X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrówka puszku i iinym dziewczynom życzę no chorobska w ciąży to ciezki temat zresztą tj podczas kp

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2019, 17:51

puszek369 lubi tę wiadomość

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2019, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari0702 wrote:
    Czy wy też macie spadek apetytu ?? Już któryś dzień nie mam ochoty nic jeść ... zaglądam do tej lodówki i aż mi niedobrze nie wiem skąd mi się to wzięło do tej pory miałam apetyt nawet wzmożony ale teraz mam.wrazenie że wszystko wmuszam w siebie :(😰😰

Ja moja droga od początku ciąży tak właśnie mam , nie dziwne że w końcu jakaś mała anemia mi się wkradła , rano zjem jedną kanapkę do obiadu około 12 potrafię nic nie zjeść lub zjem jakąś bułkę lub jogurt , od tej 12 do 14 podobnie przychodzę z dziećmi i jest podobnie , odpocznę zjem coś lub nie kolacje jem około 18.30 jeszcze ewentualnie potem zjem sobie płatki migdałów z serkiem lub jakąś kanapkę . Uważam że nie ma nic na siłę ja nie jem na przymus i nie zmuszam sie np do jedzenia nie jestem po prostu głodna , i nie potrzebuję aby tak się zapychać .

Puszek Dużo zdrowia :-) .

puszek369 lubi tę wiadomość

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari, co Ty mówisz... Kolejne potwierdzenie, że lekarze to debil.
    Chusy, co tam pisałaś pod poim komentarzem, że lekarz wie co robi? To właśnie masz przykład. I wybacz, ale pisząc, że szkoła rodzenia kojarzy Ci się z oddychaniem i że możesz sobie to wyczytać w necie, to ewidentnie pokazujesz nieznajomość tematu i trochę ignorancję. Nie piszę tego broń Boże żeby Cię urazić. Po prostu widzę ile się dowiaduję na szkole. Dziś np. byłam na psychoedukakcji dla matek i dowiedziałam się np. że ok 35tc jest przeskok, że kobieta przestaje tak barfxi skupiać się na ciąży, rozwoju dziecka itp. i zaczyna przygotowywać się do porodu podświadomie. Szuka informacji, rozmawia więcej na ten temat z innymi kobietami itp. Zazwyczaj większość kobiet do tego momentu chce mieć gotowa wyprawkę itd. Mam tam całe mnóstwo różnych zajęć poza typowym omawianiem przebiegu porodu, a z zajęć oddychania, o których wspominałaś jest akurat najmniej, można się zapisać na dodatkowe warsztaty parcia i oddechu. Są zajęcia z praw pacjenta, laktacji, problemów w laktacji, połogu, depresja poporodowa, psychoeduk a ja matki i osobno ojca. Fizjoterapia mdm i wiele innych, pielęgnacja dziecka, szczepienia, kąpiel i inne. Także myślę, że do dobrej szkoły warto pochodzić.

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za miesiąc idę na chrzciny do ludzi, których widuję raz na rok - długa historia, nie chce się rozpisywać. Generalnie to będzie już początek 9 miesiąca, a ja nie mam zamiaru wydawać Bóg wie jaką kasę na sukienkę. Macie pomysł gdzie mogę coś kupić nie za fortunę?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka, to piękna już waga, będziesz miała co robić :D

Skarb, Po co oni dalej Cię trzymają w szpitalu? Coś się dzieje nowego? Tak jak dziewczyny mówią, jesteś już dosyć daleko, jeszcze chwilę i lekarz będzie już chciał krążek ściągać :)

Menka888 lubi tę wiadomość

gann3e3k0unlohxb.png

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula może poszukaj na OLX ? Ja na szczęście dostałam od koelżanki sukienkę, którą ona miała na naszym weselu w ciąży i byłam w niej już na 2 imprezach (mam nadzieję ,że za miesiąc wejdę w nią, bo mamy wesele dwa dni- wiec kupię jakąś na pewno, ale taką 2w1 ciążową i do karmienia, a w tej na poprawiny bym chciała zejść). Albo pomyśl o takiej 2 w 1 jak chcesz kp ;)

Paula_071 lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie. Rany 1,5h wracałam w korkach do domu...
    Jednak Hela leży głowa w dół, a ja mam jakieś schizy ;) jak to ja :D
    No a co do głowy... To lekarka na nią patrzy i jej reakcja "ojej jaka duża, zawsze była taka duża?". No ja nie wiem, czy mam się martwić? W sumie wszystkie badania ok, a ta głowa zawsze przodowala, ale weź to teraz urodź... Poza tym młoda waży już prawie 2kg.

puszek369, Szczęśliwa Mamusia, kama2784, Samari0702, slodka100, Milka1991, Rudzik1 lubią tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde jesli idziesz do porodu ze swiadomoscia ze lekarz to idiota ktory nic nie wie a ty wiesz od niego lepiej to po co w ogole rodzic w szpitalu skoro mozna to zrobic w domu pod czujna opieka no nie wiem.. meza czy kolezanki ktora juz zaliczyla szkole rodzenia. Wiadomo ze zdarzaja sie lekarze bufony co nie oznacza ze sa debilami, a jak wyczuwasz takiego pajaca tak jak przy pierwszym podejsciu Samari to idziesz w druga strone. Z reszta watpie ze ten sam facet zachowywal by sie tak samo podczas faktycznego porodu bo chyba kurna po cos robia te studia medyczne.
    Fajnie ze masz zajecia z psychologii na szkole rodzenia, fajnie ze dostarczaja ci duza ilosc info, chcesz to chodz nie mowie ze nie. Jak masz za darmo i lubisz sie ruszyc z domu to nie ma sprawy. Mowie tylko ze te same info mozesz wygrzebac w necie lub zdobyc u poloznej.

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy, nie mogę rodzić w domu ze względu na poprzedni poród, żadna położna się tego nie podejmie, bo w razie komplikacji mogą jej zabrać prawo do wykonywania zawodu. Ale, jeżeli się uda, czyli nie będzie np. konieczności wywoływania porodu, to jestem umówiona z położną, że przyjeżdża do mnie i większość pierwszej fazy przejdziemy w domu i pojedziemy dopiero na finał. Właśnie po to, by lekarze jak najmniej spieprzyli. I tak, uważam 80% lekarzy za nadetych bufonow, niekiedy debili (przykład z zeszłego piątku lekarz laryngolog zapisał mojej córce pulmeo, które zostało wycofane!), którym się wydaje, że jak skończyli medycynę, to są lepsi. Im więcej mam z nimi do czynienia, tym mniej szacunku mam do nich. Pewnie są jeszcze tacy z powołania, ale nie spotkałam takiego od bardzo dawna.

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, rozumiem takie podejscie i rowniez szanuje. :)

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Za miesiąc idę na chrzciny do ludzi, których widuję raz na rok - długa historia, nie chce się rozpisywać. Generalnie to będzie już początek 9 miesiąca, a ja nie mam zamiaru wydawać Bóg wie jaką kasę na sukienkę. Macie pomysł gdzie mogę coś kupić nie za fortunę?

Paula lącze sie z toba w bólu w maju mam komunie córki. Nie moge nic na razie kupic bo pewnie na początek maja nie wejde a sukienke musze miec francja elegancja a to niestety kosztuje. No i musze wydac kupe kasy doslownie na kilka godzin.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wzięłam nospe bo przez nerwy macica mi się napina i brzuch jest tak twardy jak kamień :/

Normalnie mam wszystkiego dosyć ! W dodatku mój mąż zamiast mnie wspierać to jescze dodatkowo mnie denerwuje no poprostu brak słów w takim tempie to ja do 36 tygodnia nie dochodzę :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2019, 19:26

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja padam na ból pleców:( wymyśliłam sobie mycie garkow dając odpocząć zmywarce i ledwo skończyłam teraz leżę i dysze na ddodatek czuje zbliżającą się zgage. Brzuch też jakby twardszy

o148o7es5xrrd9s8.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha tylko nie rob prania w rzece zeby dac odpoczac pralce, wtedy dopiero beda plecy bolec :D

Szczesliwa ledwo zywa, Szczęśliwa Mamusia, Veri, Paula_071, Milka1991 lubią tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:

Może na Allegro poszukaj lub na OLX mój synek ma w Maju bierzmowanie 16 Maja , a sama nie wiem czy nie wyląduje w szpitalu ,
    kto wie kiedy urodzę chociaż ja wolałabym już do tego 16 Maja urodzić i być w domu przy synu to bardzo wazne wydarzenie , gdyż nadal nie ma Grześ świadka i nie wiem gdzie i kogo szukać :-\ .

Samari Głowa do gory trochę z innej beczki , mój mąż taki okropny uparciuch że za nic w świcie nie chce nawet o tym słyszeć , aby jego brat cioteczny był chrzestnym dla Dominika i cały czas o to się kłócimy B-) , zamiast jakoś mnie wesprzeć to już lepiej z nim o tym nie rozmawiać .

Samari0702 lubi tę wiadomość

• PatkaPP Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie. Maleńka waży ok.1900g. Wyniki krwi mogą być. Śladowa ilość białka w moczu, ale do kontroli za dwa tygodnie, ciśnienie mam w normie. Co do cc czy sn. To się jeszcze okaże... Spokojnej nocy

Oleander, puszek369, Agata :), Veri, ago91, Pani Moł, slodka100, Milka1991, Rudzik1 lubią tę wiadomość

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari współczuję :( połóż się, może jutro będzie lepszy dzień.

Kupiliśmy wózek :D

Oleander, Szczesliwa ledwo zywa, Samari0702, Pani Moł, Milka1991 lubią tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po treningu, kurczę coraz ciężej hehe ale taki przyjemny wycisk był :)
    Ja mam ważną imprezę końcem kwietnia i chyba pójdę w spodniach i ładniej bluzce bo sukienkę na raz kupować to tak średnio.. a i tak pewnie bym się w niej czuła jak kulka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2019, 20:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę dziewczyny, podziwiam wasza energię i plany :) ja to.najdalej za 4.tygodnie będę już po wszystkim... zdecydowałam że nie będę więcej tracić nerwów, rozmawiałam z mamą i też jest zdania żeby jechać te 25 km bo to blisko i niech cc robi mój lekarz będę spokojna przynajmniej i w sumie racja , nie będę się denerwować i zastanawiać jak to się skończy to jednak lekarz któremu ufam na 100%

• Pantera Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari jeśli masz się stresować to lepiej wybierz ten szpital dalej i swojego lekarza do cc. 25km to nie jest tak daleko.
    Buc z tego lekarza niestety. Teraz w ogole rekomendacje się zmieniły i poród po cc wcale nie musi z automatu być rozwiazywany przez cc jesli odbyło się powyzej roku temu. U mnie w pracy kolegi żona po cc miala sn. W dodatku lekarz prowadzący może zasugerować cc, ale ostateczną decyzję podejmuje lekarz po przyjęciu do szpitala. Trochę absurd i raczej tylko wyjątkowi przeciwnicy cc idą tymi zaleceniami. W ogóle nawet cukrzyca ciążowa jak się okazuje wcale z automatu nie jest kwalifikacją do cc.
    A jak pytam o pomiar miednicy połoznej czy lekarza to mi odpowiadają, że dopiero mierzą podczas porodu, bo i tak zazwyczaj się miednica rozchodzi :) ehh
    Zauwazyłam też, że teraz często ustawiają cc na 39tc, nawet w prywatnym szpitalu, w ktorym ostatnio się orientowałam (ja nastawiam się na sn)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2019, 21:34

‹‹ 1022 1023 1024 1025 1026 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ