X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • KasiaH Przyjaciółka

Wysłany: 1 października 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko idź do poradni cukrzycy ciążowej, zazwyczaj są w szpitalach.
    Ja mamie powiedziałam równo z mężem - wróciłam z nauki i oboje byli w kuchni więc oznajmiłam i pokazałam test.
    Tacie wysłałam usg i przywitanie od wnuczki/wnuczka bo pracuje za granicą.
    Najlepiej teście - mąż im mówi że w ciąży jestem a oni “aha" a za 5 min teściowa z pytaniem "chyba się cieszycie, co?"
    Także hmmm
    Jeszcze wiedzą moje siostry i bracia męża

relg9vvjrlg8wjvj.png

f2w3gox1tsz18tmf.png
  • KasiaH Przyjaciółka

Wysłany: 1 października 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cukrzycę normuje testując. Wiem już mniej więcej ile mogę zjeść i czego. Jem prakttcznie wszystko oprócz chleba - nie mogę żadnego, nawet takiego jak dla diabetyków :(
    Robię sobie sałatki, z owocami trzeba uważać. Dzięki diecie cukrzycowej powoli chudne - a mam z czego :) i zero cukru, słodyczy, nawet herbaty nie slodze

Ciasteczko77 lubi tę wiadomość

relg9vvjrlg8wjvj.png

f2w3gox1tsz18tmf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama mi A u Ciebie z jakiego powodu? Bo u mnie mój tatuś uważa że dzieci to jest najgorsza rzecz na świecie,koniec życia, tragedia i w ogóle. On dzieci nie lubi,na swoje wnuki drze się jak nie wiem. Mam to dość.

Ciasteczko, ja dostałam od swojego gin skierowanie i mi powiedziała gdzie leczą ciężarne. Możesz też zadzwonić i zapytać tego lekarza do którego idziesz,czy on leczy ciężarne, może akurat ma takie pacjentki.

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi1906 wrote:
    Mama mi A u Ciebie z jakiego powodu? Bo u mnie mój tatuś uważa że dzieci to jest najgorsza rzecz na świecie,koniec życia, tragedia i w ogóle. On dzieci nie lubi,na swoje wnuki drze się jak nie wiem. Mam to dość.

Ciasteczko, ja dostałam od swojego gin skierowanie i mi powiedziała gdzie leczą ciężarne. Możesz też zadzwonić i zapytać tego lekarza do którego idziesz,czy on leczy ciężarne, może akurat ma takie pacjentki.
    Nie to u mnie "praca praca praca" mnie tez mieli jedną. I mysleli ze i jak swojemu taki los zgotuje ze na swieta nie bedzie mialo gdzie pojechac albo do kogo zadzwonic zapytac co slychac... takze nie nastawiam sie ze sie ucieszą jak przez 9 lat nawet nie zapytali czy chcemy miec jeszcze jedno dziecko albo nie "domagali" sie jak to inni dziadkowie robia kolejnego wnuka. Temat nie istnial...

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wielka szkoda dziewczyny, że nie macie wielkiego wsparcia w rodzinie. My mamy w obu stron ogromna, pewnie poleja się łzy szczęścia jak rodzice dowiedzą się że będzie dzidziuś.

Póki co ale jestem ostrożna, od wczoraj wieczora nie czuję się najlepiej. Podbrzusze dosyć mocno mnie boli, wcześniejsze dni to tak kilka razy dziennie coś zabolało i przeszło, a dzisiaj boli nieprzerwanie. Raz mocniej, raz słabiej, raz ból kłujacy, raz rozlany ale jest ciągle. Nie mam żadnych plamien więc póki co nie jadę z tym nigdzie. Czy któraś miała podobnie?

gann3e3k0unlohxb.png

• Verbena Ekspertka

Wysłany: 1 października 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane wrote:
    Ja z katowic, dużo jest tu polecanych lekarzy z mega dobrymi opiniami tylko strasznie ciężko się do nich dostać, teraz na czwartek jednego z nich udało mi się upolowac

Też jestem z Katowic ;) Dziś byłam właśnie na wizycie w luxmedzie u dr Mackiewicza ale chętnie się dowiem czy są jacyś bardziej warci uwagi. :)

No więc z dobrych wieści nasza kropka ma już 2,93cm :) Widać było na usg jak rusza rączkami :) Z tych mniej dobrych w ciągu 2 tygodni straciłam 4kg przez te wymioty. Wczoraj w nocy to już sam kwas leciał :/ Dostałam skierowanie do gastrologa, dzwoniłam i umówiłam się na przyszły wtorek więc fajnie że termin taki szybki. No i dostałam też skierowanie do poradni specjalistycznej gdzie mają mi wypisać zaświadczenie odnośnie prowadzenia ciąży.

Szczęśliwa Mamusia, Agata :) lubią tę wiadomość

Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
    Nasze 6 dni szczęścia...

Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    U mnie moi rodzice wiedza :)
    To gdzie ja mam iść z moja cukrzycą ciążowa ?!?? :( szukać innego lekarza ?
    Brzucha mojego nie pokaże bo to tłuszcz jest :)

Szczęśliwa - ciagle myśle jak masz cudownie - taka liczna rodzinka - tylko zdradź jak dajesz radę ?? Ja jestem przerażona czekając na pierwsze dziecko, nie wiem jak sobie poradzę, Ty masz piąte w drodze :) !
    Jak godzisz dom i pracę? Jak finansowo (ja się bardzo tego obawiam)?

Mam dużą pomoc w mężu, synek ma 14 lat prawie więc też przy młodszym rodzeństwie pomaga. Sama rano wstaję robię śniadanie jemu Ania śpi w tym czasie jak nie soi tez jej dam jeść i do przedszkola i szkoły. Nie powiem że czasem mam i ciężkie dni, ale jestem optymistką i z uśmiechem jaki radością witam każdy dany nam dzień.

Ja nie pracuję mąż tylko mój pracuje, mamy małe gospodarstwo rolne na którym też jest co robić, również mam pa moc od państwa różne tam świadczenia rodzinne ja tak rozkładam sobie na raty jednego dnia robię to drugiego tamto i tak po troszeczku coś każdego dnia. Mam też dużą pomoc od rodziny dają mi rzeczy dla dzieci trochę dalsza rodzina, od siostry ciotecznej też dostają dla Ani ciuszki czasem od koleżanek lub na bierzaco kupuję.

Ja mam daleko rodzinę i widzimy się tylko
    dwa razy w roku :-\, mamy do mojego taty około 120 km tu od strony mojego męża nie mamy żadnego wsparcia oprócz takiej cioci ci czasem cis przyniesie dla dziewczynek ma wszak mój mąż braci ciotecznych , ale oni odzywają się dopiero jak czegoś chcą ma tez wujka ale jago nie uznaje dla mnie może się i utopić i nawet nie będę po nim płakać jedynie mi tej cioci szkoda bo męczy się z alkoholikiem.

A może któraś z Was jest z Woj Lubelskiego

Ciasteczko77, Agata :) lubią tę wiadomość

• Nowa0289 Ekspertka

Wysłany: 1 października 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja już po wizycie :) Maluszek ma 2cm, serduszko bije jak dzwon!

Lekarz zlecił dodatkowe badania na posiew, ale mówił, że to nic groźnego dla Maleństwa :) Uspokoiłam się mega.

Ciasteczko77, iwwk, KasiaH, Agata :), milamila lubią tę wiadomość

26.08 - pozytywny test
    27.08 - bhcg 252
    30.08 - bhcg 1053
    31.08 - pęcherzyk 2mm
    14.09 - zarodek 5mm i bijące <3
    5.10 - Maleństwo ma 2,93cm, <3 170/min, jest bardzo aktywne podczas USG, wesoło podskakuje, kiedy się śmieję!
    19.10 USG genetyczne: Maleństwo ma 5cm, <3 170/min, niskie ryzyko wad
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od strony męża nie wiem jak będzie, pewnie się ucieszą. Za to moja mama, która już się domyśliła podczas rozmowy przez telefon, już traktuje mnie jak inkubator, bardo się cieszy, bo lubi dzieci :D Ona jeszcze myślenie ma starej daty, jak jej mówię, że się źle czuję, bo mnie mdli albo spać mi się chce to słyszę tylko, że mam się cieszyć, bo dzidziuś będzie i nie narzekać :P Także jej się nie pożalę jak będzie huśtawka emocjonalna, wahania nastroju i obawy, bo tylko usłyszę, żebym przestała i mam się cieszyć. Dobrze, że mąż wyrozumiały i mam w nim oparcie :D

Dzisiaj słaby dzień dla mnie ciągle mnie mdli, jeść mi się chce, ale trochę mnie odrzuca od wielu rzeczy. Zamiast pójść na zakupy to zasnęłam. Zjadłam tylko jakieś paluszki rybne i surówkę. Chyba zaraz znowu pójdę spać, bo jestem strasznie słaba.

Zapisałam się na 3 listopada na prenatalne, chyba trochę za wcześnie, ale tak mnie wpisała Pani z rejestracji, choć mówiłam, że u mnie cykle dłuższe i nie bierze się pod uwagę liczenia od ostatniej miesiączki. Skonsultuję z moją ginekolog za tydzień na wizycie i najwyżej postaram się przełożyć na później.

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa - masz cudowne podejście do życia i rodziny, musicie być bardzo szczęśliwa i zgrana rodziną- to jest piękne !!! Wzór !! Jestem pełna podziwu :)
    Nowa_ bardzo dobra wiadomość ! 2 cm miłości ❤️ Gratulki

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verbena wrote:
    Też jestem z Katowic ;) Dziś byłam właśnie na wizycie w luxmedzie u dr Mackiewicza ale chętnie się dowiem czy są jacyś bardziej warci uwagi. :)

O, widziałam że ten lekarz ma często jakieś wolne terminy, co myślisz o nim? Mi się udało trafić do pani doktor Wajdy, bardzo fajna i konkretna lekarka, ale teraz nie było do niej miejsc i udało mi się do doktora dabrowskiego zapisać który ma rewelacyjne opinie, także zobaczymy. Często w weekend lux med wrzuca wolne godziny lekarzy także trzeba pilnować
    Nowa0289 wrote:
    Hej dziewczyny, ja już po wizycie :) Maluszek ma 2cm, serduszko bije jak dzwon!

Lekarz zlecił dodatkowe badania na posiew, ale mówił, że to nic groźnego dla Maleństwa :) Uspokoiłam się mega.

Super! Gratuluję i zazdroszczę, tak pozytywnie oczywiście <3

Nowa0289 lubi tę wiadomość

gann3e3k0unlohxb.png

• Verbena Ekspertka

Wysłany: 1 października 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie w weekend pojawiły się do nich terminy jednak na temat dr Wajdy przeczytałam kilka niefajnych opinii więc zdecydowałam się do niego. Ogólnie lekarz bardzo fajny, jak dla mnie konkretny chociaż ja i tak wolę swojego do którego chodzę prywatnie ale może to kwestia przyzwyczajenia. W każdym bądź razie jak na pierwszą wizytę u niego zrobił na mnie bardzo pozytywne wrażenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 16:29

Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
    Nasze 6 dni szczęścia...

Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm
  • chcebardzobycmama Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po 17wizytuje . usg pierwszy raz. Bardzo się boje. Rzygac mi się z tego wszystkiego chce :///

Nowa0289, MaMaMi83 lubią tę wiadomość

grudzień2015 mama aniołka (*)
    październik2017 mama Oskarka <3
    maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebardzobycmama kciuki za wizytę ! Będzie wszystko dobrze :)

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Pomarańczka83 Ekspertka

Wysłany: 1 października 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest podobnie. Nie powiedzieliśmy jeszcze mojej mamie bo wiem że się nie ucieszy. Ona uważa że się nie nadajemy na rodziców bo np. pozwalam córce chodzić bez kapci po podłodze w domu albo daje jak do picia wodę o temp. pokojowej a przecież powinnam podgrzać bo się może przeziebic. Przykładów mogłabym mnożyć do jutra...generalnie jak się dowiedziała że chcemy się starać to cały czas prowadziła kampanię anty, gadając mojemu mężowi głupie teksty.
    Teściowa wie ale jakoś entuzjazmu też nie było. Jedyne co to starsza siostra się bardzo ucieszyła. Młodsza boi się przez te zastrzyki co to będzie a siostrze męża też nie mówiliśmy bo to stara zazdrosnocs jest i mąż się boi że będzie wściekła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 16:48

Wysłany: 1 października 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to stanowczo oznajmilam i chyba baly się cokolwiek odezwac bo ani jedna mama,ani druga w rzaden sposob nie pomagaja nam przy pierwszym synu ,wiec nie maja prawa glosu odnosnie drugiego:P

maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png

Wysłany: 1 października 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest serducho ,raczki i nozki. 8tc6d wg om ,wg usg 8t4d

Agata :), Milka1991, MaMaMi83, Chusy, izalika, Pomarańczka83, Szczęśliwa Mamusia, iwwk, MaryJane, Iza_86, KasiaH, martek88, Nowa0289, Paula_071, cookiemonster lubią tę wiadomość

maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png
  • Agata :) Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa mamusia podziwiam! Cudowna rodzina <3 ja o takiej marzę i na pewno na jednym dzidziusiu się nie skończy. Ja sama mam bardzo malutka rodzinę licząca ok 5 osób dosłownie. Dlatego czas ja troszkę powiększyc :)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • Agata :) Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebardzobycmama wrote:
    Jest serducho ,raczki i nozki. 8tc6d wg om ,wg usg 8t4d
    Gratulacje! Cudowne wiadomości kochana! ❤️

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • KamKam1100 Przyjaciółka

Wysłany: 1 października 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    Czasami jest tak ze z rodziną to najlepiej na zdjęciu a jeszcze lepiej po środku nich aby nie mogli Cię wyciąć.

Mój tata to sceptycznie do tego podchodzi ale due cieszy wczoraj jak z nim rozmawiałam i mu powiedziałam że w ciąży jestem to on tak to co będzie ten wnuczek mój tata ma na razie 2 wnuków i 4 wnuczki.
    Kochana ciesz się ze masz dzieci i męża i tworzycie razem rodzine i to jest najważniejsze!. Przykro ze Twój tata życie nie wspiera ale jego strata!!

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

ckaigov31lklx1rk.png
‹‹ 98 99 100 101 102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ