SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie ja :) jakos średnio spałam ale i tak ja dzis mam ambitny plan sprzątania . Zobaczymy co z tego wyniknie :)
    Co do magmę b6 ja zażywam codziennie nospe doraźnie jak naprawde czuje bol moze zdażyło sie to z 2 razy .

Kciuki za wizytujących :)

FeliceGatto lubi tę wiadomość

• Sylika Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam nospę forte wypisaną i muszę brać 3 razy dziennie ze względu na zbyt aktywną macicę ..

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć laski !
    Różyczka zazdroszcze kopniaków, u mnie cisza i brzuch dziwny, zaczynam się martwić :( ale tylko 6 dni do wizyty musze przetrwać..

Też biore magne b6 czasami.
    Dziś na obiad jakieś klopsiki z mielonego musze wykombinować i może sos pieczarkowy :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 11:06

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patkaaxx90 wrote:
    A mnie cos zaczyna ząb boleć a raczej pozostały po nim korzeń.. Cos czuje ze jeszcze będę musiała chirurga odwiedzić przed świętami. Nie wiecie czy można usuwać ??
    Jestem na świeżo w temacie, w czwartek usunelam ząb, oczywiście że znieczuleniem wiec spoko.nic nie czułam, ale za to boli mnie teraz cały czas, ból podchodzi pod oko, boli cały policzek. ... pojechałam sprawdzić i wszystko ok i ładnie się goi, ale ból masakryczny, apap za dużo nie pomoże a nic innego nie można, ale jeśli ząb jest chory to i tak dla maleństwa będzie lepiej jeśli wyrwiesz

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baśka86 wrote:
    Mamamiśka norma u nas na czczo dla kobiet w ciązy jest 92 po obciązeniu glukoza po godz 180 a po 2 godz 153
    Potwierdzam :-) są nowe normy a rok temu były niższe

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dentysta mówi, że najlepszy czas na wyrywanie zęba to drugi trymestr, nie powinno się rwac w 1 i 3, jak widać co lekarz to opinia :-)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 07:57

Agusia ;) lubi tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Cigaretta a ja właśnie idę obierać pieczarki na zupkę, straszne mam zachcianki ostatnio :) No jeszcze troszkę do wizyty musimy wytrzymać, już niedługo więc da się radę. Co do ruchów ja się dowiedziałam z wypisu ze szpitala, że łożysko mam na ścianie przedniej i z tego co wyczytałam to maleństwo może w brzuchu wyczyniać dzikie figle a ja czuje jedynie od czasu do czasu delikatne kopniaczki..

Przeglądając ostatnio forum belly trafiłam na fajnego bloga http://www.srokao.pl/ gdzie jedna z mamuś jeśli dobrze wyczytałam chemiczka opisuje składy wielu kosmetyków dla maluszków. Poczytałam, podpatrzyłam i trochę mi się w głowie rozjaśniło czego szukać dla dziecka :)

Cigaretta, Agusia ;), FeliceGatto lubią tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • helutka Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już dwa razy plombowałam zęby w ciąży, za każdym razem ze znieczuleniem nasiękowym :)
    Każdy normalny dentysta i ginekolog powiedzą, że można i trzeba znieczulać - komfort mamy = komfort dzieciaczka :)

Agusia ;) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia ja też mam łożysko na przedniej ścianie i tym faktem się pocieszam, może dlatego nic nie czuje.
    Moja lodówka świeci pustkami, nie wiem co upichcić a do sklepu daleko..

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaaa88 wrote:
    Potwierdzam, że najlepszy czas na zęby to 2 trymestr. Ogólnie nie rozumiem po co usuwać ósemki w ciąży, jeśli nie bolą można na spokojnie zostawić to po ciąży. Aga a jakie znieczulenie miałaś? Tak z ciekawości pytam.
    Kurcze nie mam pamięci to tych nazw, na pewno znieczulenie ciążowe, mnie trzyma krócej niż zwykle, jak w 1 ciąży robiła kanał to końcówka juz była lekko bolesna

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A stronę Sroka o polecam :-) czytałam w pierwszej ciąży od a do z :-)

klaudia1534, FeliceGatto lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Magenta Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika wrote:
    ja mam nospę forte wypisaną i muszę brać 3 razy dziennie ze względu na zbyt aktywną macicę ..
    forte jest na receptę wiec to inna sprawa niż samodzielne branie no-spy tak o :P

Sylika, jak się czujesz? mnie ostatnio nic nie boli(dzis rano tak delikatnie jakby zabolały więzadła) i zastanawiam się czy to dobrze??mój lekarz od samego poczatku powtarzał,że w ciąży bliźniaczej brzuch często boli....a mnie boli dość sporadycznie :O
    boli źle-nie boli też źle :P

Sylika lubi tę wiadomość

5bd5222f11.png
  • Monikkk Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja byłam u dentysty w zeszły piątek i wyrywałam 6. Moja dentystka mówi, że to są stare bujdy że się zebów w ciąży nie robi. Owszem, nie zaleca się w 1 trym ale później już spokojnie. Chore zęby to infekcja całego organizmu, niedawno dowiedziałam się że nawet mogą wywoływać porody przedwczesne. No w każdym razie to jest taka babeczka koło 50-ki i mówi że mam sobie porobić zęby w ciąży bo później to już nie będzie czasu, a coraz więcej osób chodzi z nieleczoną próchnicą. Myślę że jak się troche odkuje to jej posłucham i zrobie sobie to co trzeba, bo jednak prywatnie troche kroi. Oczywiście zapisałam sie na NFZ bo w ciąży się należy ALE uwaga! od pewnego czasu coś się zmieniło i to chyba nie tylko u nich, a w ogóle w refundacji, że nie ma już dopłat. I myslałam sobie wyrwać zęba na fundusz a wziąć prywatnie znieczulenie no ale okazało się że się tak nie da. Więc ja panikara i osoba z ogromnym igłowstrętem powiedziałam że nie dam się kuć i musiałam zapłaci za całą wizytę. Zależy mi na znieczuleniu konputerowym bo po pierwsze jest niemalże bezbolesne, twarz nie drętwieje i jest mniej inwazyjne w ciąży w porównaniu do zwykłego (tu mam na myśli znieczulenie ciążowe strzykawką), a znacznie lepiej działa. Wcześniej oczywiście poczytałam na necie i fakycznie większość zabiegów z zębami można od 2 trym spokojnie robić.

FeliceGatto lubi tę wiadomość

Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016 <3
    ~~~~~~
    Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
    Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
    Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się Wam pochwalić Mamy wózek znaczy będziemy mieć w styczniu bo nie chcieliśmy by wysyłała teraz przed świętami :)

wstawiam Focie :P

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a11bcba5704a.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/cdd48f67f8b0.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/78ff6bf2cf52.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e8c70bc24f58.jpg

tak się cieszę :)Wszystko jest odpinane , wózek w bardzo dobrym stanie z eko skóry :) i taki jak chcieliśmy :) Mały lekki ,zwrotny, łatwo szybko się składa do małych rozmiarów :) gondolka też składana na płasko :) no i Hartan wiec niemiecka dobra firma :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 12:49

katarzyna_d, Kłosia, FeliceGatto, paris, migussia, Marietta, Sylika, luna91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nospe biorę jak sie cos zaczyna dziać!! Jak jest ok to nie biorę :P jak trzeba to trzeba lepiej zapobiegać niż później płakać.

Magnez to mi endokrynolog zalecił.

Ostatnio robiłam magnez i dalej mam na niskim poziomie a biorę 2x1 to ja nie wiem co by było, gdybym nie brala

• JusWik Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie tez słyszałam ze najlepszy jest 2 trymestr na zęby. Z leczeniem nie mam problemu, leczylam kanalowo bez znieczulenia i nie bylo strasznie, zresztą nigdy znieczulenia nie bralam nawet przed ciążą. Mnie te do usuniecia nie bolą wiec wstrzymam sie z tym wyrywaniem. A reszte lecze normalnie.

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• JusWik Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carloq przesliczny ten wózek! !!

Carolq lubi tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny czy mogłabym jeszcze do was dolaczyc

JusWik, Różyczka, pasia27, Marietta, bereda11, luna91 lubią tę wiadomość

• JusWik Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mariam85 wrote:
    Witam dziewczyny czy mogłabym jeszcze do was dolaczyc
    Witamy mariam. Napisz cos o sobie. Mam nadzieje ze dobrze bedziesz sie z nami czuła

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

‹‹ 951 952 953 954 955 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ