Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny rodzące trzymam kciuki, już niedlugo Wasze maleństwa będą na świecie
Pani Moł sukienka bardzo ładna, dla mnie za długa ale z opcją skrócenia i tak warto by było, muszę to przemyśleć
Ciasteczko ja bym napisała tego SMS do lekarki, może coś doradzi i się uspokoisz.
Dziewczyny wizytujace również kciukasy za pozytywne wiadomości, na pewno dzieciaczki ładnie podrosly
Az mi trudno uwierzyć, że zaraz wszystkie urodzimy, z jednej strony marzylam o tym żeby wiosną biegać jak sarenka z brzuszkiem po dworku,co się niestety nie udało, ale już niedługo będzie nagroda
A poza tym to tak ogromnie dużo piszecie, że ja po prostu nie nadążam odpisywać! ,więc z góry Was przepraszam, w razie co. -
Ciasteczko777 wrote:Izka - Acard odstawiłam 36tc. Podejrzewam właśnie uszkodzenie szyjki przez paluszki młodego pana dr ale mnie wkurzył wczoraj i mu się trochę postawiłam.
Nistera - co u Ciebie ?? Jakieś objawy -cokolwiek ??
Jak Mamami odchodzi !?? Co tu się dzieje ??? Przechodzą wszyscy na fb !?? nie nooooo..
Ciacho u mnie wczoraj czop odszedł nie wiem tylko czy cały czy część (bo nie wiem ile tego powinno byc). Młody się rusza bardzo nisko , nogi czuję na wysokości pępka i często takie ukucie w szyjke więc myślę że zjechał już niżej. Mąż wczoraj spanikowal jak my o tym czopie powiedziałam i pyta się mnie to co do szpitala jedziemy 😂😂😂 kazał mi w końcu torbę spakować, więc ja wyprałam i uszykowalam co nie co.Pantera lubi tę wiadomość
-
Ciasteczko nie jestem pewna co Ci da wizyta na IP, skoro się jeszcze nie rozkręca to pozostaje czekać, samo odejscie czopu nie jest oznaką porodu, Ty jesteś już w terminie więc może zrelaksuj się, zrób dla siebie coś miłego i czekaj może to juz niedługo
Juz wczesniej pisałam, że wody nie mają żadnego koloru czy konsystencji, są wodami
U mnie np sączyły się wody ale czop w ogóle nie odszedł, nie zauważyłam przynajmniej
Ale wiadomo u każdej będzie inaczejCiasteczko777, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
Pantera wrote:Ciasteczko nie jestem pewna co Ci da wizyta na IP, skoro się jeszcze nie rozkręca to pozostaje czekać, samo odejscie czopu nie jest oznaką porodu, Ty jesteś już w terminie więc może zrelaksuj się, zrób dla siebie coś miłego i czekaj może to juz niedługo
Juz wczesniej pisałam, że wody nie mają żadnego koloru czy konsystencji, są wodami
U mnie np sączyły się wody ale czop w ogóle nie odszedł, nie zauważyłam przynajmniej
Ale wiadomo u każdej będzie inaczejWiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2019, 09:37
Ciasteczko777, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze porody! Szerokiego rozwarcia i mocnego parcia!😁
Nistera, Oleander, Glendolina, slodka100, Szczęśliwa Mamusia, Milka1991 lubią tę wiadomość
28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm
1.04 - 2260g
4.03 - 1600g
19.12 - 320g
03.09.18 - pozytywny test!
Beta 05.09.18: 462
14 cykli starań
Hashimoto - euthyrox 100 -
puszek369 wrote:Patrzcie świetne, jak babcia będzie gadać coś o diecie matki karmiącej to dajecie jej to https://www.hafija.pl/2017/06/schematbabci.html
Chyba zależy od dziecka, jak jest ok z brzuszkiem to nie ma co eliminować, ale jak jest źle to warto zobaczyć po czym, w sytuacji gdy jest sie samą z płaczącym cały dzień dzieckiem z bólu brzuszka (po kupce ustępowało) to już człowiek wszystkiego się łapie (kopetek, ciepła pieluszka na brzuszek, noszenie uciskając brzuszek na ramieniu, chodzenie po schodach...) -
nick nieaktualny
-
puszek369 wrote:Ojjj wody mogą mieć kolor, jak są zielone /żółte to od razu do szpitala, bo znaczy, że dziecko oddało smolke, a to może świadczyć o tym, że doszło do niedotlenienia, więc trzeba obserwować pod ktg, tak samo jak by były krwiste- może się odklejac łożysko, więc od razu jedziemy, maga być też podbarwione krwią to wtedy prawdopodobnie gdzieś z szyjki podkrwawia, ale lepiej też szybciej jechać do szpitala. Przy czystych można te 4-6 h posiedzieć w domu:)
Moje byly czyste i 5 dni chodziłam jak się sączyly, bo jakos nic sie nie dzialo a ja nie byłam pewna czy to wodyWiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2019, 09:44
-
Kruszynka super wierszyk ale się usmiałam hahah
No to się wczoraj tu podzialo
Trzymam kciuki za dzisiejsze porody aż nie mogę doczekać się waszych info jak macie maluszki już po drugiej stronie brzuszka
No nic ja zabieram się do sprzątania i w końcu jakieś ozdoby świąteczne wyciągnę potem mus spacerek z dziecmi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2019, 10:05
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
Pantera no coś musi być w tym, że zależy od egzemplarza, ja co prawda odciagalam mleko do 4mc i częściowo mieszkałam z mm ale jadłam zupełnie wszystko i nie było problemu zadnego...za to teraz mam niejadka :p
Potrzebuje jaja do malowania bo dziecku obiecałam, tylko nie chce prawdziwych jajek tylko gdzieś kupić, styropianowe czy kakies, może rzuciło Wam się coś gdzieś w oczy? Teraz mam zagwostkeWiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2019, 10:10
-
Pantera wrote:Puszek jedna ważna kwestia - herbatka z kopru włoskiego (taki apteczny, żadne nestle) - dobra czy nie?
U nas zawsze pomagała dziecku na bolący brzuszek, a ostatnio słyszę, że jest szkodliwy??!
Wyniki badań przeprowadzonych nad estragolem, naturalną substancją zawartą w ziarnach kopru (także w herbatkach na jego bazie), wykazują, że jest to substancja rakotwórcza i genotoksyczna. Badanie przeprowadzone przez włoski Narodowy Instytut Badań nad Żywnością i Żywieniem (INRAN), a opublikowane w 2010 r. w „Food and Chemical Toxicology”, objęło dostępne na rynku włoskim produkty do przygotowywania naparów z kopru (torebek do zaparzania, herbatek rozpuszczalnych, ziaren). Okazało się, że „Poziom estragolu jest zbyt wysoki, by móc uznać spożycie naparów za bezpieczne, przynajmniej w przypadku noworodków”. Podobną opinię wydała europejska agencja EMEA, która zajmuje się naukową oceną leków. Według niej spożywanie naparów z kopru włoskiego przez dzieci do czwartego roku życia nie jest wskazane bez konsultacji z pediatrą.
-
Pantera wrote:Jasne ze zielone wody to smółka i ryzyko zakażenia, ale to pewnie bardziej widać gdy odejdą, niż przy sączących?
Moje byly czyste i 5 dni chodziłam jak się sączyly, bo jakos nic sie nie dzialo a ja nie byłam pewna czy to wodyPantera lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jestem przygotowana do cesarki niestety wody mi sie saczyly dluzszy czas i musi byc cesarka . Czekam na swoja kolej .
Szczęśliwa Mamusia, 4me, Milka1991, Kruszynka91, Nistera, Paula_071 lubią tę wiadomość