka ja czasami juz w jezyk sie gryze na temat jego rodzinki bo nie chce mi sie z nim klocic i wysluchiwac tych jego tekstow i w ogole bo znam je na pamiec. Als juz czasami brak mi cierpliwosci i muszs cos powiedziec bo za dlugo to we mnie siedzi np raz byla sprzeczka o jego siostre jest chrzestna naszej corki jak rowniez drugiego brata syna. No i kiedys przywiozlam ja z przystanku no i gadamy sobie co slychac bla bal a ona do mnie z takim tekstem kurde znowu B nic nie kupilam (B to jej pierwszy chrzesniak ) no a o naszej juz nic nie wspomniala a przeciez tez jej chcrzesnica no i o to zesmy sie poklocili o to dosc ostro ze rozne ku hu lecialy i mi wypominal zebym na swojs rodzinke spojrzala. No moze i o pierdole poszlo ale mnie wkurzylo i musialam swoje zdanie powiedziec co mysle i prze dwa dni byly ciche dni az pozniej on przyszedl pierwszy i przepraszl i teraz mysle ze tez tak bedzie ....

uwo9skjov1t98887.png
    klz9zbmhnb3g5bbo.png

bfaregz2tz4ll0xg.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik wrote:
    bereda nie martwmy się, kurcze musi być dobrze. To Twoja pierwsza ciąża? Podobno pierwsze ruchy nawet po 20 tyg można poczuć więc musimy cierpliwie czekać.
    Kurcze Tola, Storczyk współczuję wam bardzo. Mój małż może święty nie jest ale nigdy się do mnie w taki sposób nie odezwał i skłamałabym gdybym na niego zaczęła narzekać. Zawsze jestem na 1 miejscu, zresztą on dla mnie też, szanujemy się i nie pozwolimy sobie na takie kłótnie czy odzywki. Tym bardziej teraz kiedy dziecko w drodze.
    tak pierwsze , trzeba czekac głaskac i mowic do dzidziusia moze sie obudzi ha ha ha ..

JusWik lubi tę wiadomość

4c3tvfxmd0sml9pa.png
‹‹ 891 892 893 894 895 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ