X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak chcecie cos posluchac o schizach, to sluchajcie - denerwuje się, gdy mały rusza się troche inaczej niż pare h wcześniej i denerwuje sie, gdy rusza się za często i za mocno (bo dlaczego nie spi skoro powinien). A pozniej się denerwuję, ze sie nie rusza przez kilka godzin. Także tak. Zryty beret.

luna91, Carolq, izizizi, FeliceGatto lubią tę wiadomość

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • migussia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 19:15

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na lekarzy tutaj czy personel nigdy nie pewien złego zdania tutaj nawet nikt nie ma prawa głosu na ciebie podnieść czy mówić głośno ja jestem z tego zadowolona ostatni poród mimo że wszystko szło jak po grudzie od strony personelu był bardzo spokojny cały czas słyszałam tylko motywujące słowa. Tak samo wygląda to po porodzie wiec to wielki wielki plus nienawidzę krzyków czy pokazywania co to oni nie są a tak się niestety w pl w szpitalach zachowują ( wiadomo pewno nie wszystkich ja byłam w 3) to jest ich zawó, jak ktoś się nie nadaje to mógł wybrać inny...

w7eM.png
    ozEK.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati - ja się nie dziwię Tobie, bo ja jestem panikara i sama wynajduję :P

Dzięki za wsparcie. Wiem, że wszystko jest ok, ale czasami mnie dopada mnie panika :/

Mmmmm - śledź w smietanie z dodatkiem koperku, zagryziony bułką ziarnistą i zapity colą :D Takie rzeczy tylko w ciaży :) No, ale może takie połączenie ruszy mojego uparciucha :P

katarzyna_d, Carolq lubią tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja moją przygodę ze szpitalami w mojej miejscowości miałam kiedy poroniłam. Trafiłam do szpitala, w którym każda chce rodzić, bo tam jest jak w jakiejś klinice drogiej, wszystko piękne, nowe, pachnące, gaz też mają. Ale oni tam traktują ludzi jak zwierzęta. Pisałam już wcześniej, że trafiłam z poronieniem zagrażającym na oddział a mieli mnie w dupie przez 3 dni! :/

Za to w wojewódzkim jest obleśnie - niestety bardzo, ale personel jest ZAJEBISTY! A położne - wspaniałe kobiety :) Trzymały mnie za rękę w najgorszych chwilach.

katarzyna_d, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie narazie cisza ze zschizowaniem :D młody chyba w dzień wogole nie śpi :-) żyj swoim życiem i nie zastanawiam sie nad ruchami :-) oby tak do konca ;D

• NatiB Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usiądz sie na lozku tak "półleżąc", u mnie zazwyczaj około pol h po jedzeniu zaczynają sie ruchy. Tak wlasnie siedząc na lozku wyczaiłam pierwsze ruchy, ktorych nie czulam siedząc na krzesle czy stojąc, może wtedy wyczujesz ;p

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    Usiądz sie na lozku tak "półleżąc", u mnie zazwyczaj około pol h po jedzeniu zaczynają sie ruchy. Tak wlasnie siedząc na lozku wyczaiłam pierwsze ruchy, ktorych nie czulam siedząc na krzesle czy stojąc, może wtedy wyczujesz ;p

Kochana ja już próbowałam wiele pozycji :D Właśnie półleżąc tez czuję najczęciej. No nic, musze poczekać jeszcze :)

Carolq lubi tę wiadomość

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna nie myśl o tym !!! Ja jak myślałam i czekałam na ruchy a raz przejadłam sie słodyczami aż sie malo nie przytrułam i młody nic zero ruchów!!!!

Później kopal z nienacka :P tak jest najlepiej <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie, Majki kopie mnie na wysokości pępka, z boku po prawej strony !! Czyy to możliwe ze juz macica jest tak wysoko? Jessu nogi chyba ma po ojcu długie

Właśnie sie dowiedziałam ze moja sąsiadka jest w ciazy:P termin ma końce czerwca :)

Wysyp dzieciaczków będzie haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 15:39

Carolq lubi tę wiadomość

• izizizi Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki w koncu nadrobilam ten weekend :-) naskrobalyscie jak zwykle duzo :-)
    Pytanko, czy mowicie rodzinie i znajomym o imieniu dla dziecka jak pytaja czy juz wybraliscie? Ja wczoraj sie wkurwilam na tesciowa i szwagierke, jak zapytaly powiedzialam jakie imiona bierzemy pod uwage i zaczely sie komentarze typu..a to imie absolutnie NIE, tamto nieladne, inne jak dla psa i wymyslanie ich zdaniem ladnych imion( jak dla mnie beznadziejnych). Tak mi cisnienie podniosly ze do dzis mnie ukurw trzyma uff juz nikomu nic glupa nie mowie, dowiedza sie o imieniu dopiero jak sie mala urodzi.

7u22ikgnnaj6hr7y.png
    nasza dziewczynusia :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak to właśnie z naszymi Maluchami jest :p odzywają się kiedy mają ochotę :) i nic na to nie poradzimy :) A jak im się zachce to kopną :P Moja Alutka też cicho siedzi od wczoraj :P
    Właśnie przeglądam wózki i chyba już mam coś na oku :) zobaczymy jeszcze jak mąż na to zareaguje. Bo zastanawialiśmy się nad Nim ale nowy jest dla Nas o wiele za drogi :) i znalazłam na olx niezłą okazję więc dziś będziemy podejmować decyzję . Niestety wózek jest pod Szczecinem wiec to troszkę daleko dlatego musimy zamówić go kurierem i sugerować się ze zdjęć i z tego że prowadziliśmy ten wózek składaliśmy i wiemy z czym mamy do czynienia:) babka wydaje się być fajna i naprawdę w porządku. Powiedziała że dośle zdjęcia zarysowań, ewentualnych zabrudzeń . Ale wózka używała tylko około roku więc jest w bardzo dobrym stanie :)Nawet wygląda tak na zdjęciach. Także siedzę jak na szpilkach i czekam na powrót męża by z Nim porozmawiać i ponegocjować :P

katarzyna_d lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izizizi u Nas było to samo a to to dla baby spod latarni, a to to starssza babcia tak ma i wkońcu podjeliśmy sami decyzję i zadeklarowaliśmy , niektórym się nie podobało ale się przyzwyczajają :)

izizizi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko chyba nie śpi w ciagu dnia :Pnarazie w nocy chyba nadrabia spaniem :P oby tak po porodzie zostało hahaha

Ja powiedziałam o imieniu rodzinie :D nie przejmuje sie opiniami ;-)

• migussia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 19:15

luna91 lubi tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chodziło o inne imiona jak mieliśmy parę no ale były takie opinie :P
    Alicje akurat większość zaakceptowała a reszta niech się przyzwyczaja :) mam to gdzies . Prawda jest taka że każdemu się z kimś inny dane imię kojarzy i każdy może mieć inne skojarzenia :) ale to jest Nasz i wyłącznie Nasz wybór :)

Powiedzcie jeszcze co myślicie o kupowaniu wózka ze zdjęć ? czy to nie jest zły pomysl ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 16:14

• luna91 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna - już raz mi doradzałaś żeby odpuścić i zaczął się wiercić nagle :P Więc chyba muszę Cię posłuchać i tym razem :)

Co do imion - mi raz rodzice cos sypneli, a raczej ojciec, że Olek nie za fajnie, że jemu się podoba Mieszko i wtedy mówię, że przecież nic straconego jak chcecie mieć syna to bardzo proszę :) Bedzie Mieszko, chyba, że ja o czymś nie wiem i już jest w drodze mój braciszek. To samo mówię w innych kwestiach np umeblowania pokoju czy wyboru jakiś mebli - macie ochotę zróbcie sobie dziecko i wtedy ręka wolna.

Carolq, migussia, katarzyna_d, xpatiiix3, FeliceGatto, Clio_99, maimama lubią tę wiadomość

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    carolq co do kupowania wozka ze zdjec to mozliwe ze tez kupimy z pl , ale tego jeszcze nie wiem na 100 %..moja siostra kupila przez neta ze zdjec i byla zadowolona wiec ja mysle ze gdybym kupowala to tez trafie na uczciwa osobe ..zreszta jesli nie z PL to napewno z internetu bo sa tansze niz u tu u mnie w sklepach

Carolq lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wczoraj przebudzilam sie w nocy , moj oczywiscie buszowal na komputerze i zgadnijcie co robil ??????????nie , nie ogladal brzydkich filmow :-) , szukal wozka dla dzidziusia , mozna ,mozna ...

luna91, Carolq, katarzyna_d, xpatiiix3, FeliceGatto, Clio_99, izizizi, bimba lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    ja wczoraj przebudzilam sie w nocy , moj oczywiscie buszowal na komputerze i zgadnijcie co robil ??????????nie , nie ogladal brzydkich filmow :-) , szukal wozka dla dzidziusia , mozna ,mozna ...

Hahaha :D A Ty świntuchu :D

katarzyna_d, bereda11 lubią tę wiadomość

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
‹‹ 940 941 942 943 944 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ