Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja teraz po przeprowadzce tez nie wiem co mam zrobić jak będziemy mieszkać w Wigan jest tam szpital a ten co rodziłam Wiktora jest oddalony tak do 20min samochodem. Chyba zostane w tym dalszym ponieważ jest to szpital o specjalizacji ginekologiczno poloniczej plus dziecięcej a ten w nowym miejscu zamieszkania jest ogólny wiec w razie co nawet nie ma sprzętu czy lekarzy. Tez nie wiem czy że względu na moje wzw pozwoliły mi rodzic w " zwykłym " szpitalu. A i wiadomo wiem jak w tamtym jest ze jedzenie super sale jednoosobowe podczas i po porodzie znam już większość personelu tylko to ze teraz będę miała dalej ale trudno
mam czas do 21 grudnia żeby się zdecydować
-
Madziuśka wrote:hej, ja mam często bóle takie jakby okresowe - gin mi kazał no spe brać i nie przejął się za bardzo.
te skurcze tez mam. gin właśnie zasugerował że albo od jelit albo H-B się zaczynają - mówił że od 18 tc już możliwe są. myslę że gdyby coś niepokojącego było to by mnie na ip wysłał.
poza tym zauważyłam że brzuch mi twardnieje jak młody się przesuwa, obraca - poprostu czuję to.
Noooo to sie wyjasnilo, bo wczoraj straszne wzdęcia mialam i tak sie zgrywaly w czasie ruchy jelit z tym twardnieniem i się zastanawialam czy to ma cos wspolnego jedno z drugim.Bartuś❤️
09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić -
Migdały sa naturalnym i smacznym sposobem na walkę ze zgagą. Pomagaja zneutralizowac kwasy żoładkowe dlatego osoby cierpiące na ta dolegliwośc moga sobie pomóc jedzac je.
Czesto lekarze ginekolodzy polecaja jedzenie migdałów kobietom cięzarnym, które bardzo czesto miewaja zgage a nie chca używać środków farmaceutycznych.maimama lubi tę wiadomość
-
Witam się ja kochane w kolejną bezsenną noc.
Masakra jakaś noc przychodzi a mi sen odchodzi normalnie.
Kw trzymaj się dzielnie kochana. Wszystko musi byc dobrze , zobaczysz. Podobną gehennę przechodziłam w pierwszej ciąży. Operacja torbieli na jajniku, straszenie ze ciąża może sie nie utrzymać , kolejne krwotoki , lozko , szpital masakra. Potem jak juz sie uspokoiło to wmawiali mi zespół Downa to juz całkiem psychiatryk miałam w domu. Oczekiwanie na ten cholerny wynik z amnio. Stres szpital przedwczesne skurcze i cholestaza ciążowa. Całe szczęście wszytko skończyło sie zdrowym bobasem za co u ciebie trzymam kciuki!!!!
Co do ruchów to właśnie jest rożnie ja przy pierwszej ciąży czułam szybko bo około 15 tyg a teraz jeszcze nic takiego nie mam. Także nie ma na to reguły
Bóle brzucha i twardnienia tez mnie cholera niepokoją. Bo spina mi sie na sztorc jak kamień. Do tego ten cholerny bol w dole pleców a co dopiero kolejne miesiąceDo tego wysiłku nie uniknę maz całe dnie w pracy a małemu za złość zrobił sie zastrzał w paluchu u stopki i płacze tylko mama na rączki i kolanka bo chodzić nie mogę. We wtorek jadę do tego lekarza prosić o usg byc może sie uda poznać płeć. Udanego tygodnia mamuśki
-
klaudia1534 wrote:W którym dokładnie szpitalu był? Bo ja zamierzam rodzić na Parkitce.
Jestem bardzo zadowolona
Patologia jest jeszcze zacofana ale juz porodowka to luksusy hehe
Teraz bede rodzila na Mickiewicz bo mam 2min od domu..to praktycznie na osiedlu.moj będzie mogl.szybko przyjjdc mi cos podrzucić a maly zostanie w tym czasie z moja koleżanka czy sąsiadka..
Parkitke mam 15min od domu i pamiętam ze mój ciągle jezdzil i przywozil a to mnie czyste koszule a to pieluchy,rożek ,wode i takie tam i jezdzil i jezdzil hehe teraz to odpada z Kacusiem
-
zabuszka wrote:Czesc potrzebuje rady nie spie cala nic bo co godz do kibelka i mnie czysci jelita jakues dziwne odglosy wydaja . jeali tyljo poryszalam sue troszke ti konczylo sie w wc teraz tez wlasnie wracam z tronu... Co to ujostwo? Ehhh
jak nie ma wymiotów to dobrze. Ja brałam smecte (konsultacja z lekarzem ) dużo wody i lekkie rzeczy ryż z jabłkiem, gotowana marchewka czy suchary. Trzymaj się