SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Negra Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia- super, gratuluję! Zazdraszczam :-) Dokładnie takie same informacje chciałabym usłyszeć za 10 dni :-)

Luna91- o takich akcjach w wykonaniu pań 60+ też już słyszałam- zawsze się wtedy zastanawiam, czy one są starymi pannami i nigdy nie miały dzieci i nie wiedzą, że w ciąży bywa ciężko, czy też mają tak krótką pamięć i już to zapomniały?!

Carolq, luna91 lubią tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa i w końcu przytyłam 1.5 kg:) gin był bardzo zadowolony,że tylko tyle :)a wczoraj odwiedziła mnie mama i się nasłuchałam,że nie jem, że coś tam,że brzuch mały, normalnie cieszę się,że jak mała się urodzin to jej nie będzie wróci dopiero w czerwcu bo bym zwariowała, kurczę udziela mi rad a sama mnie nie wychowała bo się bała i babcia do 3 roku życia przy mnie ogarniała.

Ale kupiła nam śliczne śpioszki dla Julki i kocyk, postaram się wrzucić później zdjęcia :)

Carolq, pasia27 lubią tę wiadomość

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    Anniusia- super, gratuluję! Zazdraszczam :-) Dokładnie takie same informacje chciałabym usłyszeć za 10 dni :-)

Luna91- o takich akcjach w wykonaniu pań 60+ też już słyszałam- zawsze się wtedy zastanawiam, czy one są starymi pannami i nigdy nie miały dzieci i nie wiedzą, że w ciąży bywa ciężko, czy też mają tak krótką pamięć i już to zapomniały?!

na pewno wszystko będzie dobrze:) ja się bardzo stresowałam a mąż oczywiście na lajcie :)

3jgxxzkra9730jiu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój to samo ja przeżywam
    W nocy spać nie mogę a ten na lajcie zawsze jak mnie to wkurza :)

• Negra Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Mój to samo ja przeżywam
    W nocy spać nie mogę a ten na lajcie zawsze jak mnie to wkurza :)
    Bo w przyrodzie musi być równowaga:-)

Carolq lubi tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takie pytanie czy wasi ginekolodzy też się zachwycają tak dzidzią, mój normalnie siedzi jak oczarowany, a ile mu sprawia radości mierzenie, sprawdzanie no szok:D no ja się cieszę wiadomo matka, mąż też ale przyznam,że mój gin to chyba odnalazł swoje powołanie, dziś mi się śmiać z niego chciało jak zachwycał się nad ustami, sprawdzał wargi, oczywiście super,że taki dokładny i precyzyjny ale normalnie trzeba by go nagrać jak zahipnotyzowany:)

a najlepszy tekst gina do nas,że postuluje aby dzidzia dostała prezent pod choinkę jakiegoś misia z różową kokardką :D:D i mamy nie zapomnieć bo jej się należy :) no padłam haha

Carolq, Negra, Alicce, Madziuśka, pasia27, bimba, maimama, luna91, Marietta, FeliceGatto, bereda11 lubią tę wiadomość

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka - wszystkiego najlepszego

wiecie co? niby mi ten brzuch słabo rośnie a jak depilowałam nogi to już tak łatwo nie było, potem mnie nawet podbrzusze bolało chyba od tych wygibasów. co to będzie? co to będzie?

a i dzisiaj mam wigilię służbową. oj jak mi się nie chce iść, ale chyba dam radę :)

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • storczyk Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka wszystkim melduje sie i ja ;-)

U nas juz choinka stoi mala sztuczna ale jest corka zadowolona i juz bombki by chciala zdejmowac bo aby mowi : daj ;-) jak do niej podchodzi.
    Co do kawy to ja tez pije ale nie czesto i to 3w1 i zaczelam pic dopiero w 2 trym bo wczesniej nie mialam ochoty.
    Zabuszka- sto lat!

Pasia sliczny brzusio i ja sie kiedys wkoncu muszs pochwalic... ;-)
    Juswik- tak bywa ze jak daleko to kazdy chetny a jak blizej i trzeba juz pomagac zaczac to nagle kazdy zajety nie ma czasu ale dziewczyny dobrze radza pros o pomoc bo samej bedzie ciezko trzymam kciuki.

A co do pan 60+ ja pamietam jedna scene w pierwszej ciazy miala miejsce otoz bylam z malzem w laboratorium mialam tylko oddac mocz w pojemniku zaplacic i wyjsc a kolejka ogromna wiec pytam sie starszej pani czy moge wejsc ja tylko na chwile no i przepuscila mnie ale maz slyszal ze coz mamrala pod nosemi nagle wparowala dozabiegowego i krzyczy pani mnie oszukala ze na chwile a pani krew pobiera pielegniarka ja wyprosila a i jeszczs maz na korytarzu opierdzislil

Ps.sorki jesli tak chaotycznie napisalm ale chcialam szybko zwiezle i na temat

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 13:40

pasia27 lubi tę wiadomość

uwo9skjov1t98887.png
    klz9zbmhnb3g5bbo.png

bfaregz2tz4ll0xg.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 10:07

cd9bskjojgq3qzff.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1es4ti.jpg

To i ja się pochwale (17+0) u mnie 2 kg na plusie, brzuch duży , młody na rękach albo w wózku, a może raz przepuscili

Magenta, Anniusia, storczyk, luna91, Marietta, pasia27, JusWik, katarzyna_d, FeliceGatto, bereda11 lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Zabuszka wszystkiego najlepszego!

Anija współczuje wizyty w szpitalu ale cieszę się, że z maluszkiem wszystko dobrze. Dużo odpoczywaj i staraj się nie przemęczać.

williams, malena, pasia, agusia piękne brzuszki :)

Anniusia super, ze płeć potwierdzona na 100% i że dzieciątko pięknie rośnie, mam nadzieję, że moje połówkowe w poniedziałek też tak pozytywne będzie :)

Ja dzisiaj też już rozpoczynam 21 tydzień i połowa ciąży już za mną, ale ten czas zapiernicza :)

Anniusia, Anjaa, pasia27 lubią tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • Magenta Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat Żabuszka :)

ja na kolejki mam sprawdzony patent- idę do kasjera/osoby obsługującej i proszę o obsłużenie poza kolejnością :) unikam stresów i nie walczę z ludźmi bo niestety nie ma u nas kultury przepuszczania bez kolejki ciężarnych czy kobiet z dziećmi a zasada obowiązuje...

luna91, Carolq, pasia27 lubią tę wiadomość

5bd5222f11.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spełnienia marzeń Zabuszka:)

my dzisiaj jak siedzieliśmy w poczekalni to do położnej zadzwonił tel i było słychać,że kobieta dzwoniąca zaczęła rodzić, coś tam o czopie i mój mąż się pyta co to znaczy,że czop odszedł no i ja mu tłumacze a on do mnie : " ja mam plan miesiąc przed porodem zawiozę Cie do szpitala i tam sobie czekaj do porodu bo ja nie ogarnę jak to się zacznie " haha on ma wizję,że ja mu urodzę gdzieś po drodze a do szpitala uwaga mamy 5 minut autem :D:D

mnie nikt nie ustąpił miejsca ani nie przepuścił ale w mojej kurtce zimowej nic po mnie nie widać :P

luna91, Marietta, bimba, FeliceGatto lubią tę wiadomość

3jgxxzkra9730jiu.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia - gratuluję :) I imię bardzo ładne ;) Mój gin też siedzi bardzo skupiony - bardzo dokładnie ogląda mojego chłopca a później się zaczyna zaciesz hahah. Mojej mamie nawet powiedziałam, że on sie cieszy bardziej niż ja. Zawsze jak schodzę z samolotu to zamiast mi pomóc czy coś to on zasiada przy usg i czeka na mnie i mówi proszę sie kłaść proszę, proszę to sobie podejrzymy dzieciaczka :D A jak płeć mi kazał obstawiać, ja mówię chłopak a on wybuchnął śmiechem, patrzy na ten ekran cieszy się i kiwa głową :D A później jak wychodziłam to jeszcze rzucił na wyjście: Pani Paulino gratuluję syna :D

Dariaaa- dlatego mówię - ja nie korzystam i się nie upominam, bo nie chodzi o to, że ja jestem wielka Pani i, że ja chcę być z zasady i dla mojej wygody przepuszczona. Po prostu kilka razy zakręciło mi się porządnie w głowie i wiem, że niektóre kobiety mogą słabiej znosić ciążę lub jak są w zaawansowanej to już w ogóle.

Dziewczyny jakie wy macie brzuchy duże już :) Ja też mam piłeczkę, ale nie aż tak dużą :P A 8 kg na plusie już :/

Anniusia, Carolq, pasia27 lubią tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie duży brzuch bo ciąża po ciąży, młody miał ponad 4 kg i 60 cm, to macica musiała się rozciągnąć, a teraz jest już dużo ponad pępek

katarzyna_d lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też już czuję,że macica jest wysoko z dnia na dzień coraz wyżej ale brzuch mam mały w luźnym ubraniu jak ktoś nie wie to nie widać ale mnie się wydaję,że w moim otoczeniu nawet mój mąż myślał,że jak będę w ciąży to będę wielka :D ale to może dlatego,że za nim leczyłam tarczycę to byłam pulchna wizualnie przez to,że mi się woda zatrzymywała i mimo,że ważyłam 60 kg to wyglądałam na 70 kg a tu klops jestem raczej drobnej budowy tzn żadne ze mnie chuchro ale no zaczynałam z płaskim brzuchem :D

ale właśnie w tym tyg była u nas fryzjerka na tel mąż sobie zamówił i babeczka w ciąży 4 miesiąc sama nie wiedziała dokładnie, przytyła już 8 kg zaczynała od wagi 47 jak usłyszała ile ja przytyłam to stwierdziła,że co z tego mojego dziecka będzie i,że je głodzę i niby,że ona tylko frytki, cheesburgery i słodkie je no super tak mi podniosła ciśnienie bo kurczę ja nie mam smaka na takie rzeczy a po drugie przez ciąże mam refluks teraz i gastro z ginem zalecili mi dietę lekkostrawną. normalnie tak się wkurzyłam na babsko.

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:52

cd9bskjojgq3qzff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszła mi już poducha do spania ,jestem w szoku, że tak szybko ! :) i gratisowy kocyk dla małego, bardzo fajny.

Padam na pysk, byliśmy w centrum handlowym po reszte prezentów, zjedliśmy pizze i teraz leże jak knur.. głowa mnie boli.

• luna91 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym mogła w bardzo luźnym ubraniu ukryć - w obcisłej bluzce widać brzuch :) Kurczę z tą wagą to rożnie mają dziewczyny. Ja się nie głodzę, ale też nie wpierdzielam nie wiadomo ile a mam sporo na wadze. A mimo wszystko ciąży jakoś po mnie nie widac, nie widać też żebym szczególnie przytyła w innych częściach ciała. Co prawda ja u siebie zauważam cellulit, którego wcześniej nie było, zauważam boczki.. ehh zrzuci się po ciąży ;)

kasy z pierwszeństwem dla ciężarnych powinny być w każdym markecie, niestety byłam świadkiem sytuacji, że kobieta z 2 małych dzieci i 9 miesięcznym brzuchem przeprosiła panie starsze stojące w kolejce do kasy z pierwszeństwem dla matek a one ja zwyzywały
    :(

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia wrote:
    takie pytanie czy wasi ginekolodzy też się zachwycają tak dzidzią, mój normalnie siedzi jak oczarowany, a ile mu sprawia radości mierzenie, sprawdzanie no szok:D no ja się cieszę wiadomo matka, mąż też ale przyznam,że mój gin to chyba odnalazł swoje powołanie, dziś mi się śmiać z niego chciało jak zachwycał się nad ustami, sprawdzał wargi, oczywiście super,że taki dokładny i precyzyjny ale normalnie trzeba by go nagrać jak zahipnotyzowany:)

a najlepszy tekst gina do nas,że postuluje aby dzidzia dostała prezent pod choinkę jakiegoś misia z różową kokardką :D:D i mamy nie zapomnieć bo jej się należy :) no padłam haha

Taaaak, moja stara pani ginekolog zawsze się rozpływa, ochy, achy, jęki :D Ale miłe to ;)

FeliceGatto lubi tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
‹‹ 963 964 965 966 967 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ