X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz po przeprowadzce tez nie wiem co mam zrobić jak będziemy mieszkać w Wigan jest tam szpital a ten co rodziłam Wiktora jest oddalony tak do 20min samochodem. Chyba zostane w tym dalszym ponieważ jest to szpital o specjalizacji ginekologiczno poloniczej plus dziecięcej a ten w nowym miejscu zamieszkania jest ogólny wiec w razie co nawet nie ma sprzętu czy lekarzy. Tez nie wiem czy że względu na moje wzw pozwoliły mi rodzic w " zwykłym " szpitalu. A i wiadomo wiem jak w tamtym jest ze jedzenie super sale jednoosobowe podczas i po porodzie znam już większość personelu tylko to ze teraz będę miała dalej ale trudno :-) mam czas do 21 grudnia żeby się zdecydować :-)

w7eM.png
    ozEK.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia wrote:
    Klaudia Ty z Częstochowy jesteś? Ja rodzę w Oleśnie Śląskim nie wiem czy kojarzysz?

Do Częstochowy mam jakieś 20 km ale jestem tam bardzo często. Co do Olesno to coś mi się obiło chyba o uszy :)

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuśka wrote:
    hej, ja mam często bóle takie jakby okresowe - gin mi kazał no spe brać i nie przejął się za bardzo.

te skurcze tez mam. gin właśnie zasugerował że albo od jelit albo H-B się zaczynają - mówił że od 18 tc już możliwe są. myslę że gdyby coś niepokojącego było to by mnie na ip wysłał.

poza tym zauważyłam że brzuch mi twardnieje jak młody się przesuwa, obraca - poprostu czuję to.

Noooo to sie wyjasnilo, bo wczoraj straszne wzdęcia mialam i tak sie zgrywaly w czasie ruchy jelit z tym twardnieniem i się zastanawialam czy to ma cos wspolnego jedno z drugim.

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • maimama Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poleccie coś sprawdzonego na zgage, temat chyba już kiedyś był, ale nie pamiętam dokładnie ☺

• NatiB Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renii biorę raz na jakis czas, na objawy

maimama lubi tę wiadomość

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • Negra Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maimama wrote:
    Dziewczyny poleccie coś sprawdzonego na zgage, temat chyba już kiedyś był, ale nie pamiętam dokładnie ☺
    Mleko podobno pomaga- nie mam zgagi, więc nie wiem, czy działa

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zgagę b dobre są migdały;)

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migdały sa naturalnym i smacznym sposobem na walkę ze zgagą. Pomagaja zneutralizowac kwasy żoładkowe dlatego osoby cierpiące na ta dolegliwośc moga sobie pomóc jedzac je.

Czesto lekarze ginekolodzy polecaja jedzenie migdałów kobietom cięzarnym, które bardzo czesto miewaja zgage a nie chca używać środków farmaceutycznych.

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • Anjaa Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na zgagę polecam herbatkę imbirową - pomaga:)

[link=https://www.suwaczki.com/]p19udqk3640ct2sr.png[/link]

'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
    Aniołek 6 tc .... 15.02.2015 roku
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maimama wrote:

Ja mam zawiesinę gaviscon, pomaga praktycznie od razu :)

xpatiiix3, maimama lubią tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja gaviscon polecam :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • maimama Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki bardzo☺ Migdały faktycznie trochę pomogły, że specyfików farmaceutycznych nic nie mam w domu,będę musiała się zaopatrzyć,bo już któryś raz mnie zgaga dopadła ehh. W poprzedniej ciąży w ogóle nie miałam. ..

josephinka84 lubi tę wiadomość

• Sylika Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gęste mleczko alu gastrin na zgagę zalecane w ciąży .

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mówili, że tylko rennie, wiec je ssam :P
    Jutro 3majcie kciuki bo mam egzamin teoretyczny na prawko a pytania są co najmniej dziwne :)

OlkaBdg, bereda11, Madziuśka, FeliceGatto, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • mamamiśka Koleżanka

Wysłany: 13 grudnia 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się ja kochane w kolejną bezsenną noc.
    Masakra jakaś noc przychodzi a mi sen odchodzi normalnie.
    Kw trzymaj się dzielnie kochana. Wszystko musi byc dobrze , zobaczysz. Podobną gehennę przechodziłam w pierwszej ciąży. Operacja torbieli na jajniku, straszenie ze ciąża może sie nie utrzymać , kolejne krwotoki , lozko , szpital masakra. Potem jak juz sie uspokoiło to wmawiali mi zespół Downa to juz całkiem psychiatryk miałam w domu. Oczekiwanie na ten cholerny wynik z amnio. Stres szpital przedwczesne skurcze i cholestaza ciążowa. Całe szczęście wszytko skończyło sie zdrowym bobasem za co u ciebie trzymam kciuki!!!!
    Co do ruchów to właśnie jest rożnie ja przy pierwszej ciąży czułam szybko bo około 15 tyg a teraz jeszcze nic takiego nie mam. Także nie ma na to reguły :)
    Bóle brzucha i twardnienia tez mnie cholera niepokoją. Bo spina mi sie na sztorc jak kamień. Do tego ten cholerny bol w dole pleców a co dopiero kolejne miesiące :( Do tego wysiłku nie uniknę maz całe dnie w pracy a małemu za złość zrobił sie zastrzał w paluchu u stopki i płacze tylko mama na rączki i kolanka bo chodzić nie mogę. We wtorek jadę do tego lekarza prosić o usg byc może sie uda poznać płeć. Udanego tygodnia mamuśki

ganndqk37higo3kl.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia1534 wrote:
    W którym dokładnie szpitalu był? Bo ja zamierzam rodzić na Parkitce.
    Dokladnie na Parkitce :-)
    Jestem bardzo zadowolona :-)
    Patologia jest jeszcze zacofana ale juz porodowka to luksusy hehe

Teraz bede rodzila na Mickiewicz bo mam 2min od domu..to praktycznie na osiedlu.moj będzie mogl.szybko przyjjdc mi cos podrzucić a maly zostanie w tym czasie z moja koleżanka czy sąsiadka..

Parkitke mam 15min od domu i pamiętam ze mój ciągle jezdzil i przywozil a to mnie czyste koszule a to pieluchy,rożek ,wode i takie tam i jezdzil i jezdzil hehe teraz to odpada z Kacusiem ;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc potrzebuje rady nie spie cala nic bo co godz do kibelka i mnie czysci jelita jakues dziwne odglosy wydaja . jeali tyljo poryszalam sue troszke ti konczylo sie w wc teraz tez wlasnie wracam z tronu... Co to ujostwo? Ehhh

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka wrote:
    Czesc potrzebuje rady nie spie cala nic bo co godz do kibelka i mnie czysci jelita jakues dziwne odglosy wydaja . jeali tyljo poryszalam sue troszke ti konczylo sie w wc teraz tez wlasnie wracam z tronu... Co to ujostwo? Ehhh
    Pewnie jelitowa przechodziłam taka na początku ciąży :/ jak nie ma wymiotów to dobrze. Ja brałam smecte (konsultacja z lekarzem ) dużo wody i lekkie rzeczy ryż z jabłkiem, gotowana marchewka czy suchary. Trzymaj się

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio jak wymiotowalam ale nie mialam biegunki i powiedzialam o tym lekarzowi to powiedział ze na IP powunnam jechac bo odwodnic mozna sie bardzo szybko. To nic ze duzo pilam.

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• migussia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 19:14

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
‹‹ 936 937 938 939 940 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ