X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlkaBdg wrote:
    Dziewczyny, Wy to chociaż doświadczenie z porodem macie.
    Ja to pierworódka i wizja porodu przyprawia mnie o palpitacje serca XD

Nie martw się ;) Ja w pierwszej też bałam się histerycznie, do tego stopnia że wmawiałam mojemu ginowi że tylko cesarka i nie ma innej opcji a potem im bliżej rozwiązania tym bardziej przekonywałam się do porodu naturalnego i tak urodziłam. Przede wszystkim nie słuchaj żadnych strasznych historii o porodach od życzliwych ;) teraz wcale taka odważna nie jestem ale jak raz to przeżyłam to i drugi raz przeżyję :) widok maleństwa wynagradza wszystko i budzi tyle emocji że głowa mała :)

OlkaBdg lubi tę wiadomość

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mejbi wrote:
    Nie martw się ;) Ja w pierwszej też bałam się histerycznie, do tego stopnia że wmawiałam mojemu ginowi że tylko cesarka i nie ma innej opcji a potem im bliżej rozwiązania tym bardziej przekonywałam się do porodu naturalnego i tak urodziłam. Przede wszystkim nie słuchaj żadnych strasznych historii o porodach od życzliwych ;) teraz wcale taka odważna nie jestem ale jak raz to przeżyłam to i drugi raz przeżyję :) widok maleństwa wynagradza wszystko i budzi tyle emocji że głowa mała :)

Ja tez od dawna mowie o myślę o cc ale jeszcze o moim pomyślę nie mówiłam lekarzowi :p a już w ogóle bez znieczulenia porodu sobie nie wyobrażam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka418 wrote:
    Ja tez od dawna mowie o myślę o cc ale jeszcze o moim pomyślę nie mówiłam lekarzowi :p a już w ogóle bez znieczulenia porodu sobie nie wyobrażam :)

Widziała CC na własne oczy !!! odradzam chyba że sytuacja zmusi :P pracuje w szpitalu wiem czym to pachnie

bimba lubi tę wiadomość

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny , chwilke sie zdrzemnęlam a tu tyle wiadomosci :-)
    nowe dziewczyny witam i powodzenia zycze ..

hiacynta99 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze nie zdążyłam pomyśleć, że przecież ciąża = poród hahaha, od razu miałam skojarzenie ciąża = dzieciątko :P ale powiem Wam, że chyba się nie boję...w sumie miałam w życiu dwie operacje już, tu ból pewnie będzie większy, ale pewnie cała otoczka (lekarze, pielęgniarki, zapach szpitalny, zamieszanie, lewatywa etc.) wygląda bardzo podobnie :D

Eliana lubi tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to jeszcze nie mysle o porodzie , czekam na wizyte na poczatku pazdziernika mam dopiero...

CassieMK lubi tę wiadomość

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99 wrote:
    Widziała CC na własne oczy !!! odradzam chyba że sytuacja zmusi :P pracuje w szpitalu wiem czym to pachnie

Ja się boję komplikacji po sn koleżanki córka utknela w kanale i złamali jej obojczyk mała ma prawie rok a rączka jest niesprawna :( poza tym za dużo historii z nietrzymaniem moczu albo sn kończące się i tak cc... chciałabym tego uniknąć ;) tak jak pęknięcia czy nacinania...

hiacynta99 lubi tę wiadomość

• mejbi Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99 wrote:

No jeśli chodzi o cc ja też leżałam na sali z dziewczynami po cesarkach. Po naturalnym dziewczyny normalnie chodzą, wykonują wszystkie czynności i opiekują się samodzielnie maluszkami. Ja dziewczynie po cc na łóżku obok dziecko podawałam do łóżka bo wstać nie mogła nawet ani usiąść. Także wszystko ma swoje plusy i minusy. Jak sytuacja tego wymaga to nie ma wyjścia ale ja jeśli tylko nie będzie ku temu przeciwskazań to ja osobiście rodzę naturalnie ;)
    Dziewczyny głowa do góry, wszystko jest do przeżycia, spojrzcie ile chodzi ludzi po świecie, oni wszyscy się jakoś urodzili przecież :)

CassieMK lubi tę wiadomość

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak byłam po laparoskopii na sali obserwacji była laska po CC dramat płakała z bólu nie mogła nawet ręki sięgnąć do maleństwa :/ kuzynka po znieczuleniu w kręgosłup ma do dzis bóle kręgosłupa musiała miec ciecie bo miała nefrostomie całą ciąze chodziła z workiem przypiętym do nerki .

Ja rozumiem jak trzeba to trzeba ciąć, ale jesli nic się nie dzieje to rodzmy kobiety naturalnie :) a nacinanie nie boli ja byłam nacinana bo synek był wiekszy niz na Usg :)

mejbi, Dariaaa88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszyscy mówią ze nacinanie nie boli ale ja się boję hak cholera każdej igły czy innego bólu :p umarła bym :p

• CassieMK Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka w szkole rodzenia usłyszała bardzo mądre zdanie od położnej:

natura nie da nam bólu, którego nie będziemy w stanie znieść, przecież też chce, żeby to dziecko się urodziło :)

Ale ja, tak jak bereda, zupełnie jeszcze o tym nie myślę, na razie mam w głowie pęcherzyk, zarodek i serduszko, a później rosnący brzuszek, informowanie rodziny, kompletowanie wyprawki... :D

mejbi, bereda11 lubią tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacynta, jestem tego sama zdania co Ty :)
    Ale tak naprawdę to jeszcze ogrom czasu do porodu i nie ma co się martwić narazie :)
    Trzeba się cieszyć tymi chwilami które są aktualnie i później kopniaczkami, mi osobiście tych kopniaków bardzo brakowało później ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 18:55

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja nie zdążyłam poinformować nawet ze się zaczęło dopiero jak urodziłam syna to zadzwoniłam że ja już urodziłam i wszyscy w szoku heheheh sama byłam a córkę z mamą a teraz z K będę rodzić i może mama wpadnie bo i tak pracuje tam w szpitalu jeszcze poród z córką odbierała sama szefowa położnych z porodówki która średnio 3-4 porody rocznie odbiera wiec czułam się wyróżniona odwiedzała mnie nawet na poloznictwie później ;) cudowna kobieta a mama przeciela pepowine :P

Co do porodu pierwszego nie bałam się wcale drugi myślałam że bedzie taki ekstra jak pierwszy tez się nie bałam wręcz się doczekać nie mogłam teraz tez się nie boję ;) tylko chce aby tym razem było jak należy i aby tatuś był przy narodzinach dziecka :)

Ja też czekam na pierwsze ruchy ;) cudowne uczucie ;) w poprzedniej ciąży jakoś 12/13 tydzień już były ale to temu że łożysko na tylnej ścianie ciekawa jestem kiedy teraz poczuje bo z synem jak łożysko było na tylnej ścianie jakoś 18/19 tc ale łożysko na przedniej ścianie macicy wiec amortyzowalo jednak te ruchy ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 19:05

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • OlkaBdg Przyjaciółka

Wysłany: 16 września 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda, do porodu jeszcze długa droga.
    A tak z innej beczki.. Któraś z Was ma takie podbarwiony na brązowo-różowo śluz?
    U mnie pojawił się tylko raz, na początku ciąży- możliwe,że była to implantacja. I dziś.Pytałam moją gin, mówiła,że tak może być,ale generalnie mam już schizy.
    Nie ma tego dużo, biorę luteinę,ale po dwóch poronieniach ( z tym,ze dużo młodszych niż teraz) to różne myśli przychodzą do głowy...

f2w3rjjglqgxjlog.png
    Pozdrawiam,
    Ola
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko jest mocno ukrwione mogło pękać jakieś naczynka w pochwie ,nie powinnaś się raczej tym stresować ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nie nacieli przy pierwszym 3 szwy przy drugim nic a nic ale co tu dużo mówić jak kruszynka :) kurde ale samo wkłucia w kręgosłup przy drugim porodzie bolało bardziej niż skurcze w tamtym czasie i uważam że gorzej się czułam po tym zzo niż bez...

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mejbi, nie wszyscy mogą po naturalnym wstać. To prawda,że wiele dziewczyn wstaje i super się ma. Ja np. niestety byłam dużo nacinana wewnątrz i na zewnątrz i przez prawie dwa tyg ledwo sobie sama radziłam. A może inaczej, radziłam oczywiście bo się nie użalałam nad sobą,ale bardzo bolało. Myślę,że po jednym porodzie teraz jest mi trochę trudniej o tym myśleć bo wiem czym to pachnie ;) W każdym razie moment jak dostaniemy dziecko na pierś wszystko wynagradza!!!Najwspanialszy momen EVER!!!:D

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    csirA4z.jpg

Kochane maluszek jest!!! :) nawet serduszko slyszalam dzis przez chwile <3 <3 <3 nadal ciezko mi w to uwierzyc, ale juz troche spokojniejsza jestem, ze jednak maluch jest we wlasciwym miejscu, no i ze rosnie :) ciagle od poczatku ciazy bolal mnie lewy jajnik, okazalo sie ze sa tam male krwiaki (mozliwe, ze pozostalosc po punkcji) ale dr kazala sie nie przejmowac, bo nie sa jakies mega duze i zagrazajace dla dziecka. Powinnam duzo lezec i odpoczywac, powinno pomoc :) Kolejna wizyta za 2 tygodnie, a potem juz jakos co miesiac <3 Tak sie ciesze, ze poki co jest wszystko w porzadku :)

moje szczescie ma wielkosc 6,2 mm :)

termin niby wg dr 8 maj, wg ovu 6 maj, wiec zobaczymy :) 6 tydz i 3 d ciazy :)

Buziaki:*

dziekuje za kciuki, przydaly sie bardzo :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 19:14

anka418, Monikkk, hiacynta99, bereda11, mejbi, CassieMK, monilia84, Dariaaa88, klaudia1534, Kourtney, JusWik, Agnieszka0812, kasius lubią tę wiadomość

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna 255 milo to slyszec i ciesze sie razem z Toba :-)

hiacynta99, Anna255 lubią tę wiadomość

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Monikkk Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale cudne zdjęcia....
    Dziewczyny, gdzie tam do porodu:) ogólnie to widzę że sporo u nas pierworodek:) nie stresujecie się, nie czytajcie za dużo, albo tylko miłe rzeczy i nie słuchajcie o porodach. Każdy jest inny, ale każdy jest do wytrzymania. To małe cudo które dajemy na świat, przepelnia nas taka miłością ze o bólu bardzo szybko się zapomina:)

hiacynta99, bereda11, Anna255 lubią tę wiadomość

Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016 <3
    ~~~~~~
    Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
    Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
    Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
‹‹ 91 92 93 94 95 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ