X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Negra Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia- super, gratuluję! Zazdraszczam :-) Dokładnie takie same informacje chciałabym usłyszeć za 10 dni :-)

Luna91- o takich akcjach w wykonaniu pań 60+ też już słyszałam- zawsze się wtedy zastanawiam, czy one są starymi pannami i nigdy nie miały dzieci i nie wiedzą, że w ciąży bywa ciężko, czy też mają tak krótką pamięć i już to zapomniały?!

Carolq, luna91 lubią tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa i w końcu przytyłam 1.5 kg:) gin był bardzo zadowolony,że tylko tyle :)a wczoraj odwiedziła mnie mama i się nasłuchałam,że nie jem, że coś tam,że brzuch mały, normalnie cieszę się,że jak mała się urodzin to jej nie będzie wróci dopiero w czerwcu bo bym zwariowała, kurczę udziela mi rad a sama mnie nie wychowała bo się bała i babcia do 3 roku życia przy mnie ogarniała.

Ale kupiła nam śliczne śpioszki dla Julki i kocyk, postaram się wrzucić później zdjęcia :)

Carolq, pasia27 lubią tę wiadomość

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    Anniusia- super, gratuluję! Zazdraszczam :-) Dokładnie takie same informacje chciałabym usłyszeć za 10 dni :-)

Luna91- o takich akcjach w wykonaniu pań 60+ też już słyszałam- zawsze się wtedy zastanawiam, czy one są starymi pannami i nigdy nie miały dzieci i nie wiedzą, że w ciąży bywa ciężko, czy też mają tak krótką pamięć i już to zapomniały?!

na pewno wszystko będzie dobrze:) ja się bardzo stresowałam a mąż oczywiście na lajcie :)

3jgxxzkra9730jiu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój to samo ja przeżywam
    W nocy spać nie mogę a ten na lajcie zawsze jak mnie to wkurza :)

• Negra Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Mój to samo ja przeżywam
    W nocy spać nie mogę a ten na lajcie zawsze jak mnie to wkurza :)
    Bo w przyrodzie musi być równowaga:-)

Carolq lubi tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takie pytanie czy wasi ginekolodzy też się zachwycają tak dzidzią, mój normalnie siedzi jak oczarowany, a ile mu sprawia radości mierzenie, sprawdzanie no szok:D no ja się cieszę wiadomo matka, mąż też ale przyznam,że mój gin to chyba odnalazł swoje powołanie, dziś mi się śmiać z niego chciało jak zachwycał się nad ustami, sprawdzał wargi, oczywiście super,że taki dokładny i precyzyjny ale normalnie trzeba by go nagrać jak zahipnotyzowany:)

a najlepszy tekst gina do nas,że postuluje aby dzidzia dostała prezent pod choinkę jakiegoś misia z różową kokardką :D:D i mamy nie zapomnieć bo jej się należy :) no padłam haha

Carolq, Negra, Alicce, Madziuśka, pasia27, bimba, maimama, luna91, Marietta, FeliceGatto, bereda11 lubią tę wiadomość

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka - wszystkiego najlepszego

wiecie co? niby mi ten brzuch słabo rośnie a jak depilowałam nogi to już tak łatwo nie było, potem mnie nawet podbrzusze bolało chyba od tych wygibasów. co to będzie? co to będzie?

a i dzisiaj mam wigilię służbową. oj jak mi się nie chce iść, ale chyba dam radę :)

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • storczyk Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka wszystkim melduje sie i ja ;-)

U nas juz choinka stoi mala sztuczna ale jest corka zadowolona i juz bombki by chciala zdejmowac bo aby mowi : daj ;-) jak do niej podchodzi.
    Co do kawy to ja tez pije ale nie czesto i to 3w1 i zaczelam pic dopiero w 2 trym bo wczesniej nie mialam ochoty.
    Zabuszka- sto lat!

Pasia sliczny brzusio i ja sie kiedys wkoncu muszs pochwalic... ;-)
    Juswik- tak bywa ze jak daleko to kazdy chetny a jak blizej i trzeba juz pomagac zaczac to nagle kazdy zajety nie ma czasu ale dziewczyny dobrze radza pros o pomoc bo samej bedzie ciezko trzymam kciuki.

A co do pan 60+ ja pamietam jedna scene w pierwszej ciazy miala miejsce otoz bylam z malzem w laboratorium mialam tylko oddac mocz w pojemniku zaplacic i wyjsc a kolejka ogromna wiec pytam sie starszej pani czy moge wejsc ja tylko na chwile no i przepuscila mnie ale maz slyszal ze coz mamrala pod nosemi nagle wparowala dozabiegowego i krzyczy pani mnie oszukala ze na chwile a pani krew pobiera pielegniarka ja wyprosila a i jeszczs maz na korytarzu opierdzislil

Ps.sorki jesli tak chaotycznie napisalm ale chcialam szybko zwiezle i na temat

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 13:40

pasia27 lubi tę wiadomość

uwo9skjov1t98887.png
    klz9zbmhnb3g5bbo.png

bfaregz2tz4ll0xg.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 10:07

cd9bskjojgq3qzff.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1es4ti.jpg

To i ja się pochwale (17+0) u mnie 2 kg na plusie, brzuch duży , młody na rękach albo w wózku, a może raz przepuscili

Magenta, Anniusia, storczyk, luna91, Marietta, pasia27, JusWik, katarzyna_d, FeliceGatto, bereda11 lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Zabuszka wszystkiego najlepszego!

Anija współczuje wizyty w szpitalu ale cieszę się, że z maluszkiem wszystko dobrze. Dużo odpoczywaj i staraj się nie przemęczać.

williams, malena, pasia, agusia piękne brzuszki :)

Anniusia super, ze płeć potwierdzona na 100% i że dzieciątko pięknie rośnie, mam nadzieję, że moje połówkowe w poniedziałek też tak pozytywne będzie :)

Ja dzisiaj też już rozpoczynam 21 tydzień i połowa ciąży już za mną, ale ten czas zapiernicza :)

Anniusia, Anjaa, pasia27 lubią tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • Magenta Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat Żabuszka :)

ja na kolejki mam sprawdzony patent- idę do kasjera/osoby obsługującej i proszę o obsłużenie poza kolejnością :) unikam stresów i nie walczę z ludźmi bo niestety nie ma u nas kultury przepuszczania bez kolejki ciężarnych czy kobiet z dziećmi a zasada obowiązuje...

luna91, Carolq, pasia27 lubią tę wiadomość

5bd5222f11.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spełnienia marzeń Zabuszka:)

my dzisiaj jak siedzieliśmy w poczekalni to do położnej zadzwonił tel i było słychać,że kobieta dzwoniąca zaczęła rodzić, coś tam o czopie i mój mąż się pyta co to znaczy,że czop odszedł no i ja mu tłumacze a on do mnie : " ja mam plan miesiąc przed porodem zawiozę Cie do szpitala i tam sobie czekaj do porodu bo ja nie ogarnę jak to się zacznie " haha on ma wizję,że ja mu urodzę gdzieś po drodze a do szpitala uwaga mamy 5 minut autem :D:D

mnie nikt nie ustąpił miejsca ani nie przepuścił ale w mojej kurtce zimowej nic po mnie nie widać :P

luna91, Marietta, bimba, FeliceGatto lubią tę wiadomość

3jgxxzkra9730jiu.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia - gratuluję :) I imię bardzo ładne ;) Mój gin też siedzi bardzo skupiony - bardzo dokładnie ogląda mojego chłopca a później się zaczyna zaciesz hahah. Mojej mamie nawet powiedziałam, że on sie cieszy bardziej niż ja. Zawsze jak schodzę z samolotu to zamiast mi pomóc czy coś to on zasiada przy usg i czeka na mnie i mówi proszę sie kłaść proszę, proszę to sobie podejrzymy dzieciaczka :D A jak płeć mi kazał obstawiać, ja mówię chłopak a on wybuchnął śmiechem, patrzy na ten ekran cieszy się i kiwa głową :D A później jak wychodziłam to jeszcze rzucił na wyjście: Pani Paulino gratuluję syna :D

Dariaaa- dlatego mówię - ja nie korzystam i się nie upominam, bo nie chodzi o to, że ja jestem wielka Pani i, że ja chcę być z zasady i dla mojej wygody przepuszczona. Po prostu kilka razy zakręciło mi się porządnie w głowie i wiem, że niektóre kobiety mogą słabiej znosić ciążę lub jak są w zaawansowanej to już w ogóle.

Dziewczyny jakie wy macie brzuchy duże już :) Ja też mam piłeczkę, ale nie aż tak dużą :P A 8 kg na plusie już :/

Anniusia, Carolq, pasia27 lubią tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie duży brzuch bo ciąża po ciąży, młody miał ponad 4 kg i 60 cm, to macica musiała się rozciągnąć, a teraz jest już dużo ponad pępek

katarzyna_d lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też już czuję,że macica jest wysoko z dnia na dzień coraz wyżej ale brzuch mam mały w luźnym ubraniu jak ktoś nie wie to nie widać ale mnie się wydaję,że w moim otoczeniu nawet mój mąż myślał,że jak będę w ciąży to będę wielka :D ale to może dlatego,że za nim leczyłam tarczycę to byłam pulchna wizualnie przez to,że mi się woda zatrzymywała i mimo,że ważyłam 60 kg to wyglądałam na 70 kg a tu klops jestem raczej drobnej budowy tzn żadne ze mnie chuchro ale no zaczynałam z płaskim brzuchem :D

ale właśnie w tym tyg była u nas fryzjerka na tel mąż sobie zamówił i babeczka w ciąży 4 miesiąc sama nie wiedziała dokładnie, przytyła już 8 kg zaczynała od wagi 47 jak usłyszała ile ja przytyłam to stwierdziła,że co z tego mojego dziecka będzie i,że je głodzę i niby,że ona tylko frytki, cheesburgery i słodkie je no super tak mi podniosła ciśnienie bo kurczę ja nie mam smaka na takie rzeczy a po drugie przez ciąże mam refluks teraz i gastro z ginem zalecili mi dietę lekkostrawną. normalnie tak się wkurzyłam na babsko.

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:52

cd9bskjojgq3qzff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszła mi już poducha do spania ,jestem w szoku, że tak szybko ! :) i gratisowy kocyk dla małego, bardzo fajny.

Padam na pysk, byliśmy w centrum handlowym po reszte prezentów, zjedliśmy pizze i teraz leże jak knur.. głowa mnie boli.

• luna91 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym mogła w bardzo luźnym ubraniu ukryć - w obcisłej bluzce widać brzuch :) Kurczę z tą wagą to rożnie mają dziewczyny. Ja się nie głodzę, ale też nie wpierdzielam nie wiadomo ile a mam sporo na wadze. A mimo wszystko ciąży jakoś po mnie nie widac, nie widać też żebym szczególnie przytyła w innych częściach ciała. Co prawda ja u siebie zauważam cellulit, którego wcześniej nie było, zauważam boczki.. ehh zrzuci się po ciąży ;)

kasy z pierwszeństwem dla ciężarnych powinny być w każdym markecie, niestety byłam świadkiem sytuacji, że kobieta z 2 małych dzieci i 9 miesięcznym brzuchem przeprosiła panie starsze stojące w kolejce do kasy z pierwszeństwem dla matek a one ja zwyzywały
    :(

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia wrote:
    takie pytanie czy wasi ginekolodzy też się zachwycają tak dzidzią, mój normalnie siedzi jak oczarowany, a ile mu sprawia radości mierzenie, sprawdzanie no szok:D no ja się cieszę wiadomo matka, mąż też ale przyznam,że mój gin to chyba odnalazł swoje powołanie, dziś mi się śmiać z niego chciało jak zachwycał się nad ustami, sprawdzał wargi, oczywiście super,że taki dokładny i precyzyjny ale normalnie trzeba by go nagrać jak zahipnotyzowany:)

a najlepszy tekst gina do nas,że postuluje aby dzidzia dostała prezent pod choinkę jakiegoś misia z różową kokardką :D:D i mamy nie zapomnieć bo jej się należy :) no padłam haha

Taaaak, moja stara pani ginekolog zawsze się rozpływa, ochy, achy, jęki :D Ale miłe to ;)

FeliceGatto lubi tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
‹‹ 963 964 965 966 967 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ