X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anno Śliczny ten twój maluszek <3

Gratulacje :)

Mnie nacinali miałam 8 szwów bolało mnie jak cholera, chodziłam jak kaczka siadałam na poduszkach ale wszystko do przeżycia :) naprawdę

5 szwów położna wyciągała a 3 zostaly w środku i mi się jadziło i mąż mi pęsetą i nozyczkami wyciągał hahahha lampka nocna i operacja :P

Nie wyobrażam sobie rane po CC jak boli :P

Anna255 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życze wam takiego nastawienia psychicznego jakie miałam jak jechałam na porodówkę :P

<3 wspominam radośnie byłam długo po terminie i jak się zaczęły skurcze wpadłam w wielką radość Jezu wreszcie :):):)

termin miałam na 28 stycznia a urodziłam 17 lutego + 3 pobyty w szpitalu po 3 dni na obserwacji :0

bereda11, Anna255 lubią tę wiadomość

• Monikkk Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99 wrote:
    Anno Śliczny ten twój maluszek <3

Gratulacje :)

Mnie nacinali miałam 8 szwów bolało mnie jak cholera, chodziłam jak kaczka siadałam na poduszkach ale wszystko do przeżycia :) naprawdę

5 szwów położna wyciągała a 3 zostaly w środku i mi się jadziło i mąż mi pęsetą i nozyczkami wyciągał hahahha lampka nocna i operacja :P

Nie wyobrażam sobie rane po CC jak boli :P

Niezły hardcore.
    A po CC...bardzo boli, choć wydaje mi się że to zależy od lekarza i szpitala. Ja rodzilam w uniwersyteckim w Krk i byłam bardzo zadowolona, a moje koleżanki które rodziły w innych szpitalach Man wrażenie że bardziej cierpiały.

Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016 <3
    ~~~~~~
    Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
    Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
    Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobrażam sobie, że cesarka to podobny próg bólu jak laparotomia, a jeśli tak to się nie boję, nawet gdybym musiała ją mieć :D po 2 dobach opanowałam technikę wstawania z łóżka, odbijając się na łokciu, żeby przy podnoszeniu się nie napinać mięśni brzucha :D Ja chyba w ogóle mam wysoki próg bólu, rzadko kiedy coś mnie boli tak, że nie daję rady funkcjonować.

bereda11, hiacynta99 lubią tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam podobnie CassieMK , tzn tak mi sie wydaje ze jestem silna fizycznie i psychicznie , ale poród to moze potwierdzic ha ha

CassieMK, hiacynta99 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Monikkk Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak wygląda laparotomia ale cc to jest chyba rozciecie maksymalnej ilości warstw w głąb, więc możliwe że trochę bardziej. Ale tak jak powiedziałam dobry lekarz to podstawa. A dziewczyny po CC mialtscie wrażenie że jak się za mocno pochylicie to Wam wypadnie brzuch? Ja byłam tym przerażona:)

~~~~~~
    Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że jak się dostawali do jajnika, to też musieli naciąć wszystko, ale...głowy nie dam :D A po operacji najgorszą rzeczą było pierwszy raz kichnąć, wtedy to i ja myślałam, że mi wszystko wypadnie ;) A i lekarz mi mówił, że jak bym musiała mieć cesarkę, to będą ciąć po bliźnie, w tym samym miejscu :)

oar89jcgzipdaets.png
  • Monikkk Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to pewnie podobnie. Tak kichanie, albo jak się raz zakrztusilam...myślałam że mnie rozerwie. Co by nie mówić było, minelo:)

hiacynta99 lubi tę wiadomość

~~~~~~
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny,czy wy też macie takie dni,że w ogóle nie czujecie,że jesteście w ciąży???

bereda11, CassieMK, hiacynta99, myszka2070 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Codziennie :) nic nie czuje :) ale lekarz mówił żeby się cieszyć z braku objawów :)

hiacynta99, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

• Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 00:09

xpatiiix3, hiacynta99, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka418 wrote:
    Codziennie :) nic nie czuje :) ale lekarz mówił żeby się cieszyć z braku objawów :)

no bo ja dzisiaj wyjątkowo bez objawów troche tylko piersi wrażliwe,avraczej sutki i tak mi coś strzeliło do głowy,że chyba nie ma nic :(

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tragicznie jakikolwiek zabieg przechodzę wymiotuje po narkozie itd.. tragicznie się bałam i w dniu porodu mała przewróciła się głową w dół z resztą do końca parę razy dziennie fikołki robiła bałam się cc panicznie nigdy w życiu bym bez uspokajajacych nie położyła się na stół szybciej bym z porodówki uciekła... nie wyobrażam sobie innego porodu niż SN ;) przez głupi wyrostek tak się boję tak tragicznie się czułam po operacji ja wyłam z bólu a poród to pikuś w porównaniu do tego.. ;)

Aniu śliczny fasolek ;) gratuluję serduszka <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 20:36

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Ja mam termin juz na 1czerwca ale na watku ktory zalozylam jeszcze nikogo nie ma oprocz mnie. Wiec czy moge na razie was podczytywac?
    To moja pierwsza ciaza i udalo sie w 1cs. Troche boje sie jeszcze bo jestem dopiero 11dpo ale beta z wczoraj wyszla 44 :) Jutro pojde na druga zobaczec jak przyrasta
    Pozdrawiam :)

Monikkk, anka418, CassieMK, hiacynta99, bimba, kejkej, kasius, Suri97 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanko dziewczynki planuje w piątek powtórzyć bete czyli po 48h jako powinien być przyrost żeby było wszystko w normie jak teraz mam 81 to ile powinno być w piątek?

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney zapraszamy ;)

Maialenn min 66% przyrostu ale z reguły większe ciut są myślę że ok.150-200 nawet może być jak nie lepiej ;)

Maialenn, hiacynta99 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Monikkk Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja bym chciała ale nie ma szans na SN. Zawsze mi sie marzyła duża rodzina. Sama jestem jedynaczka i miałam nadzieję że uda mi się stworzyć duży szczęśliwy dom. Może to takie trywialne, może za dużo książek czytam w każdym razie poród Leny przez CC, a następnie jej odejście zniweczyly te marzenia. Jednak przegadalismy z M sprawę i stwierdziliśmy ze z marzeń się nie rezygnuje, tylko czasem trzeba je zmodyfikować i postanowilismy że jeśli tylko dorobimy się odpowiednich i wymaganych warunków, to bez względu na to czy będziemy mieć biologiczne dzieci i ile ich będzie to podejmiemy się adopcji:)

~~~~~~
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetka22 wrote:
    dziewczyny,czy wy też macie takie dni,że w ogóle nie czujecie,że jesteście w ciąży???
    smerfetka musze sobie to caly czas przypominac bo zadnych objawów jeszcze nie mam...

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monikkk wrote:
    No ja bym chciała ale nie ma szans na SN. Zawsze mi sie marzyła duża rodzina. Sama jestem jedynaczka i miałam nadzieję że uda mi się stworzyć duży szczęśliwy dom. Może to takie trywialne, może za dużo książek czytam w każdym razie poród Leny przez CC, a następnie jej odejście zniweczyly te marzenia. Jednak przegadalismy z M sprawę i stwierdziliśmy ze z marzeń się nie rezygnuje, tylko czasem trzeba je zmodyfikować i postanowilismy że jeśli tylko dorobimy się odpowiednich i wymaganych warunków, to bez względu na to czy będziemy mieć biologiczne dzieci i ile ich będzie to podejmiemy się adopcji:)

Monikkk, wcale to nie jest trywialne... To co piszesz jest piękne i świadczy tylko o tym jak wielkie macie serducha i jak wiele w sobie pokładów miłości dla niejednego maluszka. Tym razem będzie dobrze, zobaczysz :)

Monikkk lubi tę wiadomość

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • Monikkk Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję mejbi za miłe słowa:*

mejbi, hiacynta99 lubią tę wiadomość

~~~~~~
‹‹ 92 93 94 95 96 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ