Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Cześć, witam się po weekendzie. U mnie dziś piękne słonko, po pochmurnych dniach. Weekend szybko minął, w sb cały dzień na bierzmowaniu, a w nd miałam pod opieką 3,5 letnią chrzesniaczką. Kolejny tydzień do przodu, skończyliśmy 34 🤭
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty 🙂
Oleander, no właśnie, jak ciacho pisze co to za cudo? Wygląda smakowicie...Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
07.2020 - 16tc👼💔
05.2019 - Zosia ❤️ -
nick nieaktualnyCiacho
Miałam się Ciebie pytać czy te bóle @@ jak Cię dopadaly to długo trzymały ? Brałaś jakieś nospy czy coś?
Cała noc nie spałam bolał.mnie cały dosłownie cały brzuch o 3 wzięłam nospe, i teraz znów brzuch mnie boli tym razem.nizej jak.na okres .... i się zastanawiam czy jechać na ktg żeby sprawdzić czy cos się dzieje... pierwszy raz taki ból brzucha mnie dopadł kurna jak nie urok to sraczkaWiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2019, 07:14
-
nick nieaktualnyHej
dziewczyny to były tajskie lody z naszej wiejskiej kawiarenki
latem się po nie stoi w kolejce takiej że ho ho
Śniło mi się muszę wstawać do szkoły i kombinuję nad zwolnieniem z lekcji haha ciekawe co to może oznaczać
Trzymam kciuki oraz miłego dnia wszystkim życzęu nas piękne słońce 🌞
-
nick nieaktualny
-
U mnie też słoneczko kolejny wiosenny dzień
podjadę dziś do rodzinnego może mnie przyjmie bez zapisu zapytam o ten ból.
Czy wasze maleństwa też wstają z wami w nocy? Mój Szymek zawsze razem ze mną się budzi na siku :*
Miłego dnia i kciuki jeśli są wizyty !Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 -
nick nieaktualnyJee, ja też kończę 34 tygodnie:)
Moje dziecię wstalo z katarem, a w pt byli u nas znajomi z zakatarzonym synkiem, podobno "od zębów" - ehee, jak pracowalam w przedszkolu to też każdy latar i kaszel był alergiczny...
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
Ja w nocy budzę się tak od 3 co godzinę na przekrecanie z lewego na prawy bok ale malutka śpi twardo. Budzi się rano jak ja już się rozbudze. Mam nadzieję że tak już jej zostanie hehe
28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm
1.04 - 2260g
4.03 - 1600g
19.12 - 320g
03.09.18 - pozytywny test!
Beta 05.09.18: 462
14 cykli starań
Hashimoto - euthyrox 100 -
nick nieaktualnyHey;)
Mi się też wydaje, że moja Młoda śpi w nocy. Ale rano tylko usłyszy, że coś się dzieje, jakieś głosy czy coś, to od razu szal;) I też mam nadzieję, że to ładne spanie w nocy jej zostanie. U nas się już wiosna skończyła. Chyba, ze slonce wyjdzie z zaskoczenia. Ale i tak spacerniak na lody naturalne zaliczę. Po Waszym wczorajszym kuszeniu nie ma innej opcji;)
Powodzenia dziś -
nick nieaktualnyAle pięknie jest na dworze , wreszcie czuć tą prawdziwą wiosnę ❤❤ .
Wczoraj mieliśmy gości był mój tata , siostra z mężem i dwójką dziećmi Gabrysia wybawiła , się z dziadkiem mój tata bardzo się wzruszył jak zaśpiewała piosenkę ❤❤ moja kochana ❤❤. Ja nadal niestety jestem chora kaszel mnie męczy, Ania i dziewczynki też są chore najgorsze jest to że Ania ma katar i całą noc płakała 😟.
Trzymam mocno kciuki ✊✊✊ , za dzisiejsze wasze wizyty.
-
nick nieaktualnyDziewczyny jak to jest z tym parciem i oddychaniem podczas porodu, niby miałam zajęcia w szkole rodzenia ale jak sobie o tym myślę to wiem że nic nie wiem
Najpierw są skurcze które w domu liczę i czekam aż będą co 5 min, czy podczas tych skurczy trzeba jakoś specjalnie oddychać żeby mniej bolały?
Później już w szpitalu przy pełnym rozwarciu są skurcze parte, wtedy podczas tych skurczy trzeba oddychać szybko i płytko? Kiedy się "prze" a kiedy oddycha?
Jakie to skomplikowane!! -
Melduje ze u nas wszystko dobrze.
Waga po 12 dniach od poprzedniej wizyty 2600 33+2.
Dzis mam w wyniku 2598+/- 375g to rownie dobrze moze wazyc 2900 albo 2200 😂😂😂😂
Laski przestańcie sie nakrecac ta waga widzicie jakie cuda.
Przeplywy, afi, i inne te znaczki skroty itd tez ok. Wg tego lekarza lozysko 4 cm od ujscia i niemozlowe ze niecale dwa tyg temu bylo tylko cm. Wiec dalej wiem ze nic nie wiem. Tylko komu tu wierzyć.
I co wam powiem spotkałam dzis moja dr prowadzaca w szpitalu i to ona mnie zauwazyla i przyszla do mnie zapytac co i jak. Szkoda ze nie ma jej na poloznictwie tylko na onkologii ginekologicznej.
I chcialam zebyscie mnie rozgrzeszyly - ugryzlam 2 x krakowskiego obważanka a mi nie wolno 🙊😂🤦♀️ zaluje bardzo znaczy się nie zaluje byl taki pyszny.
Izka37, Nistera, Asiul, Rudzik1, PatkaPP, Szczęśliwa Mamusia, Oleander, Chusy, Ciasteczko777, Milka1991, Veri, kama2784, Glendolina, puszek369, Pestkkaa, Pani Moł, iwwk, 4me, ago91, slodka100 lubią tę wiadomość
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
Mamami-super wieści!
Z waga masz 100% racji. Tera wchodzą geny i tyle. Każdy ludzik jest przecież inny.
Grunt że wszystkie parametry ok. Ale z tym łożyskiem to faktycznie zaskakujące jak co lekarz to inaczej to widzi.
Dziewczyny piszecie że cały czas czujecie ruchy. A to cały czas to non stop czy jak? Ruch co sekunde czy jak to odczuwacie? Tak pytam z ciekawości:).MaMaMi83 lubi tę wiadomość
-
Izka ja i w dzien i w nocy czuje mala praktycznie caly czas. Czasem rusza sie ospale kilka ruchow co minute np, a czasem mnie boksuje przez 5 min. Pozniej godzinka przerwy na spanie, a potem ma czkawke. No nie wiem jakos w tej ciazy czuje dziecko non stop
Ja nie wiem kiedy ona sypia
Asiul nie mysl o tym za duzoSamo pojdzie. Nawet jak teraz to bedziesz rozkladac na czynniki pierwsze to i tak pozniej zapomnisz o oddychaniu, polozna mowi przy porodzie kiedy przec i jak oddychac. A wczesniej nie ma sensu chyba ze cie to jakos uspokaja. Ja szlam na zywiol, oddychalam kiedy i jak mi pasuje, nie wedlug schematu bo pewnie by mnie to wkurzalo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2019, 10:52
Szczęśliwa Mamusia, Izka37, Asiul lubią tę wiadomość
-
Hejo
ale w ostatnich dniach naskrobałyście, cały weekend was nadrabiałam :p
U mnie mój maluszek napewno budzi sid gdy wstaje do toalety w nocy i jak się obraca z boku na bok, wtedy trochę mnie rączkami poza czepia czasem lekko kopnie i idziemy spać
Co do ruchów to nie czuję ich non stop, tylko w okresach jego normalnej aktywności z reguły gdy spokojnie siedzę lub leżę.
Mamami gratulacje z udanej wizyty, ale twój dzidziuś juz duży!
Ja jutro idę na kontrole szyjki i poproszę o L4, w końcu dojrzałam do tego by posiedzieć w domu i się powylegiwać z małym
U nas piękna pogoda, wiec zapowiada się przyjemny tydzień.Szczęśliwa Mamusia, Izka37, MaMaMi83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Iwwk, chciała Ci udowodnić ze nie masz racji haha
Mamami, super że wieści dobre ale czy to cos zmienia jeśli chodzi o cesarke? W sensie jak łożysko będzie dalej to będzie szansa na naturalny?
Izka, u mnie cały czas ze się rusza to znaczy że jak 15 minut się nie rusza to już to zauważam ze przerwa jest, Ale dłużej niż poł godziny chyba nie trwała. Tylko ze ja większość czasu leżę, Jak się ruszam to go nie czuję tak mocno i często. Od 2 dni w nocy też skakał non stop, kiedy bym się nie obudziła, a od rana spokojnie bardzo więc w sumie to nie żadnej reguły haha
Izka37, iwwk lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAsiul wrote:Dziewczyny jak to jest z tym parciem i oddychaniem podczas porodu, niby miałam zajęcia w szkole rodzenia ale jak sobie o tym myślę to wiem że nic nie wiem
Najpierw są skurcze które w domu liczę i czekam aż będą co 5 min, czy podczas tych skurczy trzeba jakoś specjalnie oddychać żeby mniej bolały?
Później już w szpitalu przy pełnym rozwarciu są skurcze parte, wtedy podczas tych skurczy trzeba oddychać szybko i płytko? Kiedy się "prze" a kiedy oddycha?
Jakie to skomplikowane!!
Jak rodziłam po raz pierwszy a to szybko dość się stało i nie ma tu też tym się co sugerować , u mnie to tak wyglądało jakoś koło 14/15 odszedł mi czop śluzowy jak średnia pomarańcza wyglądał , potem nic się nie działo i jakoś koło 19.00 odeszły mi wody i zaczęłam czuć skurcze więc po karetkę , i zawieźli mnie do szpitala już w karetce czułam takie parcie jak na wiesz co 💩💩💩 , i tam taki Pan lekarz cały czas trzymał mnie za rękę i mówił jak mam oddychać i nie przeć , w szpitalu byłam po 20.00 szybkie wypełnianie dokumentów itp itd już miałam pełne rozwarcie , cały czas mówili mi kiedy mam przeć itp itd i o 20.30 urodziłam synka ❤❤❤ , czasami jest tak że od razu tak ekspresem poród się odbywa , a czasami z tym jednak się schodzi i nie ma tu jakby " złotego środka " , u każdej z nas może to inaczej przechodzić np szwagierce mojej siostry wcale czop nie odszedł , tylko wody jej odeszły mi w mojej 4 ciąży też czop nie odchodził . Możesz zawsze jak coś położnej się do pytać lub gina 😉 .
MaMaMi Super wieści moja droga ❤❤❤ .
U mnie ruchy Dominika są coraz bardziej odczuwalne , czy to dzień czy noc cały czas się rusza , nic nie zapisuje , ani nie notuje mój Pan gin nic mi nie wspominał , abym prowadziła tą kartę ruchów płodu , choć nie ukrywam że jednak czasem na drzemki ale bardzo krótkie .
MaMaMi83, Asiul lubią tę wiadomość