SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie wrote:
    Hej,

Bielanski w Warszawie?
    Ktory to Twoj lekarz? Mnie juz dwa razy Jedra na IP przyjmowal, calkiem sensowny.
    Bielanski bardzo dobry szpital, tyle ze polozne niemile.

Mój Kawka jest tez endokrynologiem a na genetyczne chodzimy do Debskiej , z Debskim tez mieliśmy styczność w klinice u Niego . Wlasnie 2 położne z bielanskiego pracują tez u niego i sa bardzo miłe wiec nie wiem . Moze w klinice inaczej traktują niż w szpitalu ja mam o tyle komfort ze mnie kojarzą . Oni do wynajęcia do porodu jakaś polecają, ale narazie nie wiem maja numery telefonu podać około 30 tyg . Jedra to taki młody przystojny lekarz ?:) kiedyś jak tam byłam skonsultować z moim lekarzem wyniki to wlasnie kręcił sie taki przystojniak ;P

• migussia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 19:15

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Mój Kawka jest tez endokrynologiem a na genetyczne chodzimy do Debskiej , z Debskim tez mieliśmy styczność w klinice u Niego . Wlasnie 2 położne z bielanskiego pracują tez u niego i sa bardzo miłe wiec nie wiem . Moze w klinice inaczej traktują niż w szpitalu ja mam o tyle komfort ze mnie kojarzą . Oni do wynajęcia do porodu jakaś polecają, ale narazie nie wiem maja numery telefonu podać około 30 tyg . Jedra to taki młody przystojny lekarz ?:) kiedyś jak tam byłam skonsultować z moim lekarzem wyniki to wlasnie kręcił sie taki przystojniak ;P
    Tak, to ten przystojniak z 3dniowym zarostem :)
    Ja sie zastanawiam, jak to jest z taka polozna. Przeciez na konkretny termin sie nie umowisz. A jak zaczniesz rodzic, a ona akurat bedzie inny porod odbierac? Albo wyjedzie hen poza Warszawe?

Carolq lubi tę wiadomość

08.09 - transfer :)
    2nn3flw14d6fmfcl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati thx, czyli nie jest tak tragicznie pewnie wszystko zależy od Malucha ile wazy itd. I od wyników z glukometru mi wlasnie dzis przyszedł . Od jutra pewnie zacznę stosować dietę dla kobiet chorych na cukrzyce i mierzyć :/
    Mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze z Niunia i jakos dociagniemy zdrowe przynajmniej do tego 38 tygodnia :)
    I tak narazie jestem Tym przerażona mam nadzieje ze jakos to spokojnie przejdzie .

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie wrote:
    Tak, to ten przystojniak z 3dniowym zarostem :)
    Ja sie zastanawiam, jak to jest z taka polozna. Przeciez na konkretny termin sie nie umowisz. A jak zaczniesz rodzic, a ona akurat bedzie inny porod odbierac? Albo wyjedzie hen poza Warszawe?

On jest taki seksowny :) hehe ale mialas szczęście ze Cie przyjmował ;P moja Koleżanka
    Rodzi w styczniu i wlasnie sie o to pytałam, spotkała sie z nią przed ustalili terminy jakis zakres i szczegóły. ma dzwonić po każdym badaniu usg jak Mały itd. Mówiła ze bedzie widocznie musza miec to jakos dogadane bo to sie podpisuje normalna umowę z szpitalem. Takze nawet podwjrzewam ze pózniej jak cos sie dzieje to moze sie z inna zamienia czy cos. Powiedziała jej ze nie ma czym sie martwić i na pewno bedzie .
    A na szkole rodzenia idziesz do bielanskiego? Moze sie spotkamy ;P

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq na pewno będzie wszystko i Alutka idealna się urodzi (nie za mała nie za duża) i zdrowa, no i mam nadzieje, ze będziesz miała fajny szybki poród bez komplikacji ;)

Carolq lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja się straszni martwię, ze nie czuję ruchów od jakiś 2 dni :( nie wiem już sama czy ze mną jest coś nie tak, ja chyba za bardzoe przeżywam :(

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna chyba nawet mnie przebijasz w moich schizach ;)

spokojnie, to wcześnie na ruchy i wszędzie mówią że na początku maluchy nie muszą do nas pukać codziennie

Carolq lubi tę wiadomość

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuśka wrote:
    luna chyba nawet mnie przebijasz w moich schizach ;)

spokojnie, to wcześnie na ruchy i wszędzie mówią że na początku maluchy nie muszą do nas pukać codziennie

Wiesz co, bardzo możliwe, bo ja mam dziś taki dzień :( wszystko mnie denerwuje i nakręcam się na punkcie tych ruchów :/ Dzień do dupyyy

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję jeden góra dwa razy w tygodniu po 2 kopniaki i to by było na tyle wiec ta przerwa czasami czasami trwa nawet 6 dni myślę że nie masz się co martwić :-)

luna91, Carolq lubią tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • maimama Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Dziewczyny, ja się straszni martwię, ze nie czuję ruchów od jakiś 2 dni :( nie wiem już sama czy ze mną jest coś nie tak, ja chyba za bardzoe przeżywam :(
    Luna ja mam ciążę starszą i tez nie codziennie czuję ruchy,a to moja druga. Także spokojnie,nasze dzidzie są pewnie leniuszkami☺

luna91 lubi tę wiadomość

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna u mnie też w 18 tygodniu nie było czuć ruchów codziennie, czasami czułam kilka razy dziennie a czasami była 3-4 dniowa przerwa i cisza. Dopiero od jakiegoś tygodnia czuje codziennie ale czasami to są tak delikatne puknięcia, że praktycznie nie do zauważenia.

luna91 lubi tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh czyli ja za bardzo przeżywam :/ Muszę się ogarnąć i dać sobie i małemu czas :P

Carolq lubi tę wiadomość

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • migussia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 19:15

luna91 lubi tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 10:03

cd9bskjojgq3qzff.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;)

byłam dzisiaj na glukozie ;p Dam wam rade pijcie wszystko na raz bo jak przerwiecie to nie uda wam sie dokonczyc. Ja przerwalam na chwilke i juz mialam odruchy wymiotne. Odsiedzialam 2 godz z czego najgorsze bylo pierwsze 30 min bo w glowie mi sie krecilo i bylo niedobrze a potem juz luzik. Pobrali mi krew ponowne i do domku ;) Nie takie to straszne jak sie wydaje;p

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Jestesmy na tym samym etapie a ja czułam ruchy może.ze 4-5razy raptem..nawet jeszcze nie marze o jakiejś regularności bo dzidziuś jest jeszcze maly i ma sporo miejsca.jest wszystko w porządku

luna91, Carolq lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie tez nie wyobrażam by polozna sie na mnie wyżywala ale często też muszą powiedziec rodzącej dosadniej jak oddychać,co robic itp...a nie trzymać za rączkę..niestety w czasie porodu jest tak wielki stres,bol i przejecie ze nie wszystko trafia do rodzącej..mnie duże problemy sprawialo oddychanie i malemu w tym czasie spadalo tętno..wiec nie miałam Jakiegos ALE ze mowily stanowczo..oczywiscie byl mój Tomek przy mnie i on czuwal nad reszta hehe zadna nie byla specjalnie zlosliwa czy cos..możliwość obecności partnera przy porodzie to dla mnie to coś wspaniałego ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 13:57

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna spokojnie !! :-* jest dobrze

Witam:P

luna91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Majki zaczyna kopać jak siedzę przy stole i zaczynam jeść :P chyba słyszy moja zeskrzypiala żuchwę i słyszy ze zaraz będzie papu hahaha

Przed chwila zjadłam pół kg mandarynek :D

luna91, Carolq, Aniu_leczka lubią tę wiadomość

‹‹ 939 940 941 942 943 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ