WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia

No ja w tym miesiącu mam już druga wizytę A każda 200 zł.. A w kwietniu pewnie do porodu co 2 tygodnie będę musiała chodzić więc znów wydam tyle samo, ale pocieszam się myślą ze potem jeszcze tylko kontrola po połogu, tabsy,potem wkładka i z tych spraw koniec wydatków potem za rok do kontroli haha 😊😊

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari, teraz wynajmujemy. Mamy dwa pokoje i osobna kuchnie, wynajem takiego mieszkania w Poznaniu to 2k... Chcieliśmy kupić szeregowiec od dewelopera, pod miastem, bo w mieście takie ceny, że stać by nas było conajwyzej na kawalerkę. Być może trochę tego nie przemyslelismy, bo trzeba było najpierw chatę kupić, a potem robić dziecko, ale mi zależało, żeby różnica wieku była Maks te 4 lata, bo sama mam brata 6 lat i pamiętam, że moje dzieciństwo to była samotność, a potem jeszcze mały potwór co żyć nie dawał ;)
    Z kredytem się skomplikowalo, bo mój ex w spadku poza karo zostawił mi kredyt, w którego spłacaniu miał opóźnienia i teraz mam zrabana historię kredytową. Bank może 5 lat przetwarzać dane, pisałam prośbę o wykreślenie tego wpisu z Bik, ale bank się nie przychylil i wpis zniknie dopiero za rok. A za rok, dwójka dzieci, ja na wychowawczym i dupa blada a nie kredyt. Zatem trzeba będzie zrobić rozdzielnosc i mąż będzie musiał sam brać kredyt, a sam ma trochę mniejsza zdolność. Pozostaje nam kupić jakieś mieszkanie pod miastem... Ech ale lepiej tak niż płacić co miesiąc te 2 klocki komuś... Kiedyś może kupimy coś większego. Budować się nie będziemy, bo ceny działek są tu kosmiczne i za długi by to trwało, trzeba by płacić wynajem i kredyt jednocześnie.

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde

Kurczę to faktycznie kiepsko, ale znam sytuacje mam rodziców po rozwodzie i też przez takie niuanse długo trwało zanim z biku zniknęli oboje ale to było 11 lat temu ,Niemniej jednak głupie raty to był wieki problem z czasem sytuacja się ustabilizowala i wróciło do normy ale co się nadenerwuje człowiek to swoją drogą.

Mam nadzieję że uda wam się dobić targu i kupić ten wymarzony domek, warto iść do doradcy finansowego który też często może wynegocjowac lepsze warunki. Powodzenia wam życzę nie stresuj się :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam te pończochy uciskowe, w sklepie medycznym zalecili mi profilaktyczne dobrali rozmiar ,mąż mi założył zobaczymy czy coś to pomoże oby, bo ten ból nóg żyć mi nie daje :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2019, 13:08

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo
    U nas po wizycie Wszystko ok. Mały główką w dół. Waży 1750g. Raczej będzie drobny jak siostra ;) Ilość wód w porządku, szyjka długa, zamknięta więc nie muszę się martwić o te twardnienia. Następna wizyta za 2,5tygodnia, 9.04. Szybko i fajnie. Nie będę się stresować. Gbs pobierzemy następnym razem

puszek369, Oleander, iwwk, Samari0702, Nistera, Pestkkaa, Izka37, MaMaMi83, ago91, Szczęśliwa Mamusia, Szczesliwa ledwo zywa, Pani Moł, PatkaPP, Rudzik1, 4me, Chusy, Veri, slodka100, Paula_071 lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • ago91 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W piątek biorę ślub a nie mam jeszcze sukienki :( jakaś masakra nic nie pasuje na brzuszek...

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ago91 wrote:
    W piątek biorę ślub a nie mam jeszcze sukienki :( jakaś masakra nic nie pasuje na brzuszek...

Są takie ślubne na jednym ramiączku w stylu rzymskim lub włoskim , nie wiem jak dokładnie się takie typu sukienki nazywają , może na OLX poszukaj ciążowe suknie ślubne.

Życzę Ci abyś znalazła taką jaką szukasz 😘.

Samari O to sporo kasy jak na wizytę , ale już coraz bliżej niż dalej .

ago91 lubi tę wiadomość

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ago91 wrote:
    Współczuję tego stresu. Też miałam podobnie ale jakoś udało mi się kupić sukienkę gdzieś 3 tyg przed ślubem jedynie ja skrocilam co potem okazało się nie potrzebne bo brzuch urósł sukienka się podniosła i wtedy już wyglądała na za krótka:P szukasz takiej typowo ciążowej ?

ago91 lubi tę wiadomość

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2019, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    Są takie ślubne na jednym ramiączku w stylu rzymskim lub włoskim , nie wiem jak dokładnie się takie typu sukienki nazywają , może na OLX poszukaj ciążowe suknie ślubne.

Życzę Ci abyś znalazła taką jaką szukasz 😘.

Samari O to sporo kasy jak na wizytę , ale już coraz bliżej niż dalej .

No A jak 7 lat temu zaczynałam chodzić do tego lekarza to płaciłam 90 zł...No ale.coz zmienić lekarza nie zmienię to najlepszy specjalista w mieście i okolicy z najnowocześniejszym sprzętem ,pocieszam się myślą że co roku w ciąży nie chodzę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2019, 14:24

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• Rudzik1 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2019, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2019, 23:43

• Pantera Autorytet

Wysłany: 23 marca 2019, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak czytam o Waszych wizytach to aż zazdroszczę :)
    Prowadzę ciążę w Medicover i wizyty u gina mam co miesiąc, ale tylko zbada na fotelu, oceni wyniki badań, wypisze skierowanie i tyle. Usg mam takie ze skierowaniem 4 w ciąży.
    W ogole to brzuszek twardnieje, a szyjka się wydłużyła do 46mm!

Byliśmy dzis rano w szpitalu, porozmawialiśmy o procedurach, obejrzeliśmy oddział i sale, wszystko bardzo ładne, choć jak zobaczyłam łóżko/fotel do porodu to strach obleciał i dopiero do mnie dotarło co się święci...

Szczęśliwa Mamusia, Izka37 lubią tę wiadomość

• Pantera Autorytet

Wysłany: 23 marca 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszku

Mam pytanka:
    Ile średnio porodów na dobę odbieracie w Twoim szpitalu?

Kojarzysz żel do dróg rodnych do psn NATALIS 1? Warto kupować?

W szpitalu, w którym planuję rodzic nie robią zabiegu Credego, tylko zakraplają antybiotyk do worka spojówkowego. Czy to bezpieczny zabieg? Czy jest sens się na niego w ogóle decydować skoro to profilaktyka przeciw rzeżączce?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2019, 15:40

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pantera wrote:
    Puszku

Mam pytanka:
    Ile średnio porodów na dobę odbieracie w Twoim szpitalu?

Kojarzysz żel do dróg rodnych do psn NATALIS 1? Warto kupować?

W szpitalu, w którym planuję rodzic nie robią zabiegu Credego, tylko zakraplają antybiotyk do worka spojówkowego. Czy to bezpieczny zabieg? Czy jest sens się na niego w ogóle decydować skoro to profilaktyka przeciw rzeżączce?
    W zeszłym roku było koło 2500 porodów. Teraz będzie więcej, bo jest wiecej łóżek, wczoraj na nocy było 5, a, w dzień pewnie drugie tyle.

My pracujemy na parafinie z moich i koleżanek doświadczeń Natalis jest gorszy jak parafina i kosztuje swoje, zresztą przeczytaj skład, daje tylko poślizg tak jak parafina, na pewno nie ma znaczenia to ochrony krocza, ale u Ciebie drugi porod może się udać z ochroną :)

U nas jest zabieg credego, w ciąży nie robi się badań na rzezaczke, jeżeli chcesz uniknac możesz się nie zgodzić na to podanie i zrobić w ciąży badania na rzezaczke, bo często jest bezobjawowa, ja się zgodzę na zabieg Credego, ale są rodzice, którzy nie wyrażają zgody-rzadko. Po cc nie robi się tego zabiegu, tylko po porodzie fiz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2019, 15:59

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2019, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi wizytami u nas na NFZ to nie ma jednak tragedii (a i tak z moich doswiadczen nie ma porównania do priv wizyt) - bratowa prowadzi ciążę w Norwegii i tam prowadzi ciążę ...lekarz rodzinny! ;) obmaca brzuch, zmierzy cisnienie, zważy,sprawdzi czy kostki nie puchną i do domu. USG jest jedno, w okolicach 20 tc, wtedy jak cos ne gra to ciążę przejmuje gin. I jeszcze mi mowila, ze pobrali jej krew na morfologię o 15 (haha) a na wyniku...sama hemoglobina i nic więcej :O tak, że jajca niezle.

My dziś bardzo aktywnie, wybiegalismy się wszyscy w ogrodzie botanicznym, Mloda pooglądala daniele, surykatki, pawie, papugi itp.i padla :O a jak półtoraroczniak padnie o 16 to jest prawdziwy dramat :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2019, 16:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2019, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś mój mąż zasial na ogródku trawę😊 zrobił porządki w domku do zabawy i piaskownicy dzieciaków pozamaital chodniczek i teraz będzie zabieral się za sprzątanie w domu bo ja to się nadaje conajmniej do niczego 🙄🙄😟😟😟

Ale jedna rzecz zrobiłam upiekłam Kopiec Kreta na jutro mniam chodził za mną chyba z miesiąc, dodatkowo mam smaka na babkę piaskowa czekam na przyplyw mocy i muszę ja ukrecic choćby nie wiem co ! 😃🤩🤩😍😍

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2019, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znajoma podobnie miala prowadzona ciaze w Irlandii, dobrze ze ma meza lekarza (wprawdzie patomorfologa) ale jednak hihihi
    U gin byla 2 albo 3 razy. To po kij tam sa ginekolodzy....?

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 23 marca 2019, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra też mieszka w Irlandii :D nigdy nie widziała swoich wyników badań, usg miała 2 razy przez całą ciąże i tyle też razy widziała ginekologa bo tak jakieś spotkania z rodzinnym tylko były :D o jakichś wydrukach z usg czy porządnych prenatalnych mowy nie ma :D a badanie na fotelu jest w ciąży tam wręcz zabronione :D i wiecie co, była w tej ciąży zdrowsza, spokojniejsza, nie doszukiwała się niczego i nie ma pojęcia o czym ja mówię :D

Zazdroszczę Wam tak pięknego dnia poza domem, ja w domu ciągle na kanapie, może nawet mogłabym jakiś spacer sobie zrobić ale nie jestem się w stanie ruszać tak mnie boli kręgosłup :/

gann3e3k0unlohxb.png

• Pantera Autorytet

Wysłany: 23 marca 2019, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    W zeszłym roku było koło 2500 porodów. Teraz będzie więcej, bo jest wiecej łóżek, wczoraj na nocy było 5, a, w dzień pewnie drugie tyle.

My pracujemy na parafinie z moich i koleżanek doświadczeń Natalis jest gorszy jak parafina i kosztuje swoje, zresztą przeczytaj skład, daje tylko poślizg tak jak parafina, na pewno nie ma znaczenia to ochrony krocza, ale u Ciebie drugi porod może się udać z ochroną :)

U nas jest zabieg credego, w ciąży nie robi się badań na rzezaczke, jeżeli chcesz uniknac możesz się nie zgodzić na to podanie i zrobić w ciąży badania na rzezaczke, bo często jest bezobjawowa, ja się zgodzę na zabieg Credego, ale są rodzice, którzy nie wyrażają zgody-rzadko. Po cc nie robi się tego zabiegu, tylko po porodzie fiz
    Dzięki za odpowiedzi
    Czyli ten Natalis to nie jest jakieś cudenko które pozwoli dziecku szybciej i łatwiej wyjsc? :) ochrona krocza nie musi byc, bo wolę kontrolowane nacięcie niż pęknięcie
    Z tym antybiotykiem do spojówek to wiesz moze czy mogą być ewentualne skutki uboczne? W wybranym przeze mnie szpitalu w ogóle nie ma Credego

• Pantera Autorytet

Wysłany: 23 marca 2019, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem o co chodzi ale ja mam jakoś więcej energii w 3 trymestrze :)
    Możliwe że dlatego, że juz nie pracuję i córka nareszcie poszła do przedszkola, wreszcie mogę poruszać, pospacerować :)
    A widzę ze u części z Was z kolei spadek energii

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2019, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszyscy tu mamy kogoś w Irlandii? Haha ja też mam sióstrę i zaczęła się sama leczyć naturalnie itp bo tam na wszystko przepisują paracetamol, lek na wszelkie zło :D
    ja też produktywnie zrobiłam obiad i ciacho czekoladowy sernik mm ale kopiec kreta też bym dziabnęła nie powiem :D

‹‹ 1014 1015 1016 1017 1018 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ