Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez jestem na grupie na fb i nie widzialam by ktos mnie obrazal . Tez i tu jestem i dziewczyny nie napisaly nic zlego . Niepotrzebny powod do dyskusji
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2019, 18:42
Szczęśliwa Mamusia, KarmeLoVe lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyskarb15 wrote:Ja tez jestem na grupie na fb i nie widzialam by ktos mnie obrazal . Tez i tu jestem i dziewczyny nie napisaly nic zlego . Niepotrzebny powod do dyskusji
Nie przejmuj się trollem, są wazniejsze sprawyskarb15, Szczęśliwa Mamusia, Izka37 lubią tę wiadomość
-
Nie wiem co do czego mialo byc moze ze mialo to spowodowac armagedon na forum , ale nie ze mna te numery
Nie moge sie doczekac jutra, mam nadzieje ze gladko pojdzie i kroplowka na wywolanje mi pomoze juz 3 cm rozwarcia mam
Dzis wcinam na zapas bo jutro na czczo i lewatywa 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2019, 18:49
Pani Moł, kama2784, Szczęśliwa Mamusia, Izka37 lubią tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny tak was podczytuje Ladny rozpierdziel tu macie
SKARB moge o cos zapytac? Bo widze, ze masz zakrzepice. Kurcze ja tez mam ( w lewej pachwinie) i sie troche tym denerwuje, dostalam ja w 11tc. Ostatnio mam problemy z lewa noga i sie zastanawiam czy to ma cos z tym wspolnego. Mrowi mnie, boli w jej gornej czesci.. choc ostatnio w dole tez troche bolalo.
Nie chce Cie denerwowac, jutro Twoj wielki dzien i nie chce przeszkadzac ale moze napisalabys mi kilka slow.. tu albo na prv. DziekiWiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2019, 19:01
-
xgirl wrote:Czesc dziewczyny tak was podczytuje Ladny rozpierdziel tu macie
SKARB moge o cos zapytac? Bo widze, ze masz zakrzepice. Kurcze ja tez mam ( w lewej pachwinie) i sie troche tym denerwuje, dostalam ja w 11tc. Ostatnio mam problemy z lewa noga i sie zastanawiam czy to ma cos z tym wspolnego. Mrowi mnie, boli w jej gornej czesci.. choc ostatnio w dole tez troche bolalo.
Nie chce Cie denerwowac, jutro Twoj wielki dzien i nie chce przeszkadzac ale moze napisalabys mi kilka slow.. tu albo na prv. Dzieki
-
Oczywiscie jestem pod opieka lekarska. Moja zakrzepica jest sprawdzana co jakis czas. Robie sobie zastrzyki z heparyny codziennie (0,5) i nosze skarpete uciskowa.
Wczoraj bylam u gin i ona mowi, ze bol i mrowienie nogi moze byc od ucisku na nerw ale teraz czytajac Skarba mysle sobie czy to nie ma czegos wspolnego z zakrzepica?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2019, 19:10
-
Nie chce Cie denerwowac, jutro Twoj wielki dzien i nie chce przeszkadzac ale moze napisalabys mi kilka slow.. tu albo na prv. Dzieki
Otoz to puszek ma racje, przy incydencie zakrzepowym wazne jest zeby to na bieżąco kontrolowac zwlaszcza jak cos cie niepokoi. Zwlaszcze jak piszesz ze juz masz z tym problem od 11tc im wieksze dziecko tym ucisk moze byc silniejszy zwlaszcza w okolicach miednicy2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
xgirl wrote:Oczywiscie jestem pod opieka lekarska. Moja zakrzepica jest sprawdzana co jakis czas. Robie sobie zastrzyki z heparyny codziennie (0,5) i nosze skarpete uciskowa.
Wczoraj bylam u gin i ona mowi, ze bol i mrowienie nogi moze byc od ucisku na nerw ale teraz czytajac Skarba mysle sobie czy to nie ma czegos wspolnego z zakrzepica?
-
Powiem Ci to zaczelo sie tak cichutko wlasnie opuchly mi nogi na co narzekalam czesto po czasie bolala mnie lewa noga przy ostatnim pobycie w szpitalu . Oczywiscie niby wszystko bylo w porzadku . W domu narzekalam po wyjsciu na lewy bok (kregoslup i brzuch) jak lezalam czulam ulge jak wstalam bolalo mnie ale tak nie bardzo . Ostatnie dwa dni co wam mowilam o wizycie w toalecie nie wiem czy pamietacie to wlasnie przez to niemoge sie wyproznic spokojnie teraz wcale nie jest lepiej. Zaczelo sie powoli kazdy myslal ze to dolegliwosci ciazowe i wszyscy zganiali tak powaznie to na ciaze... Tak owszem glowka dziecka napiera na zyle glowna owszem ale jakby szybciej ktos to dobrze zdjagnozowal nie bylo by tego i nie bylo by tak. Dzialo sie powoli, ale jak wykryto ta chorobe to stanowczo za pozno .
-
Puszek mam ponczochy, nie skarpety, sorry Wszystko pode mnie dobrane, z odpowiednim uciskiem i w ogole wszystko mi powiedziano jak mam nosic, kiedy, jak je pielegnowac itp.. Tak u chirurga naczyniowego.. Ostatnie badania krwi jakos 4 tyg temu, doppler hmm no w styczniu chyba.. nastepna wizyta w polowie maja.ehh.. Jak dotad wszystko ok tylko od tygodnia mrowienie w gornej czesci nogi a od 3 dni boli mnie ona tez na gorze i teraz czytajac Skarba zglupialam troche.. boje sie, ze to ma cos wspolnego z zakrzepica.
Wiem, ze najlepiej isc do lekarza tylko juz rzygam tymi wszystkimi lekarzami i szpitalami.
Skarb dobrze rozumiem, ty dostalas zakrzepicy od ucisku dziecka na zyle tak?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2019, 19:28
-
puszek369 wrote:Kiedy ostatnio robiłaś dopplera? Ja bym wolała pończochy uciskowe w takiej sytuacji, oczywiscie dobrane pod Ciebie, czyli lekarz chirurg naczynowy powinien dać karteczkę jaki ucisk, gdzie dokładnie zastosować, jeżeli masz już stwierdzoną zakrzepicę, bo przy profilaktyce trochę inaczej wiadomo. Jesteś pod opieką chirurga naczyniowego?
Powiem ci ze to robili mi pierwszy raz przy przyjeciu w srode. I dzis powtarzali . A dzieki ponczosze uciskowej bede mogla chodzic bedzie taka mozliwosc? Bo jak to jest nie wiem nigdy sie z tym nie spotkalam . Powiem Ci ze chirurg byl u mnie w czartek i konsultowal z ordynatorem co dalej w piatek mialam usg zyl kazali zwiekszyc dawke clexanu i dzis mialam usg zyl i byl bardzo fajny lekarz ktory powiedzial mi doslownie wszystko i mowil ze bedzie sie konsultowal z ordynatorem by cos szybko zaczeli dzialac w takiej sytulacji bo jest powazna . -
skarb15 wrote:Powiem ci ze to robili mi pierwszy raz przy przyjeciu w srode. I dzis powtarzali . A dzieki ponczosze uciskowej bede mogla chodzic bedzie taka mozliwosc? Bo jak to jest nie wiem nigdy sie z tym nie spotkalam . Powiem Ci ze chirurg byl u mnie w czartek i konsultowal z ordynatorem co dalej w piatek mialam usg zyl kazali zwiekszyc dawke clexanu i dzis mialam usg zyl i byl bardzo fajny lekarz ktory powiedzial mi doslownie wszystko i mowil ze bedzie sie konsultowal z ordynatorem by cos szybko zaczeli dzialac w takiej sytulacji bo jest powazna .
-
Pani Moł wrote:A z zupelnie innej pupy powiem, że kupilam se dzis na Ali sliczną rozpinaną po całości czerwoną lnianą sukienkę na po-porodzie zanim doplynie z Chin to juz powinnam faldę po porodzie zgubic
Tu takie poważne tematy teraz nie wiem czy powinnam się zapytać...
... mozesz pochwalić sie linkiem do tej sukienki? Też szukam czegoś ładnego na po porodzie, najlepiej rozpinanego, ale nic ciekawego nie mogę znaleźć... -
xgirl wrote:Puszek mam ponczochy, nie skarpety, sorry Wszystko pode mnie dobrane, z odpowiednim uciskiem i w ogole wszystko mi powiedziano jak mam nosic, kiedy, jak je pielegnowac itp.. Tak u chirurga naczyniowego.. Ostatnie badania krwi jakos 4 tyg temu, doppler hmm no w styczniu chyba.. nastepna wizyta w polowie maja.ehh.. Jak dotad wszystko ok tylko od tygodnia mrowienie w gornej czesci nogi a od 3 dni boli mnie ona tez na gorze i teraz czytajac Skarba zglupialam troche.. boje sie, ze to ma cos wspolnego z zakrzepica.
Wiem, ze najlepiej isc do lekarza tylko juz rzygam tymi wszystkimi lekarzami i szpitalami.
Skarb dobrze rozumiem, ty dostalas zakrzepicy od ucisku dziecka na zyle tak?