X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Jitka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    jejku jaki duży ten Twój Maluszek :) śliczne zdjęcie :) boskie :) dobrze że dostała nagrodę :) - NIE MOGŁO BYĆ INACZEJ :) nie mogę się na to 3d napatrzeć :P :D

Wózek najpierw wybraliśmy model w sklepie, zdecydowaliśmy się który Nam odpowiada itd. a że za nowy z tyloma akcesioriami trzeba dać koło 6 000zł to jeszcze tak nas nie porąbało :P i polowaliśmy na używane na olx trafiła się okazja i jest :) przytargowaliśmy się dobrze i jest Nasz :) kwestia była tylko tapicerki i wykończenia :) jest ich dużo na olx, a że ja mam małe auto swoje to musiał się nieźle składać :) i zajmować mało miejsca :P a nawet w ulotkach jest że ten model mieści się do bagażnika mini :)

słyszałam, że dobre są te Hartany, kuzynka męża sobie kupiła, też właśnie chcę najpierw podjechać do sklepu i popatrzeć za czymś, ale pewnie trochę później się wybierzemy pod koniec stycznia albo później. A Wy kiedy zaczynacie poszukiwania za rzeczami dla dzieciaczków?

xnw4skjow1ozejvq.png

NADZIEJA...
    Nazywamy ją "matką głupich". Ale w najgorszych sytuacjach to ona nas utrzymuje.
    Mówimy "jest złudna". Ale jednak zawsze nam towarzyszy.
    Mówimy "siostra wiatru". Ale zawsze odchodzi ostatnia...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my dziś zaczęliśmy 5ty miesiąc i z tej okazji kupiliśmy piękne białe łózeczko :))

Jitka, Carolq, pasia27, FeliceGatto lubią tę wiadomość

• Różyczka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kw wrote:
    Jest wynik Fisha. Prawidłowy jest.Wykluczono zespoły Patau Edwardsa i Downa!!!!! Jestem taka szczęśliwa Co prawda trzeba czekam na pełną amniopunkcje ale najgorsze wykluczyli!!!!! Ulżyło mi to teraz może bóle brzucha i skurcze tez miną. Nie mogą mi podnieść ciśnienia. z tego mega niskiego i nadal leżę.Za to synek juz tak się często rusza ze prawie cały dzień Dziękuję Wam za wsparcie ogromne i wiarę ze może być dobrze
    Kw wspaniałe wieści!!!
    Aż mi się łezki o oczach zakręciły :)
    Trzymam kciuki cały czas, mam nadzieję, że kolejne wyniki to tylko formalność i będziesz mogła się cieszyć zdrowym Dzidziusiem i spokojną ciążą.
    Sciskam Kochana <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kw- widzisz mówiłam ci ze bedzie dobrze :)
    bardzo sie ciesze :)

• migussia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 19:16

Carolq lubi tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Kw super wieści !!! :)

Różyczka mam nadzieje,że usłysze dobre wieści, choć już się niecierpliwie bardzo. Co chwile dotykam brzucha czy już czuć jakieś bulgotki, jakiś czas temu czułam a teraz od kilku dni zero.. staram się myśleć pozytywnie nie ma innej opcji !

Carolq wózek boski, taki mały i zgrabny ;)

Miriam witaj, wszystko będzie dobrze ! :)

Cigaretta ja czułam pierwsze drapanie w 17 tyg a po 3 dniach przez następne 3 tyg NIC! Aż tu nagle kopniaki :) Nie martw się bo masz jeszcze dużo czasu na pierwsze wyraźne ruchy Maleństwa :) Także ten, głowa do góry :)

Cigaretta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To właśnie przed chwilką zlicytowałam :P

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4cdcaa81594c.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ada869c2d21c.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/849ad9c2d851.jpg

dziś mam dobry dzień :P

Monikkk, migussia, pasia27, klaudia1534, Marietta, Jitka, xpatiiix3, katarzyna_d, luna91, helutka, izizizi, Negra, mariam85, Różyczka, FeliceGatto lubią tę wiadomość

• Marietta Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KW- musiało się to dobrze skończyć, cieszę się ogromnie :)

Carolq- najsłodsze te skarpeteczki <3

Ja dzisiaj w ciucholandzie kupiłam spodnie NOWE :D HM mama, z metką jeszcze, za 2 zeta :)

migussia, katarzyna_d, Negra, Carolq, helutka, pasia27, FeliceGatto lubią tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Jitka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta - miałaś szczęście z tymi spodniami. Ja chyba będę musiała kupić nowe w sklepie, bo jak byłam kiedyś w ciucholandzie to nie było w ogóle i nie chce mi się tak chodzić z jednego do drugiego.

Carolq - śliczne ciuszki :)

Carolq lubi tę wiadomość

xnw4skjow1ozejvq.png

NADZIEJA...
    Nazywamy ją "matką głupich". Ale w najgorszych sytuacjach to ona nas utrzymuje.
    Mówimy "jest złudna". Ale jednak zawsze nam towarzyszy.
    Mówimy "siostra wiatru". Ale zawsze odchodzi ostatnia...
  • migussia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 19:17

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mariam85 wrote:
    Mam 30 lat jestem szczęśliwa mamą dwójki dzieci, mam córeczkę 10 letnią Julię i 9letniego synka Huberta.Postanowilismy z mężem postarać się o jeszcze jednego malucha :)14 stcznia dowiedziałam się że jestem w 4tygodniu ciąży, tydzień później poronilam bardzo to przeżyłam ale cóż trzeba żyć dalej.Teraz jestem w kolejnej ciąży bardzo jestem szczęśliwa ale uraz zostaje:( bo nie ma dnia żebym się nie bała o swoje maleństwo.Mieszkam w Anglii chodzę prywatnie do mojego lekarza co 4tyg,jak narazie jest wszystko dobrze :)
    hej Mariam witam na forum moja sasiadke;-),ja tez mieszkam w Uk i jest to moja pierwsza ciaza

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KWto wlasnie chcialysmy uslyszec , super , ciesze sie razem z Toba ...

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kw zobaczysz wszystko będzie dobrze !!!! Super ze maluch bez wad

• Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 07:56

pasia27, Agusia ;) lubią tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KW - ach jak ja się cieszę że u was wszystko ok!!!! cudownie

co do poduchy - ja też mam motherhood - jest super!

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magenta wrote:
    forte jest na receptę wiec to inna sprawa niż samodzielne branie no-spy tak o :P

Sylika, jak się czujesz? mnie ostatnio nic nie boli(dzis rano tak delikatnie jakby zabolały więzadła) i zastanawiam się czy to dobrze??mój lekarz od samego poczatku powtarzał,że w ciąży bliźniaczej brzuch często boli....a mnie boli dość sporadycznie :O
    boli źle-nie boli też źle :P

ja czuje się już lepiej i niby ok ale mam pobelewania w bokach ciut niżej pod żebrami ale też lekarze w szpitalu mówili że to normalne ważne aby nie bolało w dole brzucha jak na okres i żeby boleśnie brzuch się nie stawiał to znaczy że jest dobrze ale ja to mam schizy jak coś mnie zaboli :/ palma mnie bierze dziś mój brzuch się chyba znów powiększył ;) mój wrócił z pracy i mówi ej ! ale CI już brzuch widać :) he he śmiać się zaczęłam :)
    a ty ciesz się że nic Cie nie boli lepiej nie strachać się co chwile :)

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam poduchy z supermami kosztowała 90 i faktycznie wygodnie się śpi :) ja polecam

Cigaretta lubi tę wiadomość

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, w takim razie jakąś wybiore sobie pod choinke :P
    Czekam na męża u dentysty już godzinke... jeszcze jakieś zakupy zrobimg bo w lodówce echo i do domu.

• Sylika Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kw tak się cieszę że wszystko jest dobrze :) !! i wierzę że Ci już trochę ulżyło , teraz najważniejsze abyś spokojnie odoczywała :).

Carolq ale ciuszki fajne a wózek bomba mój typ :) i te futerko jest ekstra moja szwagierka ma wózek stooke ixplory i też ma takie futerko na zime extra :)

a i ja się pochwalę poduszką z motherhood siora mi kupiła w prezencie ale jest świetna i naprawdę dobrze się z nią śpi mój tylko się denerwuje jak się od niego odgradzam he he ;) ma utrudniony dostęp :P

katarzyna_d, Carolq, bereda11 lubią tę wiadomość

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzień zaliczam do udanych :P fryzjer zaliczony, włosy wyszły blad nie jakies rude hehe :P

Znowu zaparcia mnie mecza:-\ cos jelita sie leniwe zrobiły

Sylika lubi tę wiadomość

‹‹ 953 954 955 956 957 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ