Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWitam sie ja
jakos średnio spałam ale i tak ja dzis mam ambitny plan sprzątania . Zobaczymy co z tego wyniknie
Co do magmę b6 ja zażywam codziennie nospe doraźnie jak naprawde czuje bol moze zdażyło sie to z 2 razy .
Kciuki za wizytujących
FeliceGatto lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć laski !
Różyczka zazdroszcze kopniaków, u mnie cisza i brzuch dziwny, zaczynam się martwićale tylko 6 dni do wizyty musze przetrwać..
Też biore magne b6 czasami.
Dziś na obiad jakieś klopsiki z mielonego musze wykombinować i może sos pieczarkowyWiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 11:06
-
patkaaxx90 wrote:A mnie cos zaczyna ząb boleć a raczej pozostały po nim korzeń.. Cos czuje ze jeszcze będę musiała chirurga odwiedzić przed świętami. Nie wiecie czy można usuwać ??
-
Hej
Cigaretta a ja właśnie idę obierać pieczarki na zupkę, straszne mam zachcianki ostatnioNo jeszcze troszkę do wizyty musimy wytrzymać, już niedługo więc da się radę. Co do ruchów ja się dowiedziałam z wypisu ze szpitala, że łożysko mam na ścianie przedniej i z tego co wyczytałam to maleństwo może w brzuchu wyczyniać dzikie figle a ja czuje jedynie od czasu do czasu delikatne kopniaczki..
Przeglądając ostatnio forum belly trafiłam na fajnego bloga http://www.srokao.pl/ gdzie jedna z mamuś jeśli dobrze wyczytałam chemiczka opisuje składy wielu kosmetyków dla maluszków. Poczytałam, podpatrzyłam i trochę mi się w głowie rozjaśniło czego szukać dla dziecka
Cigaretta, Agusia ;), FeliceGatto lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dariaaa88 wrote:Potwierdzam, że najlepszy czas na zęby to 2 trymestr. Ogólnie nie rozumiem po co usuwać ósemki w ciąży, jeśli nie bolą można na spokojnie zostawić to po ciąży. Aga a jakie znieczulenie miałaś? Tak z ciekawości pytam.
-
Sylika wrote:ja mam nospę forte wypisaną i muszę brać 3 razy dziennie ze względu na zbyt aktywną macicę ..
Sylika, jak się czujesz? mnie ostatnio nic nie boli(dzis rano tak delikatnie jakby zabolały więzadła) i zastanawiam się czy to dobrze??mój lekarz od samego poczatku powtarzał,że w ciąży bliźniaczej brzuch często boli....a mnie boli dość sporadycznie
boli źle-nie boli też źleSylika lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja byłam u dentysty w zeszły piątek i wyrywałam 6. Moja dentystka mówi, że to są stare bujdy że się zebów w ciąży nie robi. Owszem, nie zaleca się w 1 trym ale później już spokojnie. Chore zęby to infekcja całego organizmu, niedawno dowiedziałam się że nawet mogą wywoływać porody przedwczesne. No w każdym razie to jest taka babeczka koło 50-ki i mówi że mam sobie porobić zęby w ciąży bo później to już nie będzie czasu, a coraz więcej osób chodzi z nieleczoną próchnicą. Myślę że jak się troche odkuje to jej posłucham i zrobie sobie to co trzeba, bo jednak prywatnie troche kroi. Oczywiście zapisałam sie na NFZ bo w ciąży się należy ALE uwaga! od pewnego czasu coś się zmieniło i to chyba nie tylko u nich, a w ogóle w refundacji, że nie ma już dopłat. I myslałam sobie wyrwać zęba na fundusz a wziąć prywatnie znieczulenie no ale okazało się że się tak nie da. Więc ja panikara i osoba z ogromnym igłowstrętem powiedziałam że nie dam się kuć i musiałam zapłaci za całą wizytę. Zależy mi na znieczuleniu konputerowym bo po pierwsze jest niemalże bezbolesne, twarz nie drętwieje i jest mniej inwazyjne w ciąży w porównaniu do zwykłego (tu mam na myśli znieczulenie ciążowe strzykawką), a znacznie lepiej działa. Wcześniej oczywiście poczytałam na necie i fakycznie większość zabiegów z zębami można od 2 trym spokojnie robić.
FeliceGatto lubi tę wiadomość
Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016
~~~~~~
Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
-
nick nieaktualnyMuszę się Wam pochwalić Mamy wózek znaczy będziemy mieć w styczniu bo nie chcieliśmy by wysyłała teraz przed świętami
wstawiam Focie
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a11bcba5704a.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/cdd48f67f8b0.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/78ff6bf2cf52.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e8c70bc24f58.jpg
tak się cieszę :)Wszystko jest odpinane , wózek w bardzo dobrym stanie z eko skóryi taki jak chcieliśmy
Mały lekki ,zwrotny, łatwo szybko się składa do małych rozmiarów
gondolka też składana na płasko
no i Hartan wiec niemiecka dobra firma
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 12:49
katarzyna_d, Kłosia, FeliceGatto, paris, migussia, Marietta, Sylika, luna91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNospe biorę jak sie cos zaczyna dziać!! Jak jest ok to nie biorę
jak trzeba to trzeba lepiej zapobiegać niż później płakać.
Magnez to mi endokrynolog zalecił.
Ostatnio robiłam magnez i dalej mam na niskim poziomie a biorę 2x1 to ja nie wiem co by było, gdybym nie brala -
Dokladnie tez słyszałam ze najlepszy jest 2 trymestr na zęby. Z leczeniem nie mam problemu, leczylam kanalowo bez znieczulenia i nie bylo strasznie, zresztą nigdy znieczulenia nie bralam nawet przed ciążą. Mnie te do usuniecia nie bolą wiec wstrzymam sie z tym wyrywaniem. A reszte lecze normalnie.
-
nick nieaktualny