Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Oleander taaaak tam to paracetamol to lek na wszystko. Moja znajoma tez leczy sie tzw "medycyna naturalną"
Ogolnie tam prywatnie zeby isc do lekarza to sie buli taka kase, ona jak przylatuje do Polski to pierwszy tydzien chodzi po lekarzach dopiero drugo tydzień ma czas na urlop.
Natomiast kuzyna zona po porodzie w Anglii powiedziala ze nigdy wiecej dzieci, 30h porodu zakonczonego kleszczami bo tam MUSISZ urodzic naturalnie i juz!2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
nick nieaktualnyKurde jak tak czytam co piszecie o ciazach za granicą to jakaś totalna masakra..normalnie zalatuje zacofaniem rodem z krajów trzeciego świata....męża kuzynka za granicą co prawda w Anglii mieszka ona sn rodziła ale nie była zadowolona z opieki,wręcz jest oburzona leczeniem jakie tam jest. To ja już wolę ta nasza Polskę może nfz jest do bani ale opieka w porównaniu do innych to jest na wysokim.poziomie wbrew pozorom
-
nick nieaktualnyJa rodzilam w usa i bylam zadowolona bardzo. Sam porod to mega emocje, bol ale duzo intymnosci i mega profesjonalna opieka. Podejscie do pacjenta niesamowite. Prowadzenie ciąży imne niz w pl. Moja ciaze prowadzilo 3 lekarzy tak jak by wspolnie. Badanie krwi 3razy w czasie ciazy tylko i żadnych wynikow nie mialam w rekach. Badanie moczu takie w labo tez tylko 3 razy ale przed kazda wizytą siku do kubeczka w gabinecie i pielegniarki cos tam badaly ale nie wiem co. 3ostatnie tygodnir wizyty 3razy w tyg i ma tym usg, ktg ale to przez to, ze mialam wysokie ciśnienie. I tak jak mary jane mowi nie stresowalam sie nie nakręcalam niepotrzebnie czytając wyniki tak jak twraz. Lepiej jest nie miec do nich dostepu.
-
nick nieaktualnyBylam z siostra ma zakupach. Kupilam siostrzenicy naszyjnik i kolczyki. Potem poszlysmy na obiad, potwm jeszcze kawka i lody w mc. Przyjemny dzien bardzo. Potrzebowalam takiego relaksu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2019, 21:16
Milka1991, Oleander, iwwk, Samari0702 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, u mnie dzisiaj sporo roboty
Od rana jeździliśmy za farbami żeby wybrać odpowiednie kolory, byłam w Lidlu, bo reklama zachęciła na body za 5,99, ale niestety w rozmiarze 56 tylko dwie sztuki zostały. Jednak McDonald dzisiaj nie wjechał, bo naszła ochota na coś innego i robiłam obiad w domu, ale warto było!
Pogoda przecudna więc trzeba było trochę wykorzystać, a i tak mi dnia zabrakło. Puściłam pierwsze pranie z białymi ciuszkami, miałam jeszcze poczekać, ale tak mnie naszło, że podzielę na kupki i zobaczę ile tego jest, całkiem sporo tego wyszło więc jednak nie czekam, aż obiecane ubranka dotrą tylko piorę to co mam najpierw, a potem resztę.
-
nick nieaktualny
-
MaMaMi ja też jutro planuje prasować i jeszcze jedno pranie załączyć hehe
Teraz padłam po całym dniu i leżę próbując zasnąć, ciekawe czy jutro dam radę planowo poprasować, bo też mała wycieczka Nas czeka.
Mąż chce mnie za tydzień zabrać do teatru, a ja nie mam w czym pójść, wszystkie sukienki za ciasne, ewentualnie spodnie i jakaś bluzka, ale to trochę komicznie wygląda :o Szkoda mi kasy na ubrania wyjściowe na jeden razWiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2019, 20:30
Samari0702 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
U mnie nie wirus a zatrucie bylo, juz przechodzi po malu. Bylam zestresowana ze to miecho z grilla za surowe bylo czy cos, ja piernicze jak mnie przerzygalo..
Ale dochodze do siebie, hurra.
Dziewczyny co wy piszecie, serio z tymi porodami za granica? Ja nie moge narzekac porod mialam super, oddzial super, sprzet nowoczesny, lekarze mili, polozne tez.
Jedyne jaka rzeczywiscie jest roznica to ze ogolnie podczas leczenia a juz szczegolnie ciezarnych rozkladaja rece i powiadaja ze nie bardzo "mozna cos wypisac". I ogolnie podczas ciazy i np krwawien nie wypisuja luteiny itp na podtrzymanie ciazy, w ogole nie ma tego w praktyce.
Samari powiedz czujesz ulge po tych ponczochach? Bo musze ci powiedziec ze ja sie po nich czuje swietnie! Obrzek mi sie zmniejszyl, pajaczki przestaly wychodzic i zbladly i ogolnie lzej jest.
Ciacho jak samopoczucie u ciebie? Juz lepiej?
Pani Mol - Spoznione zyczenia urodzinowe skladam
Dziewczyny nie uda mi sie wszystkich postow nadrobic, kogos mam dopisac do wizyt?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2019, 21:23
Pani Moł lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyChusy
Powiem ci że dziś nosiłam cały dzień te pończochy i żałuję że wcześniej ich nie kupiłam,ulga na maksa, teraz na noc zdjelam i nogi mnie trochę bolą , jutro rano ubieram spowrotem! Już do porodu będę ciągle nosić. A Ty też nosisz cały dzień ?. -
Wlasnie mialam takie same odczucia
Nosze caly dzien, potem jak je sciagam wieczorem to jest mega przyjemnie nie miec opuchnietych nog
Rowniez zaluje ze nie kupilam wczesniej.
Najgorsze tylko to sciaganie i zakladanie bo sie czlowiek nagimnastykuje.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOleander wrote:Dziewczyny a skąd macie te pończochy? Podacie nazwę albo linka? Bo w google to różne różności wyskakują
Ja kupiłam w sklepie medycznym, Panie zmierzyły mi obwody nóg i dobraly rozmiar M ,wzięłam kolor czarny Placilam 52 zl, Ja akurat mam takie :
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2019, 22:03
Oleander lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A to ja sobie radze! Juz sobie system wypracowalam z podwijaniem i naciaganiem, ale spale z setke kalorii przy tym bankowo
Oleander ja rowniez w sklepie medycznym kupilam. Mysle ze nie ma roznicy miedzy nimi zbyt wielkiej, nie sadze zeby firma miala jakies znaczenie. Tyle tylko ze musisz podejsc sama zeby cie mogli zmierzyc i dobrac rozmiar idealnie bo nie moga byc ani za luzne ani za ciasne.Oleander lubi tę wiadomość
-
Pantera bez sensu ten Natalis moim zdaniem, on też mało nie kosztuje. Ja bym wzięła ten antybiotyk na spojowki, skutki uboczne jak z każdym lekiem pewnie jakieś zaczerwienienie oka itp.
Ja po babyshower było super
Mój tort
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2310e6a1770c.jpgSzczesliwa ledwo zywa, kama2784, PatkaPP, Milka1991, Pani Moł, iwwk, slodka100, Oleander, 4me, Chusy, Nistera, Izka37, Veri, aktyde85, Pantera lubią tę wiadomość