Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMagenta hehe och te teściowe ;P hehe
Pati a to sie uspokoiłam jak tak juz zaczęłam sobie jakaś jelitówką wmawiać czy cos ;P
A co do położnej taki mam planakurat tutaj cena jest w miarę ok bo 1200zl takze
Jakos damy rade . I byłabym pod nadzorem swojego lekarza wiec to tez chyba dobre rozwiazanie .
A mam pytanie czy rzeczywiscie przy cukrzycy sa porody przedwczesne i moze byc to wskazaniem do cc? Nie chce czytać wiecej info na ten temat bo juz sie zaczęłam nakręcać , ze dziecko sie nie rozwija ze Bedzie miało cukrzyce ze nanpewno wcześniej urodzęitd.
Ogólnie to co chwile zmieniam zdanie na kazdy temat tak mnie to wkurza ;P postanowiliśmy ze Mała bedzie spała oddzielnie , ktos mi powiedział ze to zly pomysł bo dziecko nie bedzie sie czuło kochane . I co tapety kupione itd ale ja zmieniam zdanie i swoje przekonania ze moze to zły pomysł i moze niech Mała śpi z Nami . Od meza nie można uzyskać rzadnej decyzji bo mówi ze mu to obojętne i tak jak mi bedzie lepiej to tak zrobimy . Wogole on tez jest jakis nie określony w tej mojej ciąży ;/ ach mam jakis zły dzien .xpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
U nas są inkubatory, naświetlania na zoltaczke, ale jak się dzieje coś bardzo złego to oczywiście dziecko przewoza do szpitala. No i jeszcze minusem jest to, że 90% albo i więcej porodów to cc,umawiają terminy w tygodniu, a jak ktoś rodzi sn i zacznie się w weekend albo dzień kiedy nie mają cc,to trzeba tam dzwonić żeby zorganizowali ekipę, hmm
-
klaudia1534 wrote:Dzień dobry wszystkim
Kamisia powodzenia na egzaminie!
pasia27 to super, że Ty też polecaszWczoraj byłam u kuzynki, która też tam rodziła (przez cc)na początku grudnia i mówi, że super, bez porównania do tego co było 6 lat temu przy jej pierwszym porodzie. Mimo, że mam bliżej do Radomsko to będę nogi zaciskać i zasuwać na Parkitkę
Spokojnie bo jezeli to pierwsY poród to zacisniesz mocno nogi u dojedziesz hehe a tam jeszcze trzeba na izbie swoje odczekać hehe no i papierkową robota,pozniej jeszcze usg,ktg i badanie przez ordynatora bo Strzelczyk wszystkie osobiście maca i podejmuje decyzjew późniejszym czasie mogę Ci listę porze mych tam rzeczy podesłać
-
Carolq wrote:Magenta hehe och te teściowe ;P hehe
Pati a to sie uspokoiłam jak tak juz zaczęłam sobie jakaś jelitówką wmawiać czy cos ;P
A co do położnej taki mam planakurat tutaj cena jest w miarę ok bo 1200zl takze
Jakos damy rade . I byłabym pod nadzorem swojego lekarza wiec to tez chyba dobre rozwiazanie .
A mam pytanie czy rzeczywiscie przy cukrzycy sa porody przedwczesne i moze byc to wskazaniem do cc? Nie chce czytać wiecej info na ten temat bo juz sie zaczęłam nakręcać , ze dziecko sie nie rozwija ze Bedzie miało cukrzyce ze nanpewno wcześniej urodzęitd.
Ogólnie to co chwile zmieniam zdanie na kazdy temat tak mnie to wkurza ;P postanowiliśmy ze Mała bedzie spała oddzielnie , ktos mi powiedział ze to zly pomysł bo dziecko nie bedzie sie czuło kochane . I co tapety kupione itd ale ja zmieniam zdanie i swoje przekonania ze moze to zły pomysł i moze niech Mała śpi z Nami . Od meza nie można uzyskać rzadnej decyzji bo mówi ze mu to obojętne i tak jak mi bedzie lepiej to tak zrobimy . Wogole on tez jest jakis nie określony w tej mojej ciąży ;/ ach mam jakis zły dzien .
Hmm ze względu na cukrzycę byłam pod nadzorem cały poród badanie cukru zdaje się co godzinę przychodziły miałam swój glukometr, hmm potrzeby podawania glukozy albo insuliny nie było cukier mimo długiego glodzenia był non stop ok. 110-120.. ale no oxy nie wiem chyba z glukoza dają czy czyms nie pamiętam w każdym bądź razie coś mi świta ze podbija cukier..a i moja normalnie się rozwijała bywa ze z powodu źle leczonej cukrzycy dzieci kolosa się rodzą np moja mama jakoś ok. 4700 urodziła brata kazali jej tylko na diecie być.. miała cc ,a mi coś chyba gadali o wywołaniu po 38tc nie pamiętam
zaćmienie ciążowe
aaaa kochana oddzielny pokój jak macie możliwość to super pomysł ew. fotel buja y czy coś do karmienia albo jakaś kanapa taka bo czasem się nie chce juz nosić i się zasypia z cycem na wierzchu
takze fajna sprawa ;P a i chyba przy cukrzycy może być wielowodzie i od napięcia może pękać wcześniej pecherz wiesz co w sumie to najlepiej z lekarzem pogadaj jak się boisz
poczytaj o tym ale nie bój się cukrzycy leczona i pod nadzorem nie powinna zagrozić maleństwu tylko ciąża jest wtedy bardziej monitorowana ja pod koniec nawet co 2tyg miałam wizyty
a i zależy od lekarza i szpitala bo faktycznie czasem cc robią ale to bardzie przy tych mega wczesnych porodach u Nas jest parcie na SN ale jak coś się dzieje zaraz jesteś sale obok i CC robią
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 11:07
Carolq lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Carolq wrote:
Tez rozmyślałam o porodzie w prywatnym szpitalu ale ceny mnie zmiażdżyły13 tys , 8 tys
w zależności od szpitala , niestety Nas na to nie stać
wiec chyba zostaje szpital Bielanski gdzie pracuje mój lekarz większość czasu i mam
Go 5 min od domu .
Bielanski w Warszawie?
Ktory to Twoj lekarz? Mnie juz dwa razy Jedra na IP przyjmowal, calkiem sensowny.
Bielanski bardzo dobry szpital, tyle ze polozne niemile.Carolq lubi tę wiadomość
08.09 - transfer
-
kkasya wrote:Madzia a czemu musisz urodzić przed terminem?
Ale się ciesze bo nawet z najmniejszymi skorczami by mnie do szpitala przyjęli normanie odsyłają do domu aż aż nie będzie 5-6 cm rozwarcia a nie uśmiechaloby mi się jeździć do szpitala i wracać i tak kilka razyWiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 11:18
-
Czytam sobie tak was i o tych szpitalach to trochę mnie to przeraza nie wyobrażam sobie żebym miała rodzic a jakąś babka się na mnie w tym czasie wydzierala czy miałabym być w 5 osobowej sali z dzieckiem ba nawet w 2 osobowej sobie tego nie umiem wyobrazić
trochę strasznie to brzmi.
chyba bym nie dała rady w pl urodzić wiedząc jak tutaj przeszedł pierwszy poród mimo że był ciężki opiekę w szpitalu i później w domu wspominam bardzo dobrze.
-
xpatiiix3 wrote:Madziaaa i wiesz mniej więcej kiedy będą wywoływać.? Czyli pewnie kwietniowa będziesz. ?
Chyba że się samo zacznie to mnie to dziadostwo ominie i mogę zostać i kwietniowa mama będę chyba na głowie stawać od 37 tyg.
xpatiiix3, pasia27 lubią tę wiadomość
-
Moja teściowa jest zajebista
Tez oczywiście był już poruszany temat pokoju dziecięcego...."Jak to białe meble!Optycznie pokój sie pomniejszy!No ale dywanik musi być! Będziesz codziennie odkurzać i nie będzie roztoczy!" Generalnie teściowa uważa siebie za specjalistę od spraw wszelkich. Rozumiem,ze przezywa ta sytuacje na swój sposób:/ Niestety moja mama nie żyje wiec jedynie na pomoc teściowej będę mogła liczyć po porodzie
bedzie cieżko
Jeśli chodzi o mój poród to najprawdopodobniej czeka mnie Akademia Medyczna w GdaBardzo dobrzy lekarze- w tym dwójka moich prowadzących i znajoma położna ale nieciekawe warunki. Nie interesowałam sie cenami prywatnego porodu bo nawet nie biorę tego po uwagę.
-
Pasia za listę byłabym ogromnie wdzięczna, jak będziesz miała ją pod ręką w wolnej chwili to prześlij :)dziękuje też za każdą informację. Wysyłam Ci zaproszenie do przyjaciółek i adres mailowy Ci podeślę.
Co do centrum św Łukasza szwagierka miała tam rodzić 2 lata temu, całą ciążę też tam prowadziła a 2 miesiące przed porodem powiedzieli jej, że porodów już u nich nie ma. Dokładnie nie pamiętam jak to wyglądało ale chyba toczyli jakieś sprawy sądowe z NFZ. Nie wiem jak to wygląda teraz na 100% ale porodów chyba nadal tam nie ma.pasia27 lubi tę wiadomość