Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
xKlaudiax wrote:Haha, mnie też to denerwuje, czekanie i niewiadomo kiedy się zacznie 😄
6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 -
nick nieaktualnyAgo, A dzwonią i pytają jak się czujesz czy coś w tym stylu? Bo ja mam od świąt takie telefony lub wiadomości. Irytuje mnie to bardzo. Aż mam chęć na to odpowiadać 'nie rodze'. Cała ciążę tylko czasem takie pytanie, A teraz codziennie. Wrrr...
ago91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyVerbena
No wlasnie ja poprzednie dzieci tez brsposrednio z piersi karmilam to ten polog inaczej wygladal, a teraz mialam ten zanik pokarmu ze przez 3 dni dostawal tylko butelke zanim rozkrecilam laktacje tak jak teraz to ttlko laktatorem sciagam i dopiero bede siw zabierac za dostawianie go do cyca....
No i walsnie nic nie leci,nie ma zadnego brzydkiego zapachu ani nic ale od wczoraj ani kropli, w czwartek będzie moj ginekolog wiec jesli nic do tego czasu nie bedzie leciec ani nie pojawi sie goraczka czy zle samopoczucie ro podejde do niego a jak nie to na ip podskocxe niech usg macicy zrobia i dadza leki na obkurczanie
A co do tarczycy jestem umowowiona po pologu na konsultacje do chirurga w szpitalu wojskowym i lekarz mowi ze on najpierw proponuje biopsje i jak beda wyniki to wtedy podejmiemy dalsze dzialanie bo nie ma co od razu pod noz isc jesli torbiel sie nie powieksza i tkwie w martwym punkcie poki co -
nick nieaktualnyPytam bo zastanawiam się jak to jest z zasiłkiem macierzyńskim. Gdzie się składa wniosek u pracodawcy czy w Zusie? Jakie to wnioski i ile czasu na to jest? U mnie zmieniła się kierowniczka. Słabo sie orientuje w czymkolwiek a do kadr to cud sie dodzwonić. Wiecie może jak to jest?
-
No właśnie pytałam lekarza co jeśli mała przekroczy 4500g, powiedział, że to nie jest wskazanie do cc więc już sama nie wiem. On cały czas uważa, że na dniach urodze a ja wiem, że to tak szybko nie nastąpi. Przy pierwszej córce też mi tak mówili...
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*) -
Klaudia witaj w klubie też mam zgage dzień w dzień dlatego dla mnie ta ciąża już by mogła się skończyć hehe
Jak ja nie lubię tej bolące skóry brzucha czasem miejscami jakby miała peknac eh... Tez tak macie?
Menka no troszkę ci współczuję bo ja np rodze duże dzieci i mój gin jak już wiedział że pierwszy synek był duży to robił wszystko by nie dopuścić do dużej wagi drugiego i teraz z córką to samo dlatego mam zaplanowana indukcje bo mi zależy na snWiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2019, 14:53
-
nick nieaktualnyago91 wrote:Mnie też drazni to czekanie. A chyba najbardziej te słowa sąsiadów 'jeszcze chodzisz?????' Tak jakbym byla pierwsza kobieta która urodzi po terminie.
dziś dzwoniłam do szpitala i pielęgniarka powiedziała, że tak około tydzień po terminie przyjmują do szpitala. Czyli czekam do wizyty i okaże się na kiedy mnie skieruje.. -
nick nieaktualnyslodka100 wrote:Klaudia witaj w klubie też mam zgage dzień w dzień dlatego dla mnie ta ciąża już by mogła się skończyć hehe
Jak ja nie lubię tej bolące skóry brzucha czasem miejscami jakby miała peknac eh... Tez tak macie?
Menka no troszkę ci współczuję bo ja np rodze duże dzieci i mój gin jak już wiedział że pierwszy synek był duży to robił wszystko by nie dopuścić do dużej wagi drugiego i teraz z córką to samo dlatego mam zaplanowana indukcje bo mi zależy na sn
Ja jestem ciekawa ile moje dziecko będzie ważyło, bo dwa tygodnie temu niby 3,5 kg :o
co do skóry brzucha, to mnie bardziej swędzi i to tez wkurza
ehh tylko narzekamWiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2019, 15:20
-
Biała Azalia ja skadałam dokumenty do pracodawcy i wnioski tak samo bo on później i tak do zusu to wysyła ale za 1 dzień urlopu czyli dzień porodu płaci jeszcze pracodawca a dopiero później ZUS. Jeśli chcesz dostać 80% to składasz oba wnioski jednocześnie o macierzyński i o rodzicielski masz na to 21 dni od dnia porodu, jeśli wolisz 100%/60% to chyba nawet nie musisz żadnego wniosku składać bo to z automatu jest albo tylko wniosek o macierzyński. Co do samego wniosku mi powiedzieli ze obojętnie jaki mam sobie z internetu ściągnąć a jak im taki wręczyłam to stwierdzili że ma być na ich druku i musiałam pisać jeszcze raz.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2019, 15:27
Biała Azlia, Oleander lubią tę wiadomość
Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
Nasze 6 dni szczęścia...
Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm -
nick nieaktualnyVerbena
Jak ubieracie sie na spacer ?? My dzis chcemu isc na pierwszy i mysle co mu ubrac...
Mam kaftanik spioszki i czapeczke, przykryje go kocykiem i zaloze pokrywe na wozek. Nie bedzie mu za zimno ?? Bo raczej welurowy pajac to przesada i go zagotuje w nim ... lurcze ja mam dzieci jesienne to totalnie jie wiem jak ubierac na ta pore roku -
Mnie nie pytaj ja to w ogóle praktyki nie mam jak byliśmy ostatnio na spacerku to ubrałam zestaw bodziaki plus spodenki na to bluzeczka czy tam kaftanik jak zwał tak zwał czapeczka i opatulilam w kocyk no i pokrywa na gondole zimno mu raczej nie było a mokry też nie był więc chyba w sam raz. Ja to dalej nie wiem czy w ogóle dobrze ubieram co do czego ale jak pasuje to chyba ok hehe.Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
Nasze 6 dni szczęścia...
Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm -
nick nieaktualnyVerbena dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. O to właśnie mi chodziło 😊 to już wiem co i jak.
Ja pierwszy raz w życiu mam zgagę. Właściwie nawet nie wiem czy to zgaga. Cofa mi sie treść żołądka ale w sumie to tylko jak się położę na prawy bok. Jak się wyprostuje to przechodzi. Z dziwnych objawów to od wczoraj mam prawe ucho jakby zatkane i dziwny szum w nim, jakby kot mruczał heh. -
Verbena, Samari - mi koleżanka, która ma małe dziecko poleciła, żebym na początku korzystała z tej strony jak będę ubierać mojego maluszka, gdy już się pojawi:
http://mamy-mamom.pl/jak-ubrac-dziecko-w-taka-pogode/?fbclid=IwAR0C0RuVUcYfW1ZZ-JVtFzAW0x5Q92TPNCxvxS7vyFCRZ4lLWaN2tbkjnOw
Mówiła, że ona ciągle z niej korzysta i bardzo chwaliła, może wam pomożexKlaudiax, Oleander, Samari0702 lubią tę wiadomość
-
My już przyjechaliśmy do domu, mała w pierwszej dobie jadła z cycka, mleko było, ale za płytko chwytala i mam poranione sutki, położne też beznadziejne rady dawały, źle pokazywały jak przystawiać. W drugiej dobie mieliśmy kryzys, niby położne mówiły że mleko jest, ale straszny ból mi robiły wyciskajac te kropelki, mała raz zassala i dalej nie chciała ciągnąć. Może nie była głodna, przetrzymalismy ją aż 5 godzin w nocy a ona dalej raz zassala , 3 razy pociągnęła i koniec. Zaczęliśmy myśleć że ją glodujemy bo położne mówiły żeby karmić co 3 godziny... daliśmy butlę bo ja już nie zdawałam rady, taki ból miałam i ona źle chwytala, denerwowala się. Dziś przyszła doradczni laktacyjna i nam pokazała jak trzymać pierś przy dostawianiu z jakiej pozycji, jak odciągnąć bez bólu itp. Niestety już zbieraliśmy się do wyjścia, szkoda że jej wcześniej nie było żeby pokazać jak dostawić dziecko w praktyce. Teraz w domu udało mi się pokarmic 17 minut z cyca. Dziewczyny czy jeśli dziecko nie chce łapać cyca po 4 godzinach od ostatniego karmienia to mam dac butlę czy przetrzymać jeszcze??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2019, 17:21
28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm
1.04 - 2260g
4.03 - 1600g
19.12 - 320g
03.09.18 - pozytywny test!
Beta 05.09.18: 462
14 cykli starań
Hashimoto - euthyrox 100 -
Verbena u nas tak było,że córka była ospala i nie chciała jeść, uparcie próbowałam ja dostawiać co 3 godziny a ona się denerwowała i płakała, nie chciała ssać, przysypiala, zaczęła rosnąć żółtaczka i spadła z wagi z 3,5 do 3,15kg. Teraz wiem,że chcąc kp bym ją jeszcze dłużej pomeczyla lub podawala czesciej odciagniety pokarm aby nie dopuscic do żółtaczki. Dlatego ja bym starała się karmić(obojętnie jakim sposobem) co te 3h a nie przetrzymywac.
Może inne dziewczyny jeszcze coś podpowiedzą... -
Mam jeszcze pytanie do dziewczyn po cc. Po jakim czasie od cc robilyscie kupe? Nie mialyscie z tym problemu? Bardzo się obawiam napinac żeby mi szew w środku nie poszedł ... z sikaniem nie mam problemu, bez napinania idzie, dziś mam mnóstwo gazów, które też bez napinania wychodzą. Sorry za taki temat ale wiecie jak to jest...
28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm
1.04 - 2260g
4.03 - 1600g
19.12 - 320g
03.09.18 - pozytywny test!
Beta 05.09.18: 462
14 cykli starań
Hashimoto - euthyrox 100