Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyOleander wrote:Eee no na początku to chyba nie takie bomby nie?
czy się mylę 😂
przy kp chyba tylko kwaśne ? A też mam te woreczki .. ale i tak nie chce z tym spać .. ogólnie małe dzieci moim zdaniem to niezbyt pachną - to się uleje i skiśnie mleczko, to kupa.. ech.. a ja mam tak wrażliwy węch
-
nick nieaktualnyA to ja bardzo lubię zapach bobasków, a moja siostra to już w ogóle ma obsesję na tym punkcie 😂
Ja chcę postawić kosz obok komody i codziennie opróżniać, to chyba nie powinno być tak źleWiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2019, 15:43
-
Hejo. Ja mam jakiś mega spadek formy...wstyd bo nawet przed dom mi się nie chce wyjść z dzieckiem. Dobrze że dziadki Ją biorą. Mam jakiś dziwny objaw, nie pamiętam czy w pierwszej ciąży też był. Od jakichś dwóch dni mam dziwne uczucie parcia na odbyt. Jakbym miała zaraz za przeproszeniem zrobić kupę. Idę do łazienki a tu nic. Poza tym brzuch non stop twardy, krok zrobię i już się spina. Ma ktoś podobnie ?
-
Te kosze na pieluchy kupujecie jakieś specjalne, czy zwykłe tylko szczelniejsze, np.z taką gumą uszczelniająca pokrywę?
28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm
1.04 - 2260g
4.03 - 1600g
19.12 - 320g
03.09.18 - pozytywny test!
Beta 05.09.18: 462
14 cykli starań
Hashimoto - euthyrox 100 -
Milka ja tak mam od dwóch dni, a od wczoraj doszło straszne parcie i ból spojenia łonowego, boli jak cholera jak chodzę, coraz częściej ból jak na okres ale łagodny a spinanie brzucha to już norma od jakiegoś czasu kilkanaście razy dziennie ale też delikatnie
Dzis leniwa niedziela, odpoczywamy i kawkujemy z rodzinką
U nas kosza na pieluchy nie będzie, produkcja śmieci jest tak ogromna że co chwilę się je wynosi także pieluchy będą tam trafiać i na bieżąco do kosza na zewnątrz, ale Zaopatrzylam nas w te woreczki na pieluszki
No i mamy kącik w sypialni więc tam kosza na pieluchy bym nie chciała generować
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2019, 17:26
-
nick nieaktualnyJa dostalam kosz na pieluchy taki co skręca pieluchy w takie "kiełbaski"
ale pierniczę kupowanie specjalnych worków na to. Tych malych z ross też nie używam... Jedynie w torbie noszę, żeby mieć w co ewentualną brudną pieluchę zapakować poza domem. I tak mnie przeraża ilość foliwowych śmieci generowanych przy malym dziecku. Mam ten maly kosz z ikei z zestawu od pojemnikow. Stoi w toalecie
pieluszki pierwsze tak nie łupią
dopiero po rozszerzeniu diety jest gorzej. Brudne pielki wynosimy codziennie dorzucając je do normalnych smieci (tych "zmieszanych", ja mocno sortuję i męża pilnuję
ale jż też się przyzwyczail). Warzyw, owoców itp też nigdy w sklepach nie pakuję w woreczki foliowe.
-
Pierwsze kupy nie smierdza. Jak zawiniecie i wrzucicie do śmietnika to zacznie smierdziec dopiero po kilku dobrych godzinach...
Zaczyna byc targedia przy rozszerzeniu diety ale wówczas i kosz specjalny na pieluchy z workami skrecanymi rady nie daje
My mamy taki maly z zestawu pojemnikow z ikeai i z sikami raz na dzien mozna bylo wyrzucac a jak kupa byla to od razu wyrzucalismy calosc ale gdyby postaly trochę to i tak nie byloby tragedino chyba, ze lato, slonce, nagrzane w pokoju itp
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2019, 17:47
-
Hej ja nie kupuje tego kosza na śmieci, bo mamy mało miejsca, ale też chcę od razu do kosza, my i tak codziennie śmieci wynosimy. Początkowo kupa nie ma zapachu, smolka wgl jest jalowa, potem stopniowo przewod pokarmowy kolonizuje się bakteriami, ale najgorzej to chyba po rozszerzeniu diety. My mamy te torby na pieluszki. Ostatnio krzyż mnie boli, masakra, ale nie chce narzekac będzie dobrze. Wgl nic mi się nie chce
byliśmy z psem na spacerze i wykapala się w brudnym błocie, musieliśmy ja wykapac to też wyczyn 😜
-
Agata wyczytałam że ten nacisk na odbyt i parcie na stolec to z powodu obniżenia się główki dziecka i wstawiania w kanał. Że dziecko już uciska te nerwy odbytowe i stąd to dziwne uczucie. Hmm. No fajnie, tylko że u mnie dopiero 35t3d. Ty już możesz rodzić, ja jeszcze wolę nie
no nic. Zobaczymy czy u Ciebie się coś rozwinie w najbliższym czasie. Jeśli tak to będę się martwić, jeśli nie to luz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2019, 20:23
-
nick nieaktualnyByła pani na ktg
skurcze były mini- tylko 2 i to Max 25- czyli luzik brak skurczy, serduszko idealnie
mieliśmy czkawkę
pani od razu szyjkę zbadała
zamknięta na 4 spusty i twarda! Ale skrócona
czyli na razie spokój!
Puszek - ponarzekaj w końcu bo tylko Ty tu trzymasz fasonMilka1991, Oleander, Nistera, Veri lubią tę wiadomość
-
Milka Spokojnie, ponoć taki stan może trwać i trwać i trwać...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2019, 20:32
Milka1991 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa napieranie jedynie mam na szyjke,nie mam parciaa na odbyt, ale za to bardzo mocno ciągnie mnie blizna po cc że mam wrażenie czasami że ta blizna to jest na kregislupie A nie brzuchu...🙄🙄🙄🙄
E dziewczyny trzymajcie fason i do terminu 37 tydzień nie oznacza że można rodzić bo jak Puszek ostatnio pisała na tym etapie u większości kobiet nie jest nic przygotowane na poród, A potem są takie hardkorowe porody po tych indukcjach na siłę. Ja trzymam kciuki żebyście urodzily w terminie i miały szybkie i bezbolesne porody😁😁✊✊✊✊✊✊
Ciasteczko777, Milka1991 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa też nad tym koszem myślałam ale doszłam do wniosku że bawić się w te worki które trzeba zamawiać w dodatku są drogie i tylko po to żeby je wyrzucić ,to zrobię tak jak z synem mały kosz przy łóżeczku zwykle worki i codziennie wieczorem wynieść do śmietnika 3 kroki A te kupki po samym mleku to nie mają zapachu jak przy rozszerzaniu diecie gdzie są konkretne miksy
Ale jedno co powiem to ja syna karmiłam tylko piersią pierwsze miesiące to do 4 miesięcy każdy pampers był z niespodzianką że nie raz się zastanawiałam gdzie on to mieści 😂😂😂😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2019, 21:59
-
nick nieaktualnyCiasteczko777 wrote:To zawsze są bomby biologiczne
przy kp chyba tylko kwaśne ? A też mam te woreczki .. ale i tak nie chce z tym spać .. ogólnie małe dzieci moim zdaniem to niezbyt pachną - to się uleje i skiśnie mleczko, to kupa.. ech.. a ja mam tak wrażliwy węch
Nie no coś ty Ciachomałe bobasy cudownie pachną, A przecież je kapiesz codziennie czy co drugi dzień to nic ci się nie zdąży "zasmierdziec"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2019, 22:01
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny