X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio??? To polozna wklada cala dnia do pochwy??? :O

Dziewczyny pierwszy raz slysze a juz raz rodzilam... No chyba, ze rzeczywiście to robila a mnie tak wszystko bolalo, ze nawet nie zauwazylam :D ale wtedy to znaczy, ze nie ma sie czym przejmowac ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam.. Ja wolę o tym nie myśleć, co się naprawdę dzieje. Wolę myśleć, że idę z pięknym rozwarciem i plum i jest maluch. Wtedy się nie stresuje. A wszyscy widząc ciężarna na wybuchu jakoś czuja potrzebę dzielenia się doswiadczeniami. I to takimi niezbyt. I dzisiaj takie coś. Ja wszystko lykam jak pelikan, więc wolałam dopytać.

• 4me Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glendolina ale ja nie wiem moze i tak jest :D

Sama czekam na info od Puszka z ciekawosci :D

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy chce wiedzieć co mi tam będą wkładać hahaha, ale może przy tych bólach faktycznie nawet się na to uwagi nie zwraca :D ciekawe co Puszek powie na ten temat.

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to już chyba nic nie chce wiedziec;) A jakbym była położna, to nie wiem, czy bym się zdecydowała na ciążę wiedząc to wszystko;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glendolina to lepiej łyknij tekst mojej siostry "W porównaniu do ciąży poród to pikuś" :D ja jej wierzę i się tego trzymam 😁

Glendolina, 4me lubią tę wiadomość

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glendolina wrote:
    Puszku, mam pytanie, trochę głupio mi je zadać, ale męczy mnie odkad rozmawiałam dzis że znajoma. Czy podczas porodu jak bada się rozwarcie, położna wkłada do pochwy cała dłoń? Ja wiem, że tamtędy ma przejść dziecięca główka i że dłoń to nic, ale jakoś sobie nie wyobrażam tego. Tkanki się tak rozciągają w trakcie czy to jest na siłę? Czy to w ogóle bzdura? No jakoś sobie nie wyobrażam, A znajoma z takim przekonaniem to wspominała, że już nie wiem.. najgorsze, co można zrobić, to rozmawiać z kimś o porodach. Zawsze jakieś mroczne historie i się potem człowiek nakręca.
    Dwa palce, wskazujący i środkowy :) u nas jeszcze się używa do tego parafiny, żeby zmniejszyć tarcie i żeby był mniejszy dyskomfort :) badamy w jalowej rękawiczce, kiedyś badano postęp porodu tylko per rectum, ale to stare czasy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2019, 21:17

Glendolina, Ciasteczko777 lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, ja muszę pominąć czytanie szczegółów bo się odechciewa mi od razu :D
    Nie myślę o tym, nie chce myśleć, liczę na to że jakoś to będzie :D

gann3e3k0unlohxb.png

• 4me Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Dwa palce, wskazujący i środkowy :) u nas jeszcze się używa do tego parafiny, żeby zmniejszyć tarcie i żeby był mniejszy dyskomfort :) badamy w jalowej rękawiczce, kiedyś badano postęp porodu tylko per rectum, ale to stare czasy
    Eee to standardzik :) nic w tym strasznego.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak juz rozwarcie sprawdzaja to jest sie juz po paru godzinach bolu i mi to juz bylo wszystko jedno kto i co tam wkłada hehe Naprawde. Mi rozwarcie sprswdzalo 2 lekarzy, nie wiem po co i polozna ale bylam w takim bolu ze w ogole nie zwracałam na to uwagi hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boli jak cholera, ja nie wiedziałam, ze cos moze tak bolec ale w momencie jak klada dziecko na brzuchu to o wszystkim sie zapomina :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaki to w ogóle ból - do czego podobny ;)? Można jakoś to porównać ? To nie boli cały czas tylko skurcze a potem parte też? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badanie szyjki to fakt do przyjemnych nie należy, ale jej masaż w celu wywołania większego rozwarcia to jest hardcore dopiero 😟😟😟

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    A jaki to w ogóle ból - do czego podobny ;)? Można jakoś to porównać ? To nie boli cały czas tylko skurcze a potem parte też? :)

Każdy organizm jest inny to ciężko powiedzieć jak może to wyglądać np. U Ciebie , badanie rozwarcia przez polozna to takie samo badanie jak u ginekologa na fotelu, no A skurcze wiadomo im bardziej się rozkrecaja tym bardziej boli A bóle parte to mogę porównać najprościej mówiąc to wyprozniania się ... czujesz że ci się chce napinasz się żeby wycisnąć A to nie idzie i tak kilka razy aż chlup i dziecko na świecie :)

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przywiozłam od teściów fotelik dla juniora i powiem Wam,ze jakos tak sie zestresowałam jak wlozylam go auta i zobaczyłam 2 foteliki, ze niedlugo bede wozic 2 dzieci.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    To taki bol jak przy okresie ale tak z 100 raxy mocniejszy. Mnie brzuch bolal tylko na poczatku, potem juz tylko krzyżowe i bol jedt straszny. Kazdy skurcz a wydaje sie, ze trwa wieczność i jak sa co 3-5 minut to mawrt nie zdaxy sie odpoczac od nich. Mi chyba momentami film wycinalo z bólu i zmeczenia miedzy skurczami. I nsgle jak dziecko wyjdzie i dostaniesz go na brzuch to o wszystkim zapomnisz i stwierdzisz, ze warto było

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja chyba wpadne za dwa dni jak zaczniecie pisac co na obiad ;)

MaMaMi83, Szczesliwa ledwo zywa, Veri lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to sie dzis bede modlic pol nocy zeby ta jutrzejsza kwalifikacja do ciecia przebiegla po mojej mysli.
    Mialam kolke nerkową - jak to cholerstwo boli to masakra nie chce wiedziec jak boli porod. Ja tam wole zeby mnie pocieli.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam przy masazu szyjki myslalam ze sie posram z bolu. Porod to pikus. ;D

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    To ja chyba wpadne za dwa dni jak zaczniecie pisac co na obiad ;)

Hahahaha chyba tez wole czytac o tym co zajadacie a ja nie moge 😂 masakra przez duze M

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
‹‹ 1112 1113 1114 1115 1116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ