X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie ja :) jakos średnio spałam ale i tak ja dzis mam ambitny plan sprzątania . Zobaczymy co z tego wyniknie :)
    Co do magmę b6 ja zażywam codziennie nospe doraźnie jak naprawde czuje bol moze zdażyło sie to z 2 razy .

Kciuki za wizytujących :)

FeliceGatto lubi tę wiadomość

• Sylika Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam nospę forte wypisaną i muszę brać 3 razy dziennie ze względu na zbyt aktywną macicę ..

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć laski !
    Różyczka zazdroszcze kopniaków, u mnie cisza i brzuch dziwny, zaczynam się martwić :( ale tylko 6 dni do wizyty musze przetrwać..

Też biore magne b6 czasami.
    Dziś na obiad jakieś klopsiki z mielonego musze wykombinować i może sos pieczarkowy :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 11:06

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patkaaxx90 wrote:
    A mnie cos zaczyna ząb boleć a raczej pozostały po nim korzeń.. Cos czuje ze jeszcze będę musiała chirurga odwiedzić przed świętami. Nie wiecie czy można usuwać ??
    Jestem na świeżo w temacie, w czwartek usunelam ząb, oczywiście że znieczuleniem wiec spoko.nic nie czułam, ale za to boli mnie teraz cały czas, ból podchodzi pod oko, boli cały policzek. ... pojechałam sprawdzić i wszystko ok i ładnie się goi, ale ból masakryczny, apap za dużo nie pomoże a nic innego nie można, ale jeśli ząb jest chory to i tak dla maleństwa będzie lepiej jeśli wyrwiesz

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baśka86 wrote:
    Mamamiśka norma u nas na czczo dla kobiet w ciązy jest 92 po obciązeniu glukoza po godz 180 a po 2 godz 153
    Potwierdzam :-) są nowe normy a rok temu były niższe

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dentysta mówi, że najlepszy czas na wyrywanie zęba to drugi trymestr, nie powinno się rwac w 1 i 3, jak widać co lekarz to opinia :-)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 07:57

Agusia ;) lubi tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Cigaretta a ja właśnie idę obierać pieczarki na zupkę, straszne mam zachcianki ostatnio :) No jeszcze troszkę do wizyty musimy wytrzymać, już niedługo więc da się radę. Co do ruchów ja się dowiedziałam z wypisu ze szpitala, że łożysko mam na ścianie przedniej i z tego co wyczytałam to maleństwo może w brzuchu wyczyniać dzikie figle a ja czuje jedynie od czasu do czasu delikatne kopniaczki..

Przeglądając ostatnio forum belly trafiłam na fajnego bloga http://www.srokao.pl/ gdzie jedna z mamuś jeśli dobrze wyczytałam chemiczka opisuje składy wielu kosmetyków dla maluszków. Poczytałam, podpatrzyłam i trochę mi się w głowie rozjaśniło czego szukać dla dziecka :)

Cigaretta, Agusia ;), FeliceGatto lubią tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • helutka Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już dwa razy plombowałam zęby w ciąży, za każdym razem ze znieczuleniem nasiękowym :)
    Każdy normalny dentysta i ginekolog powiedzą, że można i trzeba znieczulać - komfort mamy = komfort dzieciaczka :)

Agusia ;) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia ja też mam łożysko na przedniej ścianie i tym faktem się pocieszam, może dlatego nic nie czuje.
    Moja lodówka świeci pustkami, nie wiem co upichcić a do sklepu daleko..

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaaa88 wrote:
    Potwierdzam, że najlepszy czas na zęby to 2 trymestr. Ogólnie nie rozumiem po co usuwać ósemki w ciąży, jeśli nie bolą można na spokojnie zostawić to po ciąży. Aga a jakie znieczulenie miałaś? Tak z ciekawości pytam.
    Kurcze nie mam pamięci to tych nazw, na pewno znieczulenie ciążowe, mnie trzyma krócej niż zwykle, jak w 1 ciąży robiła kanał to końcówka juz była lekko bolesna

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A stronę Sroka o polecam :-) czytałam w pierwszej ciąży od a do z :-)

klaudia1534, FeliceGatto lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Magenta Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika wrote:
    ja mam nospę forte wypisaną i muszę brać 3 razy dziennie ze względu na zbyt aktywną macicę ..
    forte jest na receptę wiec to inna sprawa niż samodzielne branie no-spy tak o :P

Sylika, jak się czujesz? mnie ostatnio nic nie boli(dzis rano tak delikatnie jakby zabolały więzadła) i zastanawiam się czy to dobrze??mój lekarz od samego poczatku powtarzał,że w ciąży bliźniaczej brzuch często boli....a mnie boli dość sporadycznie :O
    boli źle-nie boli też źle :P

Sylika lubi tę wiadomość

5bd5222f11.png
  • Monikkk Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja byłam u dentysty w zeszły piątek i wyrywałam 6. Moja dentystka mówi, że to są stare bujdy że się zebów w ciąży nie robi. Owszem, nie zaleca się w 1 trym ale później już spokojnie. Chore zęby to infekcja całego organizmu, niedawno dowiedziałam się że nawet mogą wywoływać porody przedwczesne. No w każdym razie to jest taka babeczka koło 50-ki i mówi że mam sobie porobić zęby w ciąży bo później to już nie będzie czasu, a coraz więcej osób chodzi z nieleczoną próchnicą. Myślę że jak się troche odkuje to jej posłucham i zrobie sobie to co trzeba, bo jednak prywatnie troche kroi. Oczywiście zapisałam sie na NFZ bo w ciąży się należy ALE uwaga! od pewnego czasu coś się zmieniło i to chyba nie tylko u nich, a w ogóle w refundacji, że nie ma już dopłat. I myslałam sobie wyrwać zęba na fundusz a wziąć prywatnie znieczulenie no ale okazało się że się tak nie da. Więc ja panikara i osoba z ogromnym igłowstrętem powiedziałam że nie dam się kuć i musiałam zapłaci za całą wizytę. Zależy mi na znieczuleniu konputerowym bo po pierwsze jest niemalże bezbolesne, twarz nie drętwieje i jest mniej inwazyjne w ciąży w porównaniu do zwykłego (tu mam na myśli znieczulenie ciążowe strzykawką), a znacznie lepiej działa. Wcześniej oczywiście poczytałam na necie i fakycznie większość zabiegów z zębami można od 2 trym spokojnie robić.

FeliceGatto lubi tę wiadomość

Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016 <3
    ~~~~~~
    Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
    Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
    Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się Wam pochwalić Mamy wózek znaczy będziemy mieć w styczniu bo nie chcieliśmy by wysyłała teraz przed świętami :)

wstawiam Focie :P

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a11bcba5704a.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/cdd48f67f8b0.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/78ff6bf2cf52.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e8c70bc24f58.jpg

tak się cieszę :)Wszystko jest odpinane , wózek w bardzo dobrym stanie z eko skóry :) i taki jak chcieliśmy :) Mały lekki ,zwrotny, łatwo szybko się składa do małych rozmiarów :) gondolka też składana na płasko :) no i Hartan wiec niemiecka dobra firma :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 12:49

katarzyna_d, Kłosia, FeliceGatto, paris, migussia, Marietta, Sylika, luna91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nospe biorę jak sie cos zaczyna dziać!! Jak jest ok to nie biorę :P jak trzeba to trzeba lepiej zapobiegać niż później płakać.

Magnez to mi endokrynolog zalecił.

Ostatnio robiłam magnez i dalej mam na niskim poziomie a biorę 2x1 to ja nie wiem co by było, gdybym nie brala

• JusWik Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie tez słyszałam ze najlepszy jest 2 trymestr na zęby. Z leczeniem nie mam problemu, leczylam kanalowo bez znieczulenia i nie bylo strasznie, zresztą nigdy znieczulenia nie bralam nawet przed ciążą. Mnie te do usuniecia nie bolą wiec wstrzymam sie z tym wyrywaniem. A reszte lecze normalnie.

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• JusWik Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carloq przesliczny ten wózek! !!

Carolq lubi tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny czy mogłabym jeszcze do was dolaczyc

JusWik, Różyczka, pasia27, Marietta, bereda11, luna91 lubią tę wiadomość

• JusWik Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mariam85 wrote:
    Witam dziewczyny czy mogłabym jeszcze do was dolaczyc
    Witamy mariam. Napisz cos o sobie. Mam nadzieje ze dobrze bedziesz sie z nami czuła

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

‹‹ 951 952 953 954 955 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ