Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a ja mam dziś w kuchni floł, wlasnie w piekarniku takie zawijaski z mozarellą i szparagami a do tego pseudo-leczo: ciecierzyca w warzywach (cukinia, papryka, pomidory) na lekko ostro.
    My juz po spacerze, wymęczylismy dziecię i spi a i ja bym drzemeczką nie wzgardziła:D mąż wyprasował z 20 tetr i flanelek plus ciuszki ktore dokupilam wczoraj i wypralam, heheh! Duzo się już tego ekwipunku dla Malucha zrobilo :)

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja, w szpitalu mówili że do 140/90 jest w porządku :)

Verbena, dla pocieszenia u mnie podobnie. Auto od 2 tygodni na warsztacie, podobno znaleźli już przyczynę usterki ale będzie mnie to z połowę wartości auta kosztować :/ i wcale nie są przekonani ze jak to zrobią to będzie jeździł dobrze

gann3e3k0unlohxb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na obiad wrzuciłam udka do piekarnika do tego ziemniaki i mix sałat że śmietana czyli obiad po najniższej linii oporu nie mam siły na nic innego :P

Dobrze że zrobiłam wczoraj kreta i babkę to przynajmniej nie muszę męża wysyłać do cukierni jak dostane zachcianki na ciasto 😂😂😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi mój syn kopie normalnie tak nisko że czuje jak mi grzebie przy Bliznie i zapiera się cały czas o biodra w na wysokości żołądka robi mi jakis stożek , ciekawa jestem jak on w ogóle leży i co się tam dzieje... dobrze że teraz wizyty będę mieć co 2 tygodnie to przynajmniej.z nerwów nie oszaleje.

A dziś jescze czeka mnie "obrobka" przed jutrzejszą wizyta już nie mam siły hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak 140/90 w ciazy to granica. Ja mam od kilku dni ciagle 135/86 takze w czwartek na wizycie pewnie dostane lekarstwo.
    Ja dzis standarowo rosół i pizze bede robić.
    50dni do terminu :)
    Aktyde ja tez nastawiona na sn, a to moje dziecko codziennie w innej pozycji i zaczynam sie bać, ze nie ułoży sie główkowo.

• Chusy Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wlasnie wyczytalam ze mozna naklonic dziecko do zmiany pozycji w brzuchu ;)

"Możesz sama spróbować nakłonić dziecko do obrotu z położenia miednicowego do główkowego poprzez częste przyjmowanie określonych pozycji.

Pozycje sprzyjające obróceniu się to:
    - leżenie na plecach z biodrami uniesionymi na kilku poduszkach;
    - klęczenie z ramionami i głową opuszczonymi jak najniżej i wysoko uniesionymi biodrami. Dodatkowo można nimi wykonywać okrężne ruchy albo po prostu wyfroterować podłogę."

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja jak najbardziej w porządku. Kobitki w ciąży często mają podwyższone i do 140/90 nie trzeba nic robić ;) ja miałam ostatnio o wiele wyższe ciśnienie niż to graniczne więc dostałam leki i teraz jest ok. Mam ciśnienie średnio 130/90 i gin mówił że nie muszę już mierzyć regularnie, tylko od czasu do czasu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2019, 13:56

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png
  • Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny bo lekko sie przeraziłam...

Milka1991 lubi tę wiadomość

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja-33 wrote:
    Dzięki dziewczyny bo lekko sie przeraziłam...

Ala co u was ? Jak.sie czujesz ogółem ?
    Masz już ustalony termin cc :)?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2019, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy dzieki. Ten mój wariat juz był główkowo ułożony ale sie przekręcił i co kilks dni siedzi inaczej to nawet narazie nie będę probowac go nakłonić bo i tak pewnie by fiknął.

• Chusy Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze jeszcze zrobia wam dzieciaczki nietoperza jak nalezy :D

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zmartwienie odnośnie ułożenia na szczęście odchodzi bo w sumie jak by nie był ułożony to do cesarki mi to wszystko jedno ale dla sn to kluczowe , trzymam Kciuki żeby wszystkie dzieci obróciły się jak należy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2019, 14:46

nick nieaktualny, Szczesliwa ledwo zywa, Milka1991, Paula_071 lubią tę wiadomość

• Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari0702 wrote:
    Ala co u was ? Jak.sie czujesz ogółem ?
    Masz już ustalony termin cc :)?

Hej Samari
    Ja się tak ostatnio czuje, że dużo śpie w ciągu dnia.
    Dzisiaj max jutro mam w planie spakować się do szpitala.
    Jutro przychodzi łóżeczko wiec w końcu tez ogarnę do końca pokój. Wizytę mam w środę 27.03 wieczorem, na niej pewnie zostanie ustalony termin i porodu i dowiem się czy mały coś przytył. Chyba to pierwsza taka wizyta, której się boje. Mam nadzieje, ze jest ok.
    Z dolegliwości to
    -dostałam w nocy uczulenia, mam pełno czerwonych kropek
    -mam mega zaparcia, pomimo, ze strasznie dużo pije, jem owoce, rzadko jem coś co jest ciężkostrawne, zamówiłam sobie jakiś lekki błonnik, czopki w ruch, jednak ból stał się okropny, boje się toalety ;)

nie ogarniam dalej ruchów dziecka, jakoś tak nie czuje cały czas ale KtG wychodzi ok.

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2019, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala

Rozumiem twój niepokój, ja jutro mam wizytę rano, koło 11.30 jadę do szpitala umówić termin cc ( u nas ustalają zawsze miesiąc szybciej ) tymbardziej mam stres bo u mnie ciąża jeśli donoszę będzie rozwiązana po 37 tygodniu przez ryzyko wczesniejszego porodu, (moje dzieci oboje urodizli sie 3 tygodnie wczesniej) a to dokładnie przypada w niedzielę wielkanocną donoszona ciaza ..

Ja dostałam ta kartę ruchów od położnej ale jej nie uzupełniam bo to jest głupie i mimo trzech ciąż nadal tego nie kumam w poprzednich też nie.uzupelnialam jak się coś będzie działo to pojadę na ip i tyle.

A u Ciebie młody nie przybieral na wadze czy jak ? Daj koniecznie znać mi tu po wizycie będę trzymać kciuki zeby było wszystko okej. A ta wysypka to ciekawe skąd ?? Możesz sobie kupić wapno w syropie Sansovit Calcium i wziąć - mi to lekarz zalecił jak byłam po 29 tygodniu bo też coś miałam właśnie

• Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari to będziemy rodzic w podobnym czasie :)
    U mnie mały coś właśnie nie przytył ostatnio, 2 tyg temu miał 1800g, lekarz powiedział, ze fajnie jakby miał 2500...zobaczymy, mam nadzieje, ze ostatnich tygodni nie spędzę w szpitalu

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2019, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja-33 wrote:
    Samari to będziemy rodzic w podobnym czasie :)
    U mnie mały coś właśnie nie przytył ostatnio, 2 tyg temu miał 1800g, lekarz powiedział, ze fajnie jakby miał 2500...zobaczymy, mam nadzieje, ze ostatnich tygodni nie spędzę w szpitalu

To daj koniecznie znać, będę trzymać kciuki zeby było wszystko dobrze i żeby ominął Cię ten szpital na końcówce. Głowa do góry ! Napewno urósł jak trzeba ! :)

Ja to bardziej mam pietra przed cc zawsze to samo głupia głowa ciągle mi stresujące myśli podsyla :/ ale będzie dobrze musi, nie ja pierwsza i nie ostatnia będę mieć trzecie cięcie :)

Mnie właśnie mąż, "oporzadzil" przed wizyta i wlazlam do wanny mimo że obiecałam sobie że już nie będę bo potem nie mogę z niej wyjść trudno najwyżej wypuszcze wodę i będę tu spać do rana 🤔🤔😂😂😂

Alicja-33 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu dziś cisza, gdzie się.wszyscy podziali :)?? Halo halo żyjecie ?? 😂😂

Miłego wieczoru dziewczyny ;) 3majcie kciuki za jutrzejsze wizyty, ja meczu nie oglądam bo po 6 muszę wstać i wolę odpocząć :)

• Chusy Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wrocilam z pogotowia wlasnie. Bo sie okazalo ze to moje zatrucie to jednak wirus byl, a na pogotowiu wyszlo ze jestem super odwodniona i musieli mi kilka kroplowek podlaczyc. Eh. Ale juz w domu, moze po tym wreszcie stane na nogi.

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Chusy to masakra, mam nadzieję, że teraz już będzie dobrze. Całe szczęście do szpitala pojechałas.
    My mecz oglądamy.

Chusy lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2019, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy biedna, współczuje. Dobrze, ze pojechalas to kroplowki na pewno Cie wzmocnią!
    My tez mecz z mezem ogladamy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2019, 21:42

Chusy lubi tę wiadomość

‹‹ 1017 1018 1019 1020 1021 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ