Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Powodzenia!
Jaja styropianowe-pepco, rosmann.
Dzis ja tez mam niemoc. Wlasnie sie obudzilam z drzemki, wypije kawe, zjem coa i zabieram sie za ostatnia warstwę malowania przewijaka. Wiem nudna jestem ale to ostatnio moje najwirksze wydarzenie
Dzis wieczorem wychodze spotkac sie z kolezankami wiec choc troche sie rozerwe...
U nas od tygodni tyle słońca na pomorzu... Temp tylko ciagle bardziej zimowe niz wiosenne ale chyba w koncu dzos troche cieplej!
-
Co do sukienki z Ali to ona kest świetna! Ogladalam prawie identyczne tzn z rekawkami i chcialam sobie kupic ale ja nie wiem co bedzie z moim brzuchem po a jednak powinna byc dopasowana - brzuch, klatka wiec zrezygnowałam. Kompletnie nie wiem jaki rozmiar wziac. W reserved kupilam sobie za to w tym stylu spodnice. Szkoda tylko, ze trzy razy drozsza
Ciacho a gdzie Ty kupilas te podpaski? Jak to dziala to ja chyba tez bym sobie dla świętego spokoji kupila...
-
Dzięki dziewczyny za pomoc z tymi jajkami, tatusia wyślę do pepco bo ma pod nosem.
Łe z tym koprem to rzeczywiście średnio, dzięki za info Puszek.
Ja mam w planie umyc wlosy,bedzie wyczyn a jeszcze to suszenie na szczotkę chyba godzinę potrwa.
Ja też zaglądam i patrzę czy coś już się wyklulo na forum
Ps można nie zauważyć saczenia wód płodów h? Zaczynam się bać... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBibs wrote:Dzięki dziewczyny za pomoc z tymi jajkami, tatusia wyślę do pepco bo ma pod nosem.
Łe z tym koprem to rzeczywiście średnio, dzięki za info Puszek.
Ja mam w planie umyc wlosy,bedzie wyczyn a jeszcze to suszenie na szczotkę chyba godzinę potrwa.
Ja też zaglądam i patrzę czy coś już się wyklulo na forum
Ps można nie zauważyć saczenia wód płodów h? Zaczynam się bać...
Ja to miałam takie paseczki ph sobie wkładałam w drogi rodne i tam były oznaczenia jak niebieski to wody , o ile dobrze pamiętam ja to we wkładkach chodzę raz nie założyłam przez przypadek i miałam mokro , teraz nic takiego nie zauważyłam 13 Kwietnia badał mnie mój Pan gin ginekologiczne ,
wszystko tam zamknięte więc na razie na nic się nie zapowiada chyba że nagle mnie weźmie , u mojej siostry tak właśnie było ani skurczy , ani rozwarcia i zaraz na drugi dzień synka urodziła ❤❤ na 2 tygodnie przed terminem .Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2019, 12:14
4me lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMelduję się po ktg. Piękne regularne skurcze 100 się piszą co 5 min. Wszystkie bolą i ciągną z pleców. Położna zadowolona, mówi, że wygląda, że coś rusza. Ja się nie podniecam, bo nie wydaje mi się, żeby ktg było dobrym wyznacznikiem zbliżającego się porodu. Ale ja się tam nie znam. Mam jedynie nadzieję, że skoro już coś się dzieje, to nie będzie potrzeby indukcji po terminie, a tego się boję. Usłyszałam, że brzuch nisko. Tylko słowa, a kiedy się na to wszystko czeka, to jak miód na serce;)
Pogoda dzisiaj elegancka. Już nie wiosnę czuć, a lato. Jakby się utrzymało, to czekają nas piękne święta:)Oleander, Szczęśliwa Mamusia, Szczesliwa ledwo zywa, Pani Moł, Milka1991, puszek369, kama2784, Ciasteczko777, lipiec 2018, 4me, PatkaPP, Agata :), Izka37, iwwk, ago91, Nistera, Pantera, Veri, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wow Glendolina, super podejście. Jestem ciekawa czy coś się u Ciebie ruszy bo ja pod ktg mam dokładnie takie same skurcze i na razie cisza. Myślę, że jakby do tego bóle jak na okres były to już co innego. A tak to myślę że i przez te słoneczne święta uda nam się przekulać hihi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2019, 12:20
Szczęśliwa Mamusia, Glendolina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa te skurcze boleśnie odczuwam, jak na mocny okres. Ale nic nie powodują. Może coś tam wpływają na szyjkę. Nie mam parcia na poród, niech młoda posiedzi jeszcze trochę, ale to naprawdę miłe widzieć, że coś idzie do przodu.
Ciekawe jak te nasze Rodzące.. Tak często jak dziś, to jeszcze na forum nie zaglądałam;DSzczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypuszek369 wrote:bądź nie daj Boże węzeł prawdziwy, coś czego się panicznie boję ;( jednak z tym węzłem też się rodzą dzieci, zależy ile jest galerty Whartnona i jak mocno się zaciśnie.
Puszku a co w przypadku tych węzłów? Przy USG w 30 tygodniu lekarz powiedział że widzi jakieś nie pamiętam już, pętle czy węzły na pępowinie ale nie zwrócił na to zbytniej uwagi więc ja też nie dociekałam. Później już nic o tym nie mówił. Czy to bardzo niebezpieczne?
-
nick nieaktualnyGlendilina -100!! Wooowwww!!! Kochana szykuj się zbliża się pełnia
Dr mi odp to po badaniu i mam czekać w razie krwawienia to jechać na izbę .. u mnie glutowate sie zaczyna obstawiam naruszony badaniem czop ale drań przecież może i 2 tyg odchodzićGlendolina, Milka1991, Szczęśliwa Mamusia, Nistera lubią tę wiadomość
-
Asiul wrote:Puszku a co w przypadku tych węzłów? Przy USG w 30 tygodniu lekarz powiedział że widzi jakieś nie pamiętam już, pętle czy węzły na pępowinie ale nie zwrócił na to zbytniej uwagi więc ja też nie dociekałam. Później już nic o tym nie mówił. Czy to bardzo niebezpieczne?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2019, 13:00
Asiul lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCiacho
Jak coś to kierunek szpital bez stresiku, ja też od rana jestem w szpitalu dostałam pierwszy sterydy na płuca dla młodego jutro o 10 drugi zastrzyk na świeta przepustką do domu i w poniedziałek spowrotem tutaj A we wtorek cc, sama na sali jestem z nudów można paść dobrze że tv jest... A tak to siedzę i wypełniam ankietę anestezjologiczna.... ehhhSzczęśliwa Mamusia, Ciasteczko777 lubią tę wiadomość
-
Glendolina super!! A dzisiaj pelnia kto wie co to będzie
U mnie ktg płaskie max było jeszcze w zeszły piątek :pGlendolina, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzięki Puszku za odpowiedź, oczywiście po wizycie czytałam o tych węzłach i się strasznie nakręcałam ale nie można się tak wszystkim przejmować bo człowiek by oszalał... Położna też trochę to zbagatelizowała więc zapomniałam już nawet o tym.
Tobie na pewno jest trudniej bo się w swojej pracy naoglądałaś rzeczy które teraz Ci na pewno nie pomagają.. Z jednej strony dobrze jest wiedzieć więcej i wiedzieć na co się przygotować, ale też wyobraźnia na pewno potrafi zrobić swoje..