Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej,
Dawno mnie nie było ale podczytywałam na bieżąco to przez te zamieszanie przedświąteczneu Nas wszystko w porządku raz Mała czuje raz nie
narazie sie nie martwię ale powoli mnie to denerwuje ;P
Gratulacje udanych wizyt i poznania płci Maluszków
I powodzenia dla wizytujących j czekających na wyniki
Kw modlę sie za Was, i jesteśmy z
Kamisia mam nadzieje ze bedziemy miec nowego kierowcę
Co do szpitali ja jestem Super zielona , nie wiem
Nawet jak wyglada poród , co sie dzieje nic....
Wiec trudno podejmować decyzje bez jakiejkolwiek wiedzy na ten temat
Tez rozmyślałam o porodzie w prywatnym szpitalu ale ceny mnie zmiażdżyły13 tys , 8 tys
w zależności od szpitala , niestety Nas na to nie stać
wiec chyba zostaje szpital Bielanski gdzie pracuje mój lekarz większość czasu i mam
Go 5 min od domu .Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 09:53
-
Migussia 2 razy rodziłam w USK i nie spotkałam się z tym by ktoś krzyczał (takie historie słyszałam z kolei o Warszawskiej) z Marcelem 3 doby leżałam ,a z Nel 9.. jedynie to jest niefajne, że leży 5 kobiet na jednej sali reszta jest ok jak dla mnie opieka fajna jak trzeba zabiorą dziecko i się Nim zajmą możesz odespać sobie, a i nigdy mnie nie odesłali ja mają dyżur muszą przyjąć, mi fartem się udało że 2 razy było tak ze USK miało dyżur teraz tez liczę że mi się uda a jak nie to będę na lekarza się powoływać albo wyrwe od Niego skierowanie i juz będą musieli mnie przyjąć
I jeszcze Ciebie zasmuce ostatni wołanie przepełnione są prywatne kliniki znajoma po porodzie u arciszewskich na korytarzy leżała zajebiście płacić za poród i lszec na korytarzu.. a na NFZ dawno nie słyszałam żeby było przepełnione ew. Mówili że z Warszawskiej do USK wysyłali to na tyle co ja wiem mamą pracuje oba szpitale obsługuje (BHP) I dużo wie co się dzieje
Aaa i jak prywatnie to teraz najbardziej polecają parkowaWiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 09:38
migussia lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Dzień dobry wszystkim
Kamisia powodzenia na egzaminie!
pasia27 to super, że Ty też polecaszWczoraj byłam u kuzynki, która też tam rodziła (przez cc)na początku grudnia i mówi, że super, bez porównania do tego co było 6 lat temu przy jej pierwszym porodzie. Mimo, że mam bliżej do Radomsko to będę nogi zaciskać i zasuwać na Parkitkę
pasia27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMigussia to taniocha ja akurat znam te 2 ceny Bp 2 znajome rodziły jedna w Damianie druga w Medicover i tak ich to wyniosło , nie wiem moze powinnam sie spytać jeszcze w innych klinikach ale za bardzo nie mam z skąd zaczerpnąć takich informacji .
Ale dobrze ze mamy jeszcze czas , pozatym mam cukrzyce ciążowa wiec juz mnie mój uprzedził ze pewnie mnie wcześniej położy do szpitalatakze hymmm .... Mogę tez nie miec wyjścia
ale Ci co rodzili w Bielańskim jakos za bardzo nie narzekają wiec moze nie bedzie tak zle ;P
-
U Nas na parkowej cc 2tys
to wiem
A co do odwiedzin do trochę dupa bo jak chcesz odpocząć to ktoś przychodzi... Ciężko odpocząć na takiej sali
Koleżance na warszawskiej 3 dni wywoływało oxy i nic się nie działo ona bez wód itd resztki jakieś zielone wpływały afi 2.. i dopiero po 3 dniach cc 10dni po terminie...Livia
Nela
Marcel
-
u mnie taka standardowa procedura ze zgłasza się do szpitala 2 tyg po terminie na wywoływanie wiec dzieci i rodzą się do 20 dni po terminie.
Mnie na szczęście to nie dotyczy bo chcąc nie chcąc musze urodzić przed terminemWiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 10:11
-
Co najlepsze znam kilka takich "mądrych" klientek co w ciąży tutaj przyjechały myślaly ze nie wiadomo ile pieniędzy dostaną a mimo że rodziły w państwowym szpitalu dostały taki rachunek do domu bo zostały potraktowane jako turystyki
.
Czyli niezła wtopa -
nick nieaktualnyWlasnie ja tez o tym słyszałam ze jak sie dzieje i tak cos z dzieckiem to często wysyłają do normalnego szpitala u Nas zazwyczaj do centrum zdrowia dziecka . Muszę sie dowiedzieć jeszcze w dowiedzieć o te ceny w jakis mniejszych szpitalach .
Mam pytanie czy zdarza sie Wam jeszcze w tym okresie zwracać śniadanie ? Zastanawiam sie czy to normalne czy po prostu cos mnie nie bierze bo miałam wczoraj tez rewolucje żołądkowe
-
Hej,
Wczoraj nadrobiłam forum ale z fb jestem do tylu ehhh
Kw, mam nadzieje ze wszystko sie ułoży pomyślnietrzymam kciuki razem z moimi maluchami!!! Będzie dobrze bo musi być dobrze
Kamisia- uda sie napewnotakie it easy
przecieraj szlaki przede mna
To moja pierwsza ciąża i od dłuższego czasu zewsząd słyszę same dobre rady, które zamiast mi pomoc i nakierować na dobry tor strasznie (przepraszam za określenie) wkurwiaja.... "Nie kupuj dwóch łóżeczek bo szkoda kasy!""Kota musisz sie pozbyć z domu bo to nieobliczalne zwierze!""Po co kupiłaś to czy tamto!"
Ale to nic!Ostatnio hitem była rada od teściowej podczas rodzinnego spotkania.Cala rodzina przy stole a ona z tekstem "Musisz zacząć stymulować sobie sutki żeby było łatwiej karmić piersią!"Ucięłam temat mówiąc ze poczekam z tym problemem do spotkania z położna....ale teściowa nie z tych którzy tak łatwa dają sie zbywać z tematem i kontynuowała nieomal demonstrując cały proces stymulowania sutkówCarolq, migussia, xpatiiix3, Madziuśka, izizizi lubią tę wiadomość
-
Z tego co kiedys czytałam u nas w prywatnym to nie podpisywali umowy i odmawiali z ciezarnymi z ciążami z komplikacjami...no i jakby sie cos działo z dzieckiem to malucha wysyłają do głównego pod aparaturę a matka zostaje sama..
Nie wiem jak jest teraz..pewnie wszystko przyjmują.bo pieniądz rządzi..Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 10:45
-
Ja pierdziele żadne stumulowanie i hartowanie sutków na nkc sie ma teraz..to jakies kolejne sredniowieczne podejscie...hehe z reszta w późniejszych tygodniach stymulacja sutków pomaga w wywolaniu skurczów he
Magenta, FeliceGatto lubią tę wiadomość