Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
FeliceGatto wrote:Hahaha
i jak zakupy?
Wszystko kupione, najwięcej pierdół oczywiście, siary narobiłam bo kupiłam za ponad 1000 zł a okazało się, że mam limit na karcie na płatności, kolejka kilometr, ludzie wkurwieni, ja uśmiechnięta, pełen luz, w końcu siostra zapłaciła połowe ze swojej a ja ze swojej, na koniec posłałam wkurwionym ludzion słodki usmiech i rzekłam "wesołych świąt " hie hie hiebimba, Clio_99, FeliceGatto, Carolq, Aniu_leczka, Madziuśka lubią tę wiadomość
Kazik :* -
Czesc mamuski! Witam się w ponury dzionek. Mąż od 6 rano robi kiełbasę z tata. Mmmmniam. Uwielbiam ich wyroby.
kw kochana jestesmy z toba i bedziemy Cię wspierać mimowszystko.
A u nas wczoraj oficjalnie zaczal sie 5 miesiac.xpatiiix3, Idgie, FeliceGatto lubią tę wiadomość
-
Hej ja nie sprzatam bo odkurzacz odszedl w kraine czystości i padl. Ja tam na wizycie jak cos mu syjka nie pasowala a głupia. Nie spytalam co i jak postanawiam sama zakaz seksu wprowadzic do 8nastepnej wizyty ja jakos ochoty wogole nie mam tak ze żadna strata . a mezowi jakos wynagrodze. Staram sie malego nie podnosic no ale jak mamy wiedza czasami trzeba. Jakos nie czuje swiatecznego nastroju...w tym roku nawet pogoda nie wskazuje na grudzien
Majóweczka78 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry ..... witam w ten pochmurny poranek;/ noc miałam nieprzespaną w środku nocy obudził mnie ból brzucha jak na okres przeszło mi dopiero po nospie;/ jutro muszę jechać do lekarza, żeby sprawdził czy wszystko ok.... maluszek od rana kopie więc mam nadzieje, że krzywda mu się nie dzieje:**
Wam też się zdarzają bóle brzucha??? Albo takie uczucie naciągania?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2015, 10:44
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
Aniołek 6 tc .... 15.02.2015 roku -
Hej dziewczyny... Mam pytanie, czy w około 18 tygodniu zdarzały wam się jakieś skurcze macicy? Wczoraj tak mi twardniał brzuch, że bylam przerazona, nie wiem czy to normalne i takie coś się zdarza czy to jakieś skurcze, ktore zle wróżą? Nie towarzyszył temu jakis kokretny ból tylko takie lekkie uczucie dyskomfortu, odczucie twardnienia, plamien rowniez nie ma... Czy ktos mial podobnie?Bartuś❤️
09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić -
NatiB wrote:Hej dziewczyny... Mam pytanie, czy w około 18 tygodniu zdarzały wam się jakieś skurcze macicy? Wczoraj tak mi twardniał brzuch, że bylam przerazona, nie wiem czy to normalne i takie coś się zdarza czy to jakieś skurcze, ktore zle wróżą? Nie towarzyszył temu jakis kokretny ból tylko takie lekkie uczucie dyskomfortu, odczucie twardnienia, plamien rowniez nie ma... Czy ktos mial podobnie?
moja znajoma tak miała, zalecono jej aspargin 3 razy dziennie po 2 tabletki, ewentualnie nospę i dużo leżenia wstawać miała tylko do wc. ale ja na Twoim miejscu na wszelki wypadek poszłabym do gin żeby sprawdził czy z szyjką wszystko ok, lepiej dmuchac na zimnę -
xpatiiix3 wrote:To są skurcze braxtona hicksa także nie martw się o ile zdarzają się parę razy dziennie i nie robią się regularne i bolesne
a mnie gin powiedział,że one są dopiero po 20 tyg i też tak wszędzie czytałam. i znajome też tak mówiły, a także moja znajoma położna, czyli 18 tydzień to raczej za wcześnie na takie skurcze.
-
hej, ja takich bóli póki co nie mam, ale wygooglałam takie coś:
Około 18.–20. tygodnia ciąży zaczniesz odczuwać ruchy swojego dziecka. Czasem będzie to dość gwałtowne wiercenie się, ale nie są to bolesne kopnięcia. Początkowo możesz je uznać za skurcze i zaniepokoić się, ale szybko zorientujesz się, w czym rzecz.
Po 20. tygodniu ciąży pojawiają się tzw. skurcze Braxtona-Hicksa, których zadaniem jest przygotowanie cię do porodu. Są to wyczuwalne, ale niebolesne skurcze – macica twardnieje, a potem wraca do normy. Czasem towarzyszy temu złe samopoczucie lub ból krzyża. Skurcze mogą pojawić się i występować dość regularnie przez kilka godzin, po czym nagle zniknąć.
http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/ciaza/bol-brzucha-w-ciazy-norma-czy-powod-do-niepokoju_35115.html
-
dziewczyny a ja tak z innej beczki: czy któraś z was ma może jakiś sprawdzony przepis na wigilijny barszcz czerwony z buraków? taki nie z torebki tylko robiony ze składników,samemu w tym roku mnie przypadł zaszczyt przygotowania a nigdy nie robiłam do tej pory
-
Anniusia wrote:a mnie gin powiedział,że one są dopiero po 20 tyg i też tak wszędzie czytałam. i znajome też tak mówiły, a także moja znajoma położna, czyli 18 tydzień to raczej za wcześnie na takie skurcze.
Ok.20tc (to nie jest twarda granica, jedna będzie miała po 15tc inna po 30tc albo "wcale" może nie odczuwać) ja miewam od ok.16tc i nie tylko ja odczuwam je od prawie początku 2 trymWiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2015, 11:49
FeliceGatto lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
xpatiiix3 wrote:Ok.20tc (to nie jest twarda granica, jedna będzie miała po 15tc inna po 30tc albo "wcale" może nie odczuwać) ja miewam od ok.16tc i nie tylko ja odczuwam je od prawie początku 2 trym
nie jestem lekarzem więc nie będę się wymądrzać, przekazuję tylko to co mi lekarz powiedział i co czytałam bo właśnie ostatnio go o to pytałam jak mnie bolały więzadła , nie mniej jednak uważam,że lepiej sprawdzić co się dzieję niż olać temat. u mnie z takim objawami w szpitalu zazwyczaj kładą na kilka dni na obserwację tak na wszelki wypadek. -
nick nieaktualnyWitam w 20 tyg !
Dziś mieliśmy pierwszą noc w nowym pokoju, wystarczy tylko wstawić łóżeczko, ale to dopiero w maju. Spało się super !
W ikei kupiliśmy komode na rzeczy bejbika, lampy i pierdołki. Poluje jeszcze na dywan i zasłonki.
Jade na obiad do mamuli, miłej niedzieli !xpatiiix3, josephinka84, klaudia1534, FeliceGatto, migussia lubią tę wiadomość
-
Hej,
Nareszcie po remoncie łazienki:) zostały jeszcze jakieś drobiazgi do zupełnego wykończenia mieszkania i urządzenie pokoiku dziecięcego ale to już w nowym roku
Dziś nie mam żadnych planów i mam nadzieje nadrobić ostatni tydzień na forum i fb
Nati, mnie od środy nic nie boli i czuje sie dobrze,ale do niedawna tez niepokoiły mnie bóle-u mnie na wysokości jajników-były to bóle więzadeł. Jeżeli ból nie ustępuje mimo brania no-spy mysle ze powinnaś sie udać na IP a tam maja obowiązek przyjąć ciężarna z bólami, jak sie dowiedziałam ostatnio
Btw podczas środowego badania usłyszałam, ze na tym etapie ciąży jest zbyt wcześnie żeby czuć ruchy nawet mimo tego,ze u mnie bliźniętaZgłupiałam do reszty bo mam wrażenie ze czuje ruchy
Jeśli chodzi o barszczyk to my rok temu mieliśmy gotowca z kartonu-zdaje sie ze Krakus i byl smaczny ale w tym roku tez zdecyduje sie na domowej roboty żeby nie faszerować sie chemia.Anniusia, FeliceGatto lubią tę wiadomość
-
Dzwoniłam do gina mojego to mówila, że nie mam panikować i nic się nie dzieje. Mówi, że póki nie boli to nie ma obaw żadnych, jednak własnie kierowałam sie tym, ze na te skurcze BH jest troche za wczesnie. Nie chce panikować bo wiem, że kruszyna też to czuje, poza tym czuje, ze maly mnie kopie tymi nóziami swoimi to mnie to uspokaja. Tylko własnie ciekawi mnie, czy któraś też tak miała i czy w związku z tym było jakies zagrozenie
dziekuje za odpowiedzi
xpatiiix3 lubi tę wiadomość
Bartuś❤️
09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić -
Mnie od kilku dni tez męczą takie skurcze i twardnieje mi co jakiś czas podbrzusze... jutro jadę do gina i zobaczymy co powie. W piątek byłam na usg połówkowym i było wszystko ok łożysko na tylnej ściance, nie przodujące ( z tym, że nie wiem czy na takim badaniu przez powłoki brzuszne będzie coś widać jakby się coś działo).[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
Aniołek 6 tc .... 15.02.2015 roku -
Jakbym tych ruchow nie czuła po tych skurczach to bym była załamana i bym jechała do szpitala... Ale i tak mi cos nie pasuje z tym twardnieniem... Te nospe moge wziac nawet gdy te skurcze są normalne i nie ma koniecznosci?Bartuś❤️
09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić