X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Dawno mnie nie było ale podczytywałam na bieżąco to przez te zamieszanie przedświąteczne :) u Nas wszystko w porządku raz Mała czuje raz nie :/ narazie sie nie martwię ale powoli mnie to denerwuje ;P

Gratulacje udanych wizyt i poznania płci Maluszków :)
    I powodzenia dla wizytujących j czekających na wyniki :)
    Kw modlę sie za Was, i jesteśmy z
    Kamisia mam nadzieje ze bedziemy miec nowego kierowcę :)

Co do szpitali ja jestem Super zielona , nie wiem
    Nawet jak wyglada poród , co sie dzieje nic :/....
    Wiec trudno podejmować decyzje bez jakiejkolwiek wiedzy na ten temat :/
    Tez rozmyślałam o porodzie w prywatnym szpitalu ale ceny mnie zmiażdżyły :/ 13 tys , 8 tys :/ w zależności od szpitala , niestety Nas na to nie stać :/ wiec chyba zostaje szpital Bielanski gdzie pracuje mój lekarz większość czasu i mam
    Go 5 min od domu .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 09:53

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migussia 2 razy rodziłam w USK i nie spotkałam się z tym by ktoś krzyczał (takie historie słyszałam z kolei o Warszawskiej) z Marcelem 3 doby leżałam ,a z Nel 9.. jedynie to jest niefajne, że leży 5 kobiet na jednej sali reszta jest ok jak dla mnie opieka fajna jak trzeba zabiorą dziecko i się Nim zajmą możesz odespać sobie, a i nigdy mnie nie odesłali ja mają dyżur muszą przyjąć, mi fartem się udało że 2 razy było tak ze USK miało dyżur teraz tez liczę że mi się uda a jak nie to będę na lekarza się powoływać albo wyrwe od Niego skierowanie i juz będą musieli mnie przyjąć :P
    I jeszcze Ciebie zasmuce ostatni wołanie przepełnione są prywatne kliniki znajoma po porodzie u arciszewskich na korytarzy leżała zajebiście płacić za poród i lszec na korytarzu.. a na NFZ dawno nie słyszałam żeby było przepełnione ew. Mówili że z Warszawskiej do USK wysyłali to na tyle co ja wiem mamą pracuje oba szpitale obsługuje (BHP) I dużo wie co się dzieje ;)
    Aaa i jak prywatnie to teraz najbardziej polecają parkowa :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 09:38

migussia lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :)

Kamisia powodzenia na egzaminie!

pasia27 to super, że Ty też polecasz :) Wczoraj byłam u kuzynki, która też tam rodziła (przez cc)na początku grudnia i mówi, że super, bez porównania do tego co było 6 lat temu przy jej pierwszym porodzie. Mimo, że mam bliżej do Radomsko to będę nogi zaciskać i zasuwać na Parkitkę :)

pasia27 lubi tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry !!
    Kamisia trzymam kciuki za egzamin !
    Zabuszka bidulo, nie wiem co Ci poradzić... pij dużo żeby się nie odwodnić !

Ja znowu od kilku dni nie czuje sie ciążowo, w brzuchu cisza :-/ jeszcze tydzień do wizyty, musze wytrzymać..

• migussia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 19:14

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migussia to taniocha ja akurat znam te 2 ceny Bp 2 znajome rodziły jedna w Damianie druga w Medicover i tak ich to wyniosło , nie wiem moze powinnam sie spytać jeszcze w innych klinikach ale za bardzo nie mam z skąd zaczerpnąć takich informacji .
    Ale dobrze ze mamy jeszcze czas , pozatym mam cukrzyce ciążowa wiec juz mnie mój uprzedził ze pewnie mnie wcześniej położy do szpitala :/ takze hymmm .... Mogę tez nie miec wyjścia :) ale Ci co rodzili w Bielańskim jakos za bardzo nie narzekają wiec moze nie bedzie tak zle ;P

• Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W UK poród w prywatnym szpitalu min 12tys funtów. Cena kosmiczna. :-P

w7eM.png
    ozEK.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas na parkowej cc 2tys :P to wiem :)

A co do odwiedzin do trochę dupa bo jak chcesz odpocząć to ktoś przychodzi... Ciężko odpocząć na takiej sali :/

Koleżance na warszawskiej 3 dni wywoływało oxy i nic się nie działo ona bez wód itd resztki jakieś zielone wpływały afi 2.. i dopiero po 3 dniach cc 10dni po terminie...

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie taka standardowa procedura ze zgłasza się do szpitala 2 tyg po terminie na wywoływanie wiec dzieci i rodzą się do 20 dni po terminie.
    Mnie na szczęście to nie dotyczy bo chcąc nie chcąc musze urodzić przed terminem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 10:11

w7eM.png
    ozEK.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • maimama Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie w klinice 2,5 tys, sale 2 osobowe,znieczulenie i sn lub cc ,można wybierać, po 2 dobach do domku i ograniczone godz odwiedzin. Jest tylko jedno ale,przyjmują do porodu od 36 tc.

• Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co najlepsze znam kilka takich "mądrych" klientek co w ciąży tutaj przyjechały myślaly ze nie wiadomo ile pieniędzy dostaną a mimo że rodziły w państwowym szpitalu dostały taki rachunek do domu bo zostały potraktowane jako turystyki :-P.
    Czyli niezła wtopa :-P

w7eM.png
    ozEK.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie ja tez o tym słyszałam ze jak sie dzieje i tak cos z dzieckiem to często wysyłają do normalnego szpitala u Nas zazwyczaj do centrum zdrowia dziecka . Muszę sie dowiedzieć jeszcze w dowiedzieć o te ceny w jakis mniejszych szpitalach .
    Mam pytanie czy zdarza sie Wam jeszcze w tym okresie zwracać śniadanie ? Zastanawiam sie czy to normalne czy po prostu cos mnie nie bierze bo miałam wczoraj tez rewolucje żołądkowe :/

• migussia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq są mamusie co do końca im się to zdarza.. a nie myślałaś wziąć położnej i rodzic z Nią tam gdzie chcesz, ale na NFZ.? ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u Nas u arciszewskich do 37tc odsyłają do USK zazwyczaj.

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Magenta Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Wczoraj nadrobiłam forum ale z fb jestem do tylu ehhh :/
    Kw, mam nadzieje ze wszystko sie ułoży pomyślnie :) trzymam kciuki razem z moimi maluchami!!! Będzie dobrze bo musi być dobrze :)
    Kamisia- uda sie napewno :) takie it easy :) przecieraj szlaki przede mna :P

To moja pierwsza ciąża i od dłuższego czasu zewsząd słyszę same dobre rady, które zamiast mi pomoc i nakierować na dobry tor strasznie (przepraszam za określenie) wkurwiaja.... "Nie kupuj dwóch łóżeczek bo szkoda kasy!""Kota musisz sie pozbyć z domu bo to nieobliczalne zwierze!""Po co kupiłaś to czy tamto!"
    Ale to nic!Ostatnio hitem była rada od teściowej podczas rodzinnego spotkania.Cala rodzina przy stole a ona z tekstem "Musisz zacząć stymulować sobie sutki żeby było łatwiej karmić piersią!"Ucięłam temat mówiąc ze poczekam z tym problemem do spotkania z położna....ale teściowa nie z tych którzy tak łatwa dają sie zbywać z tematem i kontynuowała nieomal demonstrując cały proces stymulowania sutków :P

nick nieaktualny, migussia, xpatiiix3, Madziuśka, izizizi lubią tę wiadomość

5bd5222f11.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co kiedys czytałam u nas w prywatnym to nie podpisywali umowy i odmawiali z ciezarnymi z ciążami z komplikacjami...no i jakby sie cos działo z dzieckiem to malucha wysyłają do głównego pod aparaturę a matka zostaje sama..
    Nie wiem jak jest teraz..pewnie wszystko przyjmują.bo pieniądz rządzi..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 10:45

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdziele żadne stumulowanie i hartowanie sutków na nkc sie ma teraz..to jakies kolejne sredniowieczne podejscie...hehe z reszta w późniejszych tygodniach stymulacja sutków pomaga w wywolaniu skurczów he

Magenta, FeliceGatto lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia masz na myśli centrum św łukasza?

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
‹‹ 937 938 939 940 941 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ