Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Madziuśka wrote:oki doki
a jutro jestem w Toruniu - paznokcie robići mamusię odwiedzic
-
nick nieaktualny
-
Dzięki dziewczyny za wszystkie miłe słowa:) Widziałam, że był temat o imionach, u nas niestety też problem. Może nie wielki ale jednak. Dla chłopaka nie ma problemu miał być Franek i już. Jesli chodzi o dziewuszkę, to od zawsze podobała nam się Lena, no i była. Podobają nam się też takie imiona jak Hania i Marysia, ale ustaliliśmy, że Marysia odpada ze wzgledu na wszechobecne wszędzie Maje. Któregoś dnia, mówie mojemu mężowi, że podoba mi się Marcysia, no ale on kręcił nosem, że nie bardzo no to ustaliliśmy że mamy jeszcze czas i przemyślimy. Ja sie nastawiłam, że jak się jemu nie podoba to będzie Hania, ale okazało się że w tym czasie mój M przetrawił Marcelinkę i wczoraj jak mu powiedziałam że chyba dziewczynka, to on na to, "Czyli będzie księżniczka Marcysia", a ja oczy jak 5 zł "no ale jak to?, przecież Ci się nie podobało, to niech już będzie Hania", no ale mój M w zaparte że już mu się podoba. Więc, weszliśmy w imiennik i okazało się że Franek to żywcem zdjęty opis mojego M, a Marcelina, to jakby słowo w słowo o mnie. Hania nam się jakoś rozminęła. Więc postanowione, będzie Marcelinka.
Mówię o tym mojej mamie, a ona....full krytyka. No ok, miałam się nie przejmować i tak tez jej powiedziałam, że choćby i Kunegunda była to będzie ją przecież kochać. Wieczorem sobie rozmawiamy i ona, że ok niech będzie juz jej się podoba, ale na mnie to kurna taki wpływ wywarło, że znowu mam dylemat. Boziuuuuu co zrobić? Teraz to już sama nie wiem, czy mi się ta Marcysia podoba czy nie:/
Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016
~~~~~~
Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
-
Carolq wrote:Mam pytanko
czy któraś z Was ma lub używała detektora tętna płodu i ma jakaś opinie na temat firm
b
Ja mam jakieś dziadostwo z allegro, ponad 100 dałam ale nie jestem zadowolona. I w ogóle nic nie słyszę jak trzeba. Bardziej słyszę swoje tętnice chyba niż dziecko. Może to dlatego, że serduszko mojego szkraba bije sobie podobno dobrze, miarowo, ale mam wrażenie że znaczenie wolniej niż u Lenki, bo to niewiele szybsze od mojego bicia jest i nie wiem. Rzuciłam to w cholerę do szafy, może się przyda na dalszym etapie, chociaż jak już czuję ruchy to wydaje mi się to zbędny gadżet.Carolq lubi tę wiadomość
Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016
~~~~~~
Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
-
Hej hej.
A ja wróciłam po całym dniu z Pierworodnym w Gdyni. Nogi włażą mi w dupę, brzuch spięty, usypiam na siedząco, ale było super!
Nadrobiłam Was i miałam tyle napisać, a jak teraz zaczęłam smarować, to wszystko mi z głowy wyleciało
Także witam się i żegnam, bo serio padam na pysk.
Monikkk - Ty się nie sugeruj, nie słuchaj bzdur, tylko powiedz w myślach parę razy do małej Marcelina, Marcysia, Marcelka itp i zobacz, czy Ci z tym dobrze. Jak dobrze, to więcej nie główkUJMonikkk, xpatiiix3, Alicce, Sylika, helutka lubią tę wiadomość
http://szogunowmatka.blogspot.com/ -
nick nieaktualnyParis nospa spokojnie bezpieczna a magnez obowiązkowo musisz brać !!!!! No mysle ze lekarz Ci zalecił? Jak nie, to troche do dupy ze strony lekarza
Ja w 1 trym w ciagu 3 tyg wyżarłam cale opakowanie nospy!! Takie bole miałam ehhh
A
jak nie zażyję magnezu nogę mi rozsadza i brzuch szaleje !!
Ja teraz biorę magne b6 jest bardzo dobry rano i wieczór, czasem zwiększam dawkę jak jest źle
Pozdrawiam i trzymaj sie !! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witam sie i ja. Jeszcze w łóżku leze ale glodna sie robie i trzeba wstac.
Najgorsze mam posprzatane wiec mam to w du..e nie zamierzam sie forsowac wiecej.
Dziś nad ranem moja siostra cioteczna urodzila synka
Milego dnia i udanych wizyt.. -
nick nieaktualny
-
katarzyna_d wrote:Paris nospa spokojnie bezpieczna a magnez obowiązkowo musisz brać !!!!! No mysle ze lekarz Ci zalecił? Jak nie, to troche do dupy ze strony lekarza
Ja w 1 trym w ciagu 3 tyg wyżarłam cale opakowanie nospy!! Takie bole miałam ehhh
A
jak nie zażyję magnezu nogę mi rozsadza i brzuch szaleje !!
Ja teraz biorę magne b6 jest bardzo dobry rano i wieczór, czasem zwiększam dawkę jak jest źle
Pozdrawiam i trzymaj sie !!
No właśnie lekarz powiedział, że mam się nie faszerować dodatkowo(biorę euthyrox 100, luteine, acard, jod). Może stwierdził, że już wystarczy medykamentów.
Ale od dzisiaj będę dodatkowo brała magnez i jeszcze mam pytanie do osób, które zażywają no spę - brać ją profilaktycznie, czy dopiero jak brzuch się zepnie i zaczyna boleć??? -
Dzień dobry Dziewczyny!
Chciałam się podzielić nowiną: otóż w 19t5d ( w piątek ) doczekałam się pierwszych kopniakówod tamtej pory Moje Dziecię codziennie daje wyraźnie o sobie znać
Jutro mam połówkowe.
Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.
Do tej pory nie poznałam żadnych wymiarów ( ostatnio Dzidziuś był mierzony na USG genetycznym w 12 tyg ).
Pozdrawiam i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!
P.s. Nie wiecie co u kw?
Kłosia, tola2014, Magenta, Carolq, Agusia ;), FeliceGatto, pasia27, Jitka, izizizi lubią tę wiadomość
-
paris wrote:No właśnie lekarz powiedział, że mam się nie faszerować dodatkowo(biorę euthyrox 100, luteine, acard, jod). Może stwierdził, że już wystarczy medykamentów.
Ale od dzisiaj będę dodatkowo brała magnez i jeszcze mam pytanie do osób, które zażywają no spę - brać ją profilaktycznie, czy dopiero jak brzuch się zepnie i zaczyna boleć???
Paris,
Jak miałam delikatne pobolewanie podbrzusza i krzyża po odstawieniu luteiny, lekarka kanałami brać magnez 3x1, to było juz dawno temu a magnez mam nadal tak zażywać mimo tego że nic mi nie dolega. A nospy moze nie bedziesz musiała zażywać bo magnez pomoże. Gdyby nie, ja brałabym wtedy gdy tylko cos zaczyna pobolewać. Nie profilaktycznie. -
Witam
U mnie za oknem sloneczny, mroźny poranekzapowiada sie piękny dzień
Paris, moja lekarka rownież jest zdania, ze należy zachować umiar przyjmując dodadkowe leki w ciąży. Fakt, ze jest to lek dozwolony w ciąży wcale nie oznacza ze jest wskazany w ciąży. Nie powiem, zdarzyło mi sie raz przyjąć no-spe-wzięłam kiedy od dłuższej chwili dolegał mi silny bol więzadeł i dwa razy Apap na ból głowy ale to wszystko. Medykamenty (uwielbiam to słowo) to nie cukierki i zawsze trzeba je przyjmować z umiarem
JusWik, Carolq lubią tę wiadomość
-
Ja tez codziennie magne b6 łykam. Raz nospe wziąłem ale nie biore, gdzies czytalam ze jak za duzo sie jej łyka to potem dziecko moze (ale nie musi) miec problem z napięciem miesniowym czy cos takiego.
co do rwania zębów to moja dentystka mowi ze jak bede w 9 miesiacu to mi ósemki usunie. Wcześniej woli się wstrzymac.
powiem wam ze zrobilam sobie w komodzie w 2 szufladach miejsce. Moze cos wkrótce kupie synusiowi.Magenta, Agusia ;), pasia27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
witam się ja po koszmarnej nocy i już po śniadanku i po kawce siedzę i śmierdzę he he miałam zamiar pomalować sobie paznokcie ale ...nie mam zmywacza ..i doopa !! zrobię to później mam czas i czytam teraz opinie na temat szpitali gdzie zamierzam rodzić i chyba jednak wybiorę Łomżę bo tam są sale dwuosobowe porodówki do wyboru sale 4 osobowe z oddzielnymi boksami sala jednoosobowa do porodu rodzinnego bez potrzeby wcześniejszego ustalania i żadnych opłat kącik do relaksu przedporodowego he he nawet tv ale doba płatna 50zl do tego w każdej sali gaz entonox i znieczulenie miejscowe
hmm .. w razie nacięcia chyba ..nawet poród w immersji wodnej
nieodpłatnie nieeee no nie wierzę !! jednak byba to będzie mój typ namber łannn !
tylko martwią mnie niektóre komentarze ... że pielęgniarki to znudzone zołzy nie interesują się pacjentką ciężko im zajrzeć czy zaprowadzić do toalety, a to komentarz typu nie mówią że zaczyna się poród tylko się drą że nogi szerzej i nie mówią czy mam przeć tylko naciskają na brzuch ! i to głównie komentarze kobiet które rodzą same ! bo te co są z rodziną przeważnie komentują dobrze .... hmmm..
Magenta lubi tę wiadomość
-
Witam sie i ja
Mały juz przedszkolu , a ja kolejny dzien ogarniania. Kurier ostatnio dostarczył mi wszystkie rzeczy po małym, łącznie z wózkiem wiec cos muszę z tym zrobić. Masakra cały jeden pokój zawalony
Nie wiem czy no spa ma jakiś faktycznie wpływ na napięcie mięśniowe, ale ja cały czas na podtrzymaniu byłam na owych medykemtach i faktycznie mały mój do 8 Mca miał rehabilitacja ze względu na napięcie. Grzyby namoczylam i ruszam tez pierogi dzisiaj Zobaczymy na ile roboty dzis mi mój kręgosłup pozwoli. Miłego dnia , Malena91 zdrowka życzę
Malena91 lubi tę wiadomość