X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak mówiłam mojej ginekolog, że już czuję i widzę ruchy to odpowiedź była "no nie możliwe, pierworódki czują koło 21 tygodnia, może to jelita?" No jasne, jelita przed macicą xD Ogólnie z tymi ruchami to jest tak specyficzna i uzależniona od indywidualnych czynników sprawa, np. od umiejscowienia łożyska, figury i postury, ruchliwości i ułozenia dziecka, że jedna osoba poczuje ruchy w 15 tyg a inna w 23 i np przez całą ciąże bedzie wyczuwała ruchy delikatnie i nie będzie to oznaczało czegos złego :)

Dzisiaj nie mam tych skurczy, nie wiem, może od wzdęć wczoraj mi sie robiło albo B-H sie zaczynają tak nieśmiało, póki co więcej poodpoczywam i zobaczymy jak będzie

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja w pierwszej ciąży nie czułam żadnego Braxtona i innych ..he i jak zapytałam sie lekarza czy ja w ogóle poznam.ze to skurcze porodowe a ten się usmiechnal i powiedzial ze na pewno poznam..no i poznałam ale dopiero po podaniu oxy w dzień porodu..a zaczelo się od chlusniecia wód i odszedł odrazu czop sluzowy..ale byly jajca..moj stary to nie mogl sie ogarnac z tym wszystkim hehe a ja na spokojnie sie ogarnelam jeszcze i takie tam :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kw wrote:
    Hej dziewczyny witam się i ja ze szpitalnego łóżka ;( Cała noc.bolał mnie brzuch jak na okres i spisał mi się i miałam zwiększona ilość śluzu takiego wodnistego i przezroczystego i rano to samo ani po nospie ano po magnezem nie przechodziło a do tego było mi strasznie słabo i pojechałam na IP i po badaniu lekarz znajomy mój stwierdził że da mi kroplowki i pójdę do domu ale nagle zemdlalam i okazało się ze mam ciśnienie 70/30 i położyli mnie bo się boją ze wody się sącza ale nie mogą tego sprawdzić teraz bo brałam Luteine dopochwo rano no i chcą sprawdzić czy szyjka się nie.skraca.jutro będzie mój lekarz to zobaczymy co.jeszcze powie.Właśnie leci mi 3 kroplowka i troszkę mi lepiej...

Trzymam kciuki, wszystko będzie dobrze!

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kw wrote:
    Hej dziewczyny witam się i ja ze szpitalnego łóżka ;( Cała noc.bolał mnie brzuch jak na okres i spisał mi się i miałam zwiększona ilość śluzu takiego wodnistego i przezroczystego i rano to samo ani po nospie ano po magnezem nie przechodziło a do tego było mi strasznie słabo i pojechałam na IP i po badaniu lekarz znajomy mój stwierdził że da mi kroplowki i pójdę do domu ale nagle zemdlalam i okazało się ze mam ciśnienie 70/30 i położyli mnie bo się boją ze wody się sącza ale nie mogą tego sprawdzić teraz bo brałam Luteine dopochwo rano no i chcą sprawdzić czy szyjka się nie.skraca.jutro będzie mój lekarz to zobaczymy co.jeszcze powie.Właśnie leci mi 3 kroplowka i troszkę mi lepiej...

O matulu kw trzymaj się kochana mocno tulę i współczuję tych wszystkich stresów mam nadzieje ze jednak wszystko ok i ze to nie wody ;/ jak będziesz coś wiedziała to daj znać, martwimy się tu o Ciebie i myślimy ciągle o Was..

NatiB najważniejsze ,że już jesteś spokojniejsza i że póki co tylko jednorazowy epizod ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    No właśnie ja w pierwszej ciąży nie czułam żadnego Braxtona i innych ..he i jak zapytałam sie lekarza czy ja w ogóle poznam.ze to skurcze porodowe a ten się usmiechnal i powiedzial ze na pewno poznam..no i poznałam ale dopiero po podaniu oxy w dzień porodu..a zaczelo się od chlusniecia wód i odszedł odrazu czop sluzowy..ale byly jajca..moj stary to nie mogl sie ogarnac z tym wszystkim hehe a ja na spokojnie sie ogarnelam jeszcze i takie tam :-)

No to nieźle ja z Marcelem miałam jakoś od 3 trym te skurcze BH a z Nel tez jakoś tak wcześnie, nawet gin mi usg robił i skierowanie do szpitala dawał i faktycznie to tylko to było bo się martwiłam, że tak szybko..
    No i z Marcelem leżałam na patologii to u mnie było tak ze skurcze co 5 min tak od 1.40 wtedy mi tez ten cewnik Foleya wypadl wczesniej takie lekkie i ciagle mowia to nie porod to nie porod wtedy 2cm, wody 40 min później chlup to mnie na porodowke zabrali tsk ok 2.40 bylam na porodowce juz czop wypadl caly jak poszlam siku i na klacie syn o 3.05 ;) także szybko z domu bym nie dojechała na pewno :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny powiedzcie czy któraś z was rodziła z gazem rozweselającym i powiedzcie co czułyście jak go wdychałyście i jakie było samopocucie i odczucia podczas porodu ??

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze chciałam spróbować z gazem ale u Nas nie ma tylko w tych prywatnych mają, a szkoda ;/

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właśnie jak bliźnięta roniłam to podali mi ten gaz ... i trzeba go wdychać jak nachodzi skurcz i jak dobrze go wdychasz to faktycznie mniej boli ale czułam się jak na haju jak bym nawalona była aż głowa mi uciekała i spadła mi świadomość co się dzieje ze mną dziwne uczucie i na wymioty mnie zbierała zanim się przyzwyczaiłam do tego w organizmie ale nie było mi do śmiechu ..no i miałam odstawiony jak zaczęły się bóle parte to już wszystko mi minęło i z głową było ok ale nie wiem czy to tylko ja tk miałam czy jest jeszcze któraś która miała tak fatalne samopoczucie a ból odczuwa się ale trochę mniej , boje się zzo ale jak pomyśle o porodzie bez znieczulenia to płakać mi się chce .

201604075381.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 10:02

cd9bskjojgq3qzff.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to tam u Was tak.? Kurde mi to tu brakuje trochę nowoczesności na NFZ typu porody w wodzie i ten gaz ,ale niestety niw ma u Nas, nie złapie się też na nowy oddział, może pod koniec roku dopiero oddziały przeniosą, bo położna dzieciowa/laktacyjna z położnictwa w klinice u prywatnego ginka mojego pracuje od niedawna i gadałam z Nią właśnie o tym ostatnio.. i niestety trochę to potrwa, wiec będę leżeć po porodzie na sali 5osobowej znowu, także aby jak najkrocej..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2015, 16:10

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja rodziłam pod Ciechanowem a dokładnie w Makowie Mazowieckim i tam miałam podany tam to i cesarki na życzenie abyś tylko chciała sale dwuosobowe z toaletą i prysznicem fajnie ogólnie ale pielęgniarki do dupy.

201604075381.png
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, czy ktoś z Was ma w planach rodzić w szpitalu św. Zofii na żelaznej? Możecie polecić lekarza prowadzącego tam ciążę?

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Josephinka parę dziewczyn z listopadówek tam rodziło i były bardzo zadowolone ;) ani nie miały tam prowadzącej :)

josephinka84 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • paris Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie też dzisiaj nie ciekawie.
    Właśnie minął tydzień od odstawienia luteina a dzisiaj zauważyłam z rana taki brudnawy śluz, nawet nie byl brązowy, no i się zestresowalam...
    było to jednorazowe, ale i tak mnie zestresowalo, no i nic mnie nie boli.
    Poczekam do jutra i wtedy zdecyduże czy

f2w343r81obn8r6j.png
  • paris Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecyduje czy pójść do giną, zobaczyć czy wszystko w porządku.

f2w343r81obn8r6j.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika wrote:
    dziewczyny powiedzcie czy któraś z was rodziła z gazem rozweselającym i powiedzcie co czułyście jak go wdychałyście i jakie było samopocucie i odczucia podczas porodu ??
    Zajebisty jest :-) w czasie skurczu wdychalam i zaciskalam zeby a w przerwie totalny odlot.spac bym mogla,luzowalam sie a i żarciki z poloznymi byly hhehe
    Szkoda z mojemu nie dalam ale tym razem dam mu spróbować :-)

xpatiiix3, Madziaaaaa lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paris to dawaj znać co i jak, mam nadzieje, ze wszystko w porządku będzie i to tylko z odstawienia :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Częstochowie w glownym szpitalu byl na nfz rodzilam wiadomo ciekawe jak tym razem bo zmieniam szpital bo bliżej domu.dowiem sie przed porodem..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde co ten Białystok taki zacofany.. Wszystko w prywate poszło na NFZ to umrzec tu można...

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu_leczka wrote:
    Ale ja mam dyskopatię i torbiel niestety w lędźwiowym :-(
    Czy tego typu problemy sa wskazaniem do cc?

08.09 - transfer :)
    2nn3flw14d6fmfcl.png
‹‹ 934 935 936 937 938 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ