X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie wrote:
    Hej,

Bielanski w Warszawie?
    Ktory to Twoj lekarz? Mnie juz dwa razy Jedra na IP przyjmowal, calkiem sensowny.
    Bielanski bardzo dobry szpital, tyle ze polozne niemile.

Mój Kawka jest tez endokrynologiem a na genetyczne chodzimy do Debskiej , z Debskim tez mieliśmy styczność w klinice u Niego . Wlasnie 2 położne z bielanskiego pracują tez u niego i sa bardzo miłe wiec nie wiem . Moze w klinice inaczej traktują niż w szpitalu ja mam o tyle komfort ze mnie kojarzą . Oni do wynajęcia do porodu jakaś polecają, ale narazie nie wiem maja numery telefonu podać około 30 tyg . Jedra to taki młody przystojny lekarz ?:) kiedyś jak tam byłam skonsultować z moim lekarzem wyniki to wlasnie kręcił sie taki przystojniak ;P

• migussia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 19:15

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Mój Kawka jest tez endokrynologiem a na genetyczne chodzimy do Debskiej , z Debskim tez mieliśmy styczność w klinice u Niego . Wlasnie 2 położne z bielanskiego pracują tez u niego i sa bardzo miłe wiec nie wiem . Moze w klinice inaczej traktują niż w szpitalu ja mam o tyle komfort ze mnie kojarzą . Oni do wynajęcia do porodu jakaś polecają, ale narazie nie wiem maja numery telefonu podać około 30 tyg . Jedra to taki młody przystojny lekarz ?:) kiedyś jak tam byłam skonsultować z moim lekarzem wyniki to wlasnie kręcił sie taki przystojniak ;P
    Tak, to ten przystojniak z 3dniowym zarostem :)
    Ja sie zastanawiam, jak to jest z taka polozna. Przeciez na konkretny termin sie nie umowisz. A jak zaczniesz rodzic, a ona akurat bedzie inny porod odbierac? Albo wyjedzie hen poza Warszawe?

Carolq lubi tę wiadomość

08.09 - transfer :)
    2nn3flw14d6fmfcl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati thx, czyli nie jest tak tragicznie pewnie wszystko zależy od Malucha ile wazy itd. I od wyników z glukometru mi wlasnie dzis przyszedł . Od jutra pewnie zacznę stosować dietę dla kobiet chorych na cukrzyce i mierzyć :/
    Mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze z Niunia i jakos dociagniemy zdrowe przynajmniej do tego 38 tygodnia :)
    I tak narazie jestem Tym przerażona mam nadzieje ze jakos to spokojnie przejdzie .

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie wrote:
    Tak, to ten przystojniak z 3dniowym zarostem :)
    Ja sie zastanawiam, jak to jest z taka polozna. Przeciez na konkretny termin sie nie umowisz. A jak zaczniesz rodzic, a ona akurat bedzie inny porod odbierac? Albo wyjedzie hen poza Warszawe?

On jest taki seksowny :) hehe ale mialas szczęście ze Cie przyjmował ;P moja Koleżanka
    Rodzi w styczniu i wlasnie sie o to pytałam, spotkała sie z nią przed ustalili terminy jakis zakres i szczegóły. ma dzwonić po każdym badaniu usg jak Mały itd. Mówiła ze bedzie widocznie musza miec to jakos dogadane bo to sie podpisuje normalna umowę z szpitalem. Takze nawet podwjrzewam ze pózniej jak cos sie dzieje to moze sie z inna zamienia czy cos. Powiedziała jej ze nie ma czym sie martwić i na pewno bedzie .
    A na szkole rodzenia idziesz do bielanskiego? Moze sie spotkamy ;P

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq na pewno będzie wszystko i Alutka idealna się urodzi (nie za mała nie za duża) i zdrowa, no i mam nadzieje, ze będziesz miała fajny szybki poród bez komplikacji ;)

Carolq lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja się straszni martwię, ze nie czuję ruchów od jakiś 2 dni :( nie wiem już sama czy ze mną jest coś nie tak, ja chyba za bardzoe przeżywam :(

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna chyba nawet mnie przebijasz w moich schizach ;)

spokojnie, to wcześnie na ruchy i wszędzie mówią że na początku maluchy nie muszą do nas pukać codziennie

Carolq lubi tę wiadomość

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuśka wrote:
    luna chyba nawet mnie przebijasz w moich schizach ;)

spokojnie, to wcześnie na ruchy i wszędzie mówią że na początku maluchy nie muszą do nas pukać codziennie

Wiesz co, bardzo możliwe, bo ja mam dziś taki dzień :( wszystko mnie denerwuje i nakręcam się na punkcie tych ruchów :/ Dzień do dupyyy

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję jeden góra dwa razy w tygodniu po 2 kopniaki i to by było na tyle wiec ta przerwa czasami czasami trwa nawet 6 dni myślę że nie masz się co martwić :-)

luna91, Carolq lubią tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • maimama Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Dziewczyny, ja się straszni martwię, ze nie czuję ruchów od jakiś 2 dni :( nie wiem już sama czy ze mną jest coś nie tak, ja chyba za bardzoe przeżywam :(
    Luna ja mam ciążę starszą i tez nie codziennie czuję ruchy,a to moja druga. Także spokojnie,nasze dzidzie są pewnie leniuszkami☺

luna91 lubi tę wiadomość

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna u mnie też w 18 tygodniu nie było czuć ruchów codziennie, czasami czułam kilka razy dziennie a czasami była 3-4 dniowa przerwa i cisza. Dopiero od jakiegoś tygodnia czuje codziennie ale czasami to są tak delikatne puknięcia, że praktycznie nie do zauważenia.

luna91 lubi tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh czyli ja za bardzo przeżywam :/ Muszę się ogarnąć i dać sobie i małemu czas :P

Carolq lubi tę wiadomość

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • migussia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 19:15

luna91 lubi tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 10:03

cd9bskjojgq3qzff.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;)

byłam dzisiaj na glukozie ;p Dam wam rade pijcie wszystko na raz bo jak przerwiecie to nie uda wam sie dokonczyc. Ja przerwalam na chwilke i juz mialam odruchy wymiotne. Odsiedzialam 2 godz z czego najgorsze bylo pierwsze 30 min bo w glowie mi sie krecilo i bylo niedobrze a potem juz luzik. Pobrali mi krew ponowne i do domku ;) Nie takie to straszne jak sie wydaje;p

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Jestesmy na tym samym etapie a ja czułam ruchy może.ze 4-5razy raptem..nawet jeszcze nie marze o jakiejś regularności bo dzidziuś jest jeszcze maly i ma sporo miejsca.jest wszystko w porządku

luna91, Carolq lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie tez nie wyobrażam by polozna sie na mnie wyżywala ale często też muszą powiedziec rodzącej dosadniej jak oddychać,co robic itp...a nie trzymać za rączkę..niestety w czasie porodu jest tak wielki stres,bol i przejecie ze nie wszystko trafia do rodzącej..mnie duże problemy sprawialo oddychanie i malemu w tym czasie spadalo tętno..wiec nie miałam Jakiegos ALE ze mowily stanowczo..oczywiscie byl mój Tomek przy mnie i on czuwal nad reszta hehe zadna nie byla specjalnie zlosliwa czy cos..możliwość obecności partnera przy porodzie to dla mnie to coś wspaniałego ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 13:57

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna spokojnie !! :-* jest dobrze

Witam:P

luna91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Majki zaczyna kopać jak siedzę przy stole i zaczynam jeść :P chyba słyszy moja zeskrzypiala żuchwę i słyszy ze zaraz będzie papu hahaha

Przed chwila zjadłam pół kg mandarynek :D

luna91, Carolq, Aniu_leczka lubią tę wiadomość

‹‹ 939 940 941 942 943 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ