X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Dawno mnie nie było ale podczytywałam na bieżąco to przez te zamieszanie przedświąteczne :) u Nas wszystko w porządku raz Mała czuje raz nie :/ narazie sie nie martwię ale powoli mnie to denerwuje ;P

Gratulacje udanych wizyt i poznania płci Maluszków :)
    I powodzenia dla wizytujących j czekających na wyniki :)
    Kw modlę sie za Was, i jesteśmy z
    Kamisia mam nadzieje ze bedziemy miec nowego kierowcę :)

Co do szpitali ja jestem Super zielona , nie wiem
    Nawet jak wyglada poród , co sie dzieje nic :/....
    Wiec trudno podejmować decyzje bez jakiejkolwiek wiedzy na ten temat :/
    Tez rozmyślałam o porodzie w prywatnym szpitalu ale ceny mnie zmiażdżyły :/ 13 tys , 8 tys :/ w zależności od szpitala , niestety Nas na to nie stać :/ wiec chyba zostaje szpital Bielanski gdzie pracuje mój lekarz większość czasu i mam
    Go 5 min od domu .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 09:53

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migussia 2 razy rodziłam w USK i nie spotkałam się z tym by ktoś krzyczał (takie historie słyszałam z kolei o Warszawskiej) z Marcelem 3 doby leżałam ,a z Nel 9.. jedynie to jest niefajne, że leży 5 kobiet na jednej sali reszta jest ok jak dla mnie opieka fajna jak trzeba zabiorą dziecko i się Nim zajmą możesz odespać sobie, a i nigdy mnie nie odesłali ja mają dyżur muszą przyjąć, mi fartem się udało że 2 razy było tak ze USK miało dyżur teraz tez liczę że mi się uda a jak nie to będę na lekarza się powoływać albo wyrwe od Niego skierowanie i juz będą musieli mnie przyjąć :P
    I jeszcze Ciebie zasmuce ostatni wołanie przepełnione są prywatne kliniki znajoma po porodzie u arciszewskich na korytarzy leżała zajebiście płacić za poród i lszec na korytarzu.. a na NFZ dawno nie słyszałam żeby było przepełnione ew. Mówili że z Warszawskiej do USK wysyłali to na tyle co ja wiem mamą pracuje oba szpitale obsługuje (BHP) I dużo wie co się dzieje ;)
    Aaa i jak prywatnie to teraz najbardziej polecają parkowa :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 09:38

migussia lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :)

Kamisia powodzenia na egzaminie!

pasia27 to super, że Ty też polecasz :) Wczoraj byłam u kuzynki, która też tam rodziła (przez cc)na początku grudnia i mówi, że super, bez porównania do tego co było 6 lat temu przy jej pierwszym porodzie. Mimo, że mam bliżej do Radomsko to będę nogi zaciskać i zasuwać na Parkitkę :)

pasia27 lubi tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry !!
    Kamisia trzymam kciuki za egzamin !
    Zabuszka bidulo, nie wiem co Ci poradzić... pij dużo żeby się nie odwodnić !

Ja znowu od kilku dni nie czuje sie ciążowo, w brzuchu cisza :-/ jeszcze tydzień do wizyty, musze wytrzymać..

• migussia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 19:14

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migussia to taniocha ja akurat znam te 2 ceny Bp 2 znajome rodziły jedna w Damianie druga w Medicover i tak ich to wyniosło , nie wiem moze powinnam sie spytać jeszcze w innych klinikach ale za bardzo nie mam z skąd zaczerpnąć takich informacji .
    Ale dobrze ze mamy jeszcze czas , pozatym mam cukrzyce ciążowa wiec juz mnie mój uprzedził ze pewnie mnie wcześniej położy do szpitala :/ takze hymmm .... Mogę tez nie miec wyjścia :) ale Ci co rodzili w Bielańskim jakos za bardzo nie narzekają wiec moze nie bedzie tak zle ;P

• Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W UK poród w prywatnym szpitalu min 12tys funtów. Cena kosmiczna. :-P

w7eM.png
    ozEK.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas na parkowej cc 2tys :P to wiem :)

A co do odwiedzin do trochę dupa bo jak chcesz odpocząć to ktoś przychodzi... Ciężko odpocząć na takiej sali :/

Koleżance na warszawskiej 3 dni wywoływało oxy i nic się nie działo ona bez wód itd resztki jakieś zielone wpływały afi 2.. i dopiero po 3 dniach cc 10dni po terminie...

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie taka standardowa procedura ze zgłasza się do szpitala 2 tyg po terminie na wywoływanie wiec dzieci i rodzą się do 20 dni po terminie.
    Mnie na szczęście to nie dotyczy bo chcąc nie chcąc musze urodzić przed terminem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 10:11

w7eM.png
    ozEK.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • maimama Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie w klinice 2,5 tys, sale 2 osobowe,znieczulenie i sn lub cc ,można wybierać, po 2 dobach do domku i ograniczone godz odwiedzin. Jest tylko jedno ale,przyjmują do porodu od 36 tc.

• Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co najlepsze znam kilka takich "mądrych" klientek co w ciąży tutaj przyjechały myślaly ze nie wiadomo ile pieniędzy dostaną a mimo że rodziły w państwowym szpitalu dostały taki rachunek do domu bo zostały potraktowane jako turystyki :-P.
    Czyli niezła wtopa :-P

w7eM.png
    ozEK.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie ja tez o tym słyszałam ze jak sie dzieje i tak cos z dzieckiem to często wysyłają do normalnego szpitala u Nas zazwyczaj do centrum zdrowia dziecka . Muszę sie dowiedzieć jeszcze w dowiedzieć o te ceny w jakis mniejszych szpitalach .
    Mam pytanie czy zdarza sie Wam jeszcze w tym okresie zwracać śniadanie ? Zastanawiam sie czy to normalne czy po prostu cos mnie nie bierze bo miałam wczoraj tez rewolucje żołądkowe :/

• migussia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq są mamusie co do końca im się to zdarza.. a nie myślałaś wziąć położnej i rodzic z Nią tam gdzie chcesz, ale na NFZ.? ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u Nas u arciszewskich do 37tc odsyłają do USK zazwyczaj.

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Magenta Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Wczoraj nadrobiłam forum ale z fb jestem do tylu ehhh :/
    Kw, mam nadzieje ze wszystko sie ułoży pomyślnie :) trzymam kciuki razem z moimi maluchami!!! Będzie dobrze bo musi być dobrze :)
    Kamisia- uda sie napewno :) takie it easy :) przecieraj szlaki przede mna :P

To moja pierwsza ciąża i od dłuższego czasu zewsząd słyszę same dobre rady, które zamiast mi pomoc i nakierować na dobry tor strasznie (przepraszam za określenie) wkurwiaja.... "Nie kupuj dwóch łóżeczek bo szkoda kasy!""Kota musisz sie pozbyć z domu bo to nieobliczalne zwierze!""Po co kupiłaś to czy tamto!"
    Ale to nic!Ostatnio hitem była rada od teściowej podczas rodzinnego spotkania.Cala rodzina przy stole a ona z tekstem "Musisz zacząć stymulować sobie sutki żeby było łatwiej karmić piersią!"Ucięłam temat mówiąc ze poczekam z tym problemem do spotkania z położna....ale teściowa nie z tych którzy tak łatwa dają sie zbywać z tematem i kontynuowała nieomal demonstrując cały proces stymulowania sutków :P

Carolq, migussia, xpatiiix3, Madziuśka, izizizi lubią tę wiadomość

5bd5222f11.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co kiedys czytałam u nas w prywatnym to nie podpisywali umowy i odmawiali z ciezarnymi z ciążami z komplikacjami...no i jakby sie cos działo z dzieckiem to malucha wysyłają do głównego pod aparaturę a matka zostaje sama..
    Nie wiem jak jest teraz..pewnie wszystko przyjmują.bo pieniądz rządzi..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 10:45

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdziele żadne stumulowanie i hartowanie sutków na nkc sie ma teraz..to jakies kolejne sredniowieczne podejscie...hehe z reszta w późniejszych tygodniach stymulacja sutków pomaga w wywolaniu skurczów he

Magenta, FeliceGatto lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia masz na myśli centrum św łukasza?

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
‹‹ 937 938 939 940 941 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ